problem na alfi 155
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
tu mi je onaj stari retrovizor, mozemo da probamo na bombaka da ukljucimo moj senzor umesto tvog, cisto da vidis da li je stvarno do njega... 

- G0XY
- Garaža: Mito QV
Hvala Deki zvaću te ako se ovo ne unormali,nešto mi je tu čudno da pokazuje stalno oko 12c vise 

A Man's Got to Know His Limitations...
-
gi
- Drug Član
Kad to budeš sredio... ne pipaj oko auta ništa više! To je bre živo, i samo gleda da te zajebe. Senzor nema šanse da crkne odjednom, vidi u kakvom su ti stanju kablovi u retrovizoru.
- G0XY
- G0XY
Malo glupo pitanje,ali da li grejači retrovizora mogu da zabrljave senzor?
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
nema glupog pitanja.
to su dva odvojena sistema. staklo sa grejacem je totalno odvojeno fizicki nekoliko mm od senzora, tako da.. nije to, sigurno.
Gile je u pravu (i za zivog stvora, takodje).
jedina stvar koja mi u vezi s tim pada na pamet je ta da se kablovi lome kroz onaj suplji sraf i da se taru o njegove ivice, pa da je na tom mestu izolacija malo izlizana. znam te, zavrces retrovizore 100% svaki put, zar ne?
i ja!
e, mozda je sad, dok su bili ovi vlazni dani, povuklo na masu pa poremetilo vrednosti...
ne vidim sta bi drugo moglo da bude... mislim da ce malo izolacije resiti problem.
srecno
to su dva odvojena sistema. staklo sa grejacem je totalno odvojeno fizicki nekoliko mm od senzora, tako da.. nije to, sigurno.
Gile je u pravu (i za zivog stvora, takodje).
jedina stvar koja mi u vezi s tim pada na pamet je ta da se kablovi lome kroz onaj suplji sraf i da se taru o njegove ivice, pa da je na tom mestu izolacija malo izlizana. znam te, zavrces retrovizore 100% svaki put, zar ne?

e, mozda je sad, dok su bili ovi vlazni dani, povuklo na masu pa poremetilo vrednosti...
ne vidim sta bi drugo moglo da bude... mislim da ce malo izolacije resiti problem.
srecno

- G0XY
Vidis moglo bi to biti,to mi se desilo juce posle Vidikovacke pijace i zavrtanjanja retrovizora na -7
Svaki put kada parkiram,zavrcem mu usi

Svaki put kada parkiram,zavrcem mu usi

- OMP
- Garaža: GP TJet
ja danas probam da prestelujem ogledala na retrovizoru i nece da radi, ni levi ni desni, nisam stigao da pogledam dal je mozda osigurac riknuo, ne znam sta bi drugo moglo biti
doduse ne znam od kad ovo ne funkcionise jer ih nisam cackao neko vreme a danas mi pade nesto na pamet i nece, kao da ga ovaj mraz nesto zenuo 

Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- vojaalfa
- Drug Član
- Garaža: 156 1.8TS SW
Zanimljivo ja nit zavrcem retrovizore nit stelujem ogledalo a senzor poceo da brljavi od pre par dana.
Idem ti ja juce temperaturu pokazuje +4 a dole po putu Juha Kankkunnen, zamal nisam sleteo s puta.
A sve to neradim posto sam sve poskidao sa vrata jer mi riknula sajla od brave pa sam sve pocupo iz vrata.
Idem ti ja juce temperaturu pokazuje +4 a dole po putu Juha Kankkunnen, zamal nisam sleteo s puta.
A sve to neradim posto sam sve poskidao sa vrata jer mi riknula sajla od brave pa sam sve pocupo iz vrata.
- G0XY
Znaci definitivno ga je minus pomeo,nesto ga je poremetilo.
I to je izgleda masovna pojava na minusu,kod raznih tipova vozila koliko sam izguglao po raznim forumima
.
I to je izgleda masovna pojava na minusu,kod raznih tipova vozila koliko sam izguglao po raznim forumima

-
gi
- Drug Član
OMP, i kod mene je danas bilo tako. Vidi dal ti rade žmigavci 
Kad "otvoriš" tablu sa osiguračima, prvi gore desno, 7,5A

Kad "otvoriš" tablu sa osiguračima, prvi gore desno, 7,5A

- Kosovic
- Garaža: /
@vojaalfa
Operi auto toplom vodom, tj. tamo gde je sonda (valjda u retrovizoru kod Alfe), trebalo bi da se normalizuje, a ako to ne pomogne, onda skini sondu i WD-40.
Meni je na autu bio pokazivao zimi i po +40* a napolje -15* dok nisam oprao auto toplom vodom.
Posle je pobrljavila nešto sonda, pa je stalno pokazivala +69* pa sam je onda okupao u WD-40 i radi (pu pu) kao sat.
Operi auto toplom vodom, tj. tamo gde je sonda (valjda u retrovizoru kod Alfe), trebalo bi da se normalizuje, a ako to ne pomogne, onda skini sondu i WD-40.
Meni je na autu bio pokazivao zimi i po +40* a napolje -15* dok nisam oprao auto toplom vodom.
Posle je pobrljavila nešto sonda, pa je stalno pokazivala +69* pa sam je onda okupao u WD-40 i radi (pu pu) kao sat.
- OMP
gile, radi sve ostalo na autu samo el.podesavanje retrovizora ne
nikako da stignem da pogledam osigurac, sutra cu

-
gi
- Drug Član
Skini prekidač na vratima, naprskaj nekim kontakt sprejem (NE WD-40) i vrati nazad, ima da radi kao zmaj (iskustvo od pre 5 min). Na izgled sve spojeno, osigurač OK, sve OK, al power mirrorz ne rade. Glupa vlaga, ovo je ipak mediteranski auto 
@Goxy ista priča i kod tebe za temp senzor:)

@Goxy ista priča i kod tebe za temp senzor:)
- G0XY
- OMP
nije mi palo na pamet, aj probacu to ako nije do osiguraca, jos ga nisam pogledao 

-
gi
- Drug Član
- OMP
ok nisam znao da je isti osigurac
- G0XY
- OMP
i kod mene je bila ista prica tj prekidač, samo sam skinuo dzek malo obrisao "pipke" i vratio ga, nisam prskao kontakt sprej jer ga nisam imao ali ok bitno da radi i da znamo u cemu je problem ako opet bude zezao 

- G0XY
Jeli odgovaraju patosnice od 156 na 155?
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
- G0XY
Hvala druze,nasao sam neke crne sa izvezenim znakom,dobro ce se slagati uz recaro 

- G0XY
Šta da radim da poboljšam rad fabričke centralne sa blokadom motora na daljinac.
U poslednje vreme moram da čekam par desetina sekundi da mi otključa ,još se i približim skroz do auta,jer neće sa daljine...
Daljinac je kao nov,nove baterije,lampica blinka na daljincu kada pritisnem otključavanje/zaključavanje.
Jel zna neko kako da rešim problem,a da ne menjam fabričku postavku.Sviđa mi se što Imam fabrički daljinac,koji ima seriski broj na sebi i izgleda kao nov

U poslednje vreme moram da čekam par desetina sekundi da mi otključa ,još se i približim skroz do auta,jer neće sa daljine...

Daljinac je kao nov,nove baterije,lampica blinka na daljincu kada pritisnem otključavanje/zaključavanje.
Jel zna neko kako da rešim problem,a da ne menjam fabričku postavku.Sviđa mi se što Imam fabrički daljinac,koji ima seriski broj na sebi i izgleda kao nov