Alfa Romeo 145/6

Trkačice modernog doba u civilnom odelu...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Apr 19, 2007 6:18 pm

spanjeli napisao:mislim motor ne bi bi radio da je pogresno uzupcen,jel tako ;)
Pa ne bas... Prezubio mi je dva zuba, proleteo sam kroz neki nanos snega na Jahorini i sve sam zivo izmenjao i dalje je radio kao traktor, silne majstore promenio ma nema sta mu nisam radio, jednostavno sam prihvatio da je tako! Sumnjao sam i na ovo, ali nisam mogao da shvatim kako se to desilo, sve se nesto tesim majstori ce znati, cak sam i njima rekao sta mislim, samo su se nasmejali i rekli:.Teraj.! Kad ono... Ja tamo a ono medjutim...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Apr 19, 2007 6:34 pm

spanjeli napisao:
bas sa tim kog si spomenuo...i nisam na noz samo mu ne verujem :?

ja mogu samo da ga pohvalim.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Apr 19, 2007 7:45 pm

Ma pricali su ljudi da je ranije bio sasvim ok dok mu je garaza bila u gradu,od kad se preselio van grada u veliku radionicu postao je alav,sve mu malo,malo mu je sto naplacuje kao da popravlja hamere nego se jos i ugradjuje na cenu delova...a kad mu doneses svoje delove sve nesto ne odgovaraju ili on ne moze da ga postavi...bezobrazluk,piiiip te i jos je sav ljubazan!
sve ovo je iz licnog iskustva a i tako pricaju ljudi,najvise me nervira sto se svi plase da mu se ne zamere jer je on jedini majstor za alfe u gradu a ovamo kad ih pitam nesto,ocrne ga kao najgoreg...ja sam mu barem u lice rekao sta sam imao!
Toliko od mene u vezi njega!

Pitanje: Sad sam malo duze vozio auto od kad sam ga uzeo danas od majstora i desava se konstantno da svaki put kad pritisnem kvacilo da stanem obrtaji padnu na 500 pa se vrate na 900 ali to vise nije onako kako sam spomenuo u temi ler gas nego bas nekako cudno kao da auto isprobava sam neke rezime :idea:
Klema sa akumulatora nije skidana...
srdjan_p
Garaža: Alfa Romeo
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 8:15 pm

Čet Apr 19, 2007 8:32 pm

Ma to ti je sve manje-vise normalno, cuti i teraj! :dugokosi:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Apr 19, 2007 8:47 pm

To nije normalno! Ne znam sta ti je bilo sa ler gasom, ali moze biti leptir koga treba ocistiti i step motor, mada verujem da si sve to radio!
To se desava sa plinom jer strujanje vazduha je vece pri kretanju a leptir je otvoren tek toliko za odrzavanje lera, pa kako plinu smeta visak vazduha obrtaji padaju i penju se tako kako si opisao!
Jos jedna stvar, ovih dana je bilo toplo pa ako ti je klima bila ukljucena desava se cesto, taj motor je malo slab za aircondition, imas i o tome tema ovde...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Apr 19, 2007 8:50 pm

to se i kod mene desava ali samo kad se zajurim pa naglo stanem.
ne zna alfa da radi ispod 3000 davi se.

pozdrav

ps.ja sam kod Vojkana bio u onoj velikoj garazi na panteleju(cini mi se)
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Apr 19, 2007 8:52 pm

I tada jer je potrebno vise snage za servo kocnice i tada isto obrtaji padnu, ali to je normalno!
srdjan_p
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 8:15 pm

Čet Apr 19, 2007 9:27 pm

To se desava i kod mene na plinu...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Apr 19, 2007 10:10 pm

to se i kod mene desava ali samo kad se zajurim pa naglo stanem.
E pa to je to,znaci ok je :P

moze biti leptir koga treba ocistiti i step motor, mada verujem da si sve to radio!
rado bih to uradio,cisto da iskljucim to kao mogucnost problema,ali kao sto rekoh vec,niti znam gde se nalazi,niti kako izgleda,niti koja je procedura...pomoc prijatelja? :roll:
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Pet Apr 20, 2007 8:54 am

Imaju .samo. TRI teme koje se bave chishcenjem step motora...

Ako si lenj da pretrazhish forum, onda ne znam shto bi ti iko napisao kako se to radi.

Za sve: Stvarno je red da se nauchi kako efikasno koristiti forum. Potrebno je chitavih 30 sekundi za .provaljivanje. kako funkcionishe trazhilica! =[ Mada, mozhda je i bolje da se kuka nekih 5-6 dana, shta ja znam...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Apr 20, 2007 4:35 pm

Imaju .samo. TRI teme koje se bave chishcenjem step motora...
Od tih .samo. 3, u .samo. 2 sam ja postovao,a ova treca je vezana za boxer motor kao sto sam vec rekao u odgovarajucoj temi,a mozda sam i ja pogresio jer nemam bas slobodnog vremena da listam teme od 15 i vise strana ;)
Mada, mozhda je i bolje da se kuka nekih 5-6 dana, shta ja znam...
Pa vidi se da ne znas nista,ako nemas sta pametno da dodas,onda zaobidji temu i nek te ne pogadja ono sto pitam...a mozda je i lakse da me udaljis sa foruma,tako vise ne bi iznudjivao tvoje .pametne. odgovore :roll:
NHF
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Pet Apr 20, 2007 11:23 pm

Dechkonjo, ko ti drma kavez?

Slika

Huh, izgleda da su teme zaista tu negde... Pitanje je gde? hahaha
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Apr 21, 2007 7:46 am

mozda sam i ja pogresio jer nemam bas slobodnog vremena da listam teme
IZVINJAVAM se i HVALA :oops:
Korisnikov avatar
milosh024
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 12:27 am

Da ne otvaram novu temu

Čet Maj 17, 2007 9:14 am

Trebao bi mi savet odnosno pomoc gde da nadjem tipske presvlake za Alfu 145....prednje sediste (vozacevo ) mi je malo pocepano, sa tendencijom daljeg cepanja....zato bih zeleo neke dobre diskretne crno sive presvlake, da lepo nalezu na sedista, odnosno da se ne vidi bas jako da su presvlake, eventualno sa Alfinim grbom...e sad, video sam to na jednoj Alfi 146 kada sam bio u servisu ali vlasnik nije bio tamo tada....takodje citao sam ovde na forumu (ali ne mogu da nadjem gde) da ima covek u BGD koji radi tapaciranje, imam i njegov broj (Dejan) ali me interesuje da li je neko to radio i kakva su iskustva, materijali, krajnji ishod takvog poduhvata...u svakom slucaju radije ne bih presvlacio originalna sedista, nego bi pokusao presvlakama.....svaki savet dobrodosao, unared hvala
Alfa Romeo Sportwagon 2.0 JTDM
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Maj 17, 2007 10:50 am

kvalitetne presvlake i org. presvlake su skupe koliko i malo slabije presvlacenje sedista. Pozovi deltu bas i mene interesuju koliko su org. Budi spreman na sve.

Moj savet cepaj ta sedista dok mozes, a onda lepo das 100 e i das tvoja a uzmes neka do j... sa sve tapacirunzima. Tako bih ja uradio.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Maj 17, 2007 12:37 pm

To sam i ja hteo, ali sam odustao... :roll:
E sad posto je tebi vec krenulo da se cepa...

Ima jedan lik u trznom centru Piramida koji sije presvlake po meri za sve automobile, stavlja i znak ako zelis!
E sad ja sam otisao tamo i on je sisao da pogleda kakva su mi sedista i da uzme mere, znaci coveku nije bilo dobro! :shock:
Kad je video kako su uradjena sedista prvo je prokomentarisao da je greota da se ovako nesto presvlaci, a onda da bi cifra od 4500 dinara koliko obicno kostaju skocila na oko 8000 sa svim sitnicama koje treba ispratiti i plastikama koje se skidaju na zadnjem sedistu pa da se onda opet stave preko presvlaka da izgleda kao fabricki!

Odustao sam iz vise razloga, jedan je naravno bila cena! E sad opet kad sam razmislio koliko ce da traju, pa bas me briga uzecu nova ako se iscepaju, a kakva je svrha lepih sedista ako stavis presvlake preko njih! I treca stvar su materijali, istina oni praave od dobrih materijala, ali su to sve vestacki i leti su jako topli i oznojis se za minut, plus koliko god da uradi dobro pokvarice oblik vec uskog sedista i sedenje u njemu onda nece biti ni bvleda slika ovom sada bez presvlaka!
Eto zbog toga sam odustao!
Korisnikov avatar
milosh024

Čet Maj 17, 2007 1:12 pm

Pa jeste, u principu sve ovo sto ste napisali je tacno....e sad, pitanje je gde mogu da dam moja i za stotku da dobijem druga da su ocuvana i lepa i originalna.....a sa druge strane stvarno sam mislio da moze da se uradi sivenje po meri i da to moze da resi problem :(...ali ako je struktura materijala stvarno takva kao sto kazes GT, onda se ne isplati jer to nije posao..a i cena je bas visoka.....
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Maj 18, 2007 12:28 am

Pazi nesto ne verujem da moze da se da 100 eura pda da se uzmu nova a da das svoja, ne znam proveri!

Imas u onoj temi za prekidac klime sve brojeve otpada u BG pa okreni i pitaj...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Maj 18, 2007 7:56 am

Gle sad ih ima na oglasu koliko hoces,pojavili su se neki koji prodaju cele alfe za ispod hiljadu e. Njima se isplati da prepakujete kompl. enterijer ako je tvoj pristojan i da uzmu 100e. Tako urade recimo i sa felnama, i elektro retrovizorima i njemu super. Bio sam i za retrovizor kod nekog tipa na Karaburmi isto je bio za sve moguce komb. pakovanja.

Kako sam dosao do te cifre? Pa kod mene u kraju se prodavala jedna alfa 155. Cela 900e dao bi je i nize. Unutra polu koza sedista (po meni najlepsa). Vozacevo je bilo u delu koze iskrzano ali to je najlakse zameniti - proverio sam. Pristao je da prepakujemo sa sve tapacirunzima za 100e, ali je imao elektro retrovizore a ja ih nemam pa je to povlacilo da moram da kupim i retrovizore koji su bili jos toliko otprilike. Nisam bio siguran da imam izvedenu struju za retrovizore, a i vec su mi se pojavili neki kupci za auto pa sam odustao od te investicije.

Drugi primer, bio sam na otpadu na bezaniji koji ne vazi bas za najeftinije, pricali smo nesto o sedistima (ja pitao za kozu, sta kako) 156.
Trazio mi 150e da mi da svetlo braon kozna sedista i tapacirunge za moja, ali moja 156 je siva i bilo bi ruzno. Rekao sam, ako mu dodju siva dobra da se javi. Do duse nije se javio ali boze moj.

Budi strpljiv, nije ti hitno,
imas problem sa lokacijom,
a ja kad zujim ja cu da se raspitam i probacu da ti nadjem neka dobra.

Pozz
Korisnikov avatar
milosh024

Pet Maj 18, 2007 8:58 am

Vazi, znam da mi nije hitno obzirom da samo vozacka imaju problemcic ostala su dobra, ali znas kako je malo nervira jer bas na njih sedam svaki dan :)....to ti je Alfa, sve je na svom mestu, da ne daj Boze vozim neki drugi auto kupio bih neka sportska sedista i samim tim resio problem i ulepsao enterijer...ovako grehota je u Alfu ubacivati bilo sta kada su ova fabricka super :) hvala na info i pomoci
Korisnikov avatar
milosh024

Zapazanja

Sre Jun 27, 2007 2:40 pm

Pozdrav ljudi, evo da se javim, konacno sam ubacio nove amortizere u moju Alficu....odlucio sam ipak da idem na neku ekonomik varijantu, zato vam i pisem, ako se neko odluci za istu da zna....amortizeri su wktory (tako pise na kutiji) inace italijanski, OSRAV group....posle zamene presao sam nekoliko stotina kilometara, isto se ponasaju kao moji stari dok nisu propali....prvi utisak za sada dobar, nastavicu sa opisom kad se situacija bude malo razvila :lool: ....inace ono sto mogu da povrdim je da bez problema nose brzinu od 200km/h, provereno sa tri dushe u autu prilikom odlaska na NS skup....pozz
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Re: Zapazanja

Sre Jun 27, 2007 10:02 pm

gde si kupio te amortizere i koliko para, ako nije tajna?
Korisnikov avatar
milosh024

Amortizeri

Čet Jun 28, 2007 9:36 am

Nije tajna, u Ricambiju u Beogradu, cena im je cini mi se 4900 dinara komad, gasni su.....sve u svemu sa city expresom me je izaslo nekih 10.500 za dva komada, na kucnu adresu.......
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Jul 07, 2007 3:24 pm

Protokomer .. 2.0 16V... znam da postoje neki kineski... e sad ... koliko su para... da li vredi i na kraju gde ima da se kupi? Slično tj skoro isto pitanje je bilo već postavljeno ali nedorečeno... zato neću da otvaram novu temu.. mada ako budem morao...

Dakle da li da uzimam kineski protokomer.. koliko je para i gde ga ima?

za i protiv... pare nisu problem... para nema

:lool:
Korisnikov avatar
Flavio
Uprava ARCS
Uprava ARCS
Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:03 pm

Sub Jul 07, 2007 4:14 pm

Cini mi se da je nas frend M-Power rekao(napisao) nekom prilikom da ih moze nabaviti.Cena :? oko 6.000 (dindzi,naravno) ako se dobro secam.Oridjinali :lool: treba da je about 150-60 cvrste valute :lool: .Dalje,tudje iskustvo :oops: ,@viktorpop ga je ugradio i bio zadovoljan radom.Sve u svemu i sobzirom na vakum LPG .in the red beast. :twisted: ja bih ga verovatno .kushao. za tu kintu poshto pare nisu problem(nema ih :lool: :) ).
Pozz.

p.s.
Josh neko ???

Povratak na “Alfa 145 | 146 | 155 | 164”