Garaža: ex Alfa Romeo GTV 2.0ts ex Alfa Romeo GT 2.0jts ex Alfa Romeo 159 1.9jtdm ex Alfa Romeo GT 1.9jtdm ex Alfa Romeo Mito 1.4tb ex Alfa Romeo Giulietta QV -Megane 3 RS CUP
Ako nema i malo vise od deset godina na YFC
Nazalost, radi i dalje, ali sa 0.001%
Nema reci hvale koje mogu da napisem, ovo pored jedne lepe price za sve koji nikada ne iskuse ovako nesto, moze da bude i odlican vodic za one koji bi jednog dana otisli da probaju ovako nesto.
Garaža: ex ar147mjtd '05 ex ar147mjtd TI '07 ex ar159 mjtd '09 ex ar GT Q2 271hp '04 ex R.I.P. AR 155 v6 Q2 frankenstein exAr giulieta 1750 QV ar 33 1.7ie/16v ar 75 rosso di beleza Subi impreza sti 300hp
Hvala svima.
Sto se ulja tice - Motul je nepobediv. Narocito 300v. Sa svakim pritisak opada na temperaturi od 140c, ali najmanja potrosnja i oscilacija pritiska mi je uvek bila sa Motulom. Racing npr. je jako brzo trosio auto, mada na ostalo nisam imao zamerke... Ko hoce provereno dobro 300v, jeftinija alternativa 8100.
Posle Ringa trebalo je zavrsiti zapocetu generalnu motora na crvenom Jugu, koja je prolongirana zbog lose glave motora koju sam nabavio (bila varena oko kanala za vodu). Tako da sam na tezi nacin naucio da varene glave ipak nisu dobar izbor... Nasao sam drugu, nedoradjivanu od 1500 motora sa 37.5/33.2 ventilima. Tu je bilo dosta posla i obrada oko kanala i siceva, da bi na kraju zavrsio sa 39.5/33.2 ventilima i 32.5mm kanalima.
Jos uvek traje period razrade, tako da ce trebati jos stelovanja pa dyno merenje, ali specifikacije glase ovako:
1320cc DMB blok
- 87mm Mahle klipovi i karike u setu;
- Radilica na 1. specijali sa Kolbenschmidt lezajevima;
- 1500cc glava sa 39.5/33.2 ventilima, 8mm naravno;
- 32.5mm kanali na usisu i izduvu;
- Staticki C/R 12:1;
- CatCams 299 bregasta, 10.45mm lift, 3.65mm @TDC;
- Dupli karbovi 40ice Dellorto;
- Portovana fabricka izduvna grana/kolektor, custom dvocevka i ostatak auspuha fi45 (treba ici na fi50);
- MSD Ignition 45kV bobina;
- Sve to upareno sa Yugo NT menjacem sa uradjenim tolerancijama radi manjeg otpora;
- Yugo veliki hladnjak od Korala sa Pezo motorom;
Nadam se snazi od oko 115ks.
Sivi Jugo skoro spreman za zimski san, nadam se cu skinuti glavu u toku zime radi povecanja statickog kompresionog odnosa i verovatno prelaska na 7mm ventile + adekvatne opruge ventila.
Prvi trackday 2017te, po solidno hladnom vremenu i mokrim uslovima. Vozio sam se u prvih par u mojoj grupi, mada je vreme daleko od najboljeg po 'suvom', ali zabava nije izostala. Auto se lepo vozi, izgoreo je dightung do izduva na grani, ali to je vec sredjeno. Ono sto nije, jesu 7mm ventili i mekanije oprugice ventila. To je sve vec placeno i uglavnom pristiglo, ali mi je crveni 'svakodnevni' Yugo napravio mnogo problema sa novim motorom, pa se to slaze sada iznova... a vremena je premalo.