Alfa Romeo 145/6

Trkačice modernog doba u civilnom odelu...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Apr 02, 2007 4:33 pm

Ja sam to zavrsio preko vikenda i nema nikakvih srafova ispod tih prekidaca za grejanje,znaci samo dvaa imbusa gore,4 da se skine piksla,2 ispod piksle po 1 sa leve i desne strane ispod tapacira i to je to za centralnu konzolu, a kontrolna tabla 2 imbusa,skine se plastika i 4 imbusa unutra,sve se lako skida i na svemu pise mart 1999(na svakm delu) :lool:

Zamenio sam sijalice koje nisu radile a promena pozadinskog svetla je skoro nemoguca,na samoj plastici satova ima nalepljena zelena folija a inace nju je nemoguce skinuti,tako da je sve ostalo po default-u
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Apr 17, 2007 6:18 pm

koliko bi realno trebala da kosta zamena zupcastog kaisa,spanera i rolera za 1.4ts,mislim samo ruke?
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Uto Apr 17, 2007 6:19 pm

oko 4.000 - 5.000 din
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Apr 17, 2007 8:08 pm

Uh super,meni ovaj moj trazi 30e,ja mislio to nesto prosto,skines poklopac,odsrafis spaner,roler, zamenis kais i to je to... :oops: jel ima sanse da se nesto tu z..ebe,ova cena od 30e me sad malo uplasila :?
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Uto Apr 17, 2007 8:39 pm

ako za*ebe, za*ebao je svoj posao za ceo zivot. to je veoma pipav i odgovoran posao koji ja sam na kecu ne smem da radim a prostije je duplo a i potencijalna steta je mizerna spram eventualne na 16V...

to se radi jednom u 70.000 (skoro svi majstori preporucuju na 50.000, bar kais). tako da... ulaganje od 30e je vise nego smesno ;)

ako ti zent, idi kod nekoga s preporukom :cool

btw, postoji alat za to. umesto jednog od nosaca bregaste usrafi se neki alat (da, dobro citas, skida se i dekla. pripremi se i za trosak za dihtung dekle ako treba (600-700din)) koji fiksira bregaste na mrtvo i sanse da pogresno uzupcis motor sa tim alatom su prakticno 0.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Apr 17, 2007 10:00 pm

ako ti zent, idi kod nekoga s preporukom
Pa gde bre danas ima pouzdanih majstora... :( i ovaj je na preporuku :|
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Apr 17, 2007 10:04 pm

Do?i u PN, imaš dvojicu koji to mogu da ti urade. Jedan ima alat za fiksiranje bregastih, natero ga da kupi ;), a drugi to radi od oka, na znanje. Preporuka je ovaj drugi. Problem je da ga nagovorim da ti primi auto, pošto radi samo nemce, Opel i samo moju Alfu.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Apr 17, 2007 11:48 pm

Ili... Najavi se Deshi i reci mu da nisi iz BG, covek ce sve da ti odradi perfektno i u dogovorenom roku! Danas sam uzeo auto od njega, do duse bio je tamo tri dana ali ja sam mu rekao da ne zuri, samo da namesti, a bilo je Boga mi dosta toga, ceo spisak sto gluposti, sto malo bitnijih stvari, a da budem iskren sumnjao sam de ce sve uspeti, ali to je jedini majstor kod koga odvezes auto i ne mislis, sve pohvale!
Kazi mu da ti treba za isti dan, verovatno ce ti reci da dovezes u 9 ujutro i gotovo do 5 posle podne, sto bi verovatno bilo i da si odavde...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Apr 18, 2007 11:44 am

Da naravno,prvo cu da puknem 50e za gorivo i putarinu a onda cu jos isto toliko majstoru a uz sve to jos i da se mucim da dolazim,jel ste bre vi normalni :roll:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Apr 18, 2007 12:50 pm

svojevremeno su dolazili sa ex-yu prostora na ugovoreni servis kod save - amaga! prelazilo se i do 500km da bi se uradio auto... :lool:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Apr 18, 2007 2:54 pm

spanjeli napisao:Da naravno,prvo cu da puknem 50e za gorivo i putarinu a onda cu jos isto toliko majstoru a uz sve to jos i da se mucim da dolazim,jel ste bre vi normalni :roll:
Raspitaj se malo bolje. Ima u Nisu servis koji radi Alfe. Neko mi je sa foruma dao broj, ali ga ja izgubio. :oops:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Apr 18, 2007 5:23 pm

Ma ima jedan servis koji radi samo alfe,ali sam sa njim u :mad: odnosima,(najvise me nerviraju ljudi koji ni ne pokusavaju da ustanove u cemu je kvar,sve menjaju bez obzira da li treba ili ne,pa to bih i ja umeo),
tako da kod njega necu,a ovaj cika sto treba kod njega da odradim je kao ljubitelj alfi i perfektno poznaje boxere ali TS... :?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Apr 18, 2007 6:12 pm

Princip je isti za sva kola, i za Golfa, i za Pežoa, i za BMW, i za Alfu.
Ako nećeš da ti čačka neko za koga nisi potpuno siguran, onda oteraj u prvi Škodin ili whatever ovlašćeni servis i nek' ti oni zamene.
I ja sam taj posao plaćao oko 30e za fiat bravo 16v, prema tome nemoj da se plašiš jeftinoće.
To je nuspojava kod posedovanja Alfe: čim čujemo neku realnu cenu za nešto, mi odmah :wtf:
:lool:
srdjan_p
Garaža: Alfa Romeo
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 8:15 pm

Sre Apr 18, 2007 6:42 pm

Ja mogu da preporucim jednog majstora ali ti je malo daleko... Covek je i prisutan ovde na forumu, QV Lale, Dragan Lalovic, stvarno zna znanje i sto je najjace bio ja do njega prosle nedelje da mi pogledao auto onako ukupno, kaze ok u principu, svidja mu se, no poenta je da u tom momentu dolazi neki lik i nosi zadnju viljusku da mu se upresuje neki lezaj tek ce ti Dragan na to: .Od kog je to auta!? Da znas u startu, mi ne radimo nemacka kola!. Ja se odusevio... :cool
srdjan_p
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 8:15 pm

Sre Apr 18, 2007 6:45 pm

Nego imam dva glupa pitanjca, od kako sam kupio auto danas je prvi put pala kisa... Kako se pali zadnji brisac? I sta je ono na levoj rucici sa strane, ima simbol kao maglovka ali nije, maglovke se pale na centralnoj konzoli pored sva 4 migavca?
Korisnikov avatar
flugzeug
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 10:49 pm

Sre Apr 18, 2007 7:02 pm

Tu ti se pali maglenka koja je pozadi u faru!!!!! A brisac zadnjeg stakla se aktivira na unutrasnjem koturu desne rucice!
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Apr 18, 2007 7:14 pm

Ma teram sutra pa ko ga *ebe,valjda ce biti kako treba,nego danas opet problem,kad vozim preko 50km/h pozadi se cuje neko brundanje kao lager,podignem auto kod jednog prijatelja,iscimamo sve tockove,nigde nema lufta,ali ni najmanjeg,nista, pomislim da su zadnje plocice posto su dosta istrosene,izadjem na put,zaletim ali kad se to cuje,pritisnem kocnicu sasvim malo,medjutim brundanje se nastavlja dok auto ne uspori ispod 50km/h i tad brundanje prestaje...sta je to kog mog,nemam auto ni mesec dana a vec me gremlini napali... :mad:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Apr 19, 2007 1:45 am

Pre svega polako, moras da se upoznas sa autom koji god da je i onda fino jedno po jedno, sve su to sitnice i vecina nas ovde je imala problema sa tim i slicnim stvarima!

A kao drugo, kad god sam hteo da prodjem jeftinije prosao sam skuplje! Odem da mi zamene rukavac (glavcinu) na levom tocku jer je tamo centriranje 800 dinara a ne kod onog za 1500 slome mi citac ABS-a i naprave stetu od 100 eura! I tako u nedogled!
Ako hoces da ne brines, daj tih 50 eura za gorivo, uostalom dodji zbog vise stvari i odradi sve za jedan dan!
Ne bih voleo, ali ce mi biti drago da ti kazem ono:.I told you so!.

Da, najbolje idi u Skodin servis, oterace te tamo odakle smo svi dosli kad budu videli kako ima mesta u motornom prostoru i sve one pojedinosti vezane za promenu kaiseva na 1456...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Apr 19, 2007 9:13 am

...oterace te tamo odakle smo svi dosli...
Izvinjavam se ako je kod vas takva situacija, ali ovde svi rade sve, samo je razlika što ovlašteni servisi imaju imaju i delove za date automobile, i što autokuće obavezuju kupce da automobile u garantnom roku održavaju baš tamo.
Osim ove dve stvari, svejedno koji je servis u pitanju...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Apr 19, 2007 10:23 am

spanjeli napisao:Ma teram sutra pa ko ga *ebe,valjda ce biti kako treba,nego danas opet problem,kad vozim preko 50km/h pozadi se cuje neko brundanje kao lager,podignem auto kod jednog prijatelja,iscimamo sve tockove,nigde nema lufta,ali ni najmanjeg,nista, pomislim da su zadnje plocice posto su dosta istrosene,izadjem na put,zaletim ali kad se to cuje,pritisnem kocnicu sasvim malo,medjutim brundanje se nastavlja dok auto ne uspori ispod 50km/h i tad brundanje prestaje...sta je to kog mog,nemam auto ni mesec dana a vec me gremlini napali... :mad:
meni se tako cuju gume pozadi imam primu zamenim ih sa prednjim a ono jos jace kao da su svi lageri poispadali. vratio sam ih ponovo nazad manje se cuju.
sa kojim majstorom si na noz?
kad sam dolazio u Nis bivsom 33-kom ja sam isao kod Vojkana
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Apr 19, 2007 1:42 pm

Pa drugog u Nishu i nema... :| :)
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Apr 19, 2007 2:14 pm

zakuni se da samo on radi alfe.?
pricali su da ima neki lik u medosevcu koji radi
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Apr 19, 2007 3:54 pm

Imas ovlasteni servis u Krusevcu. Mozes i tamo da sredis kaiseve.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Apr 19, 2007 5:49 pm

sa kojim majstorom si na noz?
bas sa tim kog si spomenuo...i nisam na noz samo mu ne verujem :?

pricali su da ima neki lik u medosevcu koji radi
Ja nisam cuo za njega...
Imas ovlasteni servis u Krusevcu. Mozes i tamo da sredis kaiseve
Zavrsio danas,sve promenjeno,izgleda da je ok,mislim motor ne bi bi radio da je pogresno uzupcen,jel tako ;)
Sve to za 30e, uzeo auto od mene oko 12,ja dosao u 16h da vidim kako napreduje,ono auto gotov,ja pokupim stari spaner,roler i kais,platim i odem...EVROPA BATO... :mrgreen:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Apr 19, 2007 6:16 pm

alfa146ts napisao:zakuni se da samo on radi alfe.?
Pa ne mogu da se zakunem bas, ali sa kojim god alfistom sam pricao pominju vojkana.
Jedni ga hvale, drugi ga bas i ne hvale :lool:
Nadam se da ce da se javi neko od Nishkih alfista da potvrdi ili demantuje to ;)

Povratak na “Alfa 145 | 146 | 155 | 164”