problem na alfi 155
- Pittatore
- Drug Član
- Garaža: AR 155 3.0 24v Reborn
AR 166 jtd Familiare
Opel Zafira OPC Familiare XL
Yamaha FZR1000 EXUP Hajde da se volimo XD
AA500 Dvogumena raga - Lokacija: BG
Da samo sto on vozi 17" a ti 14" pa ti vidi koliko njemu treba da bude spusten auto da bi guma dosla do ruba a koliko tebi. 

- djolers4
- Garaža: Ex-Alfa 155 2.0 TS 8v
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Bianco 159SW 1.9 16v - Lokacija: Vrcin
- Brana
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 155 3.0 24V
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 164 2.0 T.S. 8V
Alfa romeo 147 1.9 8V multijet
Alfa romeo 166 2.4 20V multijet - Lokacija: Beograd
Ko kaze da su meni homokineticki ispravni
Doduse posledica nije visina vec manzetna.Kad je mnogo spusten auto sve ide na gore, i viljuske i poluosovine i krajevi letve tako da uvek ima mesta za neko lupkanje i tome slicno 

- OMP
- Garaža: GP TJet
pa jbg kad volite patosirane automobile 

Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- djolers4
- Garaža: Ex-Alfa 155 2.0 TS 8v
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Bianco 159SW 1.9 16v - Lokacija: Vrcin
Sta ces,to volimo vise nego 'leba
Nisu hk zglobovi bauk,mora da propadnu jednom,vec me vise nerviraju unutrasnji zglobovi do menjaca.A hk zglob sam i ja unistio jer sam vozio sa pocepanom manzetnom,nisam proveravao,letnji period sa puno kise i prasine i eto.Za lupkanje se ne brinem,spona,kraj letve i stabilizator su 20 evra ukupno.A viljuske traju vec 2 i po godine bez imalo lufta na ovoj visini i tvrdoci 

- OMP
Mlados' ludos'djolers4 napisao:Sta ces,to volimo vise nego 'leba

- draganche
- Garaža: Alfa Romeo 155 2.0 TS 8v
kad radim polukruzno,namotam pun levi ili desni cuje se skripanje prednjih guma. Gume su zimske,kad je vruc asfalt cuje se skripanje,e sad nisam siguran dal je do guma ili trapova, gume su jednako potrosene nijedna nije pojedena...hoce li zimske gume da skripe izrazenije kad je toplo ili da idem da proveravam trapove?
- mali radojica
- Garaža: alfa romeo 147 jtdm
to je od guma 99%. skoro sam gledao dečka sa mišelin alpin i cvile samo tako prilikom isparkiravanja.
- OMP
moze biti i trap i guma ali obzirom da imas zimske gume pa jos ako su dobre tj nisu stare i posne onda je definitivno do njih posebno ako je asfalt vruc, drugaru se isto tako cule dok nije presao na letnji set 
i meni su napred zimske, ne cuju se bas pri motanju(sem ako nije neko brze polukruzno i mazan asfalt) ali pri ostrijem kretanju hoce lako da zapiste pogotovu ako je malo skrenut volan, trap mi je skoro centriran

i meni su napred zimske, ne cuju se bas pri motanju(sem ako nije neko brze polukruzno i mazan asfalt) ali pri ostrijem kretanju hoce lako da zapiste pogotovu ako je malo skrenut volan, trap mi je skoro centriran
- draganche
kad bolje razmislim tacno je da se necuju svuda i cuju se samo kad je suncano i toplo, sada kad nema sunca ne cvile, mora da je do guma...

- zipa13
- Drug Član
- Garaža: 1993 Alfa Romeo 155 Q4 Alfa Rosso
1996 Alfa Romeo 155 2.5 V6 Alfa Rosso
1993 Alfa Romeo 155 2.0 8v Nero( future GTA)
2003 Alfa Romeo 156 GTA Selespeed Grigio Sterling
2004 Alfa Romeo 156 GTA Blue Metallico
1996 Alfa Romeo 145 QV Nero
2006 Alfa Romeo 159 1.9 JTDm
1996 Fiat Coupe 2.0 20v Turbo
1990 Opel Omega 3000 24v
2012 Mercedes ML 350
2018 Volvo XC90 T6 Inscription
2021 Kawasaki Z900
2008 Peugeot 607 2.0 HDi Executive
2023 Ford F150 Lightning - Lokacija: Vankuver
Drugari,jedno pitanje.Izbacio sam plin iz auta,ubacio protokomer nov,i sad imam problem,na benzinu,nece da prima gas do 2-2300rpm,i detonira svaki drugi treci put kad dam gas,preko tih obrtaja prima gas lepo,i lepo radi,i na ler lepo radi,na 900rpm.Da li neko ima pojma sta moze to da bude,sa tim simptomima?Da napomenem,do sad sam vozio bez protokomera na plin,nisam imao detonacije,ali isto je auto bio mutav do 2000rpm,nije hteo da prima gas.
- Sule
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 16v
Ja sam imao slican problem.Detonacije su bile na benzinu pri niskim obrtajima i nije htela da povuce odmah,kao da je morala da probije da bi povukla.Problem sam resio ciscenjem dizni i menjanjem jednog komutatora.Od tad sve kako treba.
- zipa13
- Drug Član
1990 Opel Omega 3000 24v
2012 Mercedes ML 350
2021 Kawasaki Z900
Hvala Sule,probacu to sto si mi rekao.Probacu Aditivom u benzin,da potrosim jedno 20-30l,jer sam cistio dizne pre 4meseca,i uvek sam palio na benzin a vozio na plin.Videcu i sa komutatorima.
- draganche
moj nije vozen dugo na benzin,e sad igrom slucaja da mi sekvent ne radi,vec nekih 350-400km vozim samo na benzin,prvih 100 sam imao slicne simptome,sad je sve ok,ide super...doduse nisam imao detonacije,ali je gutao knedlu na svako dodavanje gasa do 2000obrt dok nije malo oprao dizne 
sad nikako da se nakanim da sredim plin,mnogo dobro ide ovako,ali i skupo...
pokusaj prvo sa aditivom, to mi je preporucio jedan majstor, pricao mi da ciscenje ume da prosvira dizne,kamenac ili naslage u toku ciscenja umeju da ostete diznu,ne znam kako. on svima preporucuje prvo aditiv pa ako ne pomogne onda ciscenje. kod mene je prestalo samo od sebe,nisu bile mnogo zaprljane.

sad nikako da se nakanim da sredim plin,mnogo dobro ide ovako,ali i skupo...

pokusaj prvo sa aditivom, to mi je preporucio jedan majstor, pricao mi da ciscenje ume da prosvira dizne,kamenac ili naslage u toku ciscenja umeju da ostete diznu,ne znam kako. on svima preporucuje prvo aditiv pa ako ne pomogne onda ciscenje. kod mene je prestalo samo od sebe,nisu bile mnogo zaprljane.
- zipa13
- Drug Član
1990 Opel Omega 3000 24v
2012 Mercedes ML 350
2021 Kawasaki Z900
Hvala Dragance,dakle ici ce prvo aditiv,a probacu i komutatore da zamenim,jer imam njih skinute sa stranca :-)
- OMP
ma kakav aditiv to ne moze da ocisti prljave dizne, ne bacaj pare bzvz, on je dobar kasnije preventivno da se sune ali kad su dizne prilicno prljave moraju prvo dobro da se ultrazvucno operu i kalibriraju na menzurama, ja sam isto tako mislio da ce aditiv da resi stvar ali sam ga dzabe sipao, tek kad sam ocistio dizne video sam pravo stanje, e onda posle odredjene km mozes da sipas aditiv onako preventivno da odzava sistem "podmazanim" 
inace nema sta tu da se osteti kod ciscenja ko ti je to rekao?
one se ultrazvucno peru nema ti nikakvog ne znam kakvog pritiska, masina simulira rad motora i tretira dizne u rezimima kako bi i na autu radile samo sto se umesto goriva koristi neko sredstvo za ciscenje, znaci ako ih ni sam motor tj benzin ne osteti nece ni aparatura
ciscenje dizni je oko 20e ja sam ih 3 puta cistio kako je auto bio kod mene a naravno 2 puta su ciscene od kako sam ugradio plin jer je logicno vise vozen na plinu a na benz samo paljena.
takodje sam praktikovao da kad god podjem negde na put tj izadjem na auto put prebacim na benz i onda bar 10ak km vozim tako na visim obrtajima (nekih 140-150km/h) da bi dizne sto duze radile u nekom jacem rezimu i tako se "same cistile" tj imale veci protok od onog na koji su svakodnevno navikle pri paljenju i voznji po gradu.

inace nema sta tu da se osteti kod ciscenja ko ti je to rekao?
one se ultrazvucno peru nema ti nikakvog ne znam kakvog pritiska, masina simulira rad motora i tretira dizne u rezimima kako bi i na autu radile samo sto se umesto goriva koristi neko sredstvo za ciscenje, znaci ako ih ni sam motor tj benzin ne osteti nece ni aparatura

ciscenje dizni je oko 20e ja sam ih 3 puta cistio kako je auto bio kod mene a naravno 2 puta su ciscene od kako sam ugradio plin jer je logicno vise vozen na plinu a na benz samo paljena.
takodje sam praktikovao da kad god podjem negde na put tj izadjem na auto put prebacim na benz i onda bar 10ak km vozim tako na visim obrtajima (nekih 140-150km/h) da bi dizne sto duze radile u nekom jacem rezimu i tako se "same cistile" tj imale veci protok od onog na koji su svakodnevno navikle pri paljenju i voznji po gradu.
- draganche
ne znam, to je prica koju sam cuo od majstora licno koji radi ciscenje. Desavalo mu se u toku procesa da dodje do ostecenja. Ja samo prenosim njegove reci. On to radi za pare, pretpostavljam da valjda ima neka fora cim prvo preporuci aditiv, pa onda ciscenje. Ne verujem da je gadljiv na pare pa zbog toga nece da radi
meni nije trebalo ni jedno ni drugo, ja sam samo razgovarao za savet.

- OMP
ko je taj majstor?
ja sam cistio kod dvojice majstora, jednog od njih znam duze godina, drugi je dobar sa nekim mojim drugarima pa bi mi valjda i jedan i drugi rekli da postoji neki problem oko cisecenja i da to ne radim
ne znam kojom metodom cisti taj mjastor kod kog si bio ali ovi imaju ozbiljnu aparaturu
ja sam cistio kod dvojice majstora, jednog od njih znam duze godina, drugi je dobar sa nekim mojim drugarima pa bi mi valjda i jedan i drugi rekli da postoji neki problem oko cisecenja i da to ne radim

- draganche
- OMP
mislio sam da je neko od ovih iz grada uglavnom ih znam sve ali nije ni bitno
- draganche
nije iz grada, tamo ne znam majstore
inace moju vozim samo u Sezemce, mozda znas Boska, vozio Ficu nekada u Nac.klasi.

- OMP
znam boska vozili smo zajedno 

- mali radojica
drugovi neko je kačio link ka nekom stranom forumu sa slikama i objašnjenjem skidanja zadnjih polustranica. ja sam imao to dok komp nije crkao, a sad ne mogu da izbunarim. ima li neko taj link?
- 982026
- Garaža: Hornet 919
Mislim da ti nece biti potreban link. Treba ti inbus kljuc 6mm i neki jaci noz. Moras da skines branik, one unutrasnje obloge od zadnjeg stuba (ispod njih su srafovi koji drze lasnu sa spoljne strane zadnjeg stuba)i zadnju policu (zbog koje moras da povadis sedista) i naravno stopaljke koje stoje na pilustranicama. Kad otvoris zadnja vrata imas cepove okolo kedera, ispod kojih su inbus srafovi od polustranice. Poskidas srafove i raseces diht masu koja spaja polustranicu sa ostatkom limarije.
Ne mozes da pogresis, veruj mi, ja sam to skidao, a imao sam samo repair manual.

Ne mozes da pogresis, veruj mi, ja sam to skidao, a imao sam samo repair manual.

- mali radojica
ma raspakovao bih ga ja nego su tamo bile slike trulih delova pa sam hteo da bacim pogled kako to izgleda. to me najviše interesuje.