Akumulator!
- MiloshBg
- Garaža: No Alfa, no fun...
- Deki_GT
- Garaža: Alfa GT 1.9 JTD-m
Originalni Marelli 60 Ah posle 8 godina rada otišao u istoriju! Nova Varta Silver 74 Ah stavljena (do duše jedva) u GT. Videćemo kako će se pokazati. Onih 40 meseci garancije me smiruju. 

- dragan 666
- Garaža: alfa 147 1.9jtd
yamaha v star 650 - Lokacija: brdo
koji ide za 147 od kolko ampera akumulator? 1.9 jtd
fala na odgovoru i kao se gleda ona ima desni plus? piiiip stoji vertikalno...
fala na odgovoru i kao se gleda ona ima desni plus? piiiip stoji vertikalno...
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Dragane, u pravoj si temi ali sto ne pogledas koji post u nazad o cemu se diskutovalo?
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- dragan 666
- erdeljan
- BANOVAN
Evo ti pa pogledaj na tenane: http://fautoparts.com/ALFA-ROMEO-502-parts
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- dragan 666
fala druze al bem ga ako se mogu snaci ja sam trazio nako prostim jezikom da mi neko kaze ide taj akumulator i to je to......
- erdeljan
- BANOVAN
Ajde ako hoces neko da ti uprosti: Kupis bilo koji akumulator 74Ah i 680A ili jaci koji moze da stane u da su mu + i - okrenuti kako treba i gotova stvar. Pitaj tamo gde kupujes, znace oni.
- Sone Bg
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2002
Jel zna neko ko drzi exide akumulatore u Beogradu, okrenuo sam jedno 10 telefona i niko vise ne drzi. Koja je cena u odnosu na vartu, plava varta 74Ah 680A oko 10600, siva varta 74Ah 750a oko 11500. Imao sam ranije plavu vartu koje me je odlicno sluzila, posle toga sam jeo g*vna sa black horse-om i dva mesece posle isteka garancije je crkao bez nagovestaja. Upalio normalno vozio 10 min, i posle toga mrtav ni grama struje. Sto se mene tice bacene pare
- Mikele
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 147 2.0 ex 1.6
147 FL 2.0 - Lokacija: Beograd
Jel si probao ovde Sone?
http://www.lavauto.co.rs/elektro-oprema ... exide.html
http://www.lavauto.co.rs/elektro-oprema ... exide.html
Ako ne možeš da napraviš sam,barem pokvari drugome
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
A šta fali da opet uzmeš Vartu?
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- Sone Bg
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2002
- junky01
- Garaža: Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Alfa Romeo GT - Lokacija: Krusevac
I ja glasam za Vartu. Nasledio sam je u automobilu(plava), tako da nemam pojma koliko je stara(a i ko bi prodao auto sa novim akumulatorom), a i dalje sljaka bez problema. Cak i stajanje od 10-tak dana ne predstavlja problem...pali ko mina.
P.S.
Ipak je to nemac
P.S.
Ipak je to nemac

- edin
- Saradnik Uprave
- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Motram po ko zna koji put da pohvalim Bosch Silver, u alifici mi je nesto preko 60 amph, i sljaka skoro tri godine, bez problema, znaci tri zime i skoro celo ovo leto itd, pri tome sam ga cteri puta nehoticno bio ispraznio skroz, kablovi, malo ga napunim, upalim vozim i posle pali bez problema, jezivo se brzo regenerise... 

“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- SlobeX
- Garaža: AR 156 2.4 JTD
Lada Niva 1600
MB A170cdi - Lokacija: Bijeljina
Danas mi je akumulator u garantnom roku pokazao nedostatke tj kada sam pokušao da upalim auto izgubio sam i kontakt tj nestale su mi one lampice na tabli a toliko hvaljeni black horse 72 amper časa na
reklamaciju i ako nekim slučajem ne dobijem nov (kod nas čest slučaj sa dotičnim brendom) onda sam razmislio o ovom http://topla1.pik.ba/artikal/7776846/ak ... ah-akcija/ navodno ca/ca tehnologija pa ako je neko upućen u dotičnu tehnologiju ili je imao takav neka mi napiše iskustva
reklamaciju i ako nekim slučajem ne dobijem nov (kod nas čest slučaj sa dotičnim brendom) onda sam razmislio o ovom http://topla1.pik.ba/artikal/7776846/ak ... ah-akcija/ navodno ca/ca tehnologija pa ako je neko upućen u dotičnu tehnologiju ili je imao takav neka mi napiše iskustva
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Nemoj TOPLA bili su ok pre par godina ali sad se nesto pokazalo da nisu dobri,mada nema nekog pravila i meni je jedna topla izdrzala 2 godine ali isto tako jedan black horse 6 godina tako da sve je u nekoj lutriji sto se tice baterije

- SlobeX
- Garaža: AR 156 2.4 JTD
Lada Niva 1600
MB A170cdi - Lokacija: Bijeljina
VIše nema black horse akumulatora pa sam dobio izbor vesna 75Amh ili varta black dinamic 70Amh uz doblatu pa neznam ni sam šta da uzmem jer su ovi vesna nekad valjali bar tako sam pročitao na netu a black dinamic da je za auta sa manje elektronike a kod mene ko uss enterprize brod 

- Miskoni
- Garaža: 147 1.6TS 120ks Distinctive '03.
Giulietta 1.4/170ks '11. - Lokacija: Beograd
Meni je u 147 1.6 beli "Vesna SAP" od 55Ah. Prethodni vlasnik ga je stavio u aprilu prošle godine i (da čuknem vo drvo) ni jedan problem ili štuc do sada. Videćemo kako će se pokazati do kraja garantnog roka od 2 godine, a i posle toga, nadam se! 

- iznogudovic
- Garaža: Rosso 147 1.6 105 ks 2002
Da li neko ima neke neke informacije o kvalitetu BOSCH ima varijanta S4 10.500, a S3 7.500, kako su se pokazali
- edin
- Saradnik Uprave
- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Porcitaj moj post na pre od skoro, ja ih hvalim na sva usta, samo ti je moj savet da ides na silver, mislim da je to S5, imam ga vec skoro tri godine i prezadovoljan sam, nekoliko outa mi se bio ispraznio skroz, i jos uvek radi besprekorno
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- Zillgian
- Garaža: ex '07 AR159, 2.4 JTDm Q4
ex '02 AR156, 1.9 JTD - Lokacija: Ndjamena
I ja ću vjerovatno, pored guma i dodatnih 15'' felgi, ove godine da uzmem i novi akumulator, pošto bih da zamijenim ovaj postojeći Banner. Korektno me služi već 4 godine, uz manje probleme (pogotovo prije 2 godine kad su bili oni minusi od gotovo -30. Nije mi toliko smetalo to što 2 godine star akumulator nije htio da upali, već što je nemali broj WV vozila bez problema šljakao (navodno se kod njih akumulator nalazi u nekakvoj kutiji, ne znam).)
Vjerovatno ću da ganjam Exige, eventualno Vartu, Energizer ili Bosch.
Vjerovatno ću da ganjam Exige, eventualno Vartu, Energizer ili Bosch.
- Vlada R
- Garaža: ex Alfa 159 JTDm restyle
I ja sam se ovih dana ponovio, uzeo sam Toplu 75 Ah i 750 CCA iz Energy serije. Po mom mišljenju najbolji odnos uloženog i dobijenog, gledajući CCA u rangu je Silver Varte i Premium Exide. Pre montaže ga izmere pred vama i moj je imao 794 A udarne snage (iako je deklarisan na 750). Ima čepove i moguće je dolivanje destilovane vode (po meni veliki +). Takođe, jedan od odlučujućih stavki je bila da je proizveden u decembru 2013, ni dva meseca nije sastavio na polici :-)
Za sada utisci odlični, videćemo za 30 meseci (koliko iznosi garancija).
Za sada utisci odlični, videćemo za 30 meseci (koliko iznosi garancija).
-
Ka
- Drug Član
Da li neko od kolega zna koje jacine akumulatora je fabrika ubacivala u 156 v6?60 ili 66Ah?
- erdeljan
- BANOVAN
Sta pise u "knjizi"?