Zatamnjena stakla
- duxi-kg
- Garaža: Alfa GT 1.9 JTD-m 180ks : Alfa 145 QV 155ks
ja mislim da je ta cena ok...uvek je bilo oko 100e pa i vise kod boljih firmi...morace ovaj narod da nauci da postuje i ceni tudji rad.a ako ne ceni kao i svi vecinom neka uzme sam pa ce videti koja je to zajebancija ako ne znas posao... 

- 982026
- Garaža: Hornet 919
Svi ti majstori su isti, kada vide zaljubljenike u svoje automobile odmah deru, jer znaju da ti isti zele zele samo najbolje. Treba jednom stati i reci dokle vodi taj bezobrazluk!!!
Pre cu se cimati sam ceo dan oko jednog stakla, nego da nekome preplatim.
Naravno, ovo je samo moje misljenje.
Re: Zatamnjena stakla
Slazem se. Ali ne znam jesi li propustio post gde pise da jurimo popust.duxi-kg napisao:ja mislim da je ta cena ok...uvek je bilo oko 100e pa i vise kod boljih firmi...morace ovaj narod da nauci da postuje i ceni tudji rad.a ako ne ceni kao i svi vecinom neka uzme sam pa ce videti koja je to zajebancija ako ne znas posao...

Pre cu se cimati sam ceo dan oko jednog stakla, nego da nekome preplatim.

Naravno, ovo je samo moje misljenje.
- Alex156
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.5v6 (2002)
Ja sam na mojoj Alfi radio stakla kod njih i skroz sam zadovoljan cena je bila cinimi se 110 evra dobio sam garanciju 3 godineSauriann napisao:inače ovi na koje su se žalili na renault forumu su Dark Glass...
- Sauriann
- Drug Član
- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
- darkbgd
- Garaža: Alfa Romeo 147 Q2 JTDm
moj drugar je zatamnjivao kod decka i sjano je uradio. Pitao sam ga i cene su
147-80 evra
156-85 evra
sw 90 evra
za neku grupnu pricu
147-80 evra
156-85 evra
sw 90 evra
za neku grupnu pricu
- Alex156
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.5v6 (2002)
jer mi je polomljna zabica na dugmencetu za taj prozor pa je tu bio problem....
Pa vozaceva vrata je uradio iz treceg puta......Sauriann napisao:Mora da su se izvežbali

- Djukacs
- Garaža: ex.Alfa 147 1.9JTD
Alfa 159 1.9 JTDM - Lokacija: Pancevo
Ja sam razmisljao da zatamnim stakla kod nekih ljudi iz Panceva..
Kada sam im rekao da hocu da kupim foliju a oni da mi samo
zelepe,kazu za to nema garancije zato sto daju garanciju za foliju
a ne za ruke..
Ista stvar je i za auto folije 300 evra za 147(garancija 7 god),
a za neku kinesku varijantu 150 evra(garancija 3 god).
Danas sam bio kod njih i velika je razlika izmedju folija od
3 god.. i 7 god..sjaj,boja sve.Tako je i sa folijama za stakla.
Kada sam im rekao da hocu da kupim foliju a oni da mi samo
zelepe,kazu za to nema garancije zato sto daju garanciju za foliju
a ne za ruke..
Ista stvar je i za auto folije 300 evra za 147(garancija 7 god),
a za neku kinesku varijantu 150 evra(garancija 3 god).
Danas sam bio kod njih i velika je razlika izmedju folija od
3 god.. i 7 god..sjaj,boja sve.Tako je i sa folijama za stakla.
- interceptor
- Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Izasla jutros nova verzija pravilnika! Za stakla:
Члан 72.
...
Ветробран се не сме накнадно затамњивати. Бочна окна у равни возача могу бити накнадно затамњена тако да укупна вредност пригушења светла не прелази 30%. Остала стакла на возилу могу бити накнадно затамњена без ограничења укупне вредности
пригушења светла при чему на возилу морају бити уграђена два бочна ретровизора.
...
Члан 72.
...
Ветробран се не сме накнадно затамњивати. Бочна окна у равни возача могу бити накнадно затамњена тако да укупна вредност пригушења светла не прелази 30%. Остала стакла на возилу могу бити накнадно затамњена без ограничења укупне вредности
пригушења светла при чему на возилу морају бити уграђена два бочна ретровизора.
...
- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
- alfa_gt
- Garaža: Alfa Romeo GT, 1.9 JTD, 2005 (Mala)
ja ako nemam bocna okna, to znaci da sve moze da mi se zatamni u full-u?
koliko ruzno izgleda kad soferka nije uopste zatamnjena, a ostatak stakala skroz?
i zanima me jel' zajeb stavljati foliju na zadnje staklo koje ima grejace - kako to funkcionise?
(i sta im znaci sad ovo "при чему на возилу морају бити уграђена два бочна ретровизора"??)
ako je to sve ok, racunajte i mene u kombinacije za grupno zatamnjivanje, popust i sl - i to one varijante proverene iako su +10e.... ne bih da smo posle dzabe krecili

koliko ruzno izgleda kad soferka nije uopste zatamnjena, a ostatak stakala skroz?
i zanima me jel' zajeb stavljati foliju na zadnje staklo koje ima grejace - kako to funkcionise?
(i sta im znaci sad ovo "при чему на возилу морају бити уграђена два бочна ретровизора"??)
ako je to sve ok, racunajte i mene u kombinacije za grupno zatamnjivanje, popust i sl - i to one varijante proverene iako su +10e.... ne bih da smo posle dzabe krecili
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
morace oni da dozvole jos tamnije,ceo svet koristi folije kao cilj zastite od uv zracenja,udesa...samo nasi pametni izmisljaju rupicu na ku...
a sto se tice hvaliteta,ja preporucujem komsiju i drugara Marcetica,covek je medju prvima u Srbiji vozio zatamnjen auto,davnih 90-ih,kod rodjaka iz Amerike je naucio posao i preneo ovde
kad je meni pored troje male dece,napravljene kuce i svakodnevnog nosenja raznog materijala,da ne nabrajam,posle pet godina jos uvek ista nijansa sa naravno sitnim ogrebotinama od ubacivanja stvari,koje su nista naspram onog kako ljudima unakaze prilikom montaze
nikad nisam za tako nesto trazio popust,znamo se jos iz osnovne skole ali kad mi je menjao soferku rekao je svoju cenu koja je bila niza od ostalih prevaranata i na to ga castim,jer znam kako je raditi sa ljudima,kojima je bitno samop da je jeftinije a dal to valja ili ne nema veze,ja recimo znam da moji delovi budu i skuplji od novih ali ja stojim iza toga i dam garancija
a sto se tice hvaliteta,ja preporucujem komsiju i drugara Marcetica,covek je medju prvima u Srbiji vozio zatamnjen auto,davnih 90-ih,kod rodjaka iz Amerike je naucio posao i preneo ovde
kad je meni pored troje male dece,napravljene kuce i svakodnevnog nosenja raznog materijala,da ne nabrajam,posle pet godina jos uvek ista nijansa sa naravno sitnim ogrebotinama od ubacivanja stvari,koje su nista naspram onog kako ljudima unakaze prilikom montaze
nikad nisam za tako nesto trazio popust,znamo se jos iz osnovne skole ali kad mi je menjao soferku rekao je svoju cenu koja je bila niza od ostalih prevaranata i na to ga castim,jer znam kako je raditi sa ljudima,kojima je bitno samop da je jeftinije a dal to valja ili ne nema veze,ja recimo znam da moji delovi budu i skuplji od novih ali ja stojim iza toga i dam garancija
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Posto su odobrili zatamnjivanje pretpostavljam da ce biti potreban atest, Mislim, zbog tioga su i izmenili zakon.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- Crni
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Bas zbog toga bi bilo dobro odraditi negde gde bi i atest dobili, da ne moramo u Vincu posle svi ici. 

Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
- Djukacs
- Garaža: ex.Alfa 147 1.9JTD
Alfa 159 1.9 JTDM - Lokacija: Pancevo
Negde sam citao da ce ateste izdavati pored Vince i moto savez Srbije, kao i nekoliko fakulteta u Beogradu i Novom Sadu.
E sad kada ce to da bude boga pitaj..
E sad kada ce to da bude boga pitaj..
- Crni
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Sada jos naci koliko su tonirana i da li se sabira, ako je 15% fabricki +15% folija da li je to 30% ili ne?
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
- rekesidim
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 T. Spark
Evo novosti.....
Nova pravila u saobraćaju od 4. maja
Vozači u Srbiji će od 4. maja morati da poštuju nove propise u saobraćaju koji se odnose na ispravnost, kvalitet i postavljanje dečjih sedišta, zatamnjenost stakala u vozilu i poziciju volana....
http://www.mondo.rs/s243102/Lifestyle/V ... _maja.html
Nova pravila u saobraćaju od 4. maja
Vozači u Srbiji će od 4. maja morati da poštuju nove propise u saobraćaju koji se odnose na ispravnost, kvalitet i postavljanje dečjih sedišta, zatamnjenost stakala u vozilu i poziciju volana....
http://www.mondo.rs/s243102/Lifestyle/V ... _maja.html
- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
Pričao sam sa jednim "upućenim" službenikom dragog nam ministarstva.
Drugim rečima ovo znači da će vozači od 04.05 morati imati atest za svoja stakla (pričamo o ljudima koji su već zatamnili minimalno stakla na prednjim vratima). Znači, moraće da imaju papir gde piše 30% ako hoće da voze jer u suprotnom im je isto kao i da imaju nedozvoljeno zatamnjenje. Taj atest neće moći da dobiju pa će biti skidanje folija jer će u zbiru biti preko dozvoljenog (fabrički tonirano staklo + zatamnjenje svakako prelaziti 30%).
Dobro pročitajte između redova pa lagano na skidanje folija
Drugim rečima ovo znači da će vozači od 04.05 morati imati atest za svoja stakla (pričamo o ljudima koji su već zatamnili minimalno stakla na prednjim vratima). Znači, moraće da imaju papir gde piše 30% ako hoće da voze jer u suprotnom im je isto kao i da imaju nedozvoljeno zatamnjenje. Taj atest neće moći da dobiju pa će biti skidanje folija jer će u zbiru biti preko dozvoljenog (fabrički tonirano staklo + zatamnjenje svakako prelaziti 30%).
Dobro pročitajte između redova pa lagano na skidanje folija

- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
- Markoni147
- Garaža: Ford Fiesta ST
Tokom sledece nedelje cu sa deckom koji se bavi zatamnjivanjem napraviti mali test.
Na fabricki tonirano staklo cemo staviti tzv. "Clear" foliju koja je na oko skroz providna i sluzi kao termo-izolator... Verovatno i ona, mereno uredjajem, smanjuje svetlosnu propustljivost za odredjeni procenat a mi cemo proveriti za koliko...
Postoji jos jedan problem... Fabricki tonirana stakla se krecu u opsegu od 10-30% zatamnjenja, tako da ako imate auto kome su fabricki jace tonirana stakla necete imati "lufta" ni za kakvu foliju...
Takodje, ako stavite tu "Clear" foliju ne vidim ko ce od nadleznih (policajci, tehn. pregledi) uopste moci da pretpostavi da imate tu foliju... Dakle bilo kakav atest je samo bacanje para po meni.
Zakljucak je da ce moci da se stavi samo skroz providna folija na prednja bocna stakla, i da zbog svake druge mozete (ukoliko dodje do neke provere) doci u problem...
Na fabricki tonirano staklo cemo staviti tzv. "Clear" foliju koja je na oko skroz providna i sluzi kao termo-izolator... Verovatno i ona, mereno uredjajem, smanjuje svetlosnu propustljivost za odredjeni procenat a mi cemo proveriti za koliko...
Postoji jos jedan problem... Fabricki tonirana stakla se krecu u opsegu od 10-30% zatamnjenja, tako da ako imate auto kome su fabricki jace tonirana stakla necete imati "lufta" ni za kakvu foliju...
Takodje, ako stavite tu "Clear" foliju ne vidim ko ce od nadleznih (policajci, tehn. pregledi) uopste moci da pretpostavi da imate tu foliju... Dakle bilo kakav atest je samo bacanje para po meni.
Zakljucak je da ce moci da se stavi samo skroz providna folija na prednja bocna stakla, i da zbog svake druge mozete (ukoliko dodje do neke provere) doci u problem...
- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
provereno, sad sam pitao čoveka koji radi zatamnjivanje i sa tom termičkom folijom koja se ne vidi neće moći da se uradi atest. Čak mi je rekao da je tonirano fabričko staklo 25% i da po novom ne postoji šansa da bilo šta radiš sa prednjim staklima. Pola auta neću raditijer je ružno...
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
folije mnogo znace,ja sam ipak ostavio pozadi da bar decu ne pece sunce a prednja stakla sam skinuo i stavio bez folija a ova sa folijom sam ostavio za bolje dane,ako nekad dozvole
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- Nigy
- Garaža: .
Za one koji su u fazonu 'uradi sam', evo jednog od klipova na netu, kojih ima zaista mnogo.
[youtube]zBC37rbyYRs[/youtube]

[youtube]zBC37rbyYRs[/youtube]
- YUgisa
- Garaža: Yugo 1.1EFI
Ako nece da kaze bez cene rada, onda ga pitaj koliko bi kostao Yugo da se uradi bez soferke
Ubi me sunce, nije problem toplota nego przi ko ludo, imao sam pre folije na autu i mnogo je znacilo...
Inace se slazem da tesko da bi neko skontao da imate tu foliju na autu pa da bi vas smarali za atest...
Ajde pitaj ga molim te ako nije problem, koja je cena tih folijaMarkoni147 napisao:Tokom sledece nedelje cu sa deckom koji se bavi zatamnjivanjem napraviti mali test.

Ubi me sunce, nije problem toplota nego przi ko ludo, imao sam pre folije na autu i mnogo je znacilo...
Inace se slazem da tesko da bi neko skontao da imate tu foliju na autu pa da bi vas smarali za atest...
Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."
- iznogudovic
- Garaža: Rosso 147 1.6 105 ks 2002
Ajd stvarno i mene zanima cena te stelt folije, ali meni trebaju samo prednja bočna stakla 

- Markoni147
- Garaža: Ford Fiesta ST
Rece mi da je za Yuga 80 EUR sve sem soferke... Malo cu se jos raspitati oko karakteristika, ali koliko sam shvatio ona nema termo-izolacionu moc (ili kako god se kaze) kao folija sa zatamnjenjem ali kaze da ne propusta UV zrake... Naci ce mi tacno i koji % zadrzava/propusta...