Zatamnjena stakla

Ulepsavanje i odrzavanje prepoznatljivog imidza; Alfa Romeo
Korisnikov avatar
duxi-kg
Garaža: Alfa GT 1.9 JTD-m 180ks : Alfa 145 QV 155ks
Pridružio se: Sre Feb 11, 2009 7:45 pm

Re: Zatamnjena stakla

Čet Mar 22, 2012 11:59 am

ja mislim da je ta cena ok...uvek je bilo oko 100e pa i vise kod boljih firmi...morace ovaj narod da nauci da postuje i ceni tudji rad.a ako ne ceni kao i svi vecinom neka uzme sam pa ce videti koja je to zajebancija ako ne znas posao... :arflag
Korisnikov avatar
982026
Garaža: Hornet 919
Pridružio se: Pet Jan 16, 2009 4:34 pm

Čet Mar 22, 2012 1:19 pm

duxi-kg napisao:ja mislim da je ta cena ok...uvek je bilo oko 100e pa i vise kod boljih firmi...morace ovaj narod da nauci da postuje i ceni tudji rad.a ako ne ceni kao i svi vecinom neka uzme sam pa ce videti koja je to zajebancija ako ne znas posao... :arflag
Slazem se. Ali ne znam jesi li propustio post gde pise da jurimo popust. :scratch: Svi ti majstori su isti, kada vide zaljubljenike u svoje automobile odmah deru, jer znaju da ti isti zele zele samo najbolje. Treba jednom stati i reci dokle vodi taj bezobrazluk!!! :club:
Pre cu se cimati sam ceo dan oko jednog stakla, nego da nekome preplatim. :amen:
Naravno, ovo je samo moje misljenje.
Korisnikov avatar
Alex156
Garaža: Alfa Romeo 156 2.5v6 (2002)
Pridružio se: Sre Feb 11, 2009 7:22 pm

Čet Mar 22, 2012 3:07 pm

Sauriann napisao:inače ovi na koje su se žalili na renault forumu su Dark Glass...
Ja sam na mojoj Alfi radio stakla kod njih i skroz sam zadovoljan cena je bila cinimi se 110 evra dobio sam garanciju 3 godine
Slika
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član
Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso

ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW
Pridružio se: Sub Okt 30, 2010 7:39 am

Čet Mar 22, 2012 3:24 pm

Mora da su se izvežbali :)
Korisnikov avatar
darkbgd
Garaža: Alfa Romeo 147 Q2 JTDm
Pridružio se: Pon Nov 23, 2009 9:51 pm

Čet Mar 22, 2012 5:35 pm

moj drugar je zatamnjivao kod decka i sjano je uradio. Pitao sam ga i cene su
147-80 evra
156-85 evra
sw 90 evra
za neku grupnu pricu
Korisnikov avatar
Alex156
Garaža: Alfa Romeo 156 2.5v6 (2002)
Pridružio se: Sre Feb 11, 2009 7:22 pm

Čet Mar 22, 2012 7:53 pm

Sauriann napisao:Mora da su se izvežbali :)
Pa vozaceva vrata je uradio iz treceg puta...... :oh: jer mi je polomljna zabica na dugmencetu za taj prozor pa je tu bio problem....
Slika
Korisnikov avatar
Djukacs
Garaža: ex.Alfa 147 1.9JTD
Alfa 159 1.9 JTDM
Pridružio se: Pon Nov 14, 2011 2:21 am

Pet Mar 23, 2012 1:21 am

Ja sam razmisljao da zatamnim stakla kod nekih ljudi iz Panceva..
Kada sam im rekao da hocu da kupim foliju a oni da mi samo
zelepe,kazu za to nema garancije zato sto daju garanciju za foliju
a ne za ruke..
Ista stvar je i za auto folije 300 evra za 147(garancija 7 god),
a za neku kinesku varijantu 150 evra(garancija 3 god).
Danas sam bio kod njih i velika je razlika izmedju folija od
3 god.. i 7 god..sjaj,boja sve.Tako je i sa folijama za stakla.
Korisnikov avatar
interceptor
Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Pridružio se: Čet Dec 23, 2010 2:55 pm

Pon Apr 30, 2012 7:57 pm

Izasla jutros nova verzija pravilnika! Za stakla:
Члан 72.
...
Ветробран се не сме накнадно затамњивати. Бочна окна у равни возача могу бити накнадно затамњена тако да укупна вредност пригушења светла не прелази 30%. Остала стакла на возилу могу бити накнадно затамњена без ограничења укупне вредности
пригушења светла при чему на возилу морају бити уграђена два бочна ретровизора.
...
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član

ex Giulietta 2.0 TCT
ex 156 jtd mjet 16V SW

Pon Apr 30, 2012 8:59 pm

:djparty
Korisnikov avatar
alfa_gt
Garaža: Alfa Romeo GT, 1.9 JTD, 2005 (Mala)
Pridružio se: Pon Apr 16, 2012 2:23 pm

Pon Apr 30, 2012 9:14 pm

ja ako nemam bocna okna, to znaci da sve moze da mi se zatamni u full-u? :yipi:
koliko ruzno izgleda kad soferka nije uopste zatamnjena, a ostatak stakala skroz?
i zanima me jel' zajeb stavljati foliju na zadnje staklo koje ima grejace - kako to funkcionise?

(i sta im znaci sad ovo "при чему на возилу морају бити уграђена два бочна ретровизора"??)

ako je to sve ok, racunajte i mene u kombinacije za grupno zatamnjivanje, popust i sl - i to one varijante proverene iako su +10e.... ne bih da smo posle dzabe krecili
Korisnikov avatar
ljube-kugla
Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 8:10 pm

Uto Maj 01, 2012 7:57 am

morace oni da dozvole jos tamnije,ceo svet koristi folije kao cilj zastite od uv zracenja,udesa...samo nasi pametni izmisljaju rupicu na ku...

a sto se tice hvaliteta,ja preporucujem komsiju i drugara Marcetica,covek je medju prvima u Srbiji vozio zatamnjen auto,davnih 90-ih,kod rodjaka iz Amerike je naucio posao i preneo ovde

kad je meni pored troje male dece,napravljene kuce i svakodnevnog nosenja raznog materijala,da ne nabrajam,posle pet godina jos uvek ista nijansa sa naravno sitnim ogrebotinama od ubacivanja stvari,koje su nista naspram onog kako ljudima unakaze prilikom montaze

nikad nisam za tako nesto trazio popust,znamo se jos iz osnovne skole ali kad mi je menjao soferku rekao je svoju cenu koja je bila niza od ostalih prevaranata i na to ga castim,jer znam kako je raditi sa ljudima,kojima je bitno samop da je jeftinije a dal to valja ili ne nema veze,ja recimo znam da moji delovi budu i skuplji od novih ali ja stojim iza toga i dam garancija
ko na nas krene iz mesta je naje&o
Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 6:43 pm

Uto Maj 01, 2012 11:07 am

Posto su odobrili zatamnjivanje pretpostavljam da ce biti potreban atest, Mislim, zbog tioga su i izmenili zakon.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
Korisnikov avatar
Crni
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Pridružio se: Pet Avg 05, 2011 1:54 am

Uto Maj 01, 2012 9:04 pm

Bas zbog toga bi bilo dobro odraditi negde gde bi i atest dobili, da ne moramo u Vincu posle svi ici. :)
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
Korisnikov avatar
Djukacs
Garaža: ex.Alfa 147 1.9JTD
Alfa 159 1.9 JTDM
Pridružio se: Pon Nov 14, 2011 2:21 am

Uto Maj 01, 2012 9:56 pm

Negde sam citao da ce ateste izdavati pored Vince i moto savez Srbije, kao i nekoliko fakulteta u Beogradu i Novom Sadu.

E sad kada ce to da bude boga pitaj..
Korisnikov avatar
Crni
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Pridružio se: Pet Avg 05, 2011 1:54 am

Uto Maj 01, 2012 10:04 pm

Sada jos naci koliko su tonirana i da li se sabira, ako je 15% fabricki +15% folija da li je to 30% ili ne?
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
Korisnikov avatar
rekesidim
Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 T. Spark
Pridružio se: Pon Sep 06, 2010 8:09 am

Sre Maj 02, 2012 8:32 pm

Evo novosti.....
Nova pravila u saobraćaju od 4. maja
Vozači u Srbiji će od 4. maja morati da poštuju nove propise u saobraćaju koji se odnose na ispravnost, kvalitet i postavljanje dečjih sedišta, zatamnjenost stakala u vozilu i poziciju volana....
http://www.mondo.rs/s243102/Lifestyle/V ... _maja.html
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član

ex Giulietta 2.0 TCT
ex 156 jtd mjet 16V SW

Čet Maj 03, 2012 11:24 am

Pričao sam sa jednim "upućenim" službenikom dragog nam ministarstva.
Drugim rečima ovo znači da će vozači od 04.05 morati imati atest za svoja stakla (pričamo o ljudima koji su već zatamnili minimalno stakla na prednjim vratima). Znači, moraće da imaju papir gde piše 30% ako hoće da voze jer u suprotnom im je isto kao i da imaju nedozvoljeno zatamnjenje. Taj atest neće moći da dobiju pa će biti skidanje folija jer će u zbiru biti preko dozvoljenog (fabrički tonirano staklo + zatamnjenje svakako prelaziti 30%).

Dobro pročitajte između redova pa lagano na skidanje folija ;)
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član

ex Giulietta 2.0 TCT
ex 156 jtd mjet 16V SW

Pet Maj 04, 2012 11:10 am

Evo i primera za Lumar (tabela sa podacima je ispod)

Slika

Slika

Iz tabele se vidi da ne postoji folija koja u zbiru sa fabričkim toniranom staklom da je 30% zatamnjenja (drugim rečima 70% propustljivosti).

Najsvetlija varijatna je 79% propustljivosti (21% zatamnjenja)...
Korisnikov avatar
Markoni147
Garaža: Ford Fiesta ST
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:22 pm

Pet Maj 04, 2012 12:12 pm

Tokom sledece nedelje cu sa deckom koji se bavi zatamnjivanjem napraviti mali test.
Na fabricki tonirano staklo cemo staviti tzv. "Clear" foliju koja je na oko skroz providna i sluzi kao termo-izolator... Verovatno i ona, mereno uredjajem, smanjuje svetlosnu propustljivost za odredjeni procenat a mi cemo proveriti za koliko...
Postoji jos jedan problem... Fabricki tonirana stakla se krecu u opsegu od 10-30% zatamnjenja, tako da ako imate auto kome su fabricki jace tonirana stakla necete imati "lufta" ni za kakvu foliju...
Takodje, ako stavite tu "Clear" foliju ne vidim ko ce od nadleznih (policajci, tehn. pregledi) uopste moci da pretpostavi da imate tu foliju... Dakle bilo kakav atest je samo bacanje para po meni.
Zakljucak je da ce moci da se stavi samo skroz providna folija na prednja bocna stakla, i da zbog svake druge mozete (ukoliko dodje do neke provere) doci u problem...
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član

ex Giulietta 2.0 TCT
ex 156 jtd mjet 16V SW

Pet Maj 04, 2012 2:59 pm

provereno, sad sam pitao čoveka koji radi zatamnjivanje i sa tom termičkom folijom koja se ne vidi neće moći da se uradi atest. Čak mi je rekao da je tonirano fabričko staklo 25% i da po novom ne postoji šansa da bilo šta radiš sa prednjim staklima. Pola auta neću raditijer je ružno...
Korisnikov avatar
ljube-kugla
Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 8:10 pm

Pet Maj 04, 2012 5:22 pm

folije mnogo znace,ja sam ipak ostavio pozadi da bar decu ne pece sunce a prednja stakla sam skinuo i stavio bez folija a ova sa folijom sam ostavio za bolje dane,ako nekad dozvole
ko na nas krene iz mesta je naje&o
Nigy
Garaža: .
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 4:33 am

Pet Maj 04, 2012 5:36 pm

Za one koji su u fazonu 'uradi sam', evo jednog od klipova na netu, kojih ima zaista mnogo. ;)

[youtube]zBC37rbyYRs[/youtube]
Korisnikov avatar
YUgisa
Garaža: Yugo 1.1EFI
Pridružio se: Pet Jul 08, 2011 1:58 pm

Sub Maj 05, 2012 10:20 am

Markoni147 napisao:Tokom sledece nedelje cu sa deckom koji se bavi zatamnjivanjem napraviti mali test.
Na fabricki tonirano staklo cemo staviti tzv. "Clear" foliju koja je na oko skroz providna i sluzi kao termo-izolator... Verovatno i ona, mereno uredjajem, smanjuje svetlosnu propustljivost za odredjeni procenat a mi cemo proveriti za koliko...
Postoji jos jedan problem... Fabricki tonirana stakla se krecu u opsegu od 10-30% zatamnjenja, tako da ako imate auto kome su fabricki jace tonirana stakla necete imati "lufta" ni za kakvu foliju...
Takodje, ako stavite tu "Clear" foliju ne vidim ko ce od nadleznih (policajci, tehn. pregledi) uopste moci da pretpostavi da imate tu foliju... Dakle bilo kakav atest je samo bacanje para po meni.
Zakljucak je da ce moci da se stavi samo skroz providna folija na prednja bocna stakla, i da zbog svake druge mozete (ukoliko dodje do neke provere) doci u problem...
Ajde pitaj ga molim te ako nije problem, koja je cena tih folija ;) Ako nece da kaze bez cene rada, onda ga pitaj koliko bi kostao Yugo da se uradi bez soferke ;)

Ubi me sunce, nije problem toplota nego przi ko ludo, imao sam pre folije na autu i mnogo je znacilo...

Inace se slazem da tesko da bi neko skontao da imate tu foliju na autu pa da bi vas smarali za atest...
Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."
Korisnikov avatar
iznogudovic
Garaža: Rosso 147 1.6 105 ks 2002
Pridružio se: Sre Mar 23, 2011 12:11 pm

Sub Maj 05, 2012 4:39 pm

Ajd stvarno i mene zanima cena te stelt folije, ali meni trebaju samo prednja bočna stakla :wave:
Korisnikov avatar
Markoni147
Garaža: Ford Fiesta ST
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:22 pm

Sub Maj 05, 2012 8:17 pm

Rece mi da je za Yuga 80 EUR sve sem soferke... Malo cu se jos raspitati oko karakteristika, ali koliko sam shvatio ona nema termo-izolacionu moc (ili kako god se kaze) kao folija sa zatamnjenjem ali kaze da ne propusta UV zrake... Naci ce mi tacno i koji % zadrzava/propusta...

Povratak na “Alfa Stile”