problem na alfi 155
- djolers4
- Garaža: Ex-Alfa 155 2.0 TS 8v
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Bianco 159SW 1.9 16v - Lokacija: Vrcin
Brusilica i varenje nije nikakav problem,vec koliko sutra cu probati da skinem sediste i da vidim sta se da napraviti.E sad,problem moze da mi napravi visina volana u odnosu na sedenje,jer sada je spusten i volan i sediste u krajnji polozaj i savrseno mi odgovara.Ako spustim sediste jos 3-4cm,da li moze volan kao kod juga da se spusti podloskama ili ne?
- OMP
- Garaža: GP TJet
tesko da moze volan kao kod juga da se spusti, koliko se ja secam drugaciji je princip ali mozda i moze nesto da se zbudzi
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- mali radojica
- Garaža: alfa romeo 147 jtdm
ljudi treba mi pomoc. da li moze da se nadje ili kupi ovaj silen blok. to je deo mehanizma za saltanje. ako moze neko da pogleda u eperu i sl. ja ne znam ni gde bih trazio. da znam da li da ga kidam ili moram da ga sacuvam.

- draganche
- Garaža: Alfa Romeo 155 2.0 TS 8v
imam stag 4 plinski uredjaj na alfi, bio sam pre neki dan na podesavanje mapa,a sad od jutros mi onaj indikator u kabini pokazuje punu bocu plina,a kazaljka na boci 1/4. Jel zna neko sta bi moglo da bude,da li ima neki davac u boci da nije do njega...
- Pittatore
- Drug Član
- Garaža: AR 155 3.0 24v Reborn
AR 166 jtd Familiare
Opel Zafira OPC Familiare XL
Yamaha FZR1000 EXUP Hajde da se volimo XD
AA500 Dvogumena raga - Lokacija: BG
Zaglavio ti je plovak u boci,nema veze sa mapom. Ako te nervira dospi jos malo plina i doci ce nivo na svoje mesto.
- draganche
smeta mi jer ne znam koliko tacno imam gasa u boci,moram da gledam u gepeku. Hvala na odgovoru, videcu sta ce se desiti kad dosipam..
- mali radojica
da li da stavim tu plasticnu cauru ili da nadjem lepak zaa soferke pa da zalijem to kao sto je bilo...
Re: problem na alfi 155
skinuo sam ovaj deo biraca, svlaci se. nije silen blok vec je ulivena guma i ne moze se skinuti guma sa osovine ne letvi. napravio sam plasticnu cauru koju planiram da nabijem da ne moze da se pomera ali...mali radojica napisao:ljudi treba mi pomoc. da li moze da se nadje ili kupi ovaj silen blok. to je deo mehanizma za saltanje. ako moze neko da pogleda u eperu i sl. ja ne znam ni gde bih trazio. da znam da li da ga kidam ili moram da ga sacuvam.
da li da stavim tu plasticnu cauru ili da nadjem lepak zaa soferke pa da zalijem to kao sto je bilo...
- mali radojica
- djolers4
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Danas sam se zezao sa visinom sedista i ipak nisam nista uradio.Nije uopste jednostavno da se prepravlja mehanizam.Ako se odlucim da nesto modifikujem to ce biti kracenje onih nosaca koji su zavareni za pod,da se odseku za 2-4cm i da se ubace 4 flah-a debljeg lima sa zavarenim maticama da mogu da usrafim ponovo sediste bez prevelikog budzenja.Samo da uhvatim drugara koji barata sa "svajs" aparatom i da to zavrsim.Taman tih par cm vire nosaci iznad dela poda pa cu probati da skratim za toliko i da zadrzim fabricke klizace i podesavanje visine a istovremeno da celo sediste ode 3-4cm dole.
- OMP
to varenje ne licu mesta je zeznuto ako ne vadis tepih i sklanjas instalaciju, ne bih se ja zezao sa tim, treba to lepo zavariti a varnice lete na sve strane i nikad nisi siguran dal je i gde neka prosla, svasta moze da bude bolje barali tu zajebanciju 

- djolers4
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Vadim tepih obavezno,jer cu i njega da zamenim za onaj crni/tamno sivi.
- Flavio
- Uprava ARCS
- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
Btw, u 155 se stvarno sedi visoko iako sam i ja mehanizam spustio na najniže
Kad iz 156 sednem opet u 155 imam utisak kao da sam seo u kombi
U 156 imam utisak kao da sedim na podu
a msm da sedište nisam spustio skroz dole
.
Mada, visoko sedenje ima i svojih prednosti. Preglednost je bolja
itd..
Re: problem na alfi 155
djolers4 napisao:Samo da uhvatim drugara koji barata sa "svajs" aparatom i da to zavrsim.

Btw, u 155 se stvarno sedi visoko iako sam i ja mehanizam spustio na najniže

Kad iz 156 sednem opet u 155 imam utisak kao da sam seo u kombi

Mada, visoko sedenje ima i svojih prednosti. Preglednost je bolja

- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Čini mi se da je sedenje u 164 najniže, naročito sa sedištima koja su mehanička.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- OMP
meni u 155ici uopste nije smetalo vislje sedenje kao u 145ici, tamo je uzas, sad u 156 mi je skroz ok
- Flavio
- Uprava ARCS
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
- Ognjen_HN
- Garaža: ex Alfa Romeo 146 1.7 16v ie, Alfa Romeo 164 2.0 8v Nord
Kad sam presao sa 146 na 164, bilo mi je visoko sjediste u 164, samo zbog toga sto sam bio navikao na spusteno sjediste u 146, posle par mjeseci u 164 je ok. Tacno fali tih 4 cm u 146 , i kad se to spusti sjedi se kao u kartingu.
NE PREKIDAJ ZENU DOK CUTI! 

- OMP
mislis u 156ici?Flavio napisao:Ne smeta ni meni ali je definitivno višlje sedenje nego u 155-ici
- Flavio
- Uprava ARCS
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
- Santino
- potenziato
- Garaža: 155 scary fast
Ne, nikako nemoj da lepis kao sto je bilo, to se od vremena i oksidacije zavarilo zato je i problem da se svuce. Ta plastika o kojoj pricas je bolje resenje samo namazi bakarnu mast koja se tesko spira vodom i povremeno, svake god. ako mozes prekontrolisi i dodaj masti. Lakse i lepse se salta kada se okrece u tom zglobu, fabricki je tako...mali radojica napisao:skinuo sam ovaj deo biraca, svlaci se. nije silen blok vec je ulivena guma i ne moze se skinuti guma sa osovine ne letvi. napravio sam plasticnu cauru koju planiram da nabijem da ne moze da se pomera ali...mali radojica napisao:ljudi treba mi pomoc. da li moze da se nadje ili kupi ovaj silen blok. to je deo mehanizma za saltanje. ako moze neko da pogleda u eperu i sl. ja ne znam ni gde bih trazio. da znam da li da ga kidam ili moram da ga sacuvam.

- mali radojica
još jedna informacija koja će značiti nekom ko se budeo igrao sa ovim!
ti onda znaš kaoja je muka skinuti letvu kad to zalepi.
pogotovo hobi mehaničaru kao što sam ja.
stavio sam plastičnu čauru koja radi ali jako malo, jbg mislio sam da mora da bude ta neka čvrsta veza. nisam ništa namazao. ali ne verujem da će skoro da zapekne.

ti onda znaš kaoja je muka skinuti letvu kad to zalepi.

stavio sam plastičnu čauru koja radi ali jako malo, jbg mislio sam da mora da bude ta neka čvrsta veza. nisam ništa namazao. ali ne verujem da će skoro da zapekne.
- baky
- Garaža: Alfa Romeo 155
Pojavio se miris benzina u motornom prostoru,pa i u kabini. Pregledom ustanovljeno je da pusta nesto sa desne strane na zastitnom zidu izmedju kabine i motora, fa li zna neko sta moze da bude?
Thnx
Послато са Blade III користећи Тапаток 2
Thnx
Послато са Blade III користећи Тапаток 2
- OMP
neko crevo od dovoda-odvoda goriva na rail sa diznama, to je obicno problem ili spoj creva i metalne cevi za dovod goriva to je obicno blizu pozarnog zida koji pominjes, ne znam sta bi drugo moglo 

- Flavio
- Uprava ARCS
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Ako ga ne vidis odakle smrdi a smrdi
proveri spoj dovoda benzina na rail dizni.
Iza 4. cilindra i posle kucista leptira gasa.
Oshacuj i situaciju oko regulatora pritiska benzina (izmedju 1. i 2. cilindra).

proveri spoj dovoda benzina na rail dizni.
Iza 4. cilindra i posle kucista leptira gasa.
Oshacuj i situaciju oko regulatora pritiska benzina (izmedju 1. i 2. cilindra).
- draganche
ljudi ceo dan se petljam i nista nisam ustanovio... step motor mi je iskljucen otkako sam kupio alfu, bivsi vlasnik mi je rekao da ne radi kako treba, e sad na tacno 1900 obrtaja motor pocne da varira sa obrtajima od 1500 do 1900, kad zakacim step motor sve se smiri,ali sa zakacenim step motorom posle pola sata voznje varira mi ler gas,ali ne uvek...u svim ostalim obrtajima voznja ide lepo ali na tih 1900-2000 oseca se podrhtavanje u voznji,a kad je na leru u mestu bas osetno varira kao sto sam gore opisao...nisam ekspert za motore ali nisam ni totalni laik,ali me zbunjuje totalno,ne znam ni sta mu je,ni sta da radim sa ovim step motorom,kako uopste da znam da li je ispravan ili ne,otkacen je otkako je kod mene.
- mali radojica
ako je step motor priključen i obrtaji ne variraju onda je ispravan. kod tih fantomskih kvarova tj gremlina, sad radi ok sad ne, najbolje je da pretreseš sve redom. kreni sa čišćenjem protokomera, step motora, leptira gasa, dizni, prekontroliši svećice, isprskaj kontakt sprejom sve moguće džekove koji postoje u motornom prostoru i očisti i dotegni mase. ja bih tako uradio.