Sve o svemu

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
Falcon037
predsednik kluba
predsednik kluba
Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo
Pridružio se: Čet Jan 19, 2012 1:16 am

Re: Sve o svemu

Pet Dec 06, 2013 12:23 pm

Ja bi ti predložio polovne originalne jer su ovi aftermarket branici jako loši u većini slučajeva, plastika je krta i dešava se da ne može ni da legne kako treba. Takođe ako se malo pomučiš možeš da ih nađeš u tvojoj boji pa da ne moraš ni da farbaš.
Korisnikov avatar
alexa
Pridružio se: Pet Apr 03, 2009 6:05 pm

Pet Dec 06, 2013 1:34 pm

Kinezi..
Korisnikov avatar
CoyoteKG
Garaža: 147 1.9 JTD 116hp
Pridružio se: Sub Dec 03, 2011 5:13 pm

Pet Dec 06, 2013 3:16 pm

ne mogu u mojoj boji. okrenuo sam 10 ljudi i svako mi je rekao da ta kameleon plavkasto ljubicasta retko kada se nadje na otpadima...

znaci te kineze odmah da zaboravim.

Ostaje mi jos solucija da doplatim 20% i uzmem original iz ovlascenog servisa
Korisnikov avatar
OMP
Garaža: GP TJet
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:23 pm

Pet Dec 06, 2013 3:37 pm

ja bih uzeo polovne sa otpada pre nego ove no name nove, a za te originalne nove su bas preterali sa cenom, 800e :blink: , za sta bre, za 5 kila plastike :banghead: jeste da ti to placa osiguranje ali opet i ti treba da ucestvujes 150e sto i nije malo. vidi koliko ce oni para da ti daju pa kupuj polovno i uzivaj, mozda ti i ostane para od toga sto ti daju pa sredis jos nesto usput :D

moram da vidim za ovaj suspleh za 3600din je bas dzabe pa kakav god da je jer ga ja nemam ni takovog :)
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Korisnikov avatar
CoyoteKG

Pet Dec 06, 2013 7:39 pm

Cuo sam se danas sa ovima iz osiguranja, vidim da oni navaljuju da uzmem polovne i da mi isplate kes, jer ako budem cekao originale moze im se desiti da moraju da me isplacuju u sledecoj godini a to im nikako ne odgovara. Cak me nagovara da "saznam kolika je cena" pa ce mi oni podici jos ako treba :).

Za sada sam na cifri od 260E keshu za prednji i zadnji branik ne racunajuci sve ostalo. Relno mogu za 150E da kupim vrhunski polovne Samo sam GM pozvao i ima, kaze bez i jedne tackice, doduse u crnoj boji, ali i ovako i onako farbam...

A sto se tice novih, nisam lepo razumeo. Placam 20% samo od cene prednjeg.
Te cifre koje mi je on pricao o novima nemaju veze sa zivotom. Bio sam kod Kuma danas u ovlascenom servisu, prednji nov je 306E, zadnji 289E. Osiguranje bi dalo 535E, ja bih dao 60E.
To mi je vec prihvatljiva suma, ali mi ne bi ostao ni dinar preko toga da ulozim u nesto. drugo na autu :).

Bio danas kod poznatog kragujevcanina, Zokija plasticara, i on mi govori, "ma sta kupujes polovno, zakrpicu ti to bice kao novo" :)

evo fotki kako izgleda.

Prednji branik mi je pukao na jednom mestu, sve ostalo je OK. Vidi se malo i hauba gde je iskrivljena i oguljen lak.

Zadnji je malo vise, tu imam i malo limarskog dela. Ali i zadnji ima isto jednu pukotinu, koja se krpi bez problema. Za krpljenje svega ovoga, s tim sto na prednjem imam sa donje strane par polomljenih mesta od ivicnjaka, trazi mi po 20E.
Ali mi se ne krpi... :/ Ne znam da li to sto se krpi pukne opet nekad, i kako ce izgledati.

Evo fotki.
Slika Slika

I izvinjavam se moderatorima, zbog zagadjenja teme, ali mi stvarno treba savet sta na kraju da radim jer nemam iskustva sa ovim stvarima.
Milorad
Garaža: ex145 2.0ts
ex166 2.0ts
GTV 2.0ts
156 3.0
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:38 pm

Pet Dec 06, 2013 8:03 pm

Ma zakrpi to i ne mozgaj previse, ako ok uradi neces imati problema dok god je auto kod tebe. I sa ovim klosarima iz osiguranja, ne pristaj na prvu cenu, trazi im jos, uvek malo nude.
Korisnikov avatar
CoyoteKG

Pet Dec 06, 2013 8:09 pm

Kako dok je kod mene?
Posto ne planiram uopste da ga prodajem, ne bar 5 godina :)
Korisnikov avatar
OMP

Pet Dec 06, 2013 8:37 pm

kod osiguranja placas 20% na ukupnu cenu delova ne na svaku stavku posebno.

ja npr. kad sam jednom menjao soferku takodje mi je bilo ucesce 20% ali nisam mogao da dobijem pare od osiguranja na ruke nego samo otisao i ugradio novu a servis koji je ugradio poslao fakturu osiguranju i oni njima isplatili ostatak, ja sam im dao samo onih 20% to je tad bilo nekih 20e

a bilo bi lepo da su mi dali pare na ruke jer bih ja kupio polovnu soferku, drugar bi mi je ugradio za dzabe a za 50e kusura bi isli u kafanu da jedemo i pijemo :D

vidi dal oni hoce da ti isplate lovu na ruke da kao kupis polovne branike a ti u stvari zakrpis ove stare, stavis ostatak love u dzep i ko ih ebe ionako i oni zavrcu narod gde stigu ;) :)
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Pet Dec 06, 2013 9:02 pm

Ni nove, ni polovne, nego krpi i farbaj. Ni novi, ni polovni ne mogu na tvoj auto da legnu kao što već leži tvoj. I za farbanje je to najbolje. Poslušaj tog majstora.
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
vnov
Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip
Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v
Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI
Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v
Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v
Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020
Škoda Kodiaq
Peugeot speedfight 3
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:27 pm

Pet Dec 06, 2013 9:19 pm

Kakvo menjanje, poslušaj većinu popravljaj tvoje ovo je smešno za popraviti.
Slika
Korisnikov avatar
interceptor
Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Pridružio se: Čet Dec 23, 2010 2:55 pm

Pet Dec 06, 2013 9:23 pm

Nije to problem popraviti i ako uradi kako treba nema šta da pukne dok ga ponovo neko ne udari.Ja bi uzeo keš i lepo sredio a ako pretekne središ i nešto što nema veze sa ovim udaranjem.
Nigy
Garaža: .
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 4:33 am

Pet Dec 06, 2013 11:19 pm

Ako se 'zavare' kako treba, branici nece u puci do sledeceg udarca.
Ono sto bih ti savetovao je da trazis da ti isplate u kesu ono sto bi platili da uzimas nove. Ili da ti kum spakuje racun plus racun za farbanje, a trazio bih i novac za sredjivanje haube.
U svakom lsucaju, trazio bih kes, a onda odlucio sta cu sa njim.
Korisnikov avatar
alfa&omega
Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive
Pridružio se: Pet Dec 05, 2008 3:47 am

Sub Dec 07, 2013 12:30 am

Ma,nemoj da zezas, popravi ove tvoje i uzivaj. Mend da pitas najveci akcenat treba da udaris na to ko ce ti kvalitetno ofarbati zbog specificne boje, a da se ne poznaje. Kada ga nekad budes prodavao budi siguran da ce ti svi postavljati hiljadu pitanja ako se bude primecivalo
Inace, koji tip osiguranja imas, je li poznat akter nezgode?
Korisnikov avatar
CoyoteKG

Sub Dec 07, 2013 12:46 am

ajd sad cu da ispricam i sumu, mada sam izbegavao o ovome da pricam dok ne budu pare na racunu. O osiguravajucoj kuci cu pricati kad zavrsim sve.

Postoje dve stavke. Stavke za zamenu i stavke za popravku.

U stavke za zamenu spadaju branici, katadiopter, 2 neka punila ili kako se vec zovu sto stoje ispod zadnjeg branika.

U stavke za popravku su to sto mi je hauba malo oljustena, i neki milimetar napred savijena, pozadi na gepeku isto ima jedna ulubljenost sirine prsta, sto se masira jer nije pukla farba, radni sati za limara i jedan i po set farbe.

To je na njihovoj listi sve, lik je ispao maksimalno korektan i moracu da ga castim jer sam ocekivao da nece biti nista od ovoga posto me udarilo NN lice. To NN lice dok je kralo auto, izgubilo kontrolu i auto je udario u mene. Nije neki udarac, al jbg, ima stete. Sva sreca auto je ostavio pa od njegove polise cu naplatiti.

Delovi za zamenu.

1. solucija, na koju me on nagovara da bi uzurbano zavrsio posao, da me isplate i skine sa Q u ovoj godini, da mu ne udjem sa troskovima u sledecu. Nagovara me da mi za zadnji i prednji branik polovni da 30000 din na ruke. Sto je super cena. Sa tim parama mogu da radim sta hocu, ne moram ni da popravljam sto se njega tice.

2. solucija da umesto tih 30000 din, kupim originalne, ali donesem fiskale racune. Za zadnji mi uracunao kompletnu stetu i ne moram da doplacujem nista, a za prednji imam 20% ucesca sto je 60E.

Pored te "sume za zamenu", postoji i "suma za popravku". U koju spada sve sto rekoh, radni sati, farba... Tu je neka cifra od 40-45000, vidim da tu mogu da se cenkam sa njim.

Iskreno, posto na oko steta nije skoro nikakva, ja sam ocekivao da mi daju 200E plafon, bas sam se iznenadio.

U svakom slucaju, sta god da odlucim, cela suma ide u auto, necu da trosim novac ni na sta drugo.
Posto sam kao i svi vi zaljubljenik u svoj auto, najradije bih da uzimam originale da znam da je to novo i originalno, ali po vasim savetima vidim da krpljenje nije nista strasno kao sto sam mislio. Majstor je najbolji u KGu, svi znaju Zorana iz Koricana, tako da ce to biti sigurno sjajno uradjeno. Dok mi vi ne napisaste ovde nisam o toj soluciji razmisljao.

Bolje ostatak novca da dam recimo na neke lepe felne :), zlatku za pickanje ili tako nesto slicno...

Farbanje mora da bude perfektno zbog ove kameleon ljubicasto plavkaste boje. Tu ako treba dacu mnogo novca, samo da mi to na oko bude kako treba. Ne razmisljam o tome zbog prodaje, nego ne zelim da me nervira neka nijansa... U svakom slucaju auto ne nameravam dugo da menjam.

Kako sam nacuo, zaebancija je ubosti boju izmedju ostalog i zbog tih nekih krupnih perli u boji, koje nisu standardne
Korisnikov avatar
alfa&omega
Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive
Pridružio se: Pet Dec 05, 2008 3:47 am

Sub Dec 07, 2013 12:58 am

Nisam siguran da li bi imao pravo na naknadu stete da je lopov uspeo da odveze auto kojim je udario u tvoju Alfu?
Obrati paznju kome ces poveriti auto na farbanje
Korisnikov avatar
CoyoteKG

Sub Dec 07, 2013 1:01 am

Ne bih imao sigurno.
Da sam bio u vozilu i da je bilo u voznji, onda mozda preko garantnog fonda nesto. Ovako na parkingu ne bih mogao nista. Imao sam srece u nesreci...

Farbanje mi je prioritet u odnosu na bilo koju od prethodnih odluka.
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN
Garaža: Beli fijaker
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 10:54 am

Sub Dec 07, 2013 5:22 am

Obratite pažnju šta pišete, ovaj forum čitaju "svi"
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
Korisnikov avatar
interceptor
Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Pridružio se: Čet Dec 23, 2010 2:55 pm

Sub Dec 07, 2013 7:30 am

Ozna sve dozna :D
Korisnikov avatar
CoyoteKG

Sub Dec 07, 2013 10:02 am

Eh, pa ova tema nije morala da bude javna, odnosno, mogla je da bude samo za registrovane clanove :)
Korisnikov avatar
OMP

Sub Dec 07, 2013 10:02 am

a ako uzmes tih 30000din na ruke, jel u te pare spada kompletna popravka-zamena tvojih branika sa sve farbanjem branika i delova na autu ili ne???
Korisnikov avatar
CoyoteKG

Sub Dec 07, 2013 10:22 am

ne, dobijam obe sume na ruke
Korisnikov avatar
OMP

Sub Dec 07, 2013 10:43 am

pa to ti je onda najbolje resenje sta se mislis, koji ce ti q novi branici ili neki polovni kad mozes tvoje da sredis za male pare i plus da ti ostane lova da nesto drugo sredis ili ulozis u auto
Korisnikov avatar
bigboss894
Garaža: Alfa Romeo 146 1.6 TS
Pridružio se: Uto Okt 23, 2012 6:04 am

Ned Dec 08, 2013 3:29 pm

Bliži mi se servis, a samim tim i zamena ulja. Nažalost u moj auto je dosada sipan Selenia Gold :bye: Nemojte da me pitate zašto. Ranije nisam ja bio zadužen za auto. Sad se bliži servis pa bih hteo da stavim neko bolje. Razmišljao sam o Q8 f1 10W 50 . Dajte predlog. Motor je 1.6 Twin Spark 16v
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Administrator
Administrator
Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT
Pridružio se: Sub Apr 18, 2009 2:54 pm

Ned Dec 08, 2013 4:05 pm

Imaš temu o ulju,sad ću da ti nađem pa pročitaj malo :)

Vlasništvo (bivšeg) Alfiste :)

Slika
Korisnikov avatar
bigboss894
Garaža: Alfa Romeo 146 1.6 TS
Pridružio se: Uto Okt 23, 2012 6:04 am

Ned Dec 08, 2013 4:36 pm

Našao sam dve teme, ali me opet zanima pošto su postovi nešto stariji. Ne znam da li se još uvek ima da se nabavi kod nas, i da li ima nekih drugih ulja koja su se pojavila. Izvinjavam se ako neko smatra da je post nepotreban :(

Povratak na “Cafeteria da Romeo”