Milioniti put.. koje ulje
- Semi
- Garaža: Alfa Romeo Stelvio 2.0 280
Da, cak mozda i Syntium bolji.
Na kraju cu njega da uzmem i probam, pa ako bude nesto cudno ici ce napolje ranije.
Na kraju cu njega da uzmem i probam, pa ako bude nesto cudno ici ce napolje ranije.
- mali radojica
- Garaža: alfa romeo 147 jtdm
ja sipam racer x1, ništa loše nisam primetio. ali nemam kontrolu temperature i pritiska ulja pa da vidim kako se ponaša.
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
- Semi
Da, na sajtu stoji cena od oko 750 dinara po litru i da ga ima na stanju.
- Mili
- Garaža: Alfa Romeo 147, 1.6 Twin Spark 120ks
1.6 TS 16v 120ks Nisotec 10-40 vec drugo sipanje. Prvo sam probao sa Mobil 10-40sa kojim mi je motor bio bucniji. Citao sam sve i svasta po internetu o NIS-ovom ulju koje sada proizvodi Gasprom i nisam verovao da motor lepse radi sa njim nego sa Mobilom... Sad, ja ne tvrdim da je Mibil los. Ali kad saberem koliko je po litri skuplji od Nisoteca, mogu da konstatujem da je tesko sr**e...
Zato razumum ljude koji pljuju Seleniju. Plate ulje citavo bogatstvo, a ustvari dobiju lepu ambalazu i prosecan proizvod...mada ja Seleniju nisam i necu sipati. Posebno ne sto tako pise na cepu za ulje. Pa svaki proizvodjac forsira neko svolje ulje
Zato razumum ljude koji pljuju Seleniju. Plate ulje citavo bogatstvo, a ustvari dobiju lepu ambalazu i prosecan proizvod...mada ja Seleniju nisam i necu sipati. Posebno ne sto tako pise na cepu za ulje. Pa svaki proizvodjac forsira neko svolje ulje
- Bojan90
- Garaža: 156 1.6ts
Taj Mobil i nije pravi Mobil, to je neko tesko djuubre koje se pravi u Turskoj, barem po recima jednog poznatog servisera. Imas mnogo boljih ulja u toj gradaciji. Pravi Mobil je smao onaj na cijoj kutiji pise Mobil 1, a ne super 2000 ili 3000. Gaspromovo ulje je dosta dobro, radi se u nekoj rafineriji u Italiji.
- interceptor
- Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Ja sad imam gaspromovo ulje 10w30 http://g-energy.org/rs/catalog/g-energy ... 0w-30.html do sada sam sa njim prešao nekih 6-7 hiljada.Cena na NIS pumpi je oko 600 din. ne sećam se tačno.
- OMP
- Garaža: GP TJet
slazem se da ima divca mobila na svakom koraku ali to sa oznakama s2000 ili s3000 nema blage vezeBojan90 napisao:Taj Mobil i nije pravi Mobil, to je neko tesko djuubre koje se pravi u Turskoj, barem po recima jednog poznatog servisera. Imas mnogo boljih ulja u toj gradaciji. Pravi Mobil je smao onaj na cijoj kutiji pise Mobil 1, a ne super 2000 ili 3000.
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
- Bojan90
- Garaža: 156 1.6ts
Samo prenosim ono sto mi je rekao vlasnik jednog od najvecih servisa u Srbiji, nebitno o kome se radi.
- OMP
ne znaci da ako dolazi iz neke druge zemlje da nije original, mnoge rafinerije imaju svoje farbike u vise zemalja ali to nisu divca ulja, isto kao i fiat 500l neko moze da kaze to nije original fiat pravi se u srbiji.
Mobil konkretno postoji u 3 varijante tj tri razlicita programa: mobil 1, mobil super i mobil delvac. svaki od tih programa ima neku svoju pricu i namenu
Mobil konkretno postoji u 3 varijante tj tri razlicita programa: mobil 1, mobil super i mobil delvac. svaki od tih programa ima neku svoju pricu i namenu
- mladenke
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v 2003
I posle ko zna kolikog broja tema, stranica i postova jeste li izmislili koje ulje je najbolje sipati? Ide mi mali servis pa da znam. 

Alfa Romeo - turning drivers into mechanics since 1910
- interceptor
Što se potrošnje tiče nisam nešto pratio specijalno ali mislim da je negde od 3 do 4 dl.na 1000 km. Koliko bi trošio druga ulja ne znam jer ovo je takoreći prvo ulje posle generalne.Sada planiram da sipam motul pa ću imati sa čime da uporedim.
- OMP
jedno samo sa sigurnoscu se moze reci, a to je da odgovor na tvoje pitanje neces nikad dobitimladenke napisao:I posle ko zna kolikog broja tema, stranica i postova jeste li izmislili koje ulje je najbolje sipati? Ide mi mali servis pa da znam.

- interceptor
- djolers4
- Garaža: Ex-Alfa 155 2.0 TS 8v
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Bianco 159SW 1.9 16v - Lokacija: Vrcin
Info za Synthium ulje:idite do Slodesa,oni su uvoznici i X1 racer je 620 ili 640 dinara
- mladenke
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v 2003
Odlucio sam da ne menjam ulje dok se ne odluci koje je najbolje! Sto znaci da u narednih nekoliko godina resenja nece biti sigurno.OMP napisao:jedno samo sa sigurnoscu se moze reci, a to je da odgovor na tvoje pitanje neces nikad dobitimladenke napisao:I posle ko zna kolikog broja tema, stranica i postova jeste li izmislili koje ulje je najbolje sipati? Ide mi mali servis pa da znam.

Alfa Romeo - turning drivers into mechanics since 1910
- Semi
Moje misljenje je da se sto se dizela tice treba gurati Seleniu WR, e kod benzinaca je vec to pitanje od milion dolara :-)
- OMP
mudra odluka!mladenke napisao:
Odlucio sam da ne menjam ulje dok se ne odluci koje je najbolje! Sto znaci da u narednih nekoliko godina resenja nece biti sigurno.

- Semi
Zvao Slodes - 2800 dinara kantica od 4L. Litarsko pakovanje je 750 dinara.
Ima ga na stanju stalno. Nalaze se u Borskoj
Pricam o Syntium Racer-u X1
Ima ga na stanju stalno. Nalaze se u Borskoj

Pricam o Syntium Racer-u X1

- alfabg
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 jtd(85 kw)rest. 2004.Remaped
Selenija WR zamenjeno na 15.000 km zanemarljivo potroseno.Oko 2 mm ispod maksimuma na sipki za merenje.1.9 jtd 85 kwSemi napisao:Moje misljenje je da se sto se dizela tice treba gurati Seleniu WR, e kod benzinaca je vec to pitanje od milion dolara :-)

Show Must Go On
- djolers4
- Garaža: Ex-Alfa 155 2.0 TS 8v
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Bianco 159SW 1.9 16v - Lokacija: Vrcin
@Semi
Kako 750,pre 2 nedelje sam platio 640 dinara 1l,a 4L je bilo 2350.Bas napisi da li je ta cena kad odes po njega.
Kako 750,pre 2 nedelje sam platio 640 dinara 1l,a 4L je bilo 2350.Bas napisi da li je ta cena kad odes po njega.
- TheWickerMan
- Administrator
- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
- Semi
Djole, sledeci vikend cu biti u Bg-u i tad planiram da ga kupim. Oni su uvoznici i to su trenutne MP cene.
Bole, Motul 6100 15w-50 je u Sd-u 4500 kantica od 5L, a litarsko je 950 dinara. Uz kupljenu kanticu dobijas i 3 ili 5 litara tecnosti za soferku, Motulovo isto.
Sta mislite o toj gradaciji, 15w-50?
Bole, Motul 6100 15w-50 je u Sd-u 4500 kantica od 5L, a litarsko je 950 dinara. Uz kupljenu kanticu dobijas i 3 ili 5 litara tecnosti za soferku, Motulovo isto.
Sta mislite o toj gradaciji, 15w-50?
- TheWickerMan
- Administrator
- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
To ulje je za moj motor odlicno ali za V6 ne znam bas...
Koja je prodavnica, jel' neka velika ( tipa Kit Komerc, AP Sport,Delmax ) ili lokalna?
Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Koja je prodavnica, jel' neka velika ( tipa Kit Komerc, AP Sport,Delmax ) ili lokalna?
Sent from my LG-P880 using Tapatalk