Uradi sam

Trkačice modernog doba u civilnom odelu...
Korisnikov avatar
OMP
Garaža: GP TJet
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:23 pm

Re: Uradi sam

Pon Dec 01, 2008 1:55 am

angel eyes, hm :rolleyes: ipak ne :D , nekako mi taj detalj ne ide na 155icu, to je vise fenserski i styling pa ne bih na to isao u ovom mom slucaju, svidja mi se inace eangel eyes ali na nekom drugom i novijem autu, na ovaj potez sa maskom najvise sam se odlucio zbog ST verzija alfe 155 inace mog omiljenog trkackog auta tj. ovog.....
SlikaSlikaSlika
ipak volim, na mojoj alfi konkretno, a sto se exterijera tice, detalje koji su bili ili na nekim fabrickim verzijama ili trkackim, ostalo me ne interesuje bas puno ;) mada bih recimo rado retrovizore zamenio ovim nekim fazonom ;)
SlikaSlika
pre svega zbog lepseg izgleda,(jer ovi fabricki nisu bas najsrecnije dizajnirani :glare:) funkcionalniji su mi jer su manji i aerodinamicnij i nece svako da mi ih zakaci i slomi kad prodje sto je cest slucaj sada a i model ovih ogledala konkretno potice sa trka ;) ali onda gubim elektriku i grejanje sa njima :glare: sto mi i nije bas puno bitno :rolleyes:
karbon look ili u boji auta, sve jedno ;) a evo i kako cuce na 155ici konkretno....
Slika
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Korisnikov avatar
bokac
Garaža: 155 v6 & 156 jts ss
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 2:31 pm

Pon Dec 01, 2008 10:25 am

Kako si uradio prstenove?Nisi to opisao
Slika
Korisnikov avatar
OMP

Pon Dec 01, 2008 10:29 am

pa prstenove sam izrezao od one alu folije sto sam vec rekao, iscrtao i polako skalpelom isekao krugove :)
Korisnikov avatar
bokac
Garaža: 155 v6 & 156 jts ss
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 2:31 pm

Pon Dec 01, 2008 10:31 am

Dodji bre da vidimo to cudo.I cuvas valjda sablon.
Slika
Korisnikov avatar
OMP

Pon Dec 01, 2008 10:33 am

bilo na prvoj str.

Slika
Korisnikov avatar
Soo
Garaža: 1995 Alfa Romeo 155 1.8 8V , 2001 Renault Megane 1.4 16V
Pridružio se: Pon Dec 08, 2008 7:08 pm

Pon Dec 08, 2008 8:29 pm

Lepo su ti ispali farovi :thumbsup: Ja sam se cuo sa likom iz holandije koji pravi ovo i on mi je trazio 77e. :shock: Ja cu probati da napravim isto kao i ti sto si uradio samo sto cu koristiti aluminijum umesto plastike a i prstenovi ce mi biti iste velicine, sad ti jos samo fali da ofarbas migavce u narandzastu boju kao sto su po originali imale alfe za trke
Korisnikov avatar
OMP

Pon Dec 08, 2008 9:15 pm

narandzaste migavce je imala samo dtm verzija ali su kod nje farovi bili malo drugaciji i celi plasticni, ne svidja mi se ta fora ni sa migavcima ni farovima :glare: , ova moja fora je kopija ST verzije 155ice poznatije iz BTCC sampionata ;)
inace 77e je bas puno za ovako prostu stvar :shock: , rekoh ja da po svetu deru za ovakve sitnice da ne kazem gluposti :glare:

evo razlike izmedju DTM
Slika

i ST farova ;)
Slika
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Pon Dec 08, 2008 10:00 pm

(dokle god mi srce brze zakuca i titraju mi leptirici u stomaku, dok gledam slike ovog remek-dela, znam da vozim pravi auto koji bar podseca na azdaje koje su nekoliko godina svima davale domaci, svuda po evropi.

155, volim te! )
Korisnikov avatar
Tihomirce
Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:24 pm

Sre Dec 10, 2008 8:55 pm

Evo još jedne male kućne maistorije za svakog ,
već sam pisao da me muči plovak za nivo tečnosti u hladnjaku ,
pošto je punoletan počeo je da pije i normalno potanja i signalna lampica na instrument tabli sija ,
malo sam se raspitao i došao do rešenja da ga pređem brodskim lakom da više nebi upijao tečnost ,
skinuo sam ga sa auta i ostavio da se dobro osuši ,
posle dvodnevnog sušenja sam ga malo presao šmirglom da bi lak bolje uhvatio ,
evo kako je izgledao posle tretmana šmirgle

Slika

Onda je došlo na red davljenje u laku i lagano okretanje da se razlije na sve strane podjednako

Slika

Pa malo sušenja uz pomoć štipaljki

Slika

I evo ga krajnji izgled , nije nešto lep ali zato radi

Slika

vraćen na svoje mesto 10.12.2008god videćemo dokle će trajati :thumbsup:
Slika
Masinac
Drug Član
Drug Član
Garaža: AR 166 dizlo
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 7:52 pm

Ned Dec 14, 2008 12:32 pm

Meni se to isto desavalo sa plovkom u posudi pa sam izrezao komad iste dimenzije od plute.
Nisam imao brodski lak :D
Korisnikov avatar
Tihomirce
156 1.9JTD

Ned Dec 14, 2008 12:42 pm

Ma to sa plutom sam probao na 33-ci , i veoma brzo se napio plovak ,
zeznut antifriz , možda bi moglo u posudi za brisače da posluži ;)
Slika
Korisnikov avatar
Soo

Ned Dec 14, 2008 4:04 pm

I ja sam probao da uradim shablon pa cu videti kako ce da radi. Moram da pazim na podizace fara da ne smetaju jedno drugome, planiran da shablon bude od aluminijuma debljine 1 mm a seci cu ga na cnc masini kao i prstenove rupe su 80mm mislim da ce to biti dovoljno
veceras idem da probam kako da se vidi nadam se da nece biti nekih izmena
Slika
Slika
Korisnikov avatar
Tihomirce
156 1.9JTD

Ned Dec 14, 2008 4:56 pm

Hoce li da bude u crnoj boji ili ovako u crvenoj :confused: :confused:
Slika
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član

Ned Dec 14, 2008 6:13 pm

ma pravi za mene, ja narucio :rotfl:

Shuki legendo :good: ajde pa javi kako je ispalo
Korisnikov avatar
OMP

Ned Dec 14, 2008 8:09 pm

glupo je da bude u drugoj boji sem crne, onda nije verna imitacija ;) , ne razumem ovo sa podizacima farova??? sta ce da smeta? :rolleyes:
kontam da misls na el. pomeranje farova ali sto bi smetalo :rolleyes:
Korisnikov avatar
Soo

Ned Dec 14, 2008 10:41 pm

Naravno da ce biti u crnoj boji :grin: pri ruci mi je bio samo crveni a malo je glupo da se vidi na faru MSI ili Gigabyte pa sam ga zato farbao a sto se tice el farova ja sam zamislio da shablon stoji prilepljen na far bas zbog pomeranja da spoljna ivica oborenog ne udara u njega, ja ne znam kako si ti odradio taj deo mada po slikama mi se cini da si lepio na samu plastiku do fara ispravi me ako gresim. A sto se tice vidljivosti nocu nema nikakvih problem za sad ( krugovi su od 80mm ) nisam hteo da idem na vece ...
Deki tabla aluminijuma u Jeep-u je 1900 din 1x2m debljina 1mm ne moze manja velicina mislim na tablu a sam rad na cnc-u se naplacije po satu a covek mi kaze da nije neka cifra zbog debljine samo jos ostaje da dam drugaru sablon da ga ordadi precizno u auto cad-u zbog masine i to bi bilo to a mi da se cujemo da uzmemo jednu tablu i odradimo sablone za sve kojima se ovaj fazon svidja lepo podelimo troskove i izadje nas nesto smesno valjda :rotfl:
alfaskorpion
Garaža: AUDI A4 B8
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 7:53 pm

Ned Dec 14, 2008 11:23 pm

:clapping: hocu ja da ucestvujem :cool:
busso trsi Sline
Korisnikov avatar
OMP

Pon Dec 15, 2008 11:31 am

Soo napisao:a sto se tice el farova ja sam zamislio da shablon stoji prilepljen na far bas zbog pomeranja da spoljna ivica oborenog ne udara u njega, ja ne znam kako si ti odradio taj deo mada po slikama mi se cini da si lepio na samu plastiku do fara ispravi me ako gresim.
da kod mene je maska pribijena uz plastiku fara, tj pritisnuta staklom i plastikom sociva tako da ne moze da mrda, nisam nikako lepio vec je drze staklo i far, hm nisam probao da stelujem far da vidim sta se desava :rolleyes: mislis da ce u ovom slucaju smetati ili ne :rolleyes: mada ja ih i ne pomeram onako kako stoje su mi ok
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član

Pon Dec 15, 2008 2:19 pm

ja sam za, naravno :good: kaunt mi in

*nije mi najjasniji deo vezan za krugove (kobajagi ivice fara), i farbanje u crno, ako moze da mi se pojasni do detalja kako sta cime itd.
Korisnikov avatar
Soo

Pon Dec 15, 2008 7:10 pm

E ovako Deki :write:
shablon koji si video na slikama i koje je crvene boje farba se u crno (kad se odradi na cnc mashini) i na njega se nalepljuju aluminijumski prstenovi (spoljni precnik 90mm unutrasnji 80mm debljina 2mm) i onda se dobija shablon kao sto je okacio OMP i to je to
a evo slika nocu ...
Slika

Slika

Slika

Slika
kao sto se vidi na prvoj slici imam oreol kad su upaljena duga pa se sad razmisljam
da li da ostavim ovakav shablon ili da uradim sto bi rekli zakrilca predpostavljam da OMP nema ovakav preoblem jer je shablon lepio za plastiku fara a ja na staklo fara
dajte neki predlog misljenje........
Korisnikov avatar
OMP

Pon Dec 15, 2008 9:14 pm

ja nemam ovaj oreol ili ti odsjaj oko maskice,da zato sto je pribijena uz socivo fara ;) uradi tako, ovako je bzvz skroz, bas deluje kao neki rucni rad :glare: :D evo ti slika kako je kod mene
Slika
ti si uradio manju masku nego ja da bi upala u staklo pa zato imas prazninu okolo i tu prolazi svetlost, uradi kao ja i nema problema jedino sto kazes da mozda zeza el. podesavanje to cu da proverima neki dan kad odem kuci posto sam trenutno u BG-u jos neki dan ali bez auta....mada i sta ce ti to el. podesavanje iako bude smetalo :rolleyes: , ja ne znam da li sam jednom do sada stelovao farove iznutra :rolleyes:
sto se tice sirine prstenova oko otvora nemoj ici preko 5mm previse je, vidim da se napisao da ides unutrasnji 80mm a spoljni krug 90mm sto znaci da ce ti sirina prstena biti 10mm sto je previse, veruj mi bice ruzno, kod mene je 5mm i sasvim dovoljno mozes malo vise ako bas hoces npr. 7mm ali ne preteruj ;)
alfaskorpion
Garaža: AUDI A4 B8
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 7:53 pm

Pon Dec 15, 2008 9:37 pm

Slazem se sa OMP-om sem ako ne radi stelovanje fara ja cune da stavljam ;)
busso trsi Sline
Korisnikov avatar
Soo

Pon Dec 15, 2008 10:36 pm

Znam za zazor izmedju shablona i fara kao sto se vidi na slici
Slika
i sve se vise razmisljam o dodavanju odnosno o zakrilcima (boni :D ) koji ce ukloniti ovaj problem, za lepljenje na staklo sam se naj vise odlucio bas zbog el stelovanja visine farova jer nisam hteo da gubim bilo kakvu funkciju podesavanja na farovima, za sad ostaje da uradim novi sahblon za drugi far pa cemo videti sta ce biti od toga a ako ne bude kako treba onda cemo na ovu tvoju varijantu ali naravno bez gubitka funkcijonalnosti fara
Korisnikov avatar
OMP

Uto Dec 16, 2008 12:04 am

ti si bas smanjio sablon na minimum :D tj pribio ga maksimalno napred uz staklo, iskreno nisam razmisljao o funkcionalnosti el. farova ali na kraju krajeva bas me briga to mi je ionako skroz nebitna funkcija, pa ako radi radi ako ne, nebitno ;) i eto koliko mi znaci kad mi nije ni palo na pamet,dok mi nisi rekao da moze biti smetnji, da posle ove operacije probam da li ce to funkcionisati :rotfl:
u tvom slucaju, nisam siguran kako ce izgledati na kraju jer poenta je da ta maska ima dubinu da bi vernije izgledalo, glupo je da bude tik uz staklo, onda se gubi smisao imitacije posebnih (duplih) farova jer ce se i kad malo dalje pogledas videti da je to samo maska, sto u mom slucaju nije, kad pogledas sa 2-3-5m bukvalno deluje kao da su zasebni farovi ;) sto me je nekolicina ljudi i pitala kad je videla uzivo: "sta si ovo radio, menjao si farove?" :D
mada kako god, najbitnije za sada je da maskiras prodor svetla okolo, ako uspes sa krilcima super, ja to i da sam hteo na bih mogao obzirom na materijal od kog sam ih pravio :rolleyes:
Korisnikov avatar
Soo

Čet Dec 18, 2008 9:17 pm

OMP znam da nije za Uradi sam ali sam video da si menjao skoro zadnji lezaj reci mi razlog menjanja vibracije brujanje .......
posto imam brujanje koje se gubi prilikom motanja u levo i pola mi se auto rastreslo :cray:

Povratak na “Alfa 145 | 146 | 155 | 164”