Hahaha, kad građani tako misle, naravno da će ih maltretirati.MareKG napisao:Nije mu potreban apsolutno nikakav razlog da se on tebi pravda zašto te zaustavio, nebitno dal' je saobraćajac, interventna, ili običan prašinar. Tvoje je da staneš i pokažeš svoja dokumenta na zahtev službenog lica bez ikakve dalje rasprave.
Pa da, i čim ti „običan“ čovek zatraži ličnu kartu ili da ti zaviri u gepek, ti odmah ispunjavaš želje?MareKG napisao:Normalnim ljudima susret sa policijom je kao i svaki drugi susret sa 'običnim' čovekom
Amin.MareKG napisao:Ko kaže da policija bilo koga maltretira? Nisam znao da
je zaustavljanje vozila i provera istih maltretiranje. Imaš lepo unutrašnju kontrolu gde prijaviš šta ti se desilo ako je došlo do maltretiranja od strane policije. A to bahato ponašanje 'tipa pokaži ti meni legitimaciju, ili nisam ja u obavezi da slušam šta ti meni pričaš ili šta mi naredjuješ' u banana državi kao što je naša to je i dalje moguće koliko vidim, u Americi bi zbog takvog ponašanja bio izveden iz kola i bačen na haubu pa bi tek tada počelo maltretiranje u pravom smislu te reči.
Nikad me ni jedan pandur nije maltretirao, i u 90% slučaja svadje izbiju jer vozač krene da se mangupira. Kad god su me zaustavili bilo je da pogledam dokumenta, pogleda registraciju, eventualno nekad pogleda u gepek i to je to, prijatno i dovidjenja. Ako si čist i ako se ponašaš kao čovek prema čoveku koga prvi put vidiš, dakle normalno i kulturno nikad nećeš imati problema sa njima. A to što neko vozi sa zatamnjenim staklima bez atesta, ili ne veže pojas, glumi baju po ulici, takvima je policija trn u oku. Normalnim ljudima susret sa policijom je kao i svaki drugi susret sa 'običnim' čovekom
Nije pandurima lako, ceo život imaš posla sa budalama..
A verovao ili ne naša zemlja nije, barem formalno, izolovano ostrvo u pogledu opštih principa na kojima se zasnivaju odnosi u njoj.MareKG napisao:...u banana državi kao što je naša to je i dalje moguće koliko vidim, u Americi bi zbog takvog ponašanja bio izveden iz kola i bačen na haubu pa bi tek tada počelo maltretiranje u pravom smislu te reči.
...