Alfa Romeo 159 Sportske opruge
- G0XY
- Garaža: Mito QV
Ili još gore da mi ubaci posle Ladine,pa da se ja otkidam dok ih stavljam 

A Man's Got to Know His Limitations...
- Shanirani
- Garaža: 156 2.0 TS
- G0XY
- sinisa
- Garaža: '19 Alfa Romeo Stelvio 2.2
'23 Skoda Superb 2.0TDI
'13 Audi A6 Allroad 3.0TDI
###############
Ex '11 Alfa Romeo 159 2.0JTDm
Ex '09 Alfa Romeo 159 1.8MPI
Ex '11 Audi A7 3.0TDI
Ex '07 Citroen C4 2.0VTS - Lokacija: Beograd
Za zimu ostaješ na 17''? Onda će zimi biti niža za tih 30-35mm... Mene jedino to odbija, još uvek razmišljam da li ići na sportske opruge (odličnu temu si otvorio).
- G0XY
Lako bi moglo da se apsorbuje,sa malo višim profilom gume na 17 felnama.
To sam radio na 155 koja je bila isto diskretno spuštena
To sam radio na 155 koja je bila isto diskretno spuštena

- mali radojica
- Garaža: alfa romeo 147 jtdm
goxy jesi se raspitivao možda u mass-u? neko je ovde naručivao eibach opruge kod njih i cena je bila ok. ne mogu da se setim sad ko je u pitanju. možda nidža.
- G0XY
Ovde gde sam ja gledao, imaju da se poruče samo neke Nemačke Tehniks opruge -35mm,cena je oko 176eur,30% avans,a čeka se da se prikupi dovoljan broj pošiljaka,pa onda sve đuture u jednom transportu dovoze da im bude jeftinije...mesec do dva čekanja.
Ja poučen dosadašnjim iskustvima, nemam vremena ni živaca za natezanje sa domaćim dobavljačima,završio sam sve lepo preko PayPala,a pošiljka je već krenula DHL-om
.
Ja poučen dosadašnjim iskustvima, nemam vremena ni živaca za natezanje sa domaćim dobavljačima,završio sam sve lepo preko PayPala,a pošiljka je već krenula DHL-om

- vnov
- Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip
Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v
Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI
Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v
Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v
Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020
Škoda Kodiaq
Peugeot speedfight 3 - Lokacija: Beograd
- Stromboli
- Garaža: Giulia 952 QV
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V - Lokacija: Novi Sad
Imaju u Mass-u Eibach ProKit opruge za 159, pitao sam, cena 250 eura, ceka se 2-3 nedelje, tako su mi rekli.
`...owning an Alfa is a portal...´ - dovoljno receno.
- G0XY
Imaju sigurno ali je mene mrzelo da čekam i da idem par puta kod njih,ovako stiže na kućnu adresu.
- vnov
Škoda Kodiaq
Ih bre G0XY pa nije Mirijevo na kraj sveta jednom odeš da naručiš a drugi put da pokupiš, ovako ti je rizik da li će uopšte da stignu da se ne svide carinicima što reče BobanR a i ko zna koliko će da odrape carinu i porez.
- G0XY
Vlado ako propadnem zbog ovoga,saranite me vi forumasi,ne dajte da me opstina saranjuje 

- BobanR
- Garaža: Brera 2.4
Iskreno, meni je malo princip "imamo sve delove samo se čeka od 20 dana do 6 meseci" malo besmislen. Razumeo bih da su u pitanju neki egzotični automobili iz '73. ali relativno zastupljeni automobili, a delova ni za lek... Ne bi mi smetalo da platim skuplje za deo ovde nego što mogu da ga kupim online, pod uslovom da je isporuka brža. Ovako, naručivanjem dobijam nižu cenu i bržu isporuku... nije čak ni dilema.
Čini mi se da se za delove proizvedene u EU ne plaća carina
Čini mi se da se za delove proizvedene u EU ne plaća carina
Sébastien Loeb napisao:...Ore taj snijeg kao kombajn sjeno...
- vnov
Škoda Kodiaq
Može al da nam ostaviš 159 u nasledstvoG0XY napisao:Vlado ako propadnem zbog ovoga,saranite me vi forumasi,ne dajte da me opstina saranjuje

- DejanGT
- Garaža: Giulietta MultiAir | 2010
Ekonomska moć naših trgovaca auto delovima je takva da čak ni zvanični zastupnici proizvođača automobila nemaju na lageru ni jedan originalni rezervni deo skuplji od metlica brisača. Sve se naručuje i čeka jer je njima žao i €10 da zarobe u lager. Ne znamima ih dali je auto popularan ili redak, svi su švorc i ide se samo na sigurnu prodaju, a čekanje se podrazumeva, kao i frljanje s rokovima isporuke. Kad treba da deo platiš priča ti se jedna priča, a kad pare predaš onda dolazi druga priča.. Tuga, ali je tako.BobanR napisao:Iskreno, meni je malo princip "imamo sve delove samo se čeka od 20 dana do 6 meseci malo besmislen."
- BobanR
Da ne ulazimo sad u razloge takvog poslovanja, iskreno se nadam da sve veća dostupnost internet kupovine u Srbiji će ih naterati da to promene.
- Shanirani
Pa imas gomilu prodavnica koje prodaju robu samo ako ima na lageru negde kod dobavljaca..
Imaju spisak na netu i gledaju tu. Ja amorte kad sam kupovao nisam mogao odmah da ih dobijem, nego cekaju da se poruce iz Bg-a.. pa stigli za 2 dana..
Imaju spisak na netu i gledaju tu. Ja amorte kad sam kupovao nisam mogao odmah da ih dobijem, nego cekaju da se poruce iz Bg-a.. pa stigli za 2 dana..
- BobanR
To mi je OK, 2 dana nije dug period. Problem je sa 20 dana čekanja za najobičniju glupost.
- edin
- Saradnik Uprave
- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Kada sam trazio bilstain b6 , bila je prica u vudim-u ceka se i do 6 mesec...
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- Vlada R
- Garaža: ex Alfa 159 JTDm restyle
Dva se odgovora nameću:
1. te druge što stižu za tri nedelje siguno nisu original
2. ove što se čekaju 6 meseci se preve baš za vaš automobil - iskalkuliše se potrebna čvrstina shodno godištu, kilometraži i težini vozača i zato to mora toliko da se čeka
Da ne bude da su ovlašćeni servisi FIAT grupacije najgori pobrinula se Delta. Burazerov BMW, u neovlašćenom servisu konstatovano da je potrebna zamena lambda sonde ali ga upute na zvanički servis jer se uparivanje može uraditi samo sa originalnom dijagnostikom. U Delti kažu da doveze auto i kad oni potvrde da je to kvar čeka se do 10 dana da deo stigne iz DE. Lako je bilo potvrditi kvar ali su se sa nabavkom lambda sonde poprilično namučili. Prvo im stigne pogrešna pa su ekspresno poručili odgovarajuću tako da je suma sumarum tri nedelje auto bio neupotrebljiv. Nije mi jasno, lambda sonda iz fabričke ugradnje, trebalo bi po broju šasije da može da se naruči a da ne govorim kad imaš deo u ruci, sa kataloškim brojem...
Ono što je bilo za pohvalu je da su mu barem oprali auto kad ga je preuzimao
1. te druge što stižu za tri nedelje siguno nisu original
2. ove što se čekaju 6 meseci se preve baš za vaš automobil - iskalkuliše se potrebna čvrstina shodno godištu, kilometraži i težini vozača i zato to mora toliko da se čeka

Da ne bude da su ovlašćeni servisi FIAT grupacije najgori pobrinula se Delta. Burazerov BMW, u neovlašćenom servisu konstatovano da je potrebna zamena lambda sonde ali ga upute na zvanički servis jer se uparivanje može uraditi samo sa originalnom dijagnostikom. U Delti kažu da doveze auto i kad oni potvrde da je to kvar čeka se do 10 dana da deo stigne iz DE. Lako je bilo potvrditi kvar ali su se sa nabavkom lambda sonde poprilično namučili. Prvo im stigne pogrešna pa su ekspresno poručili odgovarajuću tako da je suma sumarum tri nedelje auto bio neupotrebljiv. Nije mi jasno, lambda sonda iz fabričke ugradnje, trebalo bi po broju šasije da može da se naruči a da ne govorim kad imaš deo u ruci, sa kataloškim brojem...
Ono što je bilo za pohvalu je da su mu barem oprali auto kad ga je preuzimao

- BobanR
U zavisnosti od suspenzije, neke se čekaju duže, pošto se rade isključivo po narudžbini. B6 ne spada u tu grupu i svuda po netu ih ima na stanju. Čak i kada se rade po narudžbini, čeka se 4-6 nedelja i ima veze isključivo sa modelom i težinom. Za 6 meseci se pravi automobil po oprugama koje im pošalješ
Kao što je neko već pisao, kod nas čekaju da se nakupi određena količina, pa naruče odjednom, da uštede na transportu.

Kao što je neko već pisao, kod nas čekaju da se nakupi određena količina, pa naruče odjednom, da uštede na transportu.
- G0XY
Jel može neko da preporuči,gde da zamenim sve 4 opruge na amortima?
Pretpostavljam da je to obična fizikalija,pa bi odgovarao i neki povoljniji serviser
Posle na centriranje trapa?
Pretpostavljam da je to obična fizikalija,pa bi odgovarao i neki povoljniji serviser

Posle na centriranje trapa?
- Stromboli
- Garaža: Giulia 952 QV
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V - Lokacija: Novi Sad
Posto nisam iz Bg, ne mogu nikoga preporuciti, ali obrati paznju na to kakav alat imaju za skupljanje opruga. Posto se menjaju samo opruge, one se moraju stisnuti da bi se kasnije odvojile od amortizera.
Bitno je da imaju dovoljno jak alat koji ravnomerno skuplja sa obe strane oprugu. Ukoliko se ne radi kako treba ili alat nije adekvatan moze doci do krivljenja amortizera!
Dobro ispitaj kod koga ces raditi!
Bitno je da imaju dovoljno jak alat koji ravnomerno skuplja sa obe strane oprugu. Ukoliko se ne radi kako treba ili alat nije adekvatan moze doci do krivljenja amortizera!
Dobro ispitaj kod koga ces raditi!
`...owning an Alfa is a portal...´ - dovoljno receno.
- Shanirani
- G0XY
Dobio sam od Pedje (Dragon) dobru preporuku,cekam kao zapeta puska isporuku opruga,pa da se bacim na posao 

Povratak na “Alfa Romeo 159 | Brera/Spider | 8C Comeptizione/Spider”