Turbina? postala glasna
- Dika
- Garaža: Alfa Romeo GT
Ne svetli nikakva lampica,nisam je vozio par dana, uopšte ne ide,kao da nema turbine, malo se čuje pa zakači pa onda nema nikakvog zvukq
- OMP
- Garaža: GP TJet
bem li ga sta onda moze biti ali mislim da nema svrhe raditi diagnostiku ako ne plai neku gresku, sem ako check lampica nije crkla pa ne prijavljuje nista 
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
- dejan nis
- Garaža: Alfa Romeo 147 jtdm
- Dika
Odradjeno sve, radi funkcionise ako nekog zanima sta kako neka pita
pozz
- Falcon037
- predsednik kluba

- Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo - Lokacija: Beograd
Pa napiši šta je rađeno sve i koliko para, naćiće se neko sa istim problemom nekada.
- Dika
Dvoumio sam se izmedju remonta i polovne i odlucio za remont. Citao sam onu temu o remontubpo treci put ali sta znam, drzao sam se onoga "desi se" da nekome zapadne da mu odrade lose, 21. Vek je nadam se da to i nije bauk kao sto se misli...
Zvao sam par radnji Uzice, Vucko i jos neki ne znam tacno bile su cene od 250-300evra remont ,onda sam video poruku od Tenora (nadam se da je taj nick)koji je radio u servisu Paniv, pozvao servis kazu 180€ i god dana garancija. Posto je covek radio tamo i ima pozitivno iskustvo a i cena je privlacnija odlucim se za njih, skinu kod mog majstora i odneo. Ostavio je i za nekih sat vremena su me zvali i rekli da je otislo srce turbine,i da mora komplet sve da se menja, i da je cena 250€, rekoh ok radite ...
Odem u servis posle sat vremena i majstor Joca kaze da ne zna pravi uzrok zasto je stradala, ali je bas stradala i kaze da ne bi rizikovali daje mi novu turbinu...
E sad ja se pitam u glavi koliko kosta nova a ja je dobijam za 250€ , objani mi kako da postupim da odmah skinem katalizator sto sam i ucinio,oba sam skinuo, da pazim prvih 1000km da ne vozim preko 2500 jer je nova, i tako jos neke savete.
.e sad ja opet pitam jel ovo remontovana ili? On mi kaze potpuno nova turbina, nije remontovana...dobio racun i test turbine...Turbina zaista izgleda kao nova nema nikakvih tragova i masnoca , nova plocica sa nekim brojevima, bas kao da je nekoriscena nikad...
Odem kod mog majstora njemu kazem da mi je dao novu i pitam ga sta on misli, on kaze jeste nova je. Skinuo sam oba katalizatora, montirali turbinu zamenili ulje i filtere ( a mali servis sam radio pre 900km:( jbg morao sam opet) i da kucnem u drvo nema nikakvih problema. Danas sam to odradio tako da sam presao 30km videcemo nadam se da ce sve to biti ok...
To je to, turbina 250€ (30.000 din) i zamena sa uljem i filterom ulja 9.000 .
:-) gas :-)
Zvao sam par radnji Uzice, Vucko i jos neki ne znam tacno bile su cene od 250-300evra remont ,onda sam video poruku od Tenora (nadam se da je taj nick)koji je radio u servisu Paniv, pozvao servis kazu 180€ i god dana garancija. Posto je covek radio tamo i ima pozitivno iskustvo a i cena je privlacnija odlucim se za njih, skinu kod mog majstora i odneo. Ostavio je i za nekih sat vremena su me zvali i rekli da je otislo srce turbine,i da mora komplet sve da se menja, i da je cena 250€, rekoh ok radite ...
Odem u servis posle sat vremena i majstor Joca kaze da ne zna pravi uzrok zasto je stradala, ali je bas stradala i kaze da ne bi rizikovali daje mi novu turbinu...
E sad ja se pitam u glavi koliko kosta nova a ja je dobijam za 250€ , objani mi kako da postupim da odmah skinem katalizator sto sam i ucinio,oba sam skinuo, da pazim prvih 1000km da ne vozim preko 2500 jer je nova, i tako jos neke savete.
.e sad ja opet pitam jel ovo remontovana ili? On mi kaze potpuno nova turbina, nije remontovana...dobio racun i test turbine...Turbina zaista izgleda kao nova nema nikakvih tragova i masnoca , nova plocica sa nekim brojevima, bas kao da je nekoriscena nikad...
Odem kod mog majstora njemu kazem da mi je dao novu i pitam ga sta on misli, on kaze jeste nova je. Skinuo sam oba katalizatora, montirali turbinu zamenili ulje i filtere ( a mali servis sam radio pre 900km:( jbg morao sam opet) i da kucnem u drvo nema nikakvih problema. Danas sam to odradio tako da sam presao 30km videcemo nadam se da ce sve to biti ok...
To je to, turbina 250€ (30.000 din) i zamena sa uljem i filterom ulja 9.000 .
:-) gas :-)
- mali radojica
- Garaža: alfa romeo 147 jtdm
sećam se da je pisano (DusanGT) da postoji sito u holenderu cevi-creva koje dovodi ulje u turbinu i da se ono zapuši i ine propušta dovoljnu količinu ulja. ako ti je već tako stradala turbina obrati pažnju i na ovo. glupost ali pravi veliki problem.
- Dika
Koje je to crevo? Rakao sam majstoru da sve dobro ocisti sto je i uradio, nisam naglasavao za to..
- Dika
- Zvrle
- Saradnik Uprave

- Garaža: Alfa Romeo 159 SW 1.9 8V 2010 god.
ex Alfa Romeo 156 1.9 jtd 16v 2003 god. - Lokacija: Breznica
Taj holender u kome se nalazi plasticni filter se nalazi na pocetku creva( na bloku motora) koje iz motora dovodi ulje u turbinu. Ja sam ga skinuo kad sam radio veliki servis, posto je ta plastika postala toliko krta da je pocela da se raspada kad je pokusano da se filter izduva.
''Alfa Romeo one day.. Alfa Romeo forever''
- tenore166
- Drug Član

- Garaža: Nekad:156 2.0 ts 155ks, 166 2.4 jtd 150 ks,159 2.4 jtdm 210ksMiTo 1.4 gpl 120ks MiTo QV 170 ks
Sad: Giulietta QV, Giulietta 2.0 JTDm 170 ks - Lokacija: Opovo
Kao što ti rekoh kod Joce nema greške, uostalom kod njega sam remontovao turbinu na Dešinu preporuku, a znamo ko je Deša!Sad poslušaj pa ne vozi preko 2500 obrtaja prvih hiljadu km i nećeš imati više problema s tim delom kola. 
- Dika
Tenor hvala sto si mi preporucio
Naravno sada lagano , da mala "nalegne"
Naravno sada lagano , da mala "nalegne"
- tenore166
- Drug Član

- Garaža: Nekad:156 2.0 ts 155ks, 166 2.4 jtd 150 ks,159 2.4 jtdm 210ksMiTo 1.4 gpl 120ks MiTo QV 170 ks
Sad: Giulietta QV, Giulietta 2.0 JTDm 170 ks - Lokacija: Opovo
- nole1985
- Garaža: ex Alfa 147 jtdM 16v 2006. 5p distinctive
Ja ne razumem kako ti je neko dao 'novu' turbinu tako jeftino...!?
Svaka čast ako je tako, imaš sreće! Koliko je meni poznato, nove turbine idu oko 1000e +/- 200e.
Svaka čast ako je tako, imaš sreće! Koliko je meni poznato, nove turbine idu oko 1000e +/- 200e.
- Dika
To ni meni nije jasno bas najbolje, zbog toga sam stavio i slike , ja sam zadovoljan :-)
- Dika
Sad sam se cuo sa majstorom , malo me je brinulo i pitam za vrevo i holender i prekinu me u pola recenice " izvadjeno sino nema brige"
)) e sad stvarno nema brige 
- Super_genije
- Garaža: Alfa Romeo 159 2.0 jtdm
-----------------------------
ex Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8V 2003 - Lokacija: Bec Austrija
Sad mozes opet da peglas stefana u onoj njegovoj trabakuli

Ovo stvarno izgleda extra... Mada, i polovna turbina ako se ispjeskari, i novi djelovi koji su posli urade ponovo, moze ovako da izgleda... valjalo bi da neko ko zna da svoj komentar...
Ovo stvarno izgleda extra... Mada, i polovna turbina ako se ispjeskari, i novi djelovi koji su posli urade ponovo, moze ovako da izgleda... valjalo bi da neko ko zna da svoj komentar...
Assumption is the mother of all fuckups
- Dika
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Broj obrtaja turbo-kompresora (a time i habanje) ne zavisi toliko direktno od broja obrtaja motora (već od zahtevanog pritiska vazduha...), pa je onaj savet "ne preko 2500o/min"... preterana opreznost... 
Bolji savet je da se izbegava oštija vožnja (nagla ubrzanja...) dok ne bude sigurno da je snabdevanje turbine uljem pouzdano...
A što se tiče cene nove turbine...
Bolji savet je da se izbegava oštija vožnja (nagla ubrzanja...) dok ne bude sigurno da je snabdevanje turbine uljem pouzdano...
A što se tiče cene nove turbine...
Alfa je stil... ostalo je status...
- OMP
- Garaža: GP TJet
da nisu kinezi poceli i turbine da kopiraju pa otud ova cena? 
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji

[/url]