Sipam vec 3-4 godine Syntium Racer 10w60 u JTS. Ulje menjam na 7-8.000 km. Nisam primetio nikakve razlike izmedju Syntium Racer 10w60 i Selenia Racing 10w60. Potrosnja ulja u prvih 3-4.000 km, dok je novo ulje, manja, kasnije se povecava. Samo je jos uvek Syntium Racer 10w60 jeftinije.
Budući da je Petronas vlasnik i Syntium i Selenia brenda ne bi me uopšte čudilo da je u konzervama ista stvar. Tako to u kapitalizmu često funkcioniše.
Inače, kad već stalno sumnjamo da li je ulje originalno ili kopija i pitamo se gde ga kupiti, ja npr. kupujem Seleniu za Alfa Romeo MultiAir motore u Slodesu u Borskoj ulici. Oni su uvoznici Selenie, a ovo ulje je toliko retko da pretpostavljam da oni prodaju pravu stvar jer ne verujem da bi neko piratisao takvo ulje da bi prodao 20 litara godišnje u BG. Imaju celu lepezu tih retkih Selenia ulja.
Prodavnica je doduše po izgledu i organizaciji kao da je 1978. god. ali svejedno, imaju to što se drugde jako teško nađe. Kada to ulje potražim u drugim prodavnicama koje su "kao" specijalizovane za Seleniu i za Alfa Romeo oni me gledaju kao da sam pao s marsa i pričaju mi neke bajke i budalaštine.