Potrebna pomoc - koji android izabrati?

Offtopic, kafenisanje, itd...
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Re: Potrebna pomoc - koji android izabrati?

Ned Okt 21, 2012 7:12 am

Imam S2 već godinu dana i prilično sam zadovoljan ali što kaže Jamal posle dužeg korišćenja postane prilično neprijatno vruć a ekran vuče bateriju kao blesav bez obzira kakvu štednju izabereš
Sve u svemu za moje potrebe je extra :arflag
Korisnikov avatar
nidza
Garaža: ex 159
Pridružio se: Pon Mar 05, 2012 4:11 pm

Ned Okt 21, 2012 10:17 am

S2 je i dalje fenomenalan telefon, a pogotovo ko planira da zameni fabrički ROM nekim od daleko moćnijih sa XDA.

Za svaku preporuku je i HTC One S.
Korisnikov avatar
Pittatore
Drug Član
Drug Član
Garaža: AR 155 3.0 24v Reborn
AR 166 jtd Familiare
Opel Zafira OPC Familiare XL
Yamaha FZR1000 EXUP Hajde da se volimo XD
AA500 Dvogumena raga
Pridružio se: Pon Dec 29, 2008 10:08 am

Ned Okt 21, 2012 10:32 am

Koristim LG E510 optimus hub, super sam zadovoljan vec pola godine. Pogledaj karakteristike, imas ga za dinar na VIP-u.
Imam takodje onaj Telenorov One Touch iliti Alcatel zesce sr...
UTD-Performance
Raven Club Serbia 063/666-156
Slika
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Ned Okt 21, 2012 10:33 am

moja preporuka, izaberi bilo koji android telefon koji moze da podrzi 4.1 sistem, tzv. Jelly Bean. fabricke romove ne zarezuj 2%, svi do reda imaju mizernih prednosti u odnosu na Cyanogenmod custom romove a s druge strane "jedu" baterije ko nenormalni.

primer: moj Motorola Milestone 2, telefon koji je vec "u godinama", sad u sebi ima 4.1.1 i radi nikad bolje, baterija traje nikad duze, cak i do 5 dana i nekoliko sati... Motorola ima jos jednu prednost sem fantasticnog kvaliteta a to je da je kupio gugl. evo zasto: cekao sam na ICS (4.0) sistem za Milestone 2 skoro 13 meseci i nista, sve sto su XDA Developers razvijali imalo je neke bagove. samo nekoliko dana posle objave eto ga stabilni ICS (bez bagova), a mesec dana kasnije i prva verzija JB (4.1) i to bez ikakvih gresaka. ocigledno da su ispod stola pustili sve source kodove klincima da se igraju...

jos jedan savet: uzmi telefon koji ima veliku internu memoriju, nezavisno od prostora za skladistenje odnosno kartice...

sto se tice kvaliteta, imam i HTC i Motorolu, i jako sam zadovoljan sa kvalitetom i materijala i radom oba uredjaja. S2 i S3 jesu fantasticni ali su za moj ukus nepotrebno ogromni i samim tim meni neprakticni, a o plastici necu da trosim reci... ne mirisem ajfon ali petica je po izgledu i dimenzijama prosto savrsena. s druge strane materijali su opet losi jer ima ostre ivice i brunirani aluminijum koji se krnji na tim ivicama vec posle par dana, ali to nije ovde tema (sori za off)
Korisnikov avatar
bachika
Garaža: HONDA VTR1000f Firestorm
Pridružio se: Ned Apr 08, 2012 10:38 am

Ned Okt 21, 2012 11:24 am

Pittatore napisao:Imam takodje onaj Telenorov One Touch iliti Alcatel zesce sr...
Pa koliko para toliko muzike! Taj telefon je ok za nekih 60-70 evrića, prosto ni ne možeš naći bolji za te pare ;)
dekideki napisao: ne mirisem ajfon ali petica je po izgledu i dimenzijama(sori za off)
Kakve crne dimenzije su dobre kod petice? pa oni su samo izdužili ekran. Dimenzije su postale jako smešne... Telefon je dobio samo 8,6cm visine... Pa valjda ekran treba da ima i širinu! Ne bi se ceo svet sprdao sa apple-om zbog toga da je to dobra stvar :rotfl:
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Ned Okt 21, 2012 12:34 pm

Izgleda da cu definitivno gadjati HTC Sensation, sad ta interna memorija nije bas sjajna kod njega... U cemu je tu kvaka? Prostor za OS?
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN
Garaža: Beli fijaker
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 10:54 am

Ned Okt 21, 2012 12:54 pm

Sensation je ogroman, treba li ti toliki "tablet"? :P
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Ned Okt 21, 2012 1:06 pm

Ne znam sta da ucackam u segment 3.7-4' :D
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član

Ned Okt 21, 2012 9:27 pm

odlican izbor! :good:

http://www.cyanogenmod.com/devices/htc-sensation" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
(imas ICS za njega "stable")

(a imas i eksperimentalni (nightly build) JB bez bagova)
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1782009" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

[youtube]gvBTjNdhVKg[/youtube]

*imas na XDA developers uputstva za rutovanje i instaliranje Cyanogenmod ROM-ova, nije nikakva velika nauka, nekoliko sati citanja, prati HOW-TO i uzivaj.

**memorija i njegove ostale specifikacije su vise nego odlicne!
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Pon Okt 22, 2012 7:17 am

Drugar je imao dosta problema sa Sensation S, baterija je trajala vrlo kratko a razgovor se prekidao u pola rečenice, 3g nije radio kako treba. Kad je išao da se žali u mts rekli su mu otprilike da je taj telefon previše napredan za našu mrežu i da zato pravi probleme.
Ne znam da li je to isti telefon i da li se nešto promenilo po tom pitanju ali raspitaj se za svaki slučaj.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član

Pon Okt 22, 2012 7:48 am

ponovo da podsetim, custom ROM (npr. Cyanogenmod) ima siroku opciju biranja opsega bezicnog povezivanja, tako da moze da radi u svakoj drzavi i svakom standardu. nije striktno vezan za mrezu odnosno drzavu...

generalno (iz licnog iskustva):
android sa fabrickim ROM-om i sa Cyanogenmod ROM-om su ko du*e i oko.

jeste cimanje rutovati telefon i prebaciti ga na CM10, ali je dobit visestruka: baterija duze traje (plus dobija se prikaz stanja baterije u 1%), sve radi glatkije, otvara se tri puta vise podesavanja i sto je najvaznije, ne trosi 3G internet u pozadini bez pitanja odnosno ne pravi sam velike racune. kad se podesi, radi 100% kako mu se kaze. reeetko koji fabricki android rom moze da se dovede u red.
Korisnikov avatar
nenadapple
Garaža: alfa romeo 156sw 2.4 20v +novaspeed chip
Pridružio se: Sub Okt 08, 2011 8:05 pm

Potrebna pomoc - koji android izabrati?

Pon Okt 22, 2012 7:55 am

kilson napisao:Pa, pre bih nesto u cenovnoj grupi od 200-280e. Probao sam One S i stvarno je dobar, ali je cena oko 380e sto mi nikako ne pasuje.
Mozes da ga nadjes na mobilnom svetu za 320e

Sent from my iPad using Tapatalk
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član
Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso

ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW
Pridružio se: Sub Okt 30, 2010 7:39 am

Pon Okt 22, 2012 8:22 am

dekideki napisao: jeste cimanje rutovati telefon
kome treba, bilo koji telefon rootujem za 5 min maksimalno. Ove novije iznad uključujući s3, nexus i ostale za nekoliko sekundi. :quadrifoglio

btw. što kaže dekideki, ubacite rom popularnog "ciganina" i odaberete custom kernel prema vašim potrebama...Inače cigu je angažovao Samsung da radi za njih a tim je i dalje na forumu nasatvio da razvija romove za sve modele.
Više na: http://www.xda-developers.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

pozz
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Pon Okt 22, 2012 9:07 am

Ja sam na Tattoo ubacio Cyanogen tako da je na njemu radio Android 2.3.4 iako je fabriči predviđen 1.6 maksimalno i stvarno fontele radi kao sat, mnogo je brži, manje troši bateriju, radi BT...ali je za kucanje poruka nemoguć. Ne možeš da ubodeš slovo na qwerty tastaturi, poludim kada treba da kuckam poruku.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Korisnikov avatar
Zillgian
Garaža: ex '07 AR159, 2.4 JTDm Q4
ex '02 AR156, 1.9 JTD
Pridružio se: Pet Maj 01, 2009 12:07 am

Pon Okt 22, 2012 10:14 am

Sto se tice kuckanja SMSova, veeeelika preporuka za aplikaciju Swiftkey3 s moje strane.

Imam HTC EVO 3D koji sam kao nov kupio preko operatera i skroz sam zadovoljan (iako nisam ljubitelj tih fabrickih softvera i podesavanja).

Prije nekoliko mjeseci se sam updateovao sa 2.3.4. na 4.0.3. Dosta stvari radi kako treba, samo zna da nekada zabaguje pa moram da ga resetujem, ili da se sam od sebe resetuje.
Htio sam da sacekam i kupim Huawei P1 ili P1S, ali me je ovaj kostao oko 130 eura, pa rekoh, sto da ne.

Inace 3D kamera je fin detalj, ali je prakticno beskorisna u svakodnevnoj upotrebi.
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Pon Okt 22, 2012 10:54 am

Znaci Senzacija sa Cigom inside!

Jos jedno pitanje: Da li se neko igrao sa LG Optimus P990? :D
Korisnikov avatar
EnricoAdams
Garaža: Alfa Romeo 156 restyle 1.9 JTD 16V
Pridružio se: Čet Nov 10, 2011 7:32 pm

Pon Okt 22, 2012 11:33 am

Evo ja sam imao do pre nekoliko meseci P990 a sada imam Sensation pa da uporedim. Sensation ima bolje od P990

1. Veci ekran
2. Vecu rezoluciju
3. Brzi je primetno
4. Ima ICS fabricki a i MNOGO bolju podrsku sto se tice neoficijelnog softvera

Prednosti P990 su

1. Bolji kvalitet ekrana, u smislu boja i uglova gledanja
2. Nesto bolju izradu. I na Sensation je izrada odlicna, ali je bar meni P990 klasa za sebe sto se izrade tice, ono je fantasticno.
3. Bolju bateriju

Najveca mana P990 je po pitanju softvera, naime jos uvek ne postoji ni zvanicni ni nezvanicni ICS rom, a pitanje je sta ce biti po tom pitanju.

Inace da napomene da ovaj Jelly Bean za Sensation i nije bas najstabilniji. Brzo radi, baterija mu je super, ali ume da zabode ponekad. Meni su najpouzdaniji i najstabilniji bili Sense romovi za njega (Revolution HD i sl) ali kod Sense je baterija slaba.
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Pon Okt 22, 2012 12:22 pm

Hvala Enrico! Mozes li jos povuci paralelu sto se tice prijema signala i razgovora - zvuk u slusalici npr..?

Vidim da ima Cyanogenmod 7.2 i da su ljudi relativno zadovoljni..
Korisnikov avatar
bachika

Pon Okt 22, 2012 1:32 pm

Samo po meni bolje je ići na sensation Xe verziju jer ima dual core procesor i duplo je bolji.

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
EnricoAdams
Garaža: Alfa Romeo 156 restyle 1.9 JTD 16V
Pridružio se: Čet Nov 10, 2011 7:32 pm

Pon Okt 22, 2012 1:47 pm

Obican Sensation je isto dual core, dakle u pitanju je isti procesor samo je kod obicnog Sensationa 1.2ghz a kod ovog XE 1.5ghz, dakle to i jos neke softverske razlike. Ali stvar je u tome sto hardverskih razlika maltenene nema, tako da ima gomila custom romova koji su dosta blizu fabrickom (Android Revolution HD) a opet imaju sve te sitnice koje ima i XE, ukljucujuci i klok na 1.5ghz.

Meni su P990 i Sensation po zvuku u slusalici isti bili, oba su odlicna. P990 je hardverski super proizvod ali su velike sanse da tog update-a na ICS nece ni biti, jer ovi dziberi iz Nvidije izbegavaju da daju potrebne drajvere (P990 ima Nvidia Tegra 2 procesor). Samim tim su i ruke slobodnih developera zavezane, pa nema nista od ICS ni sa te strane.

Cyanogen 7.2 radi odlicno i stabilno, a i baterija je bila super. Ja sam bio zadovoljan tom kombinacijom dok sam imao P990.
Korisnikov avatar
bachika

Pon Okt 22, 2012 5:13 pm

EnricoAdams, nešto sam ja tu pobrkao lončiće malo :scratch:
Uglavnom ja sam dosta gledao XE verziju radi sebe jer mi se dopada.

XL verzija je onaj ustvari veći i "bolji" ali osakaćen rezolucijom i starim čipsetom..... :bluechin:
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Pon Okt 22, 2012 8:06 pm

XE i meni deluje odlicno, ali ostavlja utisak da je malkice precenjen u odnosu na std Sensation. Ono sto bi trebalo biti osvezenje Sensation-a, prodaju kao skoro potpuno drugi model.
Owner
Garaža: Ex. Alfa Romeo 145 1.6 TS 16v
Alfa Romeo 147 1.6 TS 16v
Pridružio se: Sub Jan 21, 2012 5:00 pm

Pet Okt 26, 2012 7:59 pm

Ja koristim HTC Inspire 4G. Sistem na njemu je Jelly Bean 4.1.4 cini mi se. 3 problema. Od kojih se dva resavaju lagano. 1 problem: Desi se da se izbrisu imena sa ikonica...sacekam par minuta i ono odbaguje. 2 problem: pali dosta aplikacija, jednostavnim instaliranjem App Killer Aplikacije resen problem. A 3 problem: Nmg da snimam kamerom, a kamera mu je perfektna, ovaj problem resava samo update. Inace telefon sljaka, ne oseca sistem + mozes da mu klokujes procesor, da mu poboljsas grafiku, da mu pobljasas RAM memoriju, odnosno kako da je bolje iskoristi. Uglavnom ja zamerki nemam, a HTC Inspire 4G ti je ustvari HTC Desire HD samo za americko trziste. Pozz :)
Korisnikov avatar
bachika

Pet Okt 26, 2012 8:05 pm

Owner, problem koji imaš na kameri je jer je u pitanju custom rom a ne fabrički!
Problem postoji jer developeri nisu imali drajvere kad su pravili JB za taj telefon... Naravno biće i to sređeno verovatno u nekom od sledećih apdejta. :wave:
Owner
Garaža: Ex. Alfa Romeo 145 1.6 TS 16v
Alfa Romeo 147 1.6 TS 16v
Pridružio se: Sub Jan 21, 2012 5:00 pm

Pet Okt 26, 2012 8:25 pm

Pa upravo sam na to mislio :) :wave: :beerchug:

Povratak na “Cafeteria da Romeo”