Remen(mikroremen)

Bez duše bismo bili samo mašine...
mmladen
Garaža: Alfa 156 1,9 jtd SW
Pridružio se: Uto Apr 12, 2011 9:07 pm

Re: Remen(mikroremen)

Sub Mar 03, 2012 8:30 pm

Danas sam bio kod prodavca auto dijelova i bas me zbunio,gledajuci moj problem na onim slikama sto sam postavio vidi se da je ta je.... remenica vise u levu stranu otisla u odnosu na ostale to se dobro vidi,medjutim danas mi prodavac pokaza originalnu remenicu za moje auto (po kataloskom broju i tipu alfe) ali ona je ista kao i moja koja je na autu.Posle mi pokaza jos jednu koja nije za moju alfu nego cini mi se za fiata 1,9 D e sad tu je kvaka.Naime ona remenica koja je bila originalna (ta je i na mom autu) ima onaj dio koji sam ja oznacio strelicom duzi u odnosu na onu drugu na kojoj je taj dio malo kraci a inace su obadve identicne potpuno iste.Sad ja pitam vas, gledajuci (drzao u ruci obadve) ove dve remenice meni bi za moj problem odgovarala ova druga sa kracim onim djelom sto sam ja oznacio strelicom ali opet po kataoskom broju ona ne odgovara mom modelu alfe?Da li je moguce da je mozda prethodni vlasnik menjao komplet alternator pa ne pase remenica(da li je to moguce) ili su i oni u fabrici mozda montirali drugi alternator od onog koji je namjenjen.Siguran sam(ne 100%) da bih ova druga remenica sa kracim onim djelom odgovarala i bila u liniji sa ostalim.Postavljam sliku ali ne remenice od alfe jer nisam na netu mogao naci obadve a da su slikane sa obadve strane da bih se mogao vidjeti onaj deo sto sam ja oznacio sa strelicom pa sam nasao bilo kakvu samo da bih mogao oznacit to u cemu sa razlikuju ove dve sto sam ja danas gledao.
Slika
Korisnikov avatar
interceptor
Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Pridružio se: Čet Dec 23, 2010 2:55 pm

Re: Remen(mikroremen)

Sub Mar 03, 2012 10:46 pm

mmladen napisao:Da li je moguce da je mozda prethodni vlasnik menjao komplet alternator pa ne pase remenica
Slika
Ovo mi je palo na pamet još kada sam video slike ali sam mislio da nije,ali kako se sad razvila situacija to izgleda kao najlogičnije objašnjenje.A inače na ovim prostorima i nebi bilo ništa novo...

Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”