Prolecni Track Day na NAVAK stazi?
- JaMaL
- Garaža: 75 TS
75 TB - Lokacija: Severno od Albukerkija
Pazi u startu zemlja je losa opcija i za izletanje i za prljanje staze...
a ivicnjaci su tu da bi te odvratili od toga da seces krivinu i ides preko zemlje/sljunka... preleteti preko tog ivicnjaka u brzini nije nimalo udobno niti naivno... tako da ima duplu svrhu...
nije staza bez crveno-belih ivicnjaka... a i lakse se vidi vrh krivine sa njima...
u svakom slucaju ima propusta i u pravilima i organizaciji... kao i na svakom pocetku i nadam se da ce se ispraviti u hodu...
a ivicnjaci su tu da bi te odvratili od toga da seces krivinu i ides preko zemlje/sljunka... preleteti preko tog ivicnjaka u brzini nije nimalo udobno niti naivno... tako da ima duplu svrhu...
nije staza bez crveno-belih ivicnjaka... a i lakse se vidi vrh krivine sa njima...
u svakom slucaju ima propusta i u pravilima i organizaciji... kao i na svakom pocetku i nadam se da ce se ispraviti u hodu...
-
ki
- Drug Član
Tacno tako, ali opet moram da napomenem... Voznja vredi sve novce, a uz neke izmene i dorade na stazi, moze biti samo bolja!
- YUgisa
- Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Pa ne znam da li ce biti uradjene bankine i kakve ce biti, ali bankine na stazi Kula i na Miseluku me nisu odvracale od toga da ih gazim
Kao sto kazete, a to sam i ja hteo reci, da bi bilo dobro da se insistira na bankinama jer voznja moze biti samo jos bolja od sadasnje u koji ne verujem da je losa, ja sam bio vrlo zadovoljan i karting stazom iz Kule, super je osecaj kada mozes da vozis onako kako zelis bez brige da li ce te komsija gadjati soljom kao mene 

Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Bankina ce biti jer ce se odrzavati trke ubuduce tamo...da l` sledeca sezona ili 2013...to ne zavisi od Navaka vec od organizatora trka i para. Prezivecete bez bankina ionako je sve organizovano da se adrenalin krece u normalnim okvirima.
Acqua-Olio-Benzina
- brzi_pas
- Garaža: GTV V6TB, 159jtd, 75 V6 24v,75 6V...
ja sam naravno tu, samo da osposobim neku Alfu do tad.... glupo bi bilo miaticom da dodjem 

- OMP
- Garaža: GP TJet
verovatno kad bi postavili ivicnjake ne bi smeo da ih gazis da im ne skines farbu i tako naruzis izgled istih
brzi, mislim da bi mazdica bila vrlo interesantna za voznju na stazi, mada opet dzaba jer kad bi krenuo u slajd sa njom odmah bi zaustavili grupu pa svi iz pocetka
ja sam u nekim pregovorima da jednog hibrida isteram na stazu, sa serijskim autom mi je glupo da se obrcem tamo pa je moguce da drugar i ja doteramo hibrida taman kao proba pred sezonu a i da se zezamo malo, ali otom potom do proleca ima dosta vremena

brzi, mislim da bi mazdica bila vrlo interesantna za voznju na stazi, mada opet dzaba jer kad bi krenuo u slajd sa njom odmah bi zaustavili grupu pa svi iz pocetka

ja sam u nekim pregovorima da jednog hibrida isteram na stazu, sa serijskim autom mi je glupo da se obrcem tamo pa je moguce da drugar i ja doteramo hibrida taman kao proba pred sezonu a i da se zezamo malo, ali otom potom do proleca ima dosta vremena

Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- starac vujadin
- TheWickerMan
- Administrator
- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
-
ki
- Drug Član
Ono sto ne bi trebao da radis je da prvo preko zice dobacujes kako ces svima j*bati kewe sa driftovanjem, pa da se u krugu za zagrevanje zakucavas u coveka ispred sebe gubeci kontrolu. Potom isto tako, da sa namerom bacas poprecke auto kada je stint poceo jer jednostavno nije u pitanju drift-day, kao sto je i objasnjeno.
Ja sam powerslide-ovao kroz svaku drugu-trecu krivinu, obisao coveka sa unutrasnje strane iako mi nije dao znak da ga mogu obici, izleteo sa staze i nikakva upozorenja ili iskljucenja nisam dobio/izazvao.
Nadam se da su neke stvari jasnije, a ako nisu onda jbg - veruj u sta hoces.
Re: Prolecni Track Day na NAVAK stazi?
Slobodno ti cepaj slajd i peglaj do i preko maksimuma.OMP napisao:mada opet dzaba jer kad bi krenuo u slajd sa njom odmah bi zaustavili grupu pa svi iz pocetka
Ono sto ne bi trebao da radis je da prvo preko zice dobacujes kako ces svima j*bati kewe sa driftovanjem, pa da se u krugu za zagrevanje zakucavas u coveka ispred sebe gubeci kontrolu. Potom isto tako, da sa namerom bacas poprecke auto kada je stint poceo jer jednostavno nije u pitanju drift-day, kao sto je i objasnjeno.
Ja sam powerslide-ovao kroz svaku drugu-trecu krivinu, obisao coveka sa unutrasnje strane iako mi nije dao znak da ga mogu obici, izleteo sa staze i nikakva upozorenja ili iskljucenja nisam dobio/izazvao.
Nadam se da su neke stvari jasnije, a ako nisu onda jbg - veruj u sta hoces.
- YUgisa
A jel smemo da hebemo kevu preko ograde i da govorimo da cemo im pokrasti cunjeve ako budemo morali ici polako zbog SC?
Moj predlog za muzicku podlogu na snimcima iz kabine na sledecem TD za one koji powerslide-uju
" onclick="window.open(this.href);return false;
[youtube]RY9u0LxIWJk[/youtube]

Moj predlog za muzicku podlogu na snimcima iz kabine na sledecem TD za one koji powerslide-uju

" onclick="window.open(this.href);return false;

[youtube]RY9u0LxIWJk[/youtube]
Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."
- OMP
- Garaža: GP TJet
@kilson
zezam se bre malo
ali i dalje mislim da su preterali sa nekim pravilima
zezam se bre malo

Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- Coha_the_King
- Garaža: 164 2.0 V6 turbo - ex
156 Polizia Stradale 2.4 JTD - ex
159 1.9 JTDm SW - S_Ex - Lokacija: Beograd
Dobrovoljno se prijavljujem za prolecni track-day. Pratim temu i unapred se radujem!
- Nigy
- Garaža: .
NAVAK-u fali jos dosta toga da bi bila 'prava' trkacka staza.
Mislim da su oni toga svesni, i da zatezu sa pravilima da bi sprecili (ili barem maksimalno smanjili) neku havariju koja bi se mogla pripisati nedostacima na samoj stazi.
Ubedjen sam da ce, kako se bude radilo na bezbednosti staze i oko nje, i njihova restriktivna politika bledeti.
A da ima nedokazanih likova na samoj stazi, zbog kojih su to i odredili, osetio sam na svojoj kozi jer je pose samo pola prvog kruga pokazana crna zastava, za sta je zasluzan gore pomenuti.
Mislim da su oni toga svesni, i da zatezu sa pravilima da bi sprecili (ili barem maksimalno smanjili) neku havariju koja bi se mogla pripisati nedostacima na samoj stazi.
Ubedjen sam da ce, kako se bude radilo na bezbednosti staze i oko nje, i njihova restriktivna politika bledeti.

A da ima nedokazanih likova na samoj stazi, zbog kojih su to i odredili, osetio sam na svojoj kozi jer je pose samo pola prvog kruga pokazana crna zastava, za sta je zasluzan gore pomenuti.

- Coha_the_King
- Garaža: 164 2.0 V6 turbo - ex
156 Polizia Stradale 2.4 JTD - ex
159 1.9 JTDm SW - S_Ex - Lokacija: Beograd
Nigy, a ko je gore pomenuti? Sta je radio, i kada ste bili?
- Gruja
- Garaža: Alfa Romeo 75 TS
Todor Stamenkovic ako sam dobro ukapirao...
Ili 'rrazredni' na youtube-u...
Ili 'rrazredni' na youtube-u...
- Nigy
...a ovde klipovi, utisci i komentari sa promocije i prvog zvanicnog Track Day-a...
Ovde su bili info i prijave...Coha_the_King napisao:Nigy, a ko je gore pomenuti? Sta je radio, i kada ste bili?
...a ovde klipovi, utisci i komentari sa promocije i prvog zvanicnog Track Day-a...

- Alex156
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.5v6 (2002)
A koliko sam razumeo u slucaju sudara ili bilo cega NAVAK s tim nema nista vec se zove murija, a kako bi oni tumacili ceo incident da do takvog dodje bas me zanima...
E zbog takvih likova mene je pomalo zent da odem da vozim tamo, jer nebi da me neko oduva...Nigy napisao:A da ima nedokazanih likova na samoj stazi

- Milorad
- Garaža: ex145 2.0ts
ex166 2.0ts
GTV 2.0ts
156 3.0 - Lokacija: Beograd
Pa dobro ako se pravi TD u okviru kluba, valjda se manje vise svi vec znamo, niko nije toliko lud da tera do te granice da se slupa.
- Nigy
Sve tri sedamdeset petice su se okrenule na stazi, sto znaci da se moze terati i preko svojih mogucnosti, i mogucnosti vozila. Jedino sto je bitno je da se postuju pravila, gde je i definisana procedura obilazenja, a ako neko krene da se nasilnicki ponasa, kao pomenuti, organizator pokaze crnu zastavu, pa svi idemo napolje.
Organizator je stavio do znanja da ce sankcionisati divljanje, tako da nikom nije u interesu da gubi vreme.
Zato mislim da i nema neke objektivne bojazni za bilo kakvim sudarom.
Organizator je stavio do znanja da ce sankcionisati divljanje, tako da nikom nije u interesu da gubi vreme.
Zato mislim da i nema neke objektivne bojazni za bilo kakvim sudarom.

- YUgisa
Ovo nam govori da treba 75ice na stazi izbegavati u sirokom luku

- starac vujadin
"Gde s`ti kren`o s tim DeDionom na stazu, mrs` nazad..."
Acqua-Olio-Benzina
-
ki
- Drug Član
Mislim da sa sigurnoscu mozemo doci do zakljucka da ce nas biti dovoljno za organizovani track day!!!
Sad treba krenuti u opremanje kamerama, nosacima itd...

Sad treba krenuti u opremanje kamerama, nosacima itd...
- Nigy
Samo malo paznje pri obilazenju na pravcu je sasvim dovoljno da ne bude medjusobnog cukanja.
@ starac vujadin
Sreca te ne proveravaju da li su uredu kocnice pogledom kroz felne...
Aha, parkirati sa strane i sacekati da ludak prodje...YUgisa napisao:Ovo nam govori da treba 75ice na stazi izbegavati u sirokom luku![]()

Samo malo paznje pri obilazenju na pravcu je sasvim dovoljno da ne bude medjusobnog cukanja.

@ starac vujadin

- YUgisa
A sta da radimo ako sustizemo ludaka?Nigy napisao: Aha, parkirati sa strane i sacekati da ludak prodje...![]()

- Tihomirce
- Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
Nigy napisao: @ starac vujadin

Povratak na “Alfa Romeo Klub Srbija i Alfisti / Dešavanja i okupljanja”