Alfa Romeo 156 jts PROBLEM
- ilija156
- Garaža: alfa GT
Ja bih isao do kraja u sredjivanju ...polovnu bregastu ...kad si vec toliko ulozio a sto se tice Rikambija sve pohvale za njih...sta ti savetuju u Rikambiju?
- srlealfa
- Garaža: 156 2.0 jts
savetuju obavezno bar zamenu bregaste izduva.Toliko se pojela da to nije normalno.Išao sam službeno u Zemun i svratio u servis kad sam video nisam mogao da verujem.
- JohnyTheDog
- Garaža: ex Lancia k 2.0t 220PS
ex Lancia Y 1.2
ex Lancia Lybra SW 1.8
Alfa Romeo 156 1.8 TS 140 PS + Landi Renzo TNG
Fiat Stilo 1.9 JTD - Lokacija: Lazarevac
Kako se iznerviram kad cujem da su nekog zavrnuli za auto i posle se jos prave ludi!?!?!?
I sta se na kraju desilo? Jel uspela reklamacija ili moras na sud?
I sta se na kraju desilo? Jel uspela reklamacija ili moras na sud?
bella macchina.....
- srlealfa
kaže advokat da bi ih teško dobio zbog onoga što piše da auto kupujem u viđenom stanju i da se naknadne reklamacije ne priznaju.Ja stvarno ne shvatam dal oni stvarno misle da sam ja video i bregaste osovine.
- Bug
- Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
- losdokosti
- Garaža: 166 2.4 jtd-m ; ex164 2.0 v6 turbo super
advokati hmmmmmmm su sorta "ljudi" kojoj nikada nemojte da verujete (licno iskustvo) pa cak i da sede na vreloj ringli
Re: Alfa Romeo 156 jts PROBLEM
Bug napisao:pa nije ti rekao prvi put advokat da ih dobijas sigurno?
advokati hmmmmmmm su sorta "ljudi" kojoj nikada nemojte da verujete (licno iskustvo) pa cak i da sede na vreloj ringli
- G0XY
- Garaža: Mito QV
Ugovor u zemlji Srbiji,vredi malo manje od tog papira na kome je napisan.
Možeš da se sudiš sa njima godinama,a oni lepo zatvore tu firmu sa kojom imaš ugovor,proglase bankrot,otvore drugu firmu i do viđenja.
Nema od tog posla ništa,ne gubi bez veze vreme i živce
Možeš da se sudiš sa njima godinama,a oni lepo zatvore tu firmu sa kojom imaš ugovor,proglase bankrot,otvore drugu firmu i do viđenja.
Nema od tog posla ništa,ne gubi bez veze vreme i živce
A Man's Got to Know His Limitations...
- Darkstar
- BANOVAN
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.5 V6 2002
ex Alfa Romeo 156 2.0 JTS 2002 - Lokacija: Novi Beograd
To je to , rekao sam ti ako si potpisao to sto si potpisao da prihvatas itd, gotovo je, mada opet postoji mogucnost, da se nagaze, jer su da kazemo po zakonu trebali da ti daju garanciju makar voznu neku na 7-10 dana itd, mozes ih pitati sto nisi dobio garanciju kad po zakou moraju da daju (to napisao sam da potsotji rupa i da nisu u obavezi) ali cisto pitaj ako vec nisi potezao do sad to kolika mi je garancija itd. BTW da li si kupio bas na placu ili npr sajt polovni automobili gledao pa onda otisao da proverissrlealfa napisao:kaže advokat da bi ih teško dobio zbog onoga što piše da auto kupujem u viđenom stanju i da se naknadne reklamacije ne priznaju.Ja stvarno ne shvatam dal oni stvarno misle da sam ja video i bregaste osovine.
- srlealfa
Video sam na netu,cuo se otisao i video i pazario.Za razliku od mnogih nisam zamrzeo alfe,ali cu da je sredim tip top.Ah da,odem u Rikambi po auto kad oni mi ocesali vrata.Strasno,al navikavam se vec da mi je ova alfa malerozna.Darkstar napisao:To je to , rekao sam ti ako si potpisao to sto si potpisao da prihvatas itd, gotovo je, mada opet postoji mogucnost, da se nagaze, jer su da kazemo po zakonu trebali da ti daju garanciju makar voznu neku na 7-10 dana itd, mozes ih pitati sto nisi dobio garanciju kad po zakou moraju da daju (to napisao sam da potsotji rupa i da nisu u obavezi) ali cisto pitaj ako vec nisi potezao do sad to kolika mi je garancija itd. BTW da li si kupio bas na placu ili npr sajt polovni automobili gledao pa onda otisao da proverissrlealfa napisao:kaže advokat da bi ih teško dobio zbog onoga što piše da auto kupujem u viđenom stanju i da se naknadne reklamacije ne priznaju.Ja stvarno ne shvatam dal oni stvarno misle da sam ja video i bregaste osovine.
jeste,oba su mi rekla.Sad kad sam pritisao razmisljaju se. :-)Bug napisao:pa nije ti rekao prvi put advokat da ih dobijas sigurno?
- Boki_Dj
- Garaža: Ex Alfa 33 1.4IE Imola, '93;
156 SW Distinctive, 2.0 JTS, '03 - Lokacija: Nis
Prijatelju, ne mogu ti pomoći oko pravnih zavrzlama (mada mi neki ljudi rekoše da kod polovnih mogu da okačim mačku o rep garanciju), ali me je nešto drugo jako iznenadilo:
- 2004-o sa tako malom kilometražom? Valjda ti modeli NE "pate" od loših bregastih? Bar tako pričaju? Moje bregaste su super, ali moraću da čistim glavu zbog opštepoznate JTS boljke.
- Nove bregaste original su oko 650€ za par, ali za taj novac mogu da se kupe i čuvene C&B mada u Italiji
(+sheeping)
- Polovne iz Bugarske su oko 250€.
- 2004-o sa tako malom kilometražom? Valjda ti modeli NE "pate" od loših bregastih? Bar tako pričaju? Moje bregaste su super, ali moraću da čistim glavu zbog opštepoznate JTS boljke.
- Nove bregaste original su oko 650€ za par, ali za taj novac mogu da se kupe i čuvene C&B mada u Italiji
- Polovne iz Bugarske su oko 250€.
"Oversteer is when you hit the wall with the back of the car, understeer is when you hit the wall with the front of the car, horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take it with you."
- srlealfa
i ja sam čuo da verzije posle polovine 2003 ne pate sa bregastom.Znači motori 932A1 ,a oni 932A2 pate.Jako me je začudila ta informacija iz Rikambija kad su mi javili.
- Darkstar
- BANOVAN
Idemo u off sa ovim sad sto cu napisati , ali ne skodi taj kod 932a1 nije njen nego je 156 2.0TS do 2000 a 932a2 je 156 2.5V6 oznaka za jts je 932AXA i oznaka motora krece sa 937A1.000 e sad ajmo da razmenimo ko ima koju verziju moja je 2002 JTS 932AXA kod je 937A1.000 mozda su na ovo mislili a ne na 932A1 itd, ali opet 937A2.000 je oznaka za dizelasa 1.9. ba me interesuje koja oznaka na motoru ne pati od losih bregastih i ventila , to koliko sam cuo je bio problem sa prvim modelima pa je znatno manje imao od 165 deklasiranih na motoru pre je bio na nekih do 140ks naravno sve na motoru ne na tockovima, tu je realno ako je 165ks kako je deklarisan da max izvuce oko 140 na tocku. I ja sam bio kod rikambija i pored velikog servisa i ostalih sitnica radio sam i reparaciju varijatora, pojavio mi se onaj dizelaski zvuk i moje bregaste su vise nego ok kada su gledali, takodje proverio mi je neki lik u jednom servisu na nekom programu pojma nemam sta je u pitanju po sasiji da mu dodjem drugi vlasnik prvi je bio neki zabar i da je 2x bila na opozivu u fabrici, mozda je tad nesto zamenjeno, posto sam bio sinoc kod Gumetine da mi je cipuje ali mrka kapa, ne moze , ECU je drugaciji i ne moze da se odradi, cak sam sinoc i Autodeltu kontaktirao mrka kapa i kod njih , nisu se jos susreli sa tim ECU-om. Za Gumetinu veliki pozdrav decko se razume u svoj posao za medalju i svaka pohvala.
- Santino
- potenziato

- Garaža: 155 scary fast
Cao Srdjane,
Zovem se Milos i radim u Autoricambi-ju. Ti i ja smo se izmedju ostalog culi nekoliko puta od momenta kad si dovezao auto kod nas na servis.
Ako ti mozemo pomoci na bilo koji nacin uvek mozes doci kod nas, ili pitati za savet.
Pozdrav
Zovem se Milos i radim u Autoricambi-ju. Ti i ja smo se izmedju ostalog culi nekoliko puta od momenta kad si dovezao auto kod nas na servis.
Sto se tvoje konstatacije tice, hocu da ti kazem da nisi u pravu, tvoj auto je stajao na parkingu u dvoristu servisa odmah pored moje alfe koja stoji i ne pomera se vec 7-8 dana, tu nema slobodnih prolaznika niti se obavlja nekakav posao koji ti moze ostetiti auto. Razumem tvoje nezodovoljstvo i problem koji imas sa bregastom i Auto Cackom ali dobro razmisli o svemu pre nego sto optuzis nekoga za ovako nesto. Autoricambi apsolutno nije iz te price da osteti klijenta na bilo koji nacin (bilo da je servis i mehanika ili ovako neprijatna situacija u pitanju) i da precuti celu pricu.srlealfa napisao:
Ah da,odem u Rikambi po auto kad oni mi ocesali vrata.Strasno,al navikavam se vec da mi je ova alfa malerozna.![]()
Ako ti mozemo pomoci na bilo koji nacin uvek mozes doci kod nas, ili pitati za savet.
Pozdrav

- srlealfa
Izašli ste mi u susret i to cenim,ali u onom trenutku sam baš bio besan na celokupnu situaciju.Dešavalo mi se da mi bmw-a udare u servisu i to ne malo,nego da ga baš otkinu i da probaju to da zataškaju.I na kraju se ispostavilo da nije majstor pomerao auto nego neki klinac da bi izvezao svoj,nije video dizalicu itd...Ostatak priče je jako bolan
Ali generalno ispizdim sad za svaku sitnicu jer je krenulo suludo te farbanje,te bobine,pa onda svećice pa radi auspuhe i sad bregasta.Valjda će mi uskoro stići set,naručio sam C&B.
Pozdrav za Rikambi...
Re: Alfa Romeo 156 jts PROBLEM
Nijednog trenutka nisam rekao da ste nekorektni niti da hoćete da oštetite klijenta.Al ono zaista nije bilo.Moguće da je neko otvarao vrata nije video i dokačio u nešto.Santino napisao:Cao Srdjane,
Sto se tvoje konstatacije tice, hocu da ti kazem da nisi u pravu, tvoj auto je stajao na parkingu u dvoristu servisa odmah pored moje alfe koja stoji i ne pomera se vec 7-8 dana, tu nema slobodnih prolaznika niti se obavlja nekakav posao koji ti moze ostetiti auto. Razumem tvoje nezodovoljstvo i problem koji imas sa bregastom i Auto Cackom ali dobro razmisli o svemu pre nego sto optuzis nekoga za ovako nesto. Autoricambi apsolutno nije iz te price da osteti klijenta na bilo koji nacin (bilo da je servis i mehanika ili ovako neprijatna situacija u pitanju) i da precuti celu pricu.srlealfa napisao:
Ah da,odem u Rikambi po auto kad oni mi ocesali vrata.Strasno,al navikavam se vec da mi je ova alfa malerozna.![]()
Pozdrav
Izašli ste mi u susret i to cenim,ali u onom trenutku sam baš bio besan na celokupnu situaciju.Dešavalo mi se da mi bmw-a udare u servisu i to ne malo,nego da ga baš otkinu i da probaju to da zataškaju.I na kraju se ispostavilo da nije majstor pomerao auto nego neki klinac da bi izvezao svoj,nije video dizalicu itd...Ostatak priče je jako bolan
Ali generalno ispizdim sad za svaku sitnicu jer je krenulo suludo te farbanje,te bobine,pa onda svećice pa radi auspuhe i sad bregasta.Valjda će mi uskoro stići set,naručio sam C&B.
Pozdrav za Rikambi...
- Boki_Dj
- Garaža: Ex Alfa 33 1.4IE Imola, '93;
156 SW Distinctive, 2.0 JTS, '03 - Lokacija: Nis
Porucio si C&B? Very niiceeee!!!!
Kako si porucivao? Preko neta, direktno od njih ili preko neke on-line prodavnice?
Drzim ti palceve i ocekujem utiske.
Kako si porucivao? Preko neta, direktno od njih ili preko neke on-line prodavnice?
Drzim ti palceve i ocekujem utiske.
"Oversteer is when you hit the wall with the back of the car, understeer is when you hit the wall with the front of the car, horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take it with you."
- Santino
- potenziato

- Garaža: 155 scary fast
@srki
Mozemo ovako pisati u nedogled, napisao sam ti kako je bilo, auto je bio u servisu na dizalici svega koliko smo podigli poklopac dekla, posle toga je premesten u dvoriste... Nikakav klinac ili ne znam ko (kao iz bmw-ovog servisa) nije bio tu niti preparkiravao auto.
Da je auto ostao ispred, odnosno van dvorista to bi bila totalno druga prica.
Pozdravljam C&B bregaste.
Mozemo ovako pisati u nedogled, napisao sam ti kako je bilo, auto je bio u servisu na dizalici svega koliko smo podigli poklopac dekla, posle toga je premesten u dvoriste... Nikakav klinac ili ne znam ko (kao iz bmw-ovog servisa) nije bio tu niti preparkiravao auto.
Da je auto ostao ispred, odnosno van dvorista to bi bila totalno druga prica.
Pozdravljam C&B bregaste.

- srlealfa
U želji da vidim šta se nalazi sa donje strane motora danas je skinut karter.Pojeli su se leteći ležajevi ima opiljaka i lufta koliko hoćete.Radilica je ok.
Zvali su me iz zaštite potrošača i rekli da su pričali sa gospodom iz auto čačka i da je dogovoreno da se sve sredi i da ih ja okrenem
.Onda sam ih okrenuo i tamo mi je rečeno da mi ne pomažu zato što se nekog boje nego zato što sam ja bio korektan prema njima.To korektno znači da sam kupio bobine,radio ceo izduvni sistem,farbao auto...I ja sam lud nemam komentar.Sad mi prosto glupo da ih okrenem i da kažem da mi trebaju i leteći ležajevi i 8 hidropodizača...
Zvali su me iz zaštite potrošača i rekli da su pričali sa gospodom iz auto čačka i da je dogovoreno da se sve sredi i da ih ja okrenem
.Onda sam ih okrenuo i tamo mi je rečeno da mi ne pomažu zato što se nekog boje nego zato što sam ja bio korektan prema njima.To korektno znači da sam kupio bobine,radio ceo izduvni sistem,farbao auto...I ja sam lud nemam komentar.Sad mi prosto glupo da ih okrenem i da kažem da mi trebaju i leteći ležajevi i 8 hidropodizača...
- Bug
- Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
- Darkstar
- BANOVAN
Brate ti stvarno nemas srece, okreni ih i reci da hoces sve da ti urade i da ti nadoknade stetu, znali su sta prodaju, to sto kaze da se ne plase nikog, zajebi pricu nego ih nagazi sad, spremis lepo sve racune sto se tice motora i to je to odes i trazis kes, ako je vec kako kazu ove pijavice iz zastite potrosaca. Znaci sve su znali i precutali, imas u novom zakonu tu stavku (tj sakrili su mane) i mozes da ih .... sa njom, idi do kraja ako treba
- srlealfa
Mislim da sam ostao dužan da završim ovu temu.U razgovoru sa ovlašćenim serviserima savetovano mi je da ne stavljam C&B ako ne radim nešto i na klipovima.Tako da sam se ipak rešio za orginal.Verovali ili ne do sad problem nije bio rešen.Tek su pre dva dana Čačani isporučili deo i rešili taj problem.Auto je stajao u servisu 3 meseca čekajući da se nađu bregaste kojih navodno nema nigde.
Bregasta koju sam dobio je u jako dobrom stanju.U međuvremenu kupio sam sve delove za veliki servis,podrazumevajući tu sve španere,rolere,kajiševe,vodenu pumpu,filtere i selenia racing ulje.Koje ću prosuti nakon 1000km zbog pranja motora i opet sipati novo isto.Kupio sam takođe leteće ležajeve,hidropodizače i set za reperaciju varijatora.Ranije sam kupio nove bobine i ngk iridijumske svećice.Ulje ću prosuti nakon 1000 km zbog pranja motora.Auto bih trebao da preuzmem u sredu.Važno je da sad imam dobre bregaste i da konačno mogu da se posvetim sitnim detaljima,pa možda u toku sledeće godine pazarim C&B i upustim se u modifikacije..Hvala svima na podršci.Želim još da kažem da je zakon o zaštiti potrošača mrtvo slovo na papiru.Pozdrav svim alfistima.
Bregasta koju sam dobio je u jako dobrom stanju.U međuvremenu kupio sam sve delove za veliki servis,podrazumevajući tu sve španere,rolere,kajiševe,vodenu pumpu,filtere i selenia racing ulje.Koje ću prosuti nakon 1000km zbog pranja motora i opet sipati novo isto.Kupio sam takođe leteće ležajeve,hidropodizače i set za reperaciju varijatora.Ranije sam kupio nove bobine i ngk iridijumske svećice.Ulje ću prosuti nakon 1000 km zbog pranja motora.Auto bih trebao da preuzmem u sredu.Važno je da sad imam dobre bregaste i da konačno mogu da se posvetim sitnim detaljima,pa možda u toku sledeće godine pazarim C&B i upustim se u modifikacije..Hvala svima na podršci.Želim još da kažem da je zakon o zaštiti potrošača mrtvo slovo na papiru.Pozdrav svim alfistima.
- Sauriann
- Drug Član

- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
Citam tvoj zadnji post i ne mogu da verujem koliko si se iscimao i sta si sve kupio a auto ti nepokretan. Nadam se da ce ti Alfica nadoknaditi sve. Pozz
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
- srlealfa
Hvala druže.Iskreno se nadam da hoće.Do sad sa njom nisam prešao ni 100km...Imala je neke ogrebotine pa sam rešio bio celoj da joj dam novi sjaj.Sad sam radio i na motoru.Verujem da će biti spremna.Jeste da imam 22 godine,ali ne divljam više sa automobilima,pa verujem da neće često na servis kao što je bilo sa benkom.Sad samo krstarenje.Sauriann napisao:Citam tvoj zadnji post i ne mogu da verujem koliko si se iscimao i sta si sve kupio a auto ti nepokretan. Nadam se da ce ti Alfica nadoknaditi sve. Pozz
- srlealfa
Eee sad par pitanja.Koji razlog može biti da mi se pojede samo jedan breg na bregastoj i to više od 5mm? Drugo.Dajte preporuku za neki dobar antifriz da pazarim u toku dana. 
- icemilos
- Garaža: alfa 166 TS
http://www.msdtrade.rs/index.php/seleni ... enost.html
To je predviđeno!
To je predviđeno!
- srlealfa
Hvala.Uzecu danas to ili UP.Nego me ovo za bregu bas zanima sta je moglo tako da je osteti.