Urbane "legende"

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
Mique
Garaža: Mercedes GL500 4Matic
Audi TT Quattro
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 9:09 am

Re: Urbane legende

Uto Mar 22, 2011 6:29 pm

A sme li se znati ko je bio vlasnik i da li je istina da je '90-ih bilo desetak Lancia Delta Integrale koje su preferirali zestoki momci ???
Postoje 2 vrste telefona : Nokia i ostali
Postoje 2 vrste konzola : Sony i ostali
Postoje 2 vrste automobila : Alfa i ostali
Korisnikov avatar
OMP
Garaža: GP TJet
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:23 pm

Uto Mar 22, 2011 6:30 pm

na ovoj trci sa slike (kreljevo) sam stajao negde u ovoj masi iznad al nikako da se pronadjem na slici hahaha
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Uto Mar 22, 2011 6:38 pm

Bilo je Lancia, ali bilo je i drugih kola koje su preferirali...vozilo se dosta Golfova VR6, Corrado, Calibra, BMW 850i, Mercedesi naravno, Dodge Stealth, Nissan 300zx, Mitsubishi 3000GT...sta je stizalo, to se vozilo :lol:
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
OMP

Uto Mar 22, 2011 6:48 pm

tacno steltovi su bili popularni u to vreme, u sustini isto sto i micubisi 3000 ali sam vise steltove vidjao, za delte ne znam nisam ih puno vidjao, ovde kod mene bila jedna bordo, mislim da je bila evo ali nisam siguran, ali je vozio kul lik, mehanicar koji je inace posedovao i ferari 328(onaj teget plavi bile su negde slike po netu) i prvu 155icu u gradu, belu patosiranu zbog koje sam ja i zavoleo 155icu i alfe uopste :love:
Korisnikov avatar
Diego
Drug Član
Drug Član
Garaža: AR 156 1.8 TS 2002.
Pridružio se: Pon Avg 09, 2010 10:20 am

Uto Mar 22, 2011 7:46 pm

Uh, ceo dan uživam u uvoj temi. Osećam se k'o na času :D
Svaka čast :hello:
Korisnikov avatar
OMP

Uto Mar 22, 2011 8:09 pm

uzivali smo i mi u tom vremenu trka, dobri automobili i konkurencija, sponzori, tv prenosi, puno trka ali jbg situacija u zemlji nikakva, ovi danas ne mogu ni jedan jedini pisljivi tv prenos da organizuju, izmedju ostalog nam i jeste ovaj sport ovakav kakav je, jadan :glare:
Korisnikov avatar
ljube-kugla
Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 8:10 pm

Uto Mar 22, 2011 9:41 pm

e da svasta smo vidjali u to vreme,kad su ogrljaci sevali plazama a na parkinzima zveri i mnogo lepih devojcica koje su setali odlikasi (matorci) od 45-50.god

hm a zutog ferarija sam skoro video kroz Bataju,dvojica i jedna plavusa koja je sedela u krilu suvozaca i njena kopsa koja se vijorila pored auta kroz prozor

igrom slucaja smo par puta bili sa Mag-ovim vozacima i rukometasima,muzika ruckovi....trke
ko na nas krene iz mesta je naje&o
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Administrator
Administrator
Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT
Pridružio se: Sub Apr 18, 2009 2:54 pm

Uto Mar 22, 2011 9:43 pm

OMP napisao:na ovoj trci sa slike (kreljevo) sam stajao negde u ovoj masi iznad al nikako da se pronadjem na slici hahaha
I ja probah da nadjem sebe ali nema sanse...bio sam mali tada hahaha
Korisnikov avatar
DushanSD
Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005

Uto Mar 22, 2011 11:51 pm

Diego napisao:Uh, ceo dan uživam u uvoj temi. Osećam se k'o na času :D
Svaka čast :hello:
I ja isto :D .
FANTAZ'JA
Korisnikov avatar
Mique
Garaža: Mercedes GL500 4Matic
Audi TT Quattro
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 9:09 am

Sre Mar 23, 2011 12:15 am

starac vujadin napisao:Bilo je Lancia, ali bilo je i drugih kola koje su preferirali...vozilo se dosta Golfova VR6, Corrado, Calibra, BMW 850i, Mercedesi naravno, Dodge Stealth, Nissan 300zx, Mitsubishi 3000GT...sta je stizalo, to se vozilo :lol:
Golf 3 VR6 je bio bas popularan tad , to se vidi i u cuvenom dokumentarcu , a 850 su vozili vodje tih klanova ... Goran Vukovic je i ubijen u jednom takvom, secam se price da je taj 850 Csi godinama onako izresetan stajao na parkingu ispred 29.novembra....

Inace , jel istina da je Arkan imao tada najvise Jaguara tj. da je on preferirao njih jedno vreme ???
Postoje 2 vrste telefona : Nokia i ostali
Postoje 2 vrste konzola : Sony i ostali
Postoje 2 vrste automobila : Alfa i ostali
Korisnikov avatar
Diego
Drug Član
Drug Član

Sre Mar 23, 2011 10:56 am

Za Jaguara ne znam, ali sigurno znam da je voleo da napravi kolonu (on+obezbedjenje) od Linkoln Navigatora i da se "vozika" po centru. Cini mi se da je i Ford Expedition bio ponekad u igri.

BTW Istu mustru su kasnije primenili Legija i drugari, samo sto je koriscena G-klasa.
Korisnikov avatar
Markoni147
Garaža: Ford Fiesta ST
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:22 pm

Sre Mar 23, 2011 12:27 pm

A zanimljivo je odakle mu ti Lincolni...
U ono vreme nesto je sa njima petljao Sloba InterBaucom... (auto kuca iz MM Lug-a)...
Uvozio je razne automobile, izmedju ostalih i Lincolne...
Ari je uzeo nekoliko komada, i javio novinama da napisu vest da je Auto kuca InterBaucom poklonila srpskoj dobrovoljackoj gardi (lupam) 10 dzipova...
Kada ga je Sloba pitao za pare, samo mu je rekao da procita novine... Zakopao coveka...
Korisnikov avatar
SCHUMACHER
Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 11:54 am

Sre Mar 23, 2011 1:11 pm

Sve je to super ali je i narod kriv za takvo bahato ponasanje tih indijanaca.
U svoje ime kazem-da meni ili nekome iz moje porodice neko uradi tako nesto,ubio bih ga bez stotinke razmisljanja,pa bi sutra njegovi citali novine.
U SRB je inace dosta miroljubiv narod,pa je pojedinima bilo pogodno tle za razvijanje.
Ovdje u CG je malo narod divalj pa ku*cenje slabo prolazi.Ku*cilo se par njih,ali su ih odma' iskratili neki anonimusi,tako da sad slabo ima toga...
Svaka cast svima,ali meni je najveca legenda Vasa kljuc ili Vasa Opel,kasnije poznatiji kao "Beogradski fantom"...
Lik je bukvalno "o jadu" zabavljao SFRJ.Mislim da je vec bilo price o njemu na forumu,ali sam morao da ga spomenem.
Ima li kog na forumu da se sjeca tih njegovih voznji i prica koje su kruzile o njemu tada?
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
Korisnikov avatar
starac vujadin

Sre Mar 23, 2011 1:24 pm

Joj Schumi, nemoj o tome, po tom pitanju ste bas tanki...I danas kada ljudi Brane Micunovica osacuju neki plac, cik da vlasnik ne proda...svaka sledeca ponuda je sve niza...a ima i nizih od njega kojima niko ne sme da pisne u Crnoj Gori. On se covek ne eksponira, ali rezultat je isti.

Ovo sto ovde malo pricamo o 90-im ne treba ovi mladji da shvate kao neko romanticno putovanje u proslost. Ti je bilo uzasno vreme,ne ponovilo se. U nekim stvarima, gore nego da je bio rat. Jedino, sto je smesno, to su ti neki apsurdi kojih je bilo...da trke cvetaju kada sve propada...cvetala su i pozorista tih godina...ljudi su bezali od stvarnosti.
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Sre Mar 23, 2011 2:00 pm

gledao sam intervju sa Goranom Paskaljevicem pre nekoliko godina.
pitali su ga kako on vidi pravnu drzavu. a on im isprica pricu.

u parizu radio neki film, i ziveo izvesno vreme tamo. osacovao nov reno i otisao i kupio ga.
sutradan neko kuca na vrata. inspekcija dosla da proveri njegove prihode, u prevodu: odakle njemu pare da kupi nov auto. ljubazno, uz izvinjenje na smetnji, odu dalje ljudi svojim poslom.

a ovde? golobradi klinci 18-19g. na svoje ime voze kola od 70.000 i vise evra. dan-danas. i niko ih nista ne pita. toliko o pravnoj drzavi, zakljuci Paskaljevic...

ljudi,

ne ponovile se devedesete, nikad!

djavo ih odneo i nikad ih ponovo vratio. ratovi, jedan za drugim, sankcije, hiperinflacija, na kraju i bombardovanje. ogromna crna rupa u secanju svih nas koji smo tada najvise trebali da prozivimo, a ziveli smo kao mishevi. cak i oni koji su vozili ukradena kola su dosegnuli samo delic onoga sto svetski dzet set vozi. bili smo beda najbednija, a s druge strane placali smo benzin 7 maraka litar (cena na dan Jacinog i mog vencanja).

imam i ja prica puno, ali umesano je mnogo ljudi koji vise nisu zivi a ovi koji jesu ne bih da imaju problema. ukratko, ukradena kola iz svajcarske, vozena ovde dok se ne "operu", pa prodavana dalje preko grane, strancima koji nisu gadljivi na poreklo.
crni 850i, dva F380 crveni i zuti, crvena Testarosa... nadrealna scena za Srbiju, u svakom slucaju.
Korisnikov avatar
SCHUMACHER
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD

Sre Mar 23, 2011 2:03 pm

Sto se Brana tice,nikad ga vidio nisam,niti ista znam o covjeku tako da ti ne mogu rec.Za Mila (ne gledano sa politickog aspekta) znam da je "tata" i neki ga vole a svi mu se dive.
Dobro si rekao za plac:Cik neka mu ne "proda",dakle proda a ne pokloni kao ovaj sto je dijelio dzipove.
I meni sad za kucu da ponudi neko dobru cijenu-zasto da ne ako ja posle mogu za te pare da uzmem 2 stana i da mi ostane kesa.
Ali smo mozda otisli u off...

Sto se 90ih tice,nisu bile ni malo romanticne i mnogi ih se prisjecaju u razgovorima tipa:"Sta smo sve prezivjeli" itd.Ja sam bio mali ('85-o sam god.)ali,zapamtio sam ih najvise po citanju imena poginulih na ratistima,kupovine benzina iz flasa i varenike (slatko mleko) na "nekakve" bonove sta li...
A sjecam se i da su pojedini "zestoki momci" pomagali narod koji je bas lose zivio isl.
Bilo je svega...
Primijetio sam da su te famozne '90-e mnogi poceli ponovo da ozivljavaju.
Npr. sve je vise zurki na kojima su gosti Dr Iggy,Ivan i ostali,a bas sinoc je u jednoj emisiji tema bila 90-e,gosti su bili neki muzicari,pa je bilo i prisjecanja kako je to tada bilo...
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Sre Mar 23, 2011 2:07 pm

da, duh 90-ih se vraca sve vise. i sve je vise mladih koji ih se sa setom prisecaju kao neceg najlepseg sto pamte.

???? :scratch:

zaista, ljudi... :blink: ne verujem sa vidim oko sebe u poslednje vreme...

samo cekam ponovo da postanu moderne kajle i sarene trenerke uvucene u farmerke sa metalnim kaisem i naravno - ermaks patike... :rolleyes:
Korisnikov avatar
SCHUMACHER
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD

Sre Mar 23, 2011 2:18 pm

Deki,vjerovao ili ne-vracaju se.
Prvi moj komsija,momak ima 20-ak godina,nabildovao se,kajla oko vrata,bije "dance" iz dzipa-zestoko se primio na taj fazon iako jedva da je bio rodjen tada.
Onda,tu su vec neki pokusaji sverca benzina,pa na pojedinim mjestima imas da ga kupis za oko 1e/l,ali moras imat "ambalazu" hahaha
U Mojkovcu se bila "otvorila fabrika" za prizvodnju duvana,ali bez akciznih markica,ne zna se ni cija je ni nista-ludilo...
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
Korisnikov avatar
starac vujadin

Sre Mar 23, 2011 2:22 pm

Ne nude Branovi tako dobre cene, nisu to Rusi...a nisu ni prijateljske ponude...kada dodju da te obidju, obicno ljude oblije hladan znoj.

Ima tog vracanja 90-ih, ljudi ponovo misle da na silu mogu vise urade nego normalnim putem...

Nego, izgleda da sam bacio casopise iz 90ih pre nekih mesec dana kada sam pravio neki novi raspored po kuci, a hteo sam da pokacim testove kola koje su vozili ti likovi...bila je i ta 155q4, bela Integrale...cak nisu ni bili losi ti prikazi. Naravoucenije: ne treba bacati nista, nikada se ne zna kada ce trebati.
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
Diego
Drug Član
Drug Član

Sre Mar 23, 2011 2:50 pm

"Romanticne" devedesete... Bile ne ponovile se, sto kaze deki.
A duh devedesetih se siri sve vise. Potrebno je samo malo prosetati pa videti rezultat. Ne verujem da bilo ko zeli da se opet desi isto. Opet vidimo "nabrijane" klince u besnim kolima...

Sto se same teme tice, vise je posvecena urbanim legendama vezanim za automobile, sta se vozilo i kako se vozilo... Znam za neke koji su 1992. i 1993. u Munze Konza vozili BMW 850 sa 17, 18 godina. Isto vazi i za VR6, G60... Mada, kako bi drugacije videli 850 u to vreme!? :D

@starac vujadin
Moj drugar cuva Vrele Gume, Auto i jos dosta toga iz tog vremena. Zbog uroka :D
Korisnikov avatar
SCHUMACHER
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD

Sre Mar 23, 2011 2:54 pm

hahaha Aj neka bude da uzimaju plceve na silu itd. necemo oko toga voditi debatu.
SCHUMACHER napisao:U svoje ime kazem-da meni ili nekome iz moje porodice neko uradi tako nesto,ubio bih ga bez stotinke razmisljanja,pa bi sutra njegovi citali novine.
Bas steta za te casopise,pogotovo mi je zao zbog ovog testa Q4-ke.Cudi me od tebe da si to bacio.
Ja imam neke stare i po 15 godina,ali su IT uglavnom tako da ih slabo i razumijem a i nisu nesto.
SCHUMACHER napisao: Vasa Opel,kasnije poznatiji kao "Beogradski fantom"
Ima li kog na forumu da se sjeca tih njegovih voznji i prica koje su kruzile o njemu tada?
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član
Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso

ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW
Pridružio se: Sub Okt 30, 2010 7:39 am

Sre Mar 23, 2011 3:02 pm

Ja se sećam jednog crvenog ferrarija u Šapcu. Mislim da je bio 348 (ako postoji takav). Mali sam bio (79 to sam godište) ali se tokom tih godina tim gradom vozilo mnogo dobrih auta...
Korisnikov avatar
SCHUMACHER
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD

Sre Mar 23, 2011 4:18 pm

Bio je tada bas preveliki jaz izmedju "bogatih" (svercera i mafijasa) i siromasnih (obicnih gradjana).
Neki su jedva prezivljavali ili nisu uopste prezivjeli,dok su drugi vozili Ferrarije itd...
Najjace je sto se sa setom tih vremena prisjecaju upravo oni koju su jedva prezivljavali :shock:
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
Korisnikov avatar
OMP

Sre Mar 23, 2011 4:23 pm

postoji 348, pravio se do sredine 90ih
Korisnikov avatar
scudetto
Garaža: Alfa Romeo 146 Ti
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 7:37 pm

Sre Mar 23, 2011 5:37 pm

samo treba da sacekamo da pocnu da skidaju patike na ulici i onda tek mozemo da potvrdimo da su nam se devedesete vratile ;)

Povratak na “Cafeteria da Romeo”