Evo, posle 5000km (uglavnom gradske vožnje) "nedostaje" oko 0.5l ulja...dusan147 napisao:...priča se da je Motul "trkačko" ulje, da ga motori dosta troše i da se sa njim očekuje stalno nalivanje (što nije jeftino)...
Castrol Edge TD ili Selenia WR (izbor ulja, alternativa)
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Alfa je stil... ostalo je status...
-
Ka
- Drug Član
Koristim Seleniu i evo posle skoro 6000 km kombinovane vožnje Milica nije potrošila ni kap ulja,tako da ostajem čvrsto pri toj marci 

- dusanGT
Ne troši? Tu nešto ozbiljno ne valja! 

- Ivan ti
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 16v
ex:VW Corrado G60, BMW E36 325 ci,
Opel Astra F 2.0 16v, Opel Vectra C 1.8 16v,
BMW E46 320d, BMW E39 525i M-sport - Lokacija: Lesak
Nele koju seleniu koristis?
Kod mene je Selenia WR 5-40 posle 4000km bas ostre voznje,bez autoputa nivo ulja stoji na max.
Kod mene je Selenia WR 5-40 posle 4000km bas ostre voznje,bez autoputa nivo ulja stoji na max.
-
Ka
- Drug Član
Isto ulje koristimo druže i ja planiram da se držim Selenie,jer je stvarno dobro ulje za sve vremenske uslove i kao što sam i napisao za 6000 km potrošnja je i kod mene nula 

- Minketa
- Garaža: 156 SportWagon 1.9JTD 2004.
Bilo bi jako dobro kad bi se jos neko od gurua javio da podeli svoje znanje o uljima sa nama... Starac Vujadin na primer.
Ja u poslednje vreme 80% vozim kratke relacije u gradu. Sta bi valjalo sipati u JTD sa ovakvom eksploatacijom?
Ja u poslednje vreme 80% vozim kratke relacije u gradu. Sta bi valjalo sipati u JTD sa ovakvom eksploatacijom?
- nalfa
- Garaža: AR 159 JTDm 16V
Pitao sam Starca, ovde na forumu, u vezi ulja za dizele...
Odbio je (sa gnusanjem) da razgovara o dizelima...

- Minketa
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Što se tiče motornih ulja expandable je pr. dr. mr.
http://www.motornaulja.blogspot.com/
Samo treba imati dovoljno strpljenja i čitati šta je sve napisano

Samo treba imati dovoljno strpljenja i čitati šta je sve napisano

Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- dusanGT
sErGiO napisao:Što se tiče motornih ulja expandable je pr. dr. mr.

- milorad1987
- Garaža: Alfa Romeo 147 JTD
I ja isto sipam Seleniu WR 5w-40 i prezadovoljan sam. Presao sam 8000km kombinovane voznje a skala je tamo gde je bila prvog dana kad je sipano
Re: Castrol Edge TD ili Selenia WR
nelle napisao:Isto ulje koristimo druže i ja planiram da se držim Selenie,jer je stvarno dobro ulje za sve vremenske uslove i kao što sam i napisao za 6000 km potrošnja je i kod mene nula

I ja isto sipam Seleniu WR 5w-40 i prezadovoljan sam. Presao sam 8000km kombinovane voznje a skala je tamo gde je bila prvog dana kad je sipano

-
Ka
- Drug Član
Kad budem menjao ulje za 4000 pogledaću u kakvom je stanju i koliko se razgradilo za 10000 km,moralo bi da bude ok pod uslovom da je original Selenia
- dusanGT
Ako imaš mogućnost da testiraš, objavi rezultate ovde...
-
Ka
- Drug Član
uporediću rezultate novog ulja sa rezultatima iskorišćenog posle 10000 km pa ću javiti,nema frke 

-
Sa
- Drug Član
Ja sam radio analizu u RNS ali nisu mogli da mi urade u sitna crevca. Ti Nele verovatno u RNP imaš pristup laboratoriji i možeš da odradiš pravu analizu.
-
Ka
- Drug Član
Ja ću da uradim sve što mogu i uporediću novo i korišćeno ulje,i moji rezultati će dati odgovor na 70% naših pitanja,kolege iz Rafinerije ulja Beograd su merodavnije jer im je isključivo to posao,pa ću probati nekog od njih da kontaktiram ali mislim da će i to što ja budem uradio biti ok,tačka tečenja,filtrabilnost,viskozitet,gustina,to je u principu bitno 

- stefanves
- Garaža: 156 rest. 2.5 V6
Wow! Nele, ako to uradis, one krepmite ja placam 
Jos ako bi mogao da uzmes iz 6ice uzorak 10W60 (FS), pa da vidimo koliko se haba...to bi bilo super cool!
Gde nabavljas Seleniu? U AP Sportu?

Jos ako bi mogao da uzmes iz 6ice uzorak 10W60 (FS), pa da vidimo koliko se haba...to bi bilo super cool!

Gde nabavljas Seleniu? U AP Sportu?
-
Ka
- Drug Član
Uzimam je od MSD trade bivši Vesić,kod njih uzimam i komplet Tutela kozmetiku za Milicu,računam da je sve original 

-
Ka
- Drug Član
Obrenovac,ali pustiću ti broj telefona na pp gde možeš da naručiš šta hoćeš i oni šalju na kućnu adresu 

- dusanGT
Pre nedelju dana sipao 4.4l "Motul" 5W-40 300V Super...
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Gde si video gnusanje, leba ti? Ne razumem se mnogo u ulja za dizele, kad nesto ne znam - ne znam.nalfa napisao:Pitao sam Starca, ovde na forumu, u vezi ulja za dizele...
Acqua-Olio-Benzina
- Minketa
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Ne znam...ono sto su imali u Delti to sam stavljao, imali su fabricko pakovanje, ali ne znam brend. I posle kada sam presao u Amag, Vlada me pitao "hoces iz Delte ili iz AP Sporta", ja mu kazem "iz Delte" i on ode i kupi tamo. Nisam nesto previse razmisljao oko toga, a nisam ni imao problema jer sam stavljao dobra ulja i nisam rastezao servisni interval.
Acqua-Olio-Benzina
- marin krk
- Garaža: 147 jtd
147 ducati corse - Lokacija: KRK i ITALIJA
u staru 147 jtd 115 ks, cipanu stavljao sam seleniu td . mjenjao svakih 10000km i nebi potrosila 1 dcl na tu km. sad u ovu 1.9 jtd 170ks cipanu na oko 200 ks , stavljam seleniu wr i mjenjam je svakih 20000km i na tu kilometrazu je potroslia oko 1,5dcl. stim da sad vec ima 115000km. u 3 i pol godine
sasvim normalno radi tako da ne mjenjam drugog proizvodada.
jedno pitanje , dali sve firme koje prodaju ulje imaju i svoje rafinerije ili samo kupuju ulje od drugih i pakiraju u svoju ambalazu ?

sasvim normalno radi tako da ne mjenjam drugog proizvodada.
jedno pitanje , dali sve firme koje prodaju ulje imaju i svoje rafinerije ili samo kupuju ulje od drugih i pakiraju u svoju ambalazu ?