Starije alfe - prepucavanje... :P

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
igorkrnic
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2019 Stelvio Veloce 2.0AT 280ks
2020 Jeep Renegade 1.3AT 150ks
---------Ex---------
2020 Stelvio Quadrifoglio 510ks
2014 Giulietta 2.0D TCT 174ks
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:46 pm

Re: Još jedan zanimljiv oglas...

Uto Maj 11, 2010 7:57 pm

Jel to stvarno ili se zezas? :)
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Uto Maj 11, 2010 8:00 pm

@magic33
:thumbsup:

Vojo, ta je verovatno kao ova
http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... tta_20_gl/

"Limariski je malo u losijem stanju,trebalo bi zameniti sofersajbnu,hladnjak klime i amortizere.." :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Trebalo bi zameniti ceo auto, motor duva na sve strane, kardan se čuje na leru....
Ovaj je verovatno dobio u nekoj kompenzaciji pošto je auto koštao 500e. Mada je možda i preprodavac....ali loš :rotfl:
Korisnikov avatar
alaza
Garaža: ex AR 166 2.4 jtd 2005.g.,
ex AR 155 2.0 16v Super '98,
ex AR 155 1.7ts '94,
ex AR 164 2.0ts '89,
ex AR 164 2.0ts '91,
ex AR 164 2.5td Super '96,
ex AR 164 2.0tb Super '96,
ex AR 164 2.0ts Super '98.
Pridružio se: Uto Jan 20, 2009 11:01 pm

Uto Maj 11, 2010 8:07 pm

a ciganska posla :rotfl: :rotfl:
maybe33
Pridružio se: Sub Dec 27, 2008 12:45 am

Uto Maj 11, 2010 8:19 pm

Mique napisao:Decko kada budes malo vise vremena provodio ovde i poznavao bolje materiju onda komentarisi i nemoj postavljati neka nebulozna pitanja.
E,hvala ti za "DEČKO"!

@Sasha- :blush: izvinjavam se što sam izostavio tvoj rad na GTV :thumbsup: :thumbsup: .Veliki minus.
Korisnikov avatar
vojaalfa
Drug Član
Drug Član
Garaža: 156 1.8TS SW
Pridružio se: Pon Dec 01, 2008 3:42 pm

Uto Maj 11, 2010 9:01 pm

igorkrnic: stvarno (majke mi).
Korisnikov avatar
igorkrnic
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2019 Stelvio Veloce 2.0AT 280ks
2020 Jeep Renegade 1.3AT 150ks
---------Ex---------
2020 Stelvio Quadrifoglio 510ks
2014 Giulietta 2.0D TCT 174ks
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:46 pm

Uto Maj 11, 2010 9:03 pm

hehe pa da li je vozi nisam to vidjao ovde :)
Korisnikov avatar
dejan555
Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm
Pridružio se: Pet Jun 12, 2009 8:26 pm

Uto Maj 11, 2010 10:45 pm

Što ste zaključali onu temu i otvorili temu sa istom temom???

Čak mi se čini i da te od tada zastranili sa nekim oldtajmerima i šta je ko
i koliko radio na svom autu što je valjda za virus ....

....ova tema je nekada bila jako informativna, sad se samo bez veze prepucavate

:shock:
Korisnikov avatar
Viper
Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 JTS

Audi Q5 2.0 TDI Quattro

Kawasaki ER-6n

Yamaha Tmax 500
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:29 pm

Uto Maj 11, 2010 11:21 pm

:podrzava
"I lived with you for twenty years: how many deeds,events and men went by! Today, i remember them,each and every one.I have, for Alfa the tenderness of a first love.The pure affection of a child for his mother."
Enzo Ferrari
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Sre Maj 12, 2010 1:34 am

Nova tema sa zanimljivim oglasima je OVDE, a u okviru ove tekuce nastavljamo prepucavanje... :grin:

Elem;
Sasha napisao:1. kilson nije sredjivao auto od nule, ja jesam i prodao sam ga 1/3 cene koštanja
Sta to znaci restauriranje od nule i kako se to restauriranje sprovodi do kraja? :scratch:

Mique procitaj i ti ovo dole...

@ maybe33: Moj auto nikada nece biti oldie kao ni bilo koja transaxle alfa osim SZ, RZ ili full race mashina poput IMSA 75 pa ga nisam ni radio u tom fazonu. Radio sam ga da tehnoloski bude koliko toliko savremen, da mehanicki bude ispravan i da puca od snage. ;)
Korisnikov avatar
spinto veloce
Pridružio se: Pet Okt 09, 2009 4:38 pm

Re: Starije alfe - prepucavanje... :P

Sre Maj 12, 2010 6:57 am

Veoma iritirajuce! Tema o procenjivanju automobila (koje licno ne poznajemo) sa oglasa je totalna budalastina !
AR 156ts 2001
Korisnikov avatar
Jing_Ko
Pridružio se: Pon Dec 01, 2008 9:52 am

Sre Maj 12, 2010 9:05 am

Evo ja mogu da kazem da sam krenuo da sredjujem auto od 0 i ulozio sam duplo vise para nego sto me je kostao sam auto (mada i nisam daleko odmakao u "restauraciji"), a trenutno ne mogu da ga prodam ni za 1/4 cene... :D :D :D
Korisnikov avatar
bokac
Garaža: 155 v6 & 156 jts ss
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 2:31 pm

Sre Maj 12, 2010 9:54 am

Ovi sto podcenjuju jug Srbije daju prvo losu sliku o sebi.
To nikako ne moze da se generalizuje.Ja cak mislim da su u manjim gradovima auti ocuvaniji.Oni svakodnevne poslove obavljaju peske a auto im sluzi uglavnom za otvoreni put.
Imajuci u vidu guzve u Beogradu i svakodnevna cukanja covek moze da kaze da su to bas istroseni automobili,ali nije tako.To je pojedinacna stvar.
A majstora ima dobrih i losih,a ne dele se po tome gde zive
Slika
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Sre Maj 12, 2010 10:19 am

Jing_Ko napisao:Evo ja mogu da kazem da sam krenuo da sredjujem auto od 0 i ulozio sam duplo vise para nego sto me je kostao sam auto (mada i nisam daleko odmakao u "restauraciji"), a trenutno ne mogu da ga prodam ni za 1/4 cene... :D :D :D
Meni to restauriranje od NULE zvuci kao neka opasna restauracija, a u stvari je realnost drugacija; obicno se uzme auto koji je NULA pa se pakuje sta stigne umesto da se uzme bilo kakva iole razumnija osnova.

Sasha napisao:Ja sam ti dao primere, cena gtv -a u Srbiji u odnosu na ovu Alfettu, iz kojih može da se izvuče zaključak da je auto precenjen.
Pa dao si mi ti primer, ali koliko ce taj cenjeniji GTV izaci novaca na kraju? I.. U koju grupu bi ga svrstao pre TVOJE kupovine?
Sasha napisao:Očigledno nisi upućen u cene limarsko farbarskih radova u južnoj Srbiji.
Hajde produhovi me, posto si ti poznavalac trzista oldtajmera i cena radova po celoj lepoj nasoj; izvuci mi paralelu najbolji moguci limar juzno / najbolji moguci limar severno i isto tako za farbanje. Bas me zanima jer uskoro mozda udjem u nesto novo...

spinto veloce & boka: Svugde ima izuzetaka, a svako je vec odrasla i formirana osoba koja verujem ima na osnovu cega kreirati svoj stav. Iz moje perspektive, isao sam oko 7-8 puta u juzni region (Krusevac, Cuprija, Kragujevac, Kladovo) i SVAKI PUT su vlasnici debelo slagali o stanju automobila, a radilo se o automobilima novije proizvodnje. Ne kazem da je pravilo ali ja jednostavno od tada imam veliku rezervu prema prichi preko telefona jer jednostavno nemam vremena za bacanje... :(

U izuzetak bih eventualno svrstao moju Alfu koju sam uzeo u okolini Topole, mada je i tu bilo dosta stvari koje su sa namerom sakrivene ali mi je uprkos tome auto u globalu odgovarao.
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Sre Maj 12, 2010 10:34 am

maybe33 napisao:
Mique napisao:Decko kada budes malo vise vremena provodio ovde i poznavao bolje materiju onda komentarisi i nemoj postavljati neka nebulozna pitanja.
E,hvala ti za "DEČKO"!

@Sasha- :blush: izvinjavam se što sam izostavio tvoj rad na GTV :thumbsup: :thumbsup: .Veliki minus.
Nisam mislio na GTV-a, to je običan swap motora. Prava restauracija tek sledi.
Radio sam Sprinta, kompletna limarija, enterijer, motor i mehanika. To je rad od nule ;)
Korisnikov avatar
bokac

Sre Maj 12, 2010 10:38 am

Ja sam isao u Pancevo da kupim auto,cuo sam se sa covekom u 7 sati popodne i najavio se da sam kod njega u 8 ujutru.Ujutru nije hteo ni da se javi.Javio se posle 3 sata.Za isti auto je i OMP isao vece pre mene u Pancevo i njemu se javio ali nije hteo da mu proda ili sta vec.
Znaci Pancevci ne valjaju.Ja im vise ne verujem i nikad vise ne idem tamo da kupujem auto.
Isto tako kad sam kupio svoj auto u Smederevskoj Palanci lik mi je napricao price samo tako,cak mi je rekao da je zamenio zupcasti kais pre 9000km iako auto ima lanac.Auto se vodio na trece lice pa kad sam ga prebacivao doticna dama mi je trazila 100e.Inace ona je iz Mladenovca.
ps.Zar nije i ona cuvena Q4 iz Panceva?
Istina je drugacija,i ja sam naleteo na neke majmune i to moze opet da mi se desi.
Slika
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Sre Maj 12, 2010 10:49 am

kilson napisao:
Sasha napisao:Ja sam ti dao primere, cena gtv -a u Srbiji u odnosu na ovu Alfettu, iz kojih može da se izvuče zaključak da je auto precenjen.
Pa dao si mi ti primer, ali tvoj auto da se zavrshi koshtace nekih 8K eur. I sta onda?
Što skačeš sam sebi u usta? Ja ga ovde za te pare ne mogu prodati, to je poenta cele priče.

kilson napisao:
Sasha napisao:Očigledno nisi upućen u cene limarsko farbarskih radova u južnoj Srbiji.
Hajde produhovi me, posto si ti poznavalac trzista oldtajmera i cena radova po celoj lepoj nasoj; izvuci mi paralelu najbolji moguci limar juzno / najbolji moguci limar severno i isto tako za farbanje. Bas me zanima jer uskoro mozda udjem u nesto novo...
Kakve crne paralele, za jednu poštenu restauraciju u Bg ili Ns, dole možeš da uradiš dve ili tri. Kada udješ u nešto novo, nešto divlje....imaćeš mogućnost izbora i sve kontakte.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Sre Maj 12, 2010 11:14 am

boka napisao:Ovi sto podcenjuju jug Srbije daju prvo losu sliku o sebi.
To nikako ne moze da se generalizuje.Ja cak mislim da su u manjim gradovima auti ocuvaniji.Oni svakodnevne poslove obavljaju peske a auto im sluzi uglavnom za otvoreni put.
Imajuci u vidu guzve u Beogradu i svakodnevna cukanja covek moze da kaze da su to bas istroseni automobili,ali nije tako.To je pojedinacna stvar.
A majstora ima dobrih i losih,a ne dele se po tome gde zive
Posto si mene prozvao, da odgovorim. Prvo, lepo procitaj sta sam napisao jer to sto si ti napisao kao odgovor je prica napamet. Video si tu nesto "jug, ne valja, ovo, ono", a nisi se malo potrudio...Napisoa sma izdozirano i bez generalizovanja. Radio sma poslove vezano za putovanje po Srbiji,organizaovao prodajne mereze i znam sta je istok, jugoistok, jugozapad, Sandzak, Vojvodina, zapad, Sumadija...

Drugo, argumenti...

- Isao sam juznije od Beograda preko 30 puta u zivotu da gledam polovna kola za sebe i druge...statistika dobrih primeraka je horor...kako se se ide u gradove udaljenije od auto puta ili Ibarske situacija je jos gora. Oldtimeri - katastrofa. Ti si odustao do Panceva na osnovu jednog primera, ja nisam odustao i nemoj da drzis predavanja o politickoj korektnosti. Ja cu uvek da odem iz postovanja prema kolima, a ne prema obziru o jugu i severu. Ali, moju trijazu ti likovi tesko prodju preko telefona jer sam se ispraksovao.

- Zasto kola iz Vojvodine i Beograda imaju vecu cenu od kola "juznije"? Jel su ljudi lud? Kad god sam gledao polovnjak u Vojvodini od Madjara auto je bio dobar. Nemam pojma zasto, mozda ima nesto u mleku, travi, vazduhu...ili u onome sto napisao gore. Hajde da se ne pravimo ludi i nazovimo stvari pravim imenom. Tehnicka kultura je losa, a sto se ide juznije sve je gora.

- Kakva je mreza servisa na jugu? Koliko imas ovlascenih servisa za Alfa Romeo? Zasto su nemacka kola cenjenija na jugu? Zato sto ima servisa. Ljudi tamo logicno razmisljaju - zasto bi kupovali neki auto za koji treba da stalno idu za Beograd? Kupice onaj koji je prostiji za odrzavanje. Zato je Golf tamo kralj.

- Vezano za to ide losiji standard (jel nije losiji?) na jugu, a sa time losiji kvalitet odrzavanja. Voznja sa istim uljem sto godina, voznja sa celavim gumama, ugradnja losih delova, viznja polupokvarenih vozila...jel ljudi nemaju para i ne mogu da potezu put.

- Mreza brendiranih delova. Gde ces kupiti kvalitetne gume 17:, 18", ulje sintetiku...moras dobro da se pomucis da bi to sve nasao. Da ne govorim u tuningu i stylingu.

- Putevi - prasnjavi prljavi, lose odrzavani, prepuni rupa. Smrt za filtere, ulje...servisni interval treba da bude cesci, to ljudi ne rade i eto kraceg veka motoru.

- Majstori - mogu da budu genijalni, ali ako nemaju alat, ako ne idu ne kurseve u inostranstvo da se upoznaju sa novostima sta mu vredi, pogotovu kod modernih automobila. Naravno da ima izuzetaka - servis za Mercedes u Novom Pazaru je bolji nego Mercedes u Beogradu.

Tako da nema potcenjivanja juga nego slika realnog stanja. Da potcenjujem ne bi u mojoj firmi radili ljudi sa juga za iste pare kao ljudi iz Beograda. Kod mene nema jug-sever, zensko-musko, debeli-mrsavi, crnci-belci. Ali, zato stvari nazivam pravim imenom, a ne pravim se isforlirano fin - glup je glup, ruzan je ruzan, ciganin je ciganin, peder je peder...i nemam nista protiv toga. A kola su juga starija od 5 godina su losa u 90% slucajeva.
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
bokac

Sre Maj 12, 2010 11:47 am

Ti mene nisi razumeo.
Prvo nisam tebe licno prozvao,jer nemam razloga.To je jedan stereotip koji smo svi prihvatili i koji ce se tesko promeniti.Isto je i u Svedskoj gde sam ziveo.Nasi ljudi uvoze aute iz Nemacke jer su jeftiniji,ali ih tesko prodaju tamo.Cim sveda cuje da je nemacki auto nece ni da cuje.A u Nemackoj ima i servisa i ljudi ih odrzavaju kako treba i para.Ma bajka.
Sto se tice Panceva ja nisam odustao od njega.To sam i napisao na kraju posta.
Sve sam napisao u duhu smirivanja strasti.Te podele su meni strane.
Sto se tice odrzavanja auta ko ima para da vozi dobar auto on ce ga i odzavati valjda.Bez obzira gde zivi.Ja zato i vozim 155 a ne 156.
Sto se tice servisa,svako ko vozi auto od 50000e ide u Beograd na servis.
Slika
Korisnikov avatar
OMP
Garaža: GP TJet
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:23 pm

Sre Maj 12, 2010 11:58 am

boka napisao:Za isti auto je i OMP isao vece pre mene u Pancevo i njemu se javio ali nije hteo da mu proda ili sta veci.
uh ne zelim da se setim te price uopste, sva sreca pa se taj lik nije pojavio tog dana nego poslao brata, starijeg coveka, inace bi bilo svasta :club:
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Korisnikov avatar
Coha_the_King
Garaža: 164 2.0 V6 turbo - ex
156 Polizia Stradale 2.4 JTD - ex
159 1.9 JTDm SW - S_Ex
Pridružio se: Pet Nov 28, 2008 9:27 am

Sre Maj 12, 2010 12:29 pm

OMP-u, daj pricaj sta je bilo :lol:
Ajd, ionako sve kad prodje, moze se covek i smejati mukama...Kakvi pacijenti su bili prodavci?
Korisnikov avatar
dejan555
Piaggio X8 200ccm

Sre Maj 12, 2010 1:47 pm

starac vujadin napisao: - Zasto kola iz Vojvodine i Beograda imaju vecu cenu od kola "juznije"? Jel su ljudi lud? Kad god sam gledao polovnjak u Vojvodini od Madjara auto je bio dobar. Nemam pojma zasto, mozda ima nesto u mleku, travi, vazduhu...ili u onome sto napisao gore. Hajde da se ne pravimo ludi i nazovimo stvari pravim imenom.
Samo da potvrdim ovo za auto od Mađara - kupio prošle nedelje drugar auto
u Subotici, nikakva egzotika, Vectra 2004 ali savršeno očuvan,
bez ogrebotina, kilometraža sasvim odgovara unutrašnjosti i opštem stanju.
Ja se iznenadio - utoliko pre što mi je jedan od osnovnih kriterijuma do sada bio da
je auto u BG i da su BG table.
Korisnikov avatar
Kosovic
Garaža: /
Pridružio se: Sub Jan 17, 2009 6:31 pm

Sre Maj 12, 2010 2:04 pm

Kad pomenuste Mađare i sever Vojvodine, reko da se i ja uključim.
Inače, ja sam iz Lovćenca (rođen i živeo tamo do pre 5 god, ako neko ne zna, malo selo, na tačno pola puta između Su i Ns starim putem). Okolna sela Feketić i Mali Iđoš, pa gore Bačka Topola itd su mahom mađarskim življom naseljena. E sad, moje iskustvo s njima je da teško ima boljih ljudi za trgovinu u ovim krajevim od njih (tu npr mislim na sledeće: Dogovorite se oko trgovine nečega, npr. kažete isplata da je u ponedeljak. NEMA ŠANSE da dođe ponedeljak da vas on ne čeka s novcem i baš onako kao što ste se dogovorili). Takvi su za automobile, takvi su za sve. To je neko moje iskustvo s njima, što se trogivne tiče.
Korisnikov avatar
dejan555
Piaggio X8 200ccm

Sre Maj 12, 2010 2:18 pm

Kosovic napisao:Inače, ja sam iz Lovćenca
JOOOOOj .... sad smo uključili i Crnogorce :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Korisnikov avatar
OMP
Garaža: GP TJet
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:23 pm

Sre Maj 12, 2010 2:44 pm

Coha_the_King napisao:OMP-u, daj pricaj sta je bilo :lol:
Ajd, ionako sve kad prodje, moze se covek i smejati mukama...Kakvi pacijenti su bili prodavci?
ma duga prica ali ukratko
nije dosao on nego njegov brat iz BG kog sam cekao 4-5 sati da stigne(inace brat je mator lik 60ak godina a ni ovaj izgleda nije mnogo mladji, mozda 50 koliko sam skontao preko tel.) putovao kao da ne znam odakle ide, inace ima neku prevarantsku facu i stav odmah sam ga provalio
kad sam uzeo saobracajnu autu istekla reg. vec uveliko a majmun mi preko tel. rekao da istice za par dana, mozda bih i to nekako progutao i na rizik oterao auto kuci ali vrhunac svega, dogovorena cena preko tel. je bila 2000e, kad sam dosao i gledao auto, njegov brat kaze cena je 2500 :shock: ja reko zeza me ili nije upucen u moj dogovor sa ovim, zovem ovog on mi kaze isto, kao imamo kupca dolazi sutra i daje 2500e, bla, bla, tad sam poludeo definitivno i pao mi mrak na oci mogao sam da ga ubijem da je bio tu, bolje sto nije, mada i ovaj njegov rat je zasluzio jenu vaspitno popravnu nego star covek pa ga je to spasilo
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Korisnikov avatar
Zeljko155
Garaža: 156 JTD
Pridružio se: Čet Nov 19, 2009 9:51 pm

Sre Maj 12, 2010 2:54 pm

Ma ima svakakvih i u unutrasnjosti i u beogradu,negde vise negde manje,nema potrebe da se svadjamo oko gluposti... ;) :) :arflag

Povratak na “Cafeteria da Romeo”