To je odlucvano na mnogo visem nivou nego sto je Delataauto, kao i za vecinu marketinskih odluka. Mislim da se vec pisalo ko je sredio Kulundzicu promociju svih onih automobila u Top Speedu. Sto se mene tice ja mu ne bih dao ni privezak sa Alfinim znakom. Sa druge strane dobre ideje iz same firme se tesko probijaju. Npr. bilo je ideja da Nadja Higl bude promoter MiTa.SHQ napisao:Kapiram, hoce da je se sto pre resiMarkoni147 napisao:Taj auto je Deltin, ali je Andrej sa njima potpisao ugovor da ce je voziti 2 godine i da posle toga ona prelazi u njegovo vlasnistvo...
Bas su nasli pravu osobu da im bude promoter...U celoj situaciji ovde je najveci pajser Delta
Alfa 159 3.2JTS, custom :)
- Woodoo
- Garaža: Službeni
- alfaholic
- Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05. - Lokacija: Pancevo
Budjavi Nole je trazio Mini, eh kad je neko neobavesten... 
Nema boljeg nacina da se promovise brend trenutno...

Nema boljeg nacina da se promovise brend trenutno...
- Mique
- Garaža: Mercedes GL500 4Matic
Audi TT Quattro - Lokacija: Beograd
Novak Djokovic u 149 a Nadja Higl u MiTu !!!!!
E to bi bio pravi potez !!!!! 

Postoje 2 vrste telefona : Nokia i ostali
Postoje 2 vrste konzola : Sony i ostali
Postoje 2 vrste automobila : Alfa i ostali
- Woodoo
- Garaža: Službeni
Nadja Higl je inace kupila za sebe MiTo 1.6 JTD, a sponzorski ugovor je potpisala sa Toyotom, mislim da je dobila Rav4.
- Mique
Pametna devojka sad cu jos vise da je gotivim !!!
Nego pre neki dan videh teget 159 TBi petocifrene BG table. Jel kupljena u Delti ili ??? 

- byMaX
- Garaža: Alfa Romeo Giulia QV 510bhp AT8 2018
Alfa Romeo Giulietta 2.0jtdm3 Sport 2011
Volvo S80 2006
Mini Cooper D 2016 - Lokacija: Beograd
To je možda ona što smo je provozali Markoni i ja...
Turismo Internacionale
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Novak Djokovic je vozio BMW "keca" i solidno su ga ispromovisali. Sada je kupio Aston Martin.
Inace, Alfa je Hrvatskoj imala gomilu javnih licnosti koje su vozile promotivne primerke (Severina, Gibonni, Ivano Balic...), ali su u prethodne dve-tri godine otkazali te aranzmane i sad su presli u druge tabore.
Sto se Srbije tice meni se svidja kako radi Renault - non stop akcije, promocije, popusti, dobra politika cena, svaki model moze da se naruci, provoza, saloni puni...a imaju i dobrog promotera.

Inace, Alfa je Hrvatskoj imala gomilu javnih licnosti koje su vozile promotivne primerke (Severina, Gibonni, Ivano Balic...), ali su u prethodne dve-tri godine otkazali te aranzmane i sad su presli u druge tabore.
Sto se Srbije tice meni se svidja kako radi Renault - non stop akcije, promocije, popusti, dobra politika cena, svaki model moze da se naruci, provoza, saloni puni...a imaju i dobrog promotera.

Acqua-Olio-Benzina
- Vuk 166
- Garaža: A6 C7 3.0 TDI '13
166 FL 2.0 TS '05
166 V6 TB '00
Ex 166 3.0 Sportronic '98 - Lokacija: NI
A sto se tice motora nije bitno ko ga je razvio,bitno je da mi se vise svidja od motora koji je trenutno u autu...
Samo kazem sta bi uradio ako bi bas nju uzeo,ja sada ne planiram 159 nego sledece godine,a do tada ce ona verovatno biti prodata..
Re: Alfa 159 3.2JTS, custom :)
Nisam rekao nigde da je lako ali nema sanse da je nemoguce uraditi to u DIY varijanti... Zasto bi tako nesto uradio? A zasto da ne? Kao sto sam vec napisao,ako bi imao toliku kolicinu novca da je kupim i placam registraciju i servise zamenio bih sve sto mi se ne svidja na njoj...tu spada i motor...!Mique napisao:Brate nije to julka pa se sprdas i svake godine menjas motor ovo je auto koji se i dalje proizvodi koji nov u takvoj varijanti staje skoro 40k eura i nisam bas siguran da mu se menja motor tako lako i jednostavno a i sem toga zasto bi tako nesto uradio ?///? OK , GM je motor , onda cu ga zaobici i uzecu nesto drugo ali ako tako gledamo FPT je razvio i napravio ovaj 1750Tbi a ne sama AlfaVucko_Alfista napisao:Zasto bi bio greh zameniti motor za GM blokom?![]()
Nemam ja nista protiv tog motora niti GM-a,ali svakako bi vise voleo da je unutra pravi Alfin motor...
Da imam tolike pare da je uzmem i placam registraciju svakako bi promenio sve sto mi se ne svidja,pa i motor...
A sto se tice motora nije bitno ko ga je razvio,bitno je da mi se vise svidja od motora koji je trenutno u autu...
Samo kazem sta bi uradio ako bi bas nju uzeo,ja sada ne planiram 159 nego sledece godine,a do tada ce ona verovatno biti prodata..

- Markoni147
- Garaža: Ford Fiesta ST
Sigurno je isplativije i bezbolnije kupiti gotovu TBI... Ali ko ima viska para, vremena i zivaca sto da ne 

- Mique
Skapirao sam poentu
Mada opet kazem tako nesto mi ne bi palo na pamet. 

KOliko vidim jos je nije prodao, gledao intervju pre nekih mesec dana u nekoj zenskoj emisiji, i lepo ju je nahvalio, rekao je da mu je to posao i zadovoljstvo, i da na kraju u odabiru auta uvek odluci srci, i da bi i ovako to bila alfa, sada koliko to prica iskreno ne znamo 

- sistem33
- Garaža: Alfa Romeo
http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... _4x4_high/
To je taj auto, samo bez tih felni...
Nisam bas siguran da on vredi dva ovakva,
http://www.polovniautomobili.com/oglas5 ... romeo_159/

To je taj auto, samo bez tih felni...
Nisam bas siguran da on vredi dva ovakva,
http://www.polovniautomobili.com/oglas5 ... romeo_159/

Alfa Romeo 166 2.4 JTD Facelife
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Čekaj bre kako sad 23k evra a pre pola godine 12k
Pa ko je ovde lud 

Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- igorkrnic
- Drug Član
- Garaža: 2019 Stelvio Veloce 2.0AT 280ks
2020 Jeep Renegade 1.3AT 150ks
---------Ex---------
2020 Stelvio Quadrifoglio 510ks
2014 Giulietta 2.0D TCT 174ks - Lokacija: Kikinda
- Bogdan156
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-jet
Kad bi mu neko dao 20k pevao bi. Auto je stvarno vrhunski, ali drzava onemogucava da se takav auto ovde vozi normalno...
- alfaholic
Cela prica oko turbo motora pocinje da zvuci lepo, nisam imao licno nikakve razloge za i protiv, osim onog videa na Top Gear, ali kako tehnologija napreduje, ne vidim neku drugu bitnu razliku izmedju 235 ks 1.8 TBI i 250 ks 3.2 V6, osim prestiza na papiru, bar kad je ovaj novi Holden u pitanju...
Snaga je taman toliko manja koliko je obrtni momenat veci, tako da mu to kao dodje na isto, a tezina motora dosta manja, potrosnja, odrzavanje tog motora, sve je u prilicnoj meri manje, a zvuk, pa... Ne verujem da je to toliko lose.
Sto se tice tih 6k rpm kao gornje granice, pa verujem da ce neki biturbo u buducnosti mozda resiti i to pitanje, ali generalno, ja se ne secam kad sam gurao preko 5500 rpm, pa eto i 6k, sve je to mal;o besmisleno u automobilu za svaki dan, ne bi mi to smetalo koliko o tome pricaju...
Snaga je taman toliko manja koliko je obrtni momenat veci, tako da mu to kao dodje na isto, a tezina motora dosta manja, potrosnja, odrzavanje tog motora, sve je u prilicnoj meri manje, a zvuk, pa... Ne verujem da je to toliko lose.
Sto se tice tih 6k rpm kao gornje granice, pa verujem da ce neki biturbo u buducnosti mozda resiti i to pitanje, ali generalno, ja se ne secam kad sam gurao preko 5500 rpm, pa eto i 6k, sve je to mal;o besmisleno u automobilu za svaki dan, ne bi mi to smetalo koliko o tome pricaju...
- starac vujadin
Razlika je kultivisanosti rada sa malo vibracija, tecnijoj isporuci snage, dugovecnosti motora. Odrzavanje je slozenije i skuplje. Zvuk je mahom bezveze, izuzev ako se ne stavi neki izvanredan izduv koji ce izvaditi stvar.
Acqua-Olio-Benzina
- alfaholic
Recimo da si ti - ti i da je situacija realna, recimo da sada ti kupujes bas 159 sa jednim od ova dva motora, da je odrzavas i pre svega uzivas kao i sa svojom 156, da li bi to bio V6, ili TBI, a zanemaricemo one price Holden - Arese, pricamo realno?
-
Sa
- Drug Član
- alfaholic
- starac vujadin
Konkretno...
Kada bih uzimao za sebe, u ovom trenutku i sa ovim prihodima, uzeo bih TBi zbog potrosnje i registracije koja pravi veliku razliku kod nas, a uz to V6 u 159 nije neko remek delo kao Arese, mada je dobar motor.
Ako bi se desilo da sam direktor neke firme i da potrosnja i registracija nisu bitni, tj. da ih placa neko drugi uzeo bih V6 kao sto je uzeo i gen.dir Fiata u Srbiji, a nije uzeo TBi. Licno, da imam takav standard da mi benzin i registracija ne cine nikakav problem kao sto ima dosta ljudi u Srbiji, ne bih uzeo Alfu 159 V6 vec bih uzeo neki zesci auto - zato V6 dolazi u obzir samo ako ce neko drugi da ga poji i placa.
Da Alfa ima vrhunski atmosferac sa manjom kubikazom - do 2,5 litre sa 6 cilindra i oko 200ks bih u bih u velikoj dilemi i veorvatno bih uzeo pre atmosferac, kao sto bih verovatno uzeo Lexus IS 250 pre nego 159 TBi.
Znaci izbor za TBi je izbor kompromisa, razumna odluka u skladu sa danasnjim vremenom i normama, a bez inhibicija koje nam se namecu uzeo bih V6.
Zato u segmentu autmobila gde nema inhibicija savremenog sveta jos uvek caruju 458, 599, SLS, DBS, Murcielago, Gallardo, Corvette, M6, Quattroporte, Rapide, XKR, R8, Ford GT 40...Sve ih je manje, ali hvala bogu postoje.
Kada bih uzimao za sebe, u ovom trenutku i sa ovim prihodima, uzeo bih TBi zbog potrosnje i registracije koja pravi veliku razliku kod nas, a uz to V6 u 159 nije neko remek delo kao Arese, mada je dobar motor.
Ako bi se desilo da sam direktor neke firme i da potrosnja i registracija nisu bitni, tj. da ih placa neko drugi uzeo bih V6 kao sto je uzeo i gen.dir Fiata u Srbiji, a nije uzeo TBi. Licno, da imam takav standard da mi benzin i registracija ne cine nikakav problem kao sto ima dosta ljudi u Srbiji, ne bih uzeo Alfu 159 V6 vec bih uzeo neki zesci auto - zato V6 dolazi u obzir samo ako ce neko drugi da ga poji i placa.
Da Alfa ima vrhunski atmosferac sa manjom kubikazom - do 2,5 litre sa 6 cilindra i oko 200ks bih u bih u velikoj dilemi i veorvatno bih uzeo pre atmosferac, kao sto bih verovatno uzeo Lexus IS 250 pre nego 159 TBi.
Znaci izbor za TBi je izbor kompromisa, razumna odluka u skladu sa danasnjim vremenom i normama, a bez inhibicija koje nam se namecu uzeo bih V6.
Zato u segmentu autmobila gde nema inhibicija savremenog sveta jos uvek caruju 458, 599, SLS, DBS, Murcielago, Gallardo, Corvette, M6, Quattroporte, Rapide, XKR, R8, Ford GT 40...Sve ih je manje, ali hvala bogu postoje.
Acqua-Olio-Benzina
- alfaholic
Naravno, da nije sve kako jeste, pitanje kompromisa se ne bi postavljalo, pa bi i ta prica o Holdenovom bloku bila degutantna, bilo bi svakako lepo imati 6 cilindara...
Ali, realnost je ona u kojoj zivimo, zato mislim da je ta turbo prica prihvatljiva ideja, ne kao ideja vs V6, nego jednostavno samo kao ideja u ovom vremenu i prostoru...
Ali, realnost je ona u kojoj zivimo, zato mislim da je ta turbo prica prihvatljiva ideja, ne kao ideja vs V6, nego jednostavno samo kao ideja u ovom vremenu i prostoru...
- starac vujadin
Naravno, turbo je verovatno najprihvatljivije resenje da se uz nesto manja ulaganja umesto nekih novih masivnih istrazivanja i unapredjivanja sus motora (koja se ne mogu vise isplatiti zbog ogranicenosti resursa) dize snaga i pre svega obrtni moment koji je bitan u realnom zivotu jer treba terati sve teza kola, sa sve vecim i tezim tockovima u nesto nizim obrtajima jer sem u Nemackoj nigde ni ne moze da se nagazi do patosa, pa nam i ti obrtaji nam u realnom zivotu i ne trebaju toliko...a sav taj napredak u snazi treba uciniti protivno gusenju motora euro normama i drugim ogranicenjima, koji takodje ne pogoduju atmosferskim motorima vece kubikaze zbog vece emisije stetnih gasova. Zato je turbo ok resenje za danasnje vreme, a atmosferci ce ostati u najnizoj i najvisoj klasi...
Acqua-Olio-Benzina
- Bogdan156
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-jet
Otprilike isto rezonujem kao Starac, mislio sam da cu uzeti 159 odmah ako mi se ikada ukaze prilika, ali ni Lexus me nije ostavio ravnodusnim..
Povratak na “Alfa Romeo 159 | Brera/Spider | 8C Comeptizione/Spider”