kako ne znam,predpostavljam posto je povezan sa strujom da ima neke logike...na kompjuteru mu je pokazalo da je u pitanju nesto za protok vazduha ne secam se tacnog naziva tj.protokomer...i majstor se odma zalepi na protokomer rece mi da je to...imao sam ceste detonacije pa ga je to i zjb...kilson napisao:Kako ti dijagnostika "kaze" da je crko protokomer?
Regulator ili sta...?
- DJOLLE
- Garaža: AlfaROMEO 155TS 1.8 8V Super
BELI GROM
- DJOLLE
Da li brojevi na protokomeru trebaju ba su isti kao i kod drugog...nasao sam jedan od omege broj na mom protokomeru je 0280202208 a na protok od omege je 0280202204. Da li trba da se poklapaju svi brojevi?
BELI GROM
- Flavio
- Uprava ARCS
- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
Nisam siguran,mislim da bi trebalo.
Neka potvrdi neko ko se bolje razume u materiju
.
Neka potvrdi neko ko se bolje razume u materiju

- DJOLLE
Nasao sam protokomer od 164,brojevi se u potpunosti poklapaju sa starim
...Iste je marke Bosch,samo sto je moj bio Nemacki a ovaj je Francuski
Bio je dobrih 50 veverica
Tako da je problem resen
P.S. Hvala svima na pomoci...

Bio je dobrih 50 veverica

Tako da je problem resen

P.S. Hvala svima na pomoci...

BELI GROM
- Flavio
- Uprava ARCS
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
- DJOLLE
I opet po ko zna koji put pokrecem ovu temu...
Da li se nekom desavalo ovako nesto ili samo meni moze
Da li je u pitanju opet protokomer,fals vazduh illi vec nesto drugo... Please
Da li se nekom desavalo ovako nesto ili samo meni moze

Da li je u pitanju opet protokomer,fals vazduh illi vec nesto drugo... Please

BELI GROM
- DJOLLE
E ovako,sad sam bio na dijagnostiku i sve sto se tice elektronike a narocito protokomera je u redu. Mislim da negde dobija falsh vazduh
...
Izgleda da imam isti problem kao i Flavio sto je imao... dosta puta sam skudao ovo crevo moguce da vise i ne lezi kako treba na mesu a malo je i ispucalo

Flavio napisao:Mene je 2 meseca j$#%^& isto tako.
Zbog sasvim 10-e stvari sam skidao crevo izmedju grane i kutije filtera.Ispostavilo se da je crevo lose nalegalo na svoje mesto na antidetonacionoj klapni ali ... 1000x sam gledao i to i nista dok nisam prepakovao ... Vuklo je falsh sa donje strane.Ne vidis ga a j... te
.
Izgleda da imam isti problem kao i Flavio sto je imao... dosta puta sam skudao ovo crevo moguce da vise i ne lezi kako treba na mesu a malo je i ispucalo

BELI GROM
- Flavio
- Uprava ARCS
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
- DJOLLE
Resio??? Hmm...
Idalje ista prica sto se tice tog padanja obrtaja i stucanja u voznji....
Otvarao sam 2-3 teme povodom toga,sve zivo izmenjao...
A problem je izgleda u tome sto su mi se rastelovali ventili,cuju mi se vec duze vreme a sada da ne pricam,samim ti poremetilo se paljenje bregasta izasla iz ose,auto svabo vuce i gubi na snazi,motor nema lep rad ...
Ove nedelje sredjujem glavu komplet...

Idalje ista prica sto se tice tog padanja obrtaja i stucanja u voznji....
Otvarao sam 2-3 teme povodom toga,sve zivo izmenjao...
A problem je izgleda u tome sto su mi se rastelovali ventili,cuju mi se vec duze vreme a sada da ne pricam,samim ti poremetilo se paljenje bregasta izasla iz ose,auto svabo vuce i gubi na snazi,motor nema lep rad ...
Ove nedelje sredjujem glavu komplet...

BELI GROM
- Flavio
- Uprava ARCS
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
- lux
- Garaža: 147 1.6 TS 77kw
I ja imam slican problem ovih dana.99%vozim auto na plin i do pre par dana mi je konstantno drzao ler na 1000 obr. medjutim zadnjih dana je poceo da luduje.Cas skoci i do 3000 a cas spusti na 500 samo sto se ne ugasi.To variranje se drasticno vise oseca na plinu dok na benzinu varira ali ne toliko.I sve sam mislio da se na isparivacu nesto pokarabosilo do danas.Kad sam stao posle voznje lur se podigao na 2500 i nece da se spusti.I tek kada sam ga malo cuknuo po step motoru on se vratio u normalu i to se desilo danas par puta.Da li je STEP zreo za zamenu ili je nesto drugo.Molim vas za HITAN savet hvala unapred.Inace AR 146 1.6 t.s.
- DJOLLE
Cela ova zajebancija sto mi se desavalo oko tog variranja gasa i stucanja u toku voznje je posledeca lose jedne bombine odnosno na bombini na jednom izlazu nema struja... ne dolazi do svecice...
A inace sto se tice stelovanja ventila nisam u potpunosti nastelovao sve samo neke na kojima je zazor bilo veliki (majstor nije imao dovoljno odgovarajucih plocica) bregaste su ok.
Gde se moze naci dobar majstor sto se toga tice koji to radi profi a da je neko od ljudi sa foruma radio kod njega...?
P.S. Ovo pitanje bas i ne lezi ovoj temi...
A inace sto se tice stelovanja ventila nisam u potpunosti nastelovao sve samo neke na kojima je zazor bilo veliki (majstor nije imao dovoljno odgovarajucih plocica) bregaste su ok.
Gde se moze naci dobar majstor sto se toga tice koji to radi profi a da je neko od ljudi sa foruma radio kod njega...?
P.S. Ovo pitanje bas i ne lezi ovoj temi...

BELI GROM