Ozvucenje u Alfi !!!
- SCHUMACHER
- Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V - Lokacija: PODGORICA
E hebi ga...Mi hocemo da se zenimo,eto nam sad 

"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- mijalko
- Garaža: Alfa Romeo 33,1991, 1.7ie 8v
ok,smislio sam otprilike sta cu i kako... za sad idu samo elipse i videcu kako odradjuju posao pa cu kasnije po potrebi ubaciti neki woofer... samo mi se ne svidja ovo sto ste mi predlozili sa drvenom daskom jer ne znam na sta ce to da mi lici
za to cu razmisljati do poslednjeg trenutka jer mi se ne stavlja nikako,ipak bi kupio neku polovnu na otpadu,jer nisam video do sad da je neko stavio drvenu dasku u kolima pa ne znam kako to stoji... e sad jos jedno pitanje,ovo oko marke zvucnika vec znam otprilike,samo me interesuje dvosistemci-trosistemci-cetvorosistemci??? u cemu je razlika i jel velika razlika?

Ako pogledas zadovoljsto,cena nije ni bitna...
- cuno
- Garaža: AUDI S4 B7 Avant
Četvorosistemci što se tiče zvuka ne postoje, to je marketinški trik da se privuku mušterije. U pitanju je zvučnik sa četiri drajvera (uglavnom jedan zvučnik koji glumi bas i srednje i par komada koji daju visoke). Kupi trosistemske elipse (3 zvučnika u jednom od kojih jedan daje bas, jedan srednje a jedan visoke) malo kvalitetnije i biće sve u redu, a najbolje bi bilo da kupiš zvučnike koji imaju fizički odvojen visokotonac od basa i srednjih i sa skretnicom jer je kod tih zvučnika frekvencija koju prima svaki od zvučnika regulisana skretnicom pa ne dolazi do nepotrebnog grejanja namotaja zvučnika frekvencijama koje ne mogu da reprodukuju a to se dešava kod zvučnika niže klase. U prevodu to znači da niske i srednje frekvencije idu samo na "bas" a visoke samo na visokotonac što daje mnogo jasniju zvučnu sliku i "precizniji" zvuk. To ovako izgleda:
http://www.tehnomanija.rs/katalog/kenwo ... 1720p.html
Pozdrav od Ivana
Re: Ozvucenje u Alfi !!!
mijalko napisao:ok,smislio sam otprilike sta cu i kako... za sad idu samo elipse i videcu kako odradjuju posao pa cu kasnije po potrebi ubaciti neki woofer... samo mi se ne svidja ovo sto ste mi predlozili sa drvenom daskom jer ne znam na sta ce to da mi liciza to cu razmisljati do poslednjeg trenutka jer mi se ne stavlja nikako,ipak bi kupio neku polovnu na otpadu,jer nisam video do sad da je neko stavio drvenu dasku u kolima pa ne znam kako to stoji... e sad jos jedno pitanje,ovo oko marke zvucnika vec znam otprilike,samo me interesuje dvosistemci-trosistemci-cetvorosistemci??? u cemu je razlika i jel velika razlika?
Četvorosistemci što se tiče zvuka ne postoje, to je marketinški trik da se privuku mušterije. U pitanju je zvučnik sa četiri drajvera (uglavnom jedan zvučnik koji glumi bas i srednje i par komada koji daju visoke). Kupi trosistemske elipse (3 zvučnika u jednom od kojih jedan daje bas, jedan srednje a jedan visoke) malo kvalitetnije i biće sve u redu, a najbolje bi bilo da kupiš zvučnike koji imaju fizički odvojen visokotonac od basa i srednjih i sa skretnicom jer je kod tih zvučnika frekvencija koju prima svaki od zvučnika regulisana skretnicom pa ne dolazi do nepotrebnog grejanja namotaja zvučnika frekvencijama koje ne mogu da reprodukuju a to se dešava kod zvučnika niže klase. U prevodu to znači da niske i srednje frekvencije idu samo na "bas" a visoke samo na visokotonac što daje mnogo jasniju zvučnu sliku i "precizniji" zvuk. To ovako izgleda:
http://www.tehnomanija.rs/katalog/kenwo ... 1720p.html
Pozdrav od Ivana
- mijalko
ok,hvala na predlozima... javljam za para dana sta sam odlucio i uradio... pozz
-
ki
- Drug Član
- cuno
Ma naravno da je precenjen to sam samo naveo kao primer da se vidi kakav tip zvučnika treba tražiti. Ja sam ovo stavio kod mene u prednja vrata i platio nešto manje od 7000 din.
http://www.caraudiocentre.co.uk/product ... -22457.htm
a siguran sam da je bolje od ovog kenwood-a.
http://www.caraudiocentre.co.uk/product ... -22457.htm
a siguran sam da je bolje od ovog kenwood-a.
- Blade
- Drug Član
- Garaža: Alfa romeo GT q2
Alfa Romeo 156 TI (Chadjava)
Alfa Romeo 156 V6 SP2 '02
Alfa Romeo 33 Veloce `88
Alfa Romeo 33 Permanent 4
Alfa Romeo 33 1.7 16v
Alfa Romeo 166 3.2
Alfa Romeo 75 Karburatori
Alfa Romeo Spider 916
Ex: Alfa Romeo 33 S2 QV `89 part car
Ex: Alfa Romeo 156 2.5 V6 SP3 '01
Ex: Alfa Romeo 33 S3 part car
Ex: Alfa Romeo 33 S2 1.7 QV part car
Ex: 33 S1 1.3 - Lokacija: Zemun
Razmisli o okruglim 20cm ja sam pazario magnate i izrezao drvenu dasku, bez wufera se ok cuju jer za te parice imaju najbolju osetljivost od drugih u klasi nema greske.
Inace nema potrebe da pravis male kutijice ispod zvucnika imaces odlican bass jer je ceo gepek kutija, samo gledaj kolika je osetljivost zvucnika sve preko 91db je ok sto vise to bolje iz iste snage tako dobijes glasniji zvuk i cistiji bass .
PS nisam slikao jer se grebem za net od ortaka valjda ce mi spoiti bezicni vise

Inace nema potrebe da pravis male kutijice ispod zvucnika imaces odlican bass jer je ceo gepek kutija, samo gledaj kolika je osetljivost zvucnika sve preko 91db je ok sto vise to bolje iz iste snage tako dobijes glasniji zvuk i cistiji bass .
PS nisam slikao jer se grebem za net od ortaka valjda ce mi spoiti bezicni vise

Jednom alfa uvek alfa !!!
Prva. S2 33 1.7
Druga. S3 33 1.7 P4
Treca. Macchina bella 156 1.9 16v
Četvrta. 156 V6 Sp2
Peta. 166 FL 3.2
Šesta. GT Q2
Sedma. S3 33 1.7 16v
Osma. Alfa Romeo 75 Karburatori
Deveta. Alfa Romeo Spider 916
Prva. S2 33 1.7
Druga. S3 33 1.7 P4
Treca. Macchina bella 156 1.9 16v
Četvrta. 156 V6 Sp2
Peta. 166 FL 3.2
Šesta. GT Q2
Sedma. S3 33 1.7 16v
Osma. Alfa Romeo 75 Karburatori
Deveta. Alfa Romeo Spider 916
- Petronija
- Drug Član
- Garaža: AR 33 1.7 16v QV '92.
AR 33 1.3 '93
AR 156 1.9 16v mjet '03 - Lokacija: Zemun
- mijalko
Ne svidja mi se ova daska,mozda se bolje cuje muzika ali je daleko lepse sa originalnom daskom...
-
ki
- Drug Član
Pa ti nasloni dve daske na postojecu tablu, tapaciraj, zashrafi pa na njih montiraj zvuchnike. Imas sto reshenja, a ako neces ni jedno od istih, lepo uzmi woof i pojachalo i miran si.
- mijalko
U pravu si kilsone,to cu i da uradim,inace kupio sa ove zvucnike i extra se cuju,imaju 40w rms a uporedjivao sam ih sa jvc i sony xplod od 60w rms i bolje se cuju! shttp://www.tehnomanija.rs/katalog/pion ... 902.htmlam
- cuno
- srkigl
- Garaža: Alfa Romeo 147 JTD 8V
Eto i ja de se pohvalim da sam ubacio danas DVD sa sklapajucim ekranom sony explod.Izgleda lepo.Jos preostaje investicija dobro pojacalo i woofer.
- mijalko
Srki javicu ti za dva tri dana,nudi mi jedan lik iz Nisa polovno pojacalo Blaunpukt od 400w rms i woofer od 600w rms za 150 eura... pa ako ja ne uzmem jer mi je prejako,javicu ti na pp da ti uzmes...
- srkigl
- Garaža: Alfa Romeo 147 JTD 8V
Moze,ali ulaganja u alfu nisu jeftin sport,kad se zarazis stalno ima nesto novo sto ti kao samo fali 

- nemanjan
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD
da li ima neko iskustva sa pleyer-ima sto u sebi vec imaju fabricki izlaz za sub-woofer, da li na njega moze da se nakaci woofer bez pojacala, ne treba nista preterano da bije, samo da se lepo oseti bas? Inace, imam 146-icu, napred imam kenwood-ove 2-sistemske 16-ice u vratima i tweet-ere u stubovima, a pozadi, 3-sistemske Pioneer 16-ice, takodje u vratima. Lepo se cuje, ali mi nedostaje jos malo basa.

- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Mislim da ne moze bez pojacala. Mozda je najbolje da pojuris neki aktivni vufer, on na sebi ima pojacalce koje tera samo njega.
Recimo, Infinity ima male aktivne vufere koji lepo sviraju.
Recimo, Infinity ima male aktivne vufere koji lepo sviraju.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- Ducero
- Garaža: 145 Bomber,ostatak garaze zauzimaju bicikle
vufer ne moze da radi bez odgovarajuceg pojacala.Najbezboljnije resenje je da kupis vufer sa vec ugradjenim pojacalom,kao sto rece Dragon.Opet ces morati da provlacis kablove za napajanje pojacala,a ako to budes radio.....uradi kako valja,znaci ne kupuj neke lose kablove,jer mozes napraviti cirkus.....ako krenes u taj poduhvat,a nesto ti nije jasno,slobodno pitaj 

I like big, fat men like you. When they fall, they make more noise. And sometimes they never get up.
https://www.facebook.com/pages/Ducero-C ... 409?ref=hl
https://www.facebook.com/pages/Ducero-C ... 409?ref=hl