ahaFlavio napisao: p.s.
Off![]()
@OMP,dolij ulje u motor![]()
.
klima
- OMP
- Garaža: GP TJet
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
-
magic33ma
- Drug Član

Vidim ja da ću morati da otvorim posebnu temu o autoklimama,pošto ....
Re: klima
DushanSD napisao:@dekideki: bas smo ti i ja skoro pricali i kopali o tome ako se secas? Zakljucili smo tad da na 155-icama postoje dve vrste kompresora. Jedna je takva da ulje ide posebno u kompresor a samo gas kruzhi sistemom (to je kod mene). Druga je takva da u sistem ide mesavina ulja i gasa... To su noviji tipovi (kao kod tebe). Iz toga se da zakljuciti da kod mene osim gasa nema sta drugo da iscuri (ulje) i da je ono sve vreme u kompresoru te da se pri punjenju dodaje samo gas. Problem je u tome sto se dzabe dopunjava kad negde curi.
-
magic33ma
- Drug Član

Pa,ovako.Sve je to isto.I na jednom i na drugom ulje ostaje u kompresoru(deo odlazi u sistem radi podmazivanja istog).Kod starijih kompresora postoji čep za dolivanje,kod novijih ne.Od kad su se pojavile recovery mašine za klime ulje se tu sipa pa ga mašina ubaci u sistem.A i kod novijih automobila kompresori su prilično nepristupačni pa je dolivanje direktno u kompresor teško izvodljivo
- DushanSD
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
Pa dobro, i nisam mnogo pogresio. Znaci isto s*anje samo drugo pakovanje...
A haaaamagic33 napisao:Pa,ovako.Sve je to isto.I na jednom i na drugom ulje ostaje u kompresoru(deo odlazi u sistem radi podmazivanja istog).Kod starijih kompresora postoji čep za dolivanje,kod novijih ne.Od kad su se pojavile recovery mašine za klime ulje se tu sipa pa ga mašina ubaci u sistem.A i kod novijih automobila kompresori su prilično nepristupačni pa je dolivanje direktno u kompresor teško izvodljivo
FANTAZ'JA
-
magic33ma
- Drug Član

DushanSD napisao:A haaaamagic33 napisao:Pa,ovako.Sve je to isto.I na jednom i na drugom ulje ostaje u kompresoru(deo odlazi u sistem radi podmazivanja istog).Kod starijih kompresora postoji čep za dolivanje,kod novijih ne.Od kad su se pojavile recovery mašine za klime ulje se tu sipa pa ga mašina ubaci u sistem.A i kod novijih automobila kompresori su prilično nepristupačni pa je dolivanje direktno u kompresor teško izvodljivo
baš tako
- Flavio
- Uprava ARCS

- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
- ale944
- Garaža: Porsche 944 turbo, Alfa 147 selespeed,Alfa Crosswagon, Panda 0.9
i meni pocinje slabije da hladi, kad sam je uzeo pre dva meseca, lepo je radila...
...vidim da cu da pazarim bocu freona, manometre i prikljucke
)
...vidim da cu da pazarim bocu freona, manometre i prikljucke
http://www.novaspeed.rs ChipTuning
- ale944
- Garaža: Porsche 944 turbo, Alfa 147 selespeed,Alfa Crosswagon, Panda 0.9
- Blade
- Drug Član

- Garaža: Alfa romeo GT q2
Alfa Romeo 156 TI (Chadjava)
Alfa Romeo 156 V6 SP2 '02
Alfa Romeo 33 Veloce `88
Alfa Romeo 33 Permanent 4
Alfa Romeo 33 1.7 16v
Alfa Romeo 166 3.2
Alfa Romeo 75 Karburatori
Alfa Romeo Spider 916
Ex: Alfa Romeo 33 S2 QV `89 part car
Ex: Alfa Romeo 156 2.5 V6 SP3 '01
Ex: Alfa Romeo 33 S3 part car
Ex: Alfa Romeo 33 S2 1.7 QV part car
Ex: 33 S1 1.3 - Lokacija: Zemun
- darkocar
- Garaža: Alfa 147,1.6,120ks
Mogu li ja da postavim jedno pitanje u vezi klime
?
Naime,danas sam napunio klimu posto uopste nije bilo freona,pre toga provereno sve i ne pusta nigde.E sad,ne pali mi se kompresor klime,tj probali smo direktno kompresor,pali se i extra hladi...
Odem kod elektricara i on mi kaze da moram da zamenim neki prerostat posto je polomljen i pokaze mi gde se nalazi.Ja dodjem kuci,podignem auto,legnem i pogledam da dzek koji treba da bude u taj prerostat nije uboden tamo gde treba nego visi,ubodem dzek,porobam klimu ono opet nista.Taj dzek se nalazi iznad neke gvozdene budze i vrlo je nepristupacno da vidim sta se desava tu
E sad mene interesuje,kako mogu da proverim da li radi prerostat i da li je uopste do njega?
Jel moze da se prespoje neke zice u onom dzeku da vidim da li oce tad da se upali.Video sam da ima 5 zica.
Citao sam da taj senzor sluzi da ne pali kompresor ako nivo freona i ulja padne na neki odredjeni nivo....
Unapred zahvalan na odgovorima i pomoci

Naime,danas sam napunio klimu posto uopste nije bilo freona,pre toga provereno sve i ne pusta nigde.E sad,ne pali mi se kompresor klime,tj probali smo direktno kompresor,pali se i extra hladi...
Odem kod elektricara i on mi kaze da moram da zamenim neki prerostat posto je polomljen i pokaze mi gde se nalazi.Ja dodjem kuci,podignem auto,legnem i pogledam da dzek koji treba da bude u taj prerostat nije uboden tamo gde treba nego visi,ubodem dzek,porobam klimu ono opet nista.Taj dzek se nalazi iznad neke gvozdene budze i vrlo je nepristupacno da vidim sta se desava tu
E sad mene interesuje,kako mogu da proverim da li radi prerostat i da li je uopste do njega?
Jel moze da se prespoje neke zice u onom dzeku da vidim da li oce tad da se upali.Video sam da ima 5 zica.
Citao sam da taj senzor sluzi da ne pali kompresor ako nivo freona i ulja padne na neki odredjeni nivo....
Unapred zahvalan na odgovorima i pomoci
- mali radojica
- Garaža: alfa romeo 147 jtdm
danas bio u palneta guma servisu na ceraku, napunio klimu i dezinfikovao ventilaciju ali ne lezi vraže. kompresor se sam isključuje i uključuje na par sekundi. ukopča ga i posle 2-3sekunde ikopča prođe sekund opet ukopča i tako u krug.
ima li neko ideju šta može da bude? da li je neki relej da li je otišao komresor da li ga je neko ukleo?!?! čisto da znam šta me očekuje.
ima li neko ideju šta može da bude? da li je neki relej da li je otišao komresor da li ga je neko ukleo?!?! čisto da znam šta me očekuje.
- mali radojica
- Garaža: alfa romeo 147 jtdm
- flojd
- Garaža: Giulietta 1.4 TB
EX alfa romeo 33 1.7 IE Imola
EX alfa romeo 33 1.7 IE
EX Alfa Romeo 156 1.8TS 2001g - Lokacija: Pirot