Inace dovod hladnog vazduha je obezbedjen preko one leve donje mrezice koja se nalazi na 147ici:

Ko je uvoznik ovih filtera za SiCG??steph napisao:Nije mi jasno zasto se svi uhvate za K&N...
Ovi likovi su odradili test: usisivac, microfilter i izmedju high-flow (performace) air filter. http://www.mkiv.com/techarticles/filters_test/2/
Njihov zakljucak je da je APEXi keva svih filtera jer ima odlican protok, najbolju filtraciju i ne koristi ulje ni druge lubrikante za filtraciju (nece biti stroke na MAF-u).
Filter daje super zvuk, stavljao sam na svoj auto (AR 156 2.0 TS) i vozio jedno popodne. Na TS motoru dobijes nesto kao da ispod haube ratuju neki mali ljudiNe znam kako zvuci JTD...
Najvece cimanje je da se namontira kako treba:
Ukoliko ga stavis na parce plasticne cevi odmah pre MAF-a (a tu ga stavlja 90% ljudi) ne da neces dobiti konje, nego ces izgubiti nekoliko jer ce auto non-stop da vuce vreo vazduh sa hladnjaka i izduvne grane. Posle 5 minuta voznje metalna mrezica na filteru je toliko vruca da ne moze da se pipne rukom.
Ukoliko izbacis jos nekih 50ak evra mozes da savijes par aluminijumskih ili prohromskih cevi i da spustis filter nisko. Onda imas problem vode, tako da mozes ili kao na Typhoon kit-u da stavis 2 cevi sa gumenim spojnicama, pa da nosis krace parce u gepeku da promenis kad krene kisa (bez zezanja). Ili mozes da kupis specijalnu vrecicu koja se navuce preko filtera (oko 40e) koja ga stiti od vode kad pada kisa. Opet, kad navuces vrecicu gubis protok vazduha i zvuk i opet se vracas na isto.
Slazem se sa Jamal-om i OMP-om 100%:
Filter za vazduh ne moze da poveca snagu na vecini automobila, ali hladan vazduh moze. Ukoliko dovedes vazduh sa nekog boljeg mesta (od levog coska prednjeg branika) eto par konja![]()
Ako je zvuk ono sto juris - kupi protocni lonac, to moze cak da kosta manje od filtera!
Pre dva meseca sam čistio "uljni" BMC (zapravo samo pažljivo izduvao na kompresoru, bez pranja i nauljenja iako imam komplet za održavanje) i gledao protokomer iznutra - nije bilo nikakvih tragova prljavštine na "onoj" niti/filmu. Možda ja nisam dobro video, ali gledao i Miloš, vlasnik servisa i obojici se učinilo da je MAF kao nov...