Mislim da je Alfa iskoristena kao maskota Fiata tih 90-tih godina i da sada i taj znak koji je po meni najlepsi znak na svetu hoce da skrnave i da ga stave kao maskotu na dodzove(prim. prev. - dzukce).
Da, to je fenomen koga bih se i ja rado dotakao i koga ni sam ne bih bolje opisaoigorkrnic napisao:a ja vidis sebe par puta uhvatim da se mimoidjem sa nekom 159 i tacno se trznem jednostavno ubode me u oko i onda skontam da i sam vozim taj auto, slican slucaj je bio i kad sam vozio 156 i uvek kad se vozam i kad nailazi bilo koja alfa nasmejem se, jednostavno izdvaja se od ostalih auta primetim samo alfe a ostali su mi sivi onako obicni, auto ko auto, eto to je neko moje vidjenje ali ja ne tvrdim da je to tako
Veoma cenim 75-icu, imao sam prilike da je probam, ali pregazile je godine, retki su dobri primerci. A ovo sto si izjavio, da je s njom umrla i alfa, ne znam kako drugacije da nazovem nego cista glupostJaMaL napisao:R.I.P.
Alfa je umrla sa 75 i 90-icom... Ovo je vec sprdanje na racun ljubitelja iste...
Sto se mene tice necu kupiti nista sto je napravila posle 1993...
AMEN TO THATSasha napisao:Bilo bi lepo kad bi svi mi imali dovoljno para i kada bi mogli da priuštimo po jedan primerak iz prošlosti i sadašnjosti, ovako se snalazimo kako ko može. Bitno je da cuore sportivo kuca u svima nama![]()
To je ta boljka! Koliko sam ja u toku, ta nesuđena (ili možda ipak suđena) 169-ka je trebala biti direktan konkurent Mercedesu CLS, a koja je to cenovna kategorija - to svi jako dobro znamo! Teško da bi neki pravi Alfista dobacio do tog modela, ali je moguće da bi sa njim bio proširen krug kupaca Alfi, što bi opet bilo jako dobro za firmu obzirom na mnogo veću zaradu po jedinici proizvoda, pa usput i bolji budžet za manje modele, dostupnije širem krugu kupaca/Alfista!speedfreak968 napisao:A ruku na srce, da se sutra pojavi nova Alfa, recimo najavljivana 169 sa RWD, koliko nas ovde bi imalo sredstava da je poseduje? Mislim, jako malo ili chak niko... Obichno pravi zaljubljenici kubure sa kintom
vidi, posto sam imao obe 156-tice a sad 159 sa kojom sam presao vec 17000 km mogu da kazem neko svoje vidjenje razlike izmedju 156 i 159,Sasha napisao:159 je ubedljivo najlepši auto u klasi, tu nema priče ali nema onu dinamiku vožnje po kojoj je Alfa bila prepoznatljiva.
Nisam mislio na tebe licno, pricao sam o necemu sto provejava kroz forum, a sto moze dovede do toga da postane kao neka dogma, a jednostavno - nije tacno. Hvala Bogu da volis svoj auto i to je normalno. Ima puno toga kod boxer Alfi sto ima da se voli. Ali, to nisu cenjene Alfe i za to postoje hladni i objektivni razlozi zasto je to tako.@starac vujadin ja nisam spominjao 75 i 33 misleci na dobre stare
Meni se 33 realno S2 bas dopada a finansije mi nisu bas najbolje da mogu sebi priustiti dobru staru npr 1300 gt i verovatno necu lepa mi je 33 S2 a za ulozen novac u nju sam mogao pazariti neku 156
Ali zato boxer i 33 za mene rulz mozda nekada ako budem mogao pored 33 budem imao mogucnosti za nekog sprinta ili jos bolje GTV6