Casopis ARCS

Informacije o Alfa Romeo klubu Srbija, diskusije Alfista o Alfizmu i predstojećim događajima...
Korisnikov avatar
Mique
Garaža: Mercedes GL500 4Matic
Audi TT Quattro
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 9:09 am

Re: Casopis ARCS

Ned Apr 19, 2009 7:47 am

@Gocy ideja casopisa i jeste da dodje i do onih Alfista kojima godine,posao,porodica,mesto gde zive uskracuju mogucnost da budu ovde na forumu a i sem toga nema bas svako danas brz internet i visak slobodnog vremena...A neke ljude internet jednostavno ne zanima ... Moja opet ideja nije da magazin bude ''promo'' tipa i da je besplatan.Ideja je da to bude jedan kvalitetan u punom koloru magazin koji bi se bavio prvenstveno Alfama i alfizmu ali bi i davao i prostora ostalim italijanskim brendovima.Trenutno jeste neko lose vreme ali ja iz dana u dan sve vise imam vere u citav projekat i mislim da pored teorije postoji i mogucnost !!! :drink :yahoo: :yahoo: :yahoo: :thumbsup:
Postoje 2 vrste telefona : Nokia i ostali
Postoje 2 vrste konzola : Sony i ostali
Postoje 2 vrste automobila : Alfa i ostali
sasami
Pridružio se: Pon Dec 22, 2008 9:36 am

Ned Apr 19, 2009 8:14 am

Hmm, veoma lepa ideja u potpunosti je podržavam. Najpre moramo da razmotrimo jednu veoma bitnu stvar a to je imamo li ljude koji su voljni kvalitetno i odgovorno da pišu tekstove. To je najbitnija stvar, tekstovi moraju biti razumljivi najširem krugu populacije ali nikako površni i plitki, svi stručni termini moraju biti objašnjeni. Teme u časopisu treba da se fokusiraju u skladu sa stanjem u kome se nalazimo odnosno 2/3 časopisa treba biti posvećeno starijim modelima (koje uostalom svi mi posedujemo 75, 33, 155, 145, 164, 146, 156, 166), kada kažem posvećeno mislim na održavanje popravku, dijagnostiku, restauraciju, nabavku novih i polovnih delova.... Nove alfe su budućnost i ja se slažem ali pošto je situacija kod nas takva kakva je samo nekolicina nas može da priušti nove modele pa predlažem da se njima posveti manje pažnje sve dok dovoljno nepojeftine kao polovnjaci.
Časopis bi trebao izlaziti i u papirnatom i elektronskom formatu, papirnato izdanje nebitrebalo da košta više od 200-300din. Ukoliko izlazi dvomesečno taj rok se mora poštovati, ništa gore nego kad časopis kasni više dana ili nedaj bože nedelja.
Ukoliko je iz nekih finansijskih ili drugih razloga u ovom trenutku nemoguće izdati paprnato izdanje treba napraviti nulti broj u elektronskom odnosno PDF formatu. Ukoliko je časopis u elektronskom formatu dobar sigurno će se naći interes i za papirnato izdanje.
Elem nerazumem se u izdavaštvo, možda ovo što sma napisao i nema puno smisla, predlažem da se bacimo u potragu urednika i bar jednog kvalitetnog novinara kako bi cela stvar zaživela, lepo je da mi šaljemo tekstove dajemo predloge i ideje ali ipak ljudi se školuju za novinarski poziv neverujem da će to ići baš tako lako. Još jednom da pomenem kvalitet tekstova (kao i prevod iz stranih časopisa) mora biti na zavidnom nivou inače sve ovo nema smisla.
Poz
Gocy
Pridružio se: Čet Dec 25, 2008 7:37 pm

Ned Apr 19, 2009 8:48 am

Mique napisao:@Gocy ideja casopisa i jeste da dodje i do onih Alfista kojima godine,posao,porodica,mesto gde zive uskracuju mogucnost da budu ovde na forumu a i sem toga nema bas svako danas brz internet i visak slobodnog vremena...A neke ljude internet jednostavno ne zanima ...
Slazem se za papir i jasna mi je ciljna grupa ali ne treba odustati od svega cim ne moze na papiru. Da ga nazovem tako "projekat casopis" je time sasecen u korenu.
Sve to se moze raditi za sada elektronski, a mozda se u narednim godinama nesto i promeni kod nas u drzavi.
Pokrenimo to i bice super kasnije, sjajna podloga sa iskusnim ljudima koji su prosli "decije bolesti" u pisanju clanaka. Ne trebaju ti novinari, ne treba ti niko, samo dobro poznavanje engleskog, pomalo citanja i vestina da se sve uklopi da zvuci.
Imamo nesto sto funkcionise, samo mu se promeni forma(t).
Anything's possible.
Keep thinking ! ! !
Korisnikov avatar
Mique
Audi TT Quattro

Ned Apr 19, 2009 1:13 pm

:good: ;) Sada te razumem sta si zeleo reci !!!
Korisnikov avatar
alaza
Garaža: ex AR 166 2.4 jtd 2005.g.,
ex AR 155 2.0 16v Super '98,
ex AR 155 1.7ts '94,
ex AR 164 2.0ts '89,
ex AR 164 2.0ts '91,
ex AR 164 2.5td Super '96,
ex AR 164 2.0tb Super '96,
ex AR 164 2.0ts Super '98.
Pridružio se: Uto Jan 20, 2009 11:01 pm

Ned Apr 19, 2009 10:21 pm

Da, ljudi su ne informisani o klubu i forumu. :cry:
Da bi se uradio tako veliki projekat potrebna je velika finansijska podrska od glavnog uvoznika, delte, zatim tim strucnih ljudi (svi cemo mi u pocetku raditi casopis iz ljubavi, ali posle nekog vremena stomak je gladan, od ljubavi se ne zivi-budimo realni) :good:
Koliko je nas sa foruma i kako doslo do saznanja da ovako nesto sto sad imamo postoji? JA licno ukucao alfa romeo i tako dosao foruma. Ni u jednom gradu, ni na jednom stajalistu autobuskom, bilo kakvim oglasnim tablama, kaficima, klubovima, reklamama itd...nas intezivno nema-ispravite me ako nisam u pravu.
Mislim da bi za pocetak trebalo da se urade flajeri otprilike formata A4 i da se prvo pocne postavljanje tih flajera radi informisanja na svim auto pijacama po srbiji, crnoj gori i bosni, DA POSTOJI KLUB I FORUM pa na ostalim vidnim mestima gde je velika koncentracija ljudi,onda da se sto vise ljudi navuce na forum, pa ce se lako za casopis preko delte ili vec bilo koga, kada se prikaze( sada ne znam koliko trenutno ima clanova u klubu) da u srbiji ima 2000-3000 clanova AR i vise.
Flajere je najlakse pokupiti na nasim skupovima i onda po povratku kuci polipiti po svojim gradovima :arflag :wave:
Tija bakcili, svi gi ja potepam,znaš kako? Prvo si progutam jednu kocku šeker,pa se oni svi navadu na njojzi. Ondak si popijem 'ednu jaku crnu kavu da gi zaćoravim, pa kad si ne znaju kude će,tage si popijem 'ednu ljutu rakiju te gi potepam svi.
Korisnikov avatar
alfaholic
Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05.
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 8:16 pm

Pon Apr 20, 2009 12:32 am

Da, flajeri... Secam se jedne scene, imao sam nekih 200 flajera koje sam tako delio kad vidim neku Alfu zakacim na brisac, ponekad preplasim neke ljude pa ih zaustavim da im dam, ali secam se te scene kad sam na semaforu nekom celavom bumbaru u 156 dao flajer, bio je sa svojom zenom, blajhanom plavusom sa onim NASA cvikerima preko cele face, flajer je dao razmazenom klincu koji je isti izbacio kroz prozor dok su se vozili...
Uzimajuci u obzir to da je polovina vlasnika Alfi zapravo nezainteresovana i tu su gde su jer nemaju para za "bolje", a ova druga polovina ipak zna sta vozi, postoje i oni koji nisu vlasnici a hteli bi da budu, takvih je cini mi se oko 20 procenata onog ostatka koji ne voze Alfu, e zbog njih bi trebalo lepiti te flajere...
Na kraju balade, sta se konkretno postize tim, pa... Verovatno jedno veliko nista, ali na duze i sire opet postoji maaaali doprinos nekom opamecivanju zaglupljene ljudske vrste, borbi protiv jednoumlja i sirenju vidika i pogleda na svet uopste, ili jos jednostavnije jedna mala lekcija iz dobrog ukusa...
Korisnikov avatar
dexxxter
Garaža: 156 2.0 TS 16v
166 Facelift 3.2 V6 24v
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:32 pm

Pon Apr 20, 2009 12:13 pm

Casopis... hmmmm.......
Citam i ne verujem.
Ideja je lepa, ali koliko je realna.
Pa, Alfisti, ima jos mesec dana do BG skupa... Gde su ti entuzijasti koji bi da rade casopis, a niko nije ni pomislio da za taj skup eventualno odradi neki plakat koji bi mogao da se okaci bar u servisima u kojima odrzavamo svoje ljubimce, mozda neke flajere koji bi tamo mogli da se uzmu... Mozda je to nacin da neko nov sazna za klub... Siguran sam da te servise posecuju mnogi koji nikada nisu culi ni za ARCS ni za forum.
Ovo je mnogo manji zalogaj od casopisa... Da ne pominjem koliko je jeftinije... dekideki je pominjao stranicu vesti na sajtu ARCS, koja nije azurirana godinu dana. Tamo postoji par interesantnih flajera koji su radjeni za neke davne skupove, zasto se sada ne uradi tako nesto?

E, pa, Alfisti, mislimo o tome...
:drink :arflag :beerchug: :arflag :beer: :arflag :beerchug: :arflag :drink
Slika
Gocy

Pon Apr 20, 2009 12:24 pm

Puno skrecemo sa teme ali ne mogu da cutim.
Evo sta mi pocinjemo da koristimo od petka...
A i nekih slika...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Poziv za nislije koji zele da se upoznaju sa nama i druze. nedostaje samo par brojeva tel. ali i to ubacujemo.
Naravno da imamo i servisere u planu i ostalo.
Da ne ispadne sad nesto da pametujem previse. Mogu ostaviti i deo casopisa u kome vec radim jedan nazovimo clanak pa vidite i procenite, samo je u pitanju casopis vezan za obezbedjenje i bezbednost...
Poslednja izmena od Gocy u Pon Apr 20, 2009 10:10 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Anything's possible.
Keep thinking ! ! !
Korisnikov avatar
Mique
Audi TT Quattro

Pon Apr 20, 2009 5:14 pm

:yahoo: :yahoo: :yahoo: Svaka cast za flajere i taj promo materijal...Tako se to radi !!! :good: :clapping: :clapping: :clapping:
Korisnikov avatar
stajnajn
Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 5:14 pm

Pon Apr 20, 2009 8:51 pm

@gocy: uuuuu nisam vido ove ostale, svidjaju mi se, ekstra su
imam temperaturu 75.20 *C
Korisnikov avatar
Viper
Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 JTS

Audi Q5 2.0 TDI Quattro

Kawasaki ER-6n

Yamaha Tmax 500
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:29 pm

Pon Apr 20, 2009 9:00 pm

Svaka za Nishlije tako se to radi, samo napred. :thumbsup: :love: :arflag
"I lived with you for twenty years: how many deeds,events and men went by! Today, i remember them,each and every one.I have, for Alfa the tenderness of a first love.The pure affection of a child for his mother."
Enzo Ferrari
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Pon Apr 20, 2009 9:05 pm

odlican posao, mala sugestija za Nislije:

stavite na neke flajere i uobicajene modele Alfi koje se voze po Srbiji, po kojima ce se Alfisti identifikovati (33, 75, 155, 156 pre Djudjara...)
gi
gile
Drug Član
Drug Član

Pon Apr 20, 2009 9:07 pm

Tema je ARCS časopis, promovisanje kluba je druga priča. Niški podforum ide javno za par dana, molim gospodu Nišlije da ne gaze full throttle kad za tim nema potrebe, thx.
Gocy

Pon Apr 20, 2009 9:12 pm

Sorry Gile, nego ja sam i dalje za taj casopis...
Hocu samo da dokazem ono sto mi je u potpisu.
Poslednja izmena od Gocy u Pon Apr 20, 2009 10:19 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Anything's possible.
Keep thinking ! ! !
Gocy

Pon Apr 20, 2009 10:18 pm

dekideki napisao:odlican posao, mala sugestija za Nislije:

stavite na neke flajere i uobicajene modele Alfi koje se voze po Srbiji, po kojima ce se Alfisti identifikovati (33, 75, 155, 156 pre Djudjara...)
Vidis deki, ponovo skrecem sa teme, ali meni ciljna grupa ljudi koje voze alfu nikada nije bila jasna. Verovatno zbog toga sto nikada nisam ucestvovao u nekom istrazivanju.
Godine, zanimanje, "telegencija", sklonosti, ....
Jedno mi je sigurno: svi vole ponekad po gasu - adrenalin (ljudi kojima svakodnevno uzbudjenje nije dovoljno) , vise im se svidja dizajn od nemaca i ostalih, i spremni su da trpe gremline zarad ljubavi...
Ovo je bilo samo ukratko...
Verujem da neko moze i da napravi naucno istrazivanje i diplomski rad na ciljnoj grupi, dok bi se drugi hvatali za glavu. :amen:
Anything's possible.
Keep thinking ! ! !
Korisnikov avatar
147
Garaža: Alfa Romeo 147
Pridružio se: Sub Nov 29, 2008 1:05 am

Pet Jun 19, 2009 12:01 am

Posto vidim da ovde dosta ljudi razmislja o otvaranju casopisa, zasto se ne grupise i otvorite neki e-zine iliti elektronski magazine. Sto se tice clanaka na forumima okolnih zemalja postavite call for papers, kontam da bi vecina zaljubljenika u alfe neki zanimljiv clanak napisala tipa DIY, istorijat alfe, o modelima, ubacite neke slike, wallpapere, skola stylinga, itd.
Za dizajn magazina mislim da bi bilo najbolje da instalirate neki portal tipa joomla i uradite dizajn. Sto se tice sponzorstva ponudite delti i raznim firmama/casopisima vezanim za automobilizam ponudu za reklamu u tom e-zine i eventualno od tih prihoda placate hosting i domain sajta.
Korisnikov avatar
Mique
Audi TT Quattro

Pet Jun 19, 2009 8:48 am

Odlicno razmisljanje kao i citava ideja, i ja se nadam da cemo nesto od toga realizovati.... :drink :wave: ;)

Povratak na “Alfa Romeo Klub Srbija i Alfisti / Dešavanja i okupljanja”