Lambda sonda
- Damjan156
- Garaža: AR 156 2.0TS 155ks +chip tuning, +K&N filter
Chevrolet Captiva LT 2.0D AWD 150ks - Lokacija: Beograd
Za one koji imaju 156 2.0TS kao moju 99-god ili blizu,da znaju da ide jedna lambda sonda ja je platio danas u AP Sportu 6900din.
- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
Zamenio sam u nedelju sondu i dobio prelepe rezultate!!
Kupio univerzalnu sondu sa cetiri zice(bele,bele,siva,crna) za 4200.00din
a dobio:
1.Prvo jutarnje paljenje iz prvog pokusaja
2.Radi na 1200 obrtaja mirno tiho a kada se zagteje na leru radi ujednaceno i mirno
3.Sada moze u prvoj, drugoj i trecoj na ler gasu da "klizi",bez trzanja
4.Potrosnja pri normalnoj voznji pola sa 16.7 na 11.5
5.Auto ide i odaziva se na gas neuporedivo bolje i osecaj je kao da ima 20 ks vise!
6.Kada se zaletim i ubacim u ler sa velikih obrtaja do lera motor fino smanjuje obrtaje a ne kao ranije skoro da se ugasi pa leluja od 300 do1200
Ovo su simptomi koji su se zamenom sonde eliminisali pa ako neko ima iste probleme neka odmah zameni sondu i dobice potpuno drugi auto!!!
Re: Lambda sonda

Kupio univerzalnu sondu sa cetiri zice(bele,bele,siva,crna) za 4200.00din
a dobio:
1.Prvo jutarnje paljenje iz prvog pokusaja
2.Radi na 1200 obrtaja mirno tiho a kada se zagteje na leru radi ujednaceno i mirno
3.Sada moze u prvoj, drugoj i trecoj na ler gasu da "klizi",bez trzanja
4.Potrosnja pri normalnoj voznji pola sa 16.7 na 11.5
5.Auto ide i odaziva se na gas neuporedivo bolje i osecaj je kao da ima 20 ks vise!
6.Kada se zaletim i ubacim u ler sa velikih obrtaja do lera motor fino smanjuje obrtaje a ne kao ranije skoro da se ugasi pa leluja od 300 do1200
Ovo su simptomi koji su se zamenom sonde eliminisali pa ako neko ima iste probleme neka odmah zameni sondu i dobice potpuno drugi auto!!!

- lanmi
- Garaža: Alfa Romeo 145 TS 1.4 75KW '99
Ja imam identicne simptome na mojoj 145ici, a labmda sonda mi je skroz otkacena. Pod hitno je menjam, da i ja osetim neka poboljsanja, pa da napisem nesto.

- E_K_V
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.4JTD
Alfa Romeo 159 1.9JTDm - Lokacija: Podgorica
hm....ja sam nekoliko puta radio dijagnostiku sam, ali definitivno se ne razumijem toliko da bih znao da odradim sva ispitavanja kako treba...inace moja je 2.4JTD...99 godiste....sad kako se to manifestuje kod dizela a kako kod benzinaca ne znam, ali ja jedino sto primjecujem trenutno cudno kod mog motora jeste neko podrhtavanja koje se desava izmedju 1200 i 2000 rpm...sve ostalo mi se cini kako treba a i potrosnja oja je malo veca opravdavam je mojom teskom nogom
zato mene interesuje kako se kod dizela manifestuje slaba lambda sonda

- 982026
- Garaža: Hornet 919
Da li je neko od vas cuo za lambda sondu marke ''beneli'' ili tome slicno nesto?!?!? Poenta je da je vreme da pazarim istu pa me zanima. Pozz.
- Stex
- Garaža: 145 1.8TS
Koliko je navoj na labda sondi za 18TS motor? Dobio sam jednu, pa da ne maltretiram ljude ako ne odgovara.
Free Your Mind...And Your Ass Will Follow
- Flavio
- Uprava ARCS
- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
Navodno,treba da je isti kao na svecicama,M14x1,25.
Kazem "navodno"-tako sam cuo a nisam proverio
.
Kazem "navodno"-tako sam cuo a nisam proverio

- Stex
- Garaža: 145 1.8TS
- DJOLLE
- Garaža: AlfaROMEO 155TS 1.8 8V Super
Da pokrenem ponovo ovu temu. Kupio sam univerzalnu sondu Golden Logde,E sada ona ima 4 zice (bela,bela,siva,crna) Kako da znam koje su dve prave da bi prespojio kod mene.
BELI GROM
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
Bele zice mozes spojiti na tvoje bele kako hoces, to su zice od grejaca 

busso trsi Sline
- DJOLLE
ima tu jedan problem, kod mene su dve zice jedna je crno-crvena a druga crna,sta sad? Pomagajte :cray: Kad sam narucivao rekao sam za koju Alfu mi treba i dao broj motora...
BELI GROM
- alfaskorpion
zice koje izlaze iz sonde treba (ne one posle dzeka ) da budu siva,crna i 2 x bela
busso trsi Sline
- DJOLLE
da,da,da...Sad sam bas pogledao na sondi (staroj) siva,crna i dve bele zice kao i na ovoj sto sam kupio...zbunio me taj dzek odnosno te zice posle dzeka (crno-crvena i crna... E sad jos jedno pitanje,kako da ja to prespojim,gde? Da li postoji jos neki dzek ili su te 4 zice spojene u 2?
Da li mogu da zasecem te zice na sondi i da prespojim na novoj?
Da li mogu da zasecem te zice na sondi i da prespojim na novoj?
BELI GROM
- Vuk 166
- Garaža: A6 C7 3.0 TDI '13
166 FL 2.0 TS '05
166 V6 TB '00
Ex 166 3.0 Sportronic '98 - Lokacija: NI
Cek,ti na konektoru sa auta imas 2 zice? Ili sam nesto pogresno shvatio?
Ako je tako,mora da postoje tu negde jos dve,dve su za grejac a dve idu do kompa...

Ako je tako,mora da postoje tu negde jos dve,dve su za grejac a dve idu do kompa...
- DJOLLE
Jedan konektor sam nasao koji dolazi iz auta(2 zice crna-crvena) i na njemu su prikljucene 2 bele zice koje dolaze od sonde (to su valjda grejaci) ali jos dve nisam mogao da vidim(treba mi kanal) mora da su tu negde vala...
BELI GROM
- alfaskorpion
Na 1,8 8v motorima za lambdu postoje dva dvopinska dzeka u motornom prostoru , gde je jedan za grejace a drugi od impmpulsa senzora. Tvoju sondu ces spojiti na zice vec postojece, iseces zice sa stare (bas uz staru sondu) i na njih spojis ove sa nove sonde i kraj 

busso trsi Sline
- DJOLLE
E to sam i ja mislio,ali reko bolje da se posavetujem sa vama u svakom slucaju...
Hvala vam puno...
Nadam se da cu resiti postojeci problem zamenom sonde... DAJ BOZE!!!

Hvala vam puno...

Nadam se da cu resiti postojeci problem zamenom sonde... DAJ BOZE!!!

BELI GROM
- alfamen
ALFA 166 2.4 JTD
Da malo ozivim temu!!
Imam pitanje za clanove koji su eksperti za elektroniku u odnosu na mene!
Da li moze da se proveri sonda sa recimo unimerom, kako i koje vrednosti treba da pokaze ovako na "suvo"???
Imam dve sonde koje sam dobio i odgovaraju(dve bele+crna+siva) mi ali deluju mi vise kao polovne nego nove i naravno gledam da izbegnem montiranje i demontiranje, dijagnostiku i tu j..cinu, kako bi saznao da li su ispravne!
Ako treba da ih grejem let lampom ili na plamen, nije ni to problem!

Da li moze da se proveri sonda sa recimo unimerom, kako i koje vrednosti treba da pokaze ovako na "suvo"???
Imam dve sonde koje sam dobio i odgovaraju(dve bele+crna+siva) mi ali deluju mi vise kao polovne nego nove i naravno gledam da izbegnem montiranje i demontiranje, dijagnostiku i tu j..cinu, kako bi saznao da li su ispravne!

- bns
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 120 ks
pozdrav svima. i ja sam imao cudnih dogadjaja vezanih za lambda sondu. naime, pre oko mesec dana mi se upalila lampica ( zuta, oblika krive cevi sa ventilom:)). na leru je varirao broj obrtaja i gusila se kad krece. dijagnostika je pokazala da javlja gresku na obe lambda sonde. uradjen je reset i majstor rece da ce se u relativno kratkom periodu pokazati da li je bila slucajna greska racunara ili je zaista problem sa sondama. posle dve tri nedelje se lampica opet upalila, ali drugih simptoma nije bilo. motor je sasvim normalno radio. odem ja opet u servis, covek gleda, rastavi neki konektor i opet ga sastavi onako usput dok smo razgovarali. bacimo se na trazenje novih ili polovnih sonda, i ja po povratku kuci ispred zgrade usanovim da lampica vise ne sija.
oticicu opet na dijagnostiku, ali se silno nadam da je problem bio u toj konekciji.
btw, cena polovnih je oko 40 eura, a novu sam nasao za 6800 dinara ( ne znam ko je proizvodjac, ali prodaju je u jednom servisu koji radi alfe u ns)

oticicu opet na dijagnostiku, ali se silno nadam da je problem bio u toj konekciji.
btw, cena polovnih je oko 40 eura, a novu sam nasao za 6800 dinara ( ne znam ko je proizvodjac, ali prodaju je u jednom servisu koji radi alfe u ns)
un italiano vero
- Vitjsa
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 TS
I meni je na dijagnostici prijavljivalo grešku za Lambda sondu, iako se lampica ugasila. Slično kao i kod tebe. Upalila se, resetovali pa čekali. Upalila se opet kratko vreme i ugasila se. Ali na dijagnostici se greška i dalje pokazivala. Zamenio sam je i ne boli me glava 

- bns
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 120 ks
- Stefan Zailac
- Garaža: Nešto strano i privremeno...
Za 2.0 TS otpor između 3 i 4 pina treba da bude 9 oma (+- 0.5) na 20 celzijusa. Moja pokazuje 8.9 a ne radi
Re: Lambda sonda
alfamen napisao:Da malo ozivim temu!!![]()
Za 2.0 TS otpor između 3 i 4 pina treba da bude 9 oma (+- 0.5) na 20 celzijusa. Moja pokazuje 8.9 a ne radi

- alfamen
ALFA 166 2.4 JTD
Hvala kolega
Da li mozda znas koje su boje zica na 3 i 4 pinu?(ako mislis na dzek) ili sa koje strane da brojim?

Da li mozda znas koje su boje zica na 3 i 4 pinu?(ako mislis na dzek) ili sa koje strane da brojim?
- Stefan Zailac
- Garaža: Nešto strano i privremeno...
- alfamen
ALFA 166 2.4 JTD