alfa 145 1.4TS

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Pon Avg 11, 2008 10:21 pm

@nesa ar: treba ti onaj .locking tool. koji dovodi bregaste u fazu. bez njega nema sanse da nabodes kais kako treba. ima i to da se kupi nije ni previse skupo, ja odavno planiram ali - nikako. evo ti link:
camshaft locking tool
Slika
Korisnikov avatar
Flavio
Uprava ARCS
Uprava ARCS
Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:03 pm

Pon Avg 11, 2008 10:40 pm

dekideki napisao: nije ni previse skupo,
:shock: n.s. da je 44 GB funti :shock: .Preterali su stvarno :mad: za 2 parceta aluminijuma.Verujem da ovo napravi bez problema svaki ozbiljniji (metalski) majstor koji ima .glodalicu. za 40-50€ max ...
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član

Pon Avg 11, 2008 10:53 pm

ako ima mustru... ;)

ovo je majstorska alatka. cak je i englezima skupa pa se pozajmljuju jedan od drugog (doduse tamo se fenomenalni primerci 155 prodaju 700-800 funti, plafon). ajde da vidim domaceg majstora koji ce to da da na zajam! :mrgreen:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Avg 12, 2008 11:02 am

Hvala za link.

Englezi su preskupi sto se tice odrzavanja auta pa se zbog toga i vise druze i razmenjuju stvari i iskustva, zato su i plovnjaci ekstra jeftini.
Valjda moze da se nadje neki alfista koji ima ovaj alat ili bar zna gde ima da se kupi ovde u Srbiji? Ako ne uspem da nabavim narucicu preko neta ili nekog ortaka da mi donese.

Sto se tice eksplozija definitivno sam siguran da je u pitanju samo lose gorivo. Od sada u obzir dolaze samo eko i omv pumpe i jos poneke. Privatne su haos isto je i sa plinom i on moze da bude los pa da secka auto. Polako se gube eksplozije prilikom prvog paljenja motora, skoro da su i neprimetne bicu skroz siguran kada potrosim svo lose gorivo trenutno u rezorvoaru.

Da li neko zna gde bih mogao svoju alficu da stavim na komp da ocitam greske ECUa (napomena okolina Nisa) ?

Inace evo linka koji sadrzi crtez i 3D model na osnovu koga moze neki iskusan majstor da napravi alat za zakljucavanje bregaste kod 1.8 i 2.0 TS motora. Napomena nije za 1.4 i 1.6 TS motore koji meni bas treba, tako da ako neko ima semu za ovaj alat neka okaci link.
sema
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Avg 12, 2008 2:58 pm

bilo koji opremljeniji majstor ce ti staviti auto na dijagnostiku,rekao sam ti za Vojkana,on ima bas samo za alfe posto taj prikljucak na nasim alfama nije OBD2 koji je standard nego neki drugi,ne znam kako se zove pa je majstorima problem da nadju taj konektor kako bi prikljucili dijagnosticki uredjaj...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Avg 12, 2008 3:17 pm

Hvala ti. Kada ustedim malo idem na dijagnostiku da proverim sta sam kupio, nadam se da nisam pogresio u kupovini, ali osecam da cu jos isprazniti dzep da sredim auto skroz kako ja zelim. Hvala jos jednom pa javljam sta sam otkrio.

Jos jedno pitanjece! Da li mozda ima neko softver AlfaDiag ili neki drugi, ali full verziju za alfu 145 TS 1.4 u pitanju je noviji ECU od '99 M1.5.5 sa codom motora AR33503 (koji podrzava zadnja verzija AlfaDiaga) ili ako zna link gde bih mogao da skinem posto bih i ja sam mogao da se povezem na ECU nije mi to problem jer mi je to u struci? Postoji demo verzija koja nije full i ne moze da porcita greske niti da ih brise, prikazuje samo osnovne stvari.

Detalje mozete videti na stranici: ALFADIAG
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Avg 12, 2008 6:30 pm

ne trpi lose gorivo to je definitivno! cim naspem gorivo losijeg kvaliteta tj.na slapu,automatski pocinju problemi sa variranjem obrtaja! sipam na slapu samo kad moram jer mi je usput! sledece sipanje ili dolivanje na nekoj drugoj pumpi,proverenoj,taj problem se automatski gubi automatski! ranije sam imao problem variranja konstantno ali to sam otklonio po uputstvima alfista s foruma i nikakav problem! ocistio sam i solenoid ventil pun je stroke bio! samo jos variator,prvo slobodno vreme i on je resen! sta god da bude,javljam!
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Avg 12, 2008 6:49 pm

:green_many: :green_many: :green_many: -merak nema cenu!!!!
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član

Uto Avg 12, 2008 6:51 pm

sjajne vesti!!! :applause: :applause: :applause:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Avg 12, 2008 7:57 pm

LanMi napisao:Hvala ti. Kada ustedim malo idem na dijagnostiku da proverim sta sam kupio, nadam se da nisam pogresio u kupovini, ali osecam da cu jos isprazniti dzep da sredim auto skroz kako ja zelim. Hvala jos jednom pa javljam sta sam otkrio.

Jos jedno pitanjece! Da li mozda ima neko softver AlfaDiag ili neki drugi, ali full verziju za alfu 145 TS 1.4 u pitanju je noviji ECU od '99 M1.5.5 sa codom motora AR33503 (koji podrzava zadnja verzija AlfaDiaga) ili ako zna link gde bih mogao da skinem posto bih i ja sam mogao da se povezem na ECU nije mi to problem jer mi je to u struci? Postoji demo verzija koja nije full i ne moze da porcita greske niti da ih brise, prikazuje samo osnovne stvari.

Cekaj bre matori,kako ti izgleda auto i koja je boja,znam skoro sve alfe u Nisu ali za jos neku posle 99 nisam cuo,da nije crvena,malo cuknuta pozadi ili mozda siva :lool:

I zasto ne postavis slike u virusu,da je predstavis lepo :cool
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Avg 13, 2008 7:25 am

spanjeli napisao:
LanMi napisao:Hvala ti. Kada ustedim malo idem na dijagnostiku da proverim sta sam kupio, nadam se da nisam pogresio u kupovini, ali osecam da cu jos isprazniti dzep da sredim auto skroz kako ja zelim. Hvala jos jednom pa javljam sta sam otkrio.

Cekaj bre matori,kako ti izgleda auto i koja je boja,znam skoro sve alfe u Nisu ali za jos neku posle 99 nisam cuo,da nije crvena,malo cuknuta pozadi ili mozda siva :lool:

I zasto ne postavis slike u virusu,da je predstavis lepo :cool
Cim nadjem vremena postavicu fotke, ali sada stvarno ne stizem. Polako tek je imam mesec dana. Kupio sam je na Ledenoj Steni, ako znas gde je to, i metalic plava je. Proizvedena mart 99 tako nesto. Predstavljam svog ljubimca uskoro, naravno kada sredim ovo malo ulubljenje vlicine pesnice sasvim neprimento ne prednjem desnom braniku.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Avg 13, 2008 9:00 am

Ma samo napred uzivaj u voznji,cekamo slike... :cool
Kako si zadovoljan potrosnjom,jel si se iznenadio :lool:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Avg 13, 2008 9:05 am

Sto se tice potrosnje ne znam kako je kod tebe ali meni je ovaj lik reako da trosi 7l na 100km i ja sam pokusao da izmerim otprilike mislim da mi je potrosnja tu negde oko 7.5l do 8l, mozda malo vise kada ga vozim sa klimom. Doduse ja ga ne gazim jos uvek, prosecna brzina oko 80km, jer sam sa yugica presao na alfu. Tvoja koliko trosi i gde bih mogao u Nisu da nabavim felge kao na tvojoj alfi?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Avg 13, 2008 9:24 am

Ako ti alfa trosi 7.5l gradske voznje,pa jos sa klimom onda si ti car,meni trosi blizu 12-13l,samo moja voznja je malo .drugacija.... :lool: realno na otvorenom pri 130 sa klimom trosi 8l, u gradu sa ludovanjem 15l a kad ne prelazim 3000rpm onda je oko 10l
Sto se tice felni,ja trazim 16. vec duze vreme cekam jednog decka da mi javi da li prodaje svoje,pa ako to uleti prodavacu ja ove moje koje su inace u extra stanju...ovako da se nege nadju tesko...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Avg 13, 2008 9:34 am

Obavezno javi ako prodajes ove tvoje felge. Koje su velicine ove tvoje i ako znas koliko velike felge mogu da se ubudze na nasu 145icu?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Avg 13, 2008 11:14 am

16. je neki max po meni a da ne unistis trapove za mesec dana :lool:
Moje su 15. 7.5J
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Avg 13, 2008 12:55 pm

@spanjeli
Kad ne vozi
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Avg 13, 2008 3:50 pm

Moja trosi 11 po gradu mislim da je ok mada voleo bi da je malo manje! :lool: hehe bice bolje,kazu da od sutra prekosutra benzin ide za 10 kinti dole! ;)
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Avg 13, 2008 6:24 pm

[quote="Darth Nihilus"]@spanjeli
Kad ne vozi
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Avg 14, 2008 8:37 am

hahahaha
spanjeli napisao:Moja toliko trosi samo kad stoji u garazi... hahahaha
ja moju kad pogledam sa terase trosi 10l hahahaha
ljudi proverite vi ponovo tu potrosnju ali ovaj put neka vam auto bude upaljen :rage
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Avg 14, 2008 8:31 pm

10,7 litara gradske voznje, bez klime. toliko trosi 1.4 TS. tako pise u knjizici, a ja sam tacno toliko izmjerio metodom 'do cepa'. sipao sam na OMV-u, 100 oktanski.
sada sipam 98 i otprilike je ista potrosnja (nisam tacno izmjerio). naravno, ovo je kad ne prelazim 4000 obrtaja.

p.s.
ne znam da li je ovo samo meni svojstven slucaj, ali plovak za gorivo je vrlo neprecizan i voli da seta. tako da se prema njemu ne ravnam.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Avg 14, 2008 9:01 pm

taj plovak za gorivo poprckuje i mene odavno...
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član

Čet Avg 14, 2008 9:46 pm

ja cu na kraju da izvadim sijalicu da mi ne blinka nikad vise. mislim... sipam 30l i - kad skrenem ostro desno skazaljka padne na 0 i lampica se upali. :roll:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Avg 14, 2008 10:08 pm

ja kad sipam 50 litara jedva se dogega oko 3/4 rezervoara...cim sredim problem sa paljenjem sledeci je plovak...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Avg 14, 2008 10:09 pm

A ja kad nemam goriva,popnem levu stranu na ivicnjak i ostavim ga tako da se dopuni rezervoar... hahahaha hahahaha hahaha

Povratak na “Area Servizio”