Novo ulje sam stavio u svoju 156icu

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Feb 22, 2008 8:12 am

pa u sustini imamo mi hladnjak ulja, samo sto je to kerov ...., kao vodeni hladnjak, znaci hladimo ulje na 90 stepeni minimum :D
pa od una turba reducir, hladnjak od delte, theme ili slicno, a creva da se naprave po potrebi, nikako na otpadu da mi lik iskopa reducir. i to cakum pakum bi kostao nekih 80 evra recimo
Korisnikov avatar
Player
Garaža: Gtv V6 TB
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 4:22 pm

Pet Feb 22, 2008 3:14 pm

Upravu si Seleniu, ni meni se ne svidja kako izgleda posle 5-6000 km... al' svi je gotive tako da... :roll: :lool:

Ja je ne sipam :)
Objects in the mirror appear
TO BE LOSING !!!
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Feb 22, 2008 6:37 pm

Takođe...
Prvo, mislim da im osim Racing 10w60 ostala Selenia ulja nisu ništa posebno. Znači neko moje mišljenje, da ne ulazim u raspravu oko toga.
Drugu, NE IDE u sve Alfe fabrički Selenia...
U neke ide i AGIP 2000 SINT 10w50. :cool
Na moju veliku žalost, Agip ne mogu da nađem kod nas tako da u nedostatku istog sipam Q8 F1 10w50 full sintetiku i veoma sam zadovoljan! ;)
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Feb 22, 2008 6:41 pm

hehe, to sipa i player :D
samo nece da prizna :D
ma lepo fino motul uskoro i vooooooooz :D
a dali neko ima pojma sta tacno znaci techosintese kod motula? koji je to djavo, polusintetika ili sta?
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Pet Feb 22, 2008 6:52 pm

polusintetika
Acqua-Olio-Benzina
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Feb 23, 2008 12:32 am

Saby napisao:a dali neko ima pojma sta tacno znaci techosintese kod motula? koji je to djavo, polusintetika ili sta?
Jeste, polusintetika... s tim što je u njihovom slučaju to kvalitetnije nego .full-sintetika. nekih proizvođača. :roll:
Korisnikov avatar
sasa bg
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa Romeo Mito 1.4 TBi
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 8:29 am

Pet Mar 07, 2008 4:17 am

Inormacije sa terena, konkretno ponasanje Motula u 156-ici 1.8 TS, govore u prilog Motula-a (tise radi motor, smanjena potrosnja ulja...).

Definitivno klasa iznad vecine ulja.

Cuo sam da vecina timova u reliju koristi Motul.

Mislim da uskoro sledi probno sipanje, a pre toga ispiranje motora od Selenie Racing.
Korisnikov avatar
Flavio
Uprava ARCS
Uprava ARCS
Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:03 pm

Pet Mar 07, 2008 10:20 am

Nastavi sa izvestavanjem ;) .
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Mar 08, 2008 5:47 pm

ja cu uskoro menjati ulje i ozbiljno se razmisljam da stavim Motul!
jel moze neko da mi kaze koji tip tog ulja bi bilo najbolje za alfu 156. 1.8ts 2002.god i gde bi to ulje moglo da se kupi u Novom Sadu?
hvla unapred
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Mar 08, 2008 10:29 pm

Ja koristio Shell, 10-40 kupljeno u megamarketima i nikad problemi :). Sva ulja poznatih proizvođača, orginalna naravno su ok! Obratiš pažnju na one standarde i gradaciju i voziiiii!!!
Korisnikov avatar
sasa bg
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa Romeo Mito 1.4 TBi
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 8:29 am

Ned Mar 09, 2008 7:25 am

Najbolje je da vidis u Massu, oni su generalni uvoznici, a imaju i podatke
o konkretnim modelima i opcijama izbora. Mislim da je trenutno aktuelan Motul 300v

http://www.mass.co.yu/

http://www.hmsmotorsport.com/store/flui ... l-race-oil
srdjan_p
Garaža: Alfa Romeo
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 8:15 pm

Ned Mar 09, 2008 2:30 pm

Darth Nihilus napisao:Ja koristio Shell, 10-40 kupljeno u megamarketima i nikad problemi :). Sva ulja poznatih proizvođača, orginalna naravno su ok! Obratiš pažnju na one standarde i gradaciju i voziiiii!!!
Koji Shell si sipao? Kako se ponasao varijator i tako to?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Mar 09, 2008 2:45 pm

Shell Helix 10-40. Kupovao u Nani, Tempu ili Metrou, kako kad. Varijator se malo čuo od početka, ali se ništa nije vremenom pogoršalo. Ulje menjano na 5-6000km, pošto mahom vozim po gradu i nikad nije potrošio preko 500g, na tu kilometražu. Aditive, onaj MoS2 sam sipao dok sam čekao bregaste da mi stignu, posle ne. Tad je pomogao, bez njega je bilo nemoguće voziti auto, a kad su bregaste zamenjene, nisam ništa sipao, a jesam razmišljao o tome :). Jedino sam na svakih 4 rezervoara goriva, sipao ono Liquimoli čudo za čišćenje dizni.
Zaboravih, jednom sam sipao SunoCo koje zadovoljava sve standarde i ljudi ga lagano sipaju u Opel i Vagen. Kako nisam imao gde da kupim Shell, a trebao sam da idem na odmor, sipam kod drugara ovo ulje i za 1200km, pocuca više od 800g ulja! Možda zato što sam u povratku pržio makinu :twisted: , ali je to baš puno!. Zamenio Shell-om i sve je opet bilo ok.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Mar 10, 2008 5:08 pm

p0z! jel ima iko iskustva sa Liqui-Moly SYNTHOIL HIGH TECH 5 W-40????

http://www.liqui-moly.de/web/lmhomeen.n ... x_oiltable

Povratak na “Area Servizio”