ALFA ROMEO 33 - Feel the Boxer Power

Alfa Sud | Sprint | Arna | 33
Jednom boxer, uvek boxer!
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Mar 30, 2006 3:30 pm

motor 1.8 ima ili 140 ili 144 konja (zavisi od napajanja)... i vozio sam se dosta u 1.8 i odlicno znam kako ide... ne znam odakle ti info o 105ks? moj 1.4 ima toliko...
na skupu mozete videti kod dejana - alfapersempre...

p.s. pricali smo o tvornickim podatcima ubrzanja, nemaju blage veze... auto ide oko 9 sec...
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Čet Mar 30, 2006 3:36 pm

Da se ne bi poredili i raspredali prichu o masama i snazi:

http://www.letstorquebhp.com/calculator.asp

;)
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Mar 30, 2006 8:36 pm

33ie napisao:Zen, super :cool
Samo nisam cuo bas pohvale o ovom boxer 16v motoru, ne govorim o tome da bolesno dobro ide, govorim o servisu i pouzdanosti, cuo od proverenog majstora. :(
Kakva su vasa iskustva, culi videli vozili...
Ja sam se ogranicio samo na 8v. zadovoljan sam za sada al apetiti progresivno rasto kad jednom ukrotite ovu jegulju, dolazi vreme za nesto jace :lool:

Laky nisam indisponiran, nisam imao vremena ovih dana, al evo za pocetak dok ne naucimo malo Italijanski da prevedmo ove broshure,
postavicu nesto na naski ;)
16vboxer,po meni najbolji alfin motor svih vremena,ako izvucemo sredinu izmedju ulozenog i dobijenog...
mali potrosac,ziv sam svedok 5,7 litara na otvorenom..8.5 grad
jeftin servis,60ak e kajisevi i spaneri,3.8 lit ulja
filter vazduha 400 dinara
a kako nateze , a sto traje joj ljudi kad bi samo znali...imao sam je,crna,shiber fabricki,remus sam nabavio bash za taj model,nista budzeno...samo sam ga postavio,sve krivine su odgovarale....
zuti farovi..alu felne,spusten maksimalno......
bio je to pravi picolovac,lik koji ga sad vozi nikakve probleme nije imao vec 3-4 godine.... 230 sam ga lichno vozio a on je bio...tako extra...e da moze da pricha [p.rno produkcija]
Korisnikov avatar
brera
Garaža: Alfa Romeo Sprint '86
Lancia Delta HPE 2.0 T '98
Saab 93 '2003
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 7:43 pm

Pet Mar 31, 2006 4:10 pm

Milos napisao:motor 1.8 ima ili 140 ili 144 konja (zavisi od napajanja)... i vozio sam se dosta u 1.8 i odlicno znam kako ide... ne znam odakle ti info o 105ks? moj 1.4 ima toliko...
na skupu mozete videti kod dejana - alfapersempre...

p.s. pricali smo o tvornickim podatcima ubrzanja, nemaju blage veze... auto ide oko 9 sec...

moguce da su na svim sajtovima netacni podaci o ubrzanjima prepisuju jedni od drugih :twisted:
i ja sumnjam da 33-ka moze da bude brza od 155-ce ipak je 30ks razlike mnogo a sa druge strane 200kg je takodje mnogo.
Korisnikov avatar
brera
Saab 93 '2003

Pet Mar 31, 2006 4:29 pm

vladaromeo napisao:
33ie napisao:Zen, super :cool
Samo nisam cuo bas pohvale o ovom boxer 16v motoru, ne govorim o tome da bolesno dobro ide, govorim o servisu i pouzdanosti, cuo od proverenog majstora. :(
Kakva su vasa iskustva, culi videli vozili...
Ja sam se ogranicio samo na 8v. zadovoljan sam za sada al apetiti progresivno rasto kad jednom ukrotite ovu jegulju, dolazi vreme za nesto jace :lool:

Laky nisam indisponiran, nisam imao vremena ovih dana, al evo za pocetak dok ne naucimo malo Italijanski da prevedmo ove broshure,
postavicu nesto na naski ;)
16vboxer,po meni najbolji alfin motor svih vremena,ako izvucemo sredinu izmedju ulozenog i dobijenog...
mali potrosac,ziv sam svedok 5,7 litara na otvorenom..8.5 grad
jeftin servis,60ak e kajisevi i spaneri,3.8 lit ulja
filter vazduha 400 dinara
a kako nateze , a sto traje joj ljudi kad bi samo znali...imao sam je,crna,shiber fabricki,remus sam nabavio bash za taj model,nista budzeno...samo sam ga postavio,sve krivine su odgovarale....
zuti farovi..alu felne,spusten maksimalno......
bio je to pravi picolovac,lik koji ga sad vozi nikakve probleme nije imao vec 3-4 godine.... 230 sam ga lichno vozio a on je bio...tako extra...e da moze da pricha [p.rno produkcija]
slabo si ti to vozio cim ti je trosila tako malo :twisted: ;)
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Mar 31, 2006 9:00 pm

vozilo se,vozilo se...e,pa leti spustena stakla pa otvoren siber...pa zvuk remusa..a ribice samo zevaju a uvece kao:jel si se ti to danas vozikao,jel mozes sad mene da provozas...
da vam ne opisujem detalje i za sta mi je sluzio shiber nocu kad parkiram auto sa ribicom negde van grada.......
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Apr 01, 2006 1:37 am

Vlado legendo, ok je za ribice, ako je neka ruznija u faci samo glavu napolje kroz siber i vozi...
Inace ti ono ko ovi sa B*W-ovima 32* za potrosnju. Kad pitas kolko trosi kazu 10l. :lool: A ti nemci po PS-u od 8 pa do nekih 25. Sad ti uzmi prosek ;)
Ne moze taj boxer toliko malo da trosi mozda u 5 oj na 2-3k rpm. Meni isti motor sa 8v trosi po gradu 10l na otvorenom oko 7,5 - 8.
NE STEDIM GA znaci obrtaljka do nekih 5500 rpm, zasto ici u crveno bez potrebe, samo kad naidju vlasnici pomenutog gore ;) !

Sto se tice 155-ice i 1.8 Ts motora da li neko zna makar tacan podatak da nadjemo koliko konja ima ?
Sto je to za ne poverovati da je 33 brza, ova 16v sto ovako malo trosi moze da pojede 155 1.8 to potpisujem :P !
Korisnikov avatar
brera
Saab 93 '2003

Sub Apr 01, 2006 2:50 am

moj brat je jedno vreme vozio moju 33-ku i trosila mu je 10l po gradu dok ja nisam mogao da spustim potrosnju ispod 12l. uvek sam je ostro vozio i po gradu i na otvorenom tako da mi nije bila neka velika razlika u potrosnji na otvorenom i po gradu.

znam da 1.8 ts ima nesto manje od 130ks (127 ili 129 ks) tako da je ona ekonomicna 33-ka stvarno pojede, kao i 2.0 ts :twisted:
Korisnikov avatar
brera
Saab 93 '2003

Sub Apr 01, 2006 3:00 am

vladaromeo napisao:vozilo se,vozilo se...e,pa leti spustena stakla pa otvoren siber...pa zvuk remusa..a ribice samo zevaju a uvece kao:jel si se ti to danas vozikao,jel mozes sad mene da provozas...
da vam ne opisujem detalje i za sta mi je sluzio shiber nocu kad parkiram auto sa ribicom negde van grada.......
da da spustena stakla pa svaler gas a pozadi nesto grmi a nije remus ;) http://www.cannonballforums.se/viewtopic.php?t=3504 :headbang2:

bas mi nedostaje :bluecry:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Apr 01, 2006 3:42 am

Evo imam ja siber i probuseni zadnji lonac, znaci sad samo da krenem uvece u grad... :cool
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Apr 02, 2006 12:07 am

Druze, svako moze imati ovakvo ili onakvo misljenje. Znas kako kada mi ljudi kazu da se u Daciji lepo sedi i da je udobna jer ne moras da se savijas kad otovoris vrata to mogu da razumem.
Kaze covek kojice mi to k***c da nisko sedim pa nisam ja u Monci. :lool: Nazalost smatram da samo takvi mogu da kazu da su sedista u 33 propast i da su papucice toliko blizu da ne ne znaju sta su stisli. :shock:
Pa upravo takve papucice zajedno sa niskim sedenjem mu daju dodatni smek uz rezak zvuk boxera. Ko to nije doziveo ne moze da zna, ili nece da zna.

Da ne bude zabune, 33-ojke jesu jeftine, sa losim limom, malo su tvrdje, imaju i pride dosta sitnih glupih bagova, al daleko od toga da je auto SRANJE :evil: :evil: :evil:
Cak sta vise jedno ne moze da im se porekne. Alfin znak koji stoji napred i pozadi apsolutno su opravdale svojim karakteristikama
lezanjem na putu i subjektivnim dozivljajem da se zaista vozi jedan pravi sportski auto. :cool
Ovaj dozivljaj vozaca je naravno opet u vezi sa sedenjem i onim famoznim papucicama al ajde ne moze svako to da razume :P
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Apr 02, 2006 2:29 am

Jesi li papucice gasa/kocnice/kvacila drugacije na 16v u odnosu na druge 33-jke?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Apr 03, 2006 9:51 am

necu vise da pisem (da gusim temu 33 sa 155) ali moram jos samo ovo da napisem...
stari model 155 92-95 se radio samo sa 8 ventila 1.8 motorom i ima 129 ks (165nM)
novi (prosireni) se radio od 1996-1998 i iskljucivo sa 16v motorima u istoj varijanti kubikaze i razvijali od 140 do 144 ks (169nM) u zavisnosti od tipa napajanja
samo ta 33 16v moze da parira ovom jacem motoru (1.8 16v)
ne znam obrtni moment kod 33 i tih motora...

znam da je pristrasnost cudo, ali brojke su brojke...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Apr 03, 2006 1:42 pm

Milos napisao:necu vise da pisem (da gusim temu 33 sa 155) ali moram jos samo ovo da napisem...
stari model 155 92-95 se radio samo sa 8 ventila 1.8 motorom i ima 129 ks (165nM)
novi (prosireni) se radio od 1996-1998 i iskljucivo sa 16v motorima u istoj varijanti kubikaze i razvijali od 140 do 144 ks (169nM) u zavisnosti od tipa napajanja

Ovo sada ve
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Apr 03, 2006 8:47 pm

Ljudi sta je ovo?!
Prvo pljuvanje po 33ci, pa onda poredjenje sa Alfom 155... KAKVE TO IMA VEZE SA BILO CIM?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Apr 03, 2006 8:53 pm

I ja se pitam isto....

Opet cu sve podsetiti da je skup u Bg-u (na kojem su planirane i takmicarske discipline), veoma blizu, i tamo ce svako moci da pokaze sta njegova masina i on mogu....

Tako vratimo se 33-jci o odlicnom boxer motoru :cool
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Apr 04, 2006 1:28 pm

Moja radi kao da ima 7 ventila :)

Upalio sam je posle mesec dana, oblak dima iz uberlaufa, mal se nisam ugusio...

Meni se cinilo da su papucice preblizu, posle sam zaboravio.

Krivine ? Napred je spustena 3cm, skrece ko da nema masu.
Prelazak iz trake u traku ( u gradu ) pravo zezanje.
I onu sipku cu da ugradim izmedju prednjih amortizera.

Menjac hoce da zakrci iz prve u drugu, ali koliko sam se dosada informisao, to znaci da je menjac ispravan :)

Brave na vratima su kvalitetne kao na jugu. Onaj zubac na vratima izgleda isto?!? Ne svidja mi se kako rade vrata.

Kako kupiti dobar boxer? Npr. 1.5 posto on fura sa jednim karburatorom.
Ima neki lik u oglasima prodaje motore boxer i TS.
Kako da znam da sam uzeo dobar motor? Ovo me bas mnogo interesuje!
Jel ima neki stos za proveru motora? Ili na srecu?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Apr 04, 2006 1:34 pm

Ima fora, ali uslov je da je motor na autu i da mozes da ga upalis :P
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Apr 04, 2006 1:35 pm

I onda je motor OK? Zvuci mi suvise jednostavno...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Apr 04, 2006 2:18 pm

Ne nije to fora, to je samo uslov ko sto rekoh...
1.Pregledas ga da li pusta ulje na glavama
2.izmeris mu kompresiju
3.pustis motor da radi dok se ne zagreje, ugasis ga, i skines kablove sa svecica. Zaverglas i lampica za pritisak ulja treba da se ugasi za manje od 2sec.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Apr 04, 2006 3:09 pm

Pod 1 i 3, ok!

Merenje kompresije? Ima u prodavnicama mnogo nekih aditiva za ulje koji podizu kompresiju. Verovatno je nemoguce utvrditi da li je nesto sipano u motor!? Mozda da se zameni ulje pre testa? Pa onda da se provoza jedno 100km, pa da se to sve izmeri?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Apr 04, 2006 7:27 pm

kankkunen napisao:
Milos napisao:necu vise da pisem (da gusim temu 33 sa 155) ali moram jos samo ovo da napisem...

Ovo sada ve
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Apr 04, 2006 10:54 pm

E ova je dobra... kad hoces da kupis polovan motor preko oglasa znaci treba da ga stavis u neki auto, promenis ulje, provozas 100km, pa onda izmeris kompresiju. I tako nekoliko puta dok ne nadjes dobar primerak. Nista lakse!
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Apr 05, 2006 12:15 am

Ljudi niko ne poredi ovde 33ojku sa 155-icom. Naravno da je to suludo... 155-ica je barem 5 puta bolji auto a i sasvim je druga prica od 33ojke, vise je nekako limuzinica. Prica se bazira samo na ubrzanju do 100ke...
Miloshe a i svi ostali mislim da dugujemo objasnjenje... ;)

Sve sam licno zapoceo kada sam izjavio da sam se .smorio. kada sam provozao 155 1.8 TS da ne bude zabune 92godiste.
Auto uopste ne ide kao 33-ojka moja koju znam u sraf sa motorom
1.7 8v. Razlika bi na papiru trebala da bude negde oko 1s u korist 33 ili cak manje, ali se to oseti mnogo vise a mislim bas da je razlog svemu tome,
polozaj vozaca buka motora i ostalo koja po meni subjentivno opet ide u korist 33ojke :lool: ...

I sada slobodno mogu da konstatujem, bez ikakve pristrasnosti vec krajnej objektivno :

33 1.7 8v stari model VS 155 stari model 92-95 8v 1.8 129 ks (165nM)
kao i :
33 1.7 16v novi model VS 155 novi model 1.8 16v 140 ks

Ubrzanje definitivno oba puta ide u korist 33-ojke, ali ne i top speed cini mi se. U svakom slucaju evo lako cemo proveriti na skupu ;)
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Apr 05, 2006 9:11 am

ok, samo moram da kazem da mi je zasmetalo to da taj auto ne ide nikako a da su 33 cudo? znam da ste pristrasni boxerima i toj koncepciji lagan auto, nisko teziste itd...
ja iskreno volim 33, nisam protivnik, cak sam u jednom trenutku ranije hteo da je kupim...
ali dobro, ne kazu dzabe sektasi... hehe :plavi_voli:

Povratak na “Boxer Odeljenje”