Alfa Romeo 159 (prve fotke i testovi generalna diskusija)

Generacija najlepših Alfinih automobila iz novije istorije
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Jun 23, 2005 10:39 am

Nesto sam nacuo da ce biti test voznje i da ce voziti Andrej i Paja negde u Vrscu na nekom poligonu. Nesto slicno je bilo i sa GT kada je stigla...
Ako bude tacnih informacija, javljam. Bilo bi dobro da moze da se prisustvuje tom dogadjaju... :lool: :lool: :lool:
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Čet Jun 23, 2005 9:20 pm

:thinkof:
Mislim da ce nas ljudi iz Delte pozvati... Videcemo, nece imati bolju publiku od nas u svakom sluchaju. ;)
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Jun 23, 2005 9:45 pm

chini mi se da njih to ne interesuje bash...
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Ned Jun 26, 2005 12:57 am

Slika
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Jun 26, 2005 3:21 am

Great reason not to buy german... LoL ;) veliki povratak Alfe ;) idemooooooooooooooooo ko ne skaceeee taj je vagenovacccc aleeeee ;)
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Jun 27, 2005 2:17 am

EXTRRRRRRRRA NASLOV KO DA SAM JA PISAO :dugokosi:
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Pon Okt 17, 2005 12:35 am

Slika
Slika
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Okt 17, 2005 1:08 am

cek cek Sale jel ja to dobro vidim na onoj slici da su je Francuzi proglasili najachom u klasi(a konkurencija nimalo naivna) :dugokosi:
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Pon Okt 17, 2005 1:10 am

Vidis dobro :lool: :cool
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Okt 17, 2005 1:24 am

Slika

verujem francuzima jer nemaju razloga da budu pristrasni narocito sto je i njihova 407 kao i Laguna ovde...mnogo sam happy Alfa ponovo na vrhu :love:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Okt 17, 2005 2:36 am

:shock: :shock: :shock:

stvarno nema lepseg automobila u toj klasi... posebno mi se svidja onaj detalj sa duplim izduvom na dizelu... kao da kaze imam 200bhp (i 400Nm), nemoj da se salis da krenes da me pretiches...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

...

Pon Okt 17, 2005 9:44 am

ali... tek za 2 godine dolazi "ono pravo"...
159 GTA 3,2 twinturbo 425ks :D :D :D :D :D
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Okt 18, 2005 3:06 am

Kratki MASTER TEST - Alfe 159 (Veličina fajla 10 MB)

http://homepage.sunrise.ch/mysunrise/m.coiro/index.html
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Okt 18, 2005 9:30 am

ijaoooo.... kao po shinama :D
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Re: ...

Uto Okt 18, 2005 10:33 am

Quadrifoglio napisao:ali... tek za 2 godine dolazi "ono pravo"...
159 GTA 3,2 twinturbo 425ks :D :D :D :D :D
Moze ali sam ako ga stave u Q4 varijantu ili se za.ebu pa ga stave na zadnju guru... ;)
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Okt 18, 2005 10:38 am

Daj ako neko zna Francuski nek preprica ukratko tekst iz da tog casopisa....ako ne nista moracu na ubrzani kurs... :mrgreen:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Okt 18, 2005 10:43 am

Q4 ce biti GTA... ali pazi... 3,2 twinturbo... znaci... brrrrrrrrrrr :D :D :D :D :D :D :D
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Uto Okt 18, 2005 5:39 pm

gordi014 napisao:Kratki MASTER TEST - Alfe 159 (Veličina fajla 10 MB)

http://homepage.sunrise.ch/mysunrise/m.coiro/index.html
Jel ono stvarno bilo po mokrom putu ili je to neka namestaljka.... :rotfl: :rotfl: hahaha hahaha hahaha
jel to bese prednja vuca :roll: !?
...joj kakvo odvaljivanje,cak su i kobasicari morali da priznaju :lool: :lool: :lool: ;)

Slika
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Uto Okt 18, 2005 6:47 pm

Ne znam da li je to master test koji sprovode vise evropskih redakcija...Treba da izadje u auto motor und sportu i u Quattroroute (od onih koji ovde dolaze). Treba ovih dana da bude kod kolportera. Bili su vec neki uporedni testovi i u njima je Alfa dosta dobro prolazila - pogotovu u lezanju na putu i motorima, kvalitetu materijala u unutrasnjosti, ali nije pobedjivala ukupno zbog prostora pozadi, tezine, cene i u ponekim slucajevima potrosnje i finalne obrade u pojedinim delovima. GTA verzija bi trebalo da ima biturbo 405 ks, ali s obzirom da se u Breri odustalo od tog motora (navodno zbog problema u vezi menjac-obrtni moment...), treba videti sta ce biti...Nadam se da ce GTA biti prava GT-Allegerita jer je auto pretezak.
Acqua-Olio-Benzina
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Okt 18, 2005 8:29 pm

WOW!!! ne razumem nemacki ali onaj test izgleda opasno u korist Alfe 159 !
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Okt 18, 2005 9:06 pm

Zen ne razumem ni ja nemacki ali znam da brojim pa ono gledam samo brojeve-pise tamo prvo mesto za drugo me zab.. :lool:

pazi znam ja da ce sad neke sitne duse probati da omalovaze ovo sto je 159ka napravila ALI ne moze...auto je hit u najavi

(ko je ctao novi SAT plus zna o cemu govorim,mada su i oni morali u svim poredjenjima sa nemackim triom Audi-Bmw-Mercedes da priznaju samo jedno u dirketnom poredjenju >BOLJE VOZNE KARAKTERSITIKE,BOLJA UPRAVLJIVOST,BOLJE KOCNICE> a starac vujadin je u pravu zameraju joj manjek prostora u gepeku,cenu,mesta na zadnjim sedistima,nedostatak svetla kod donje lajsne vrata i slicne glupposti. :roll:
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Uto Okt 18, 2005 10:27 pm

@starac vujadin & ekipa: Quattroruote je 159-ku pozicionirao na neko 4 ili 5-to mesto... A ispred stavio (3-4) N*mca, ne bih se iznenadio da 90% akcija tog chasopisa drzhe Nemci, a SatPlus je isprdak od quttroruote-a namenjen nashem trzhishtu, tako da sve prepisuju od njih...

Mislim da se blizhi vreme kada ce ARCS pokrenuti svoj magazin! :cool

P.S. Mislim da treba zanemariti sve prodane dushe shto iz Italije, shto iz Nemachke i pogledati shta Englezi kazhu... ;)
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Sre Okt 19, 2005 2:22 am

Master test je test vise evropskih redakcija, nije samo Quattroruote u pitanju, a zajednicki ga objavljuju svi. Treba da bude u sledecem auto motor und sportu, verovatno ce ga podeliti u dva broja. Zbog toga se moze reci da je takav test dosta objetivan. Inace Quattroruote testovi su ozbiljni i studiozni, ne moze se reci da su neobjektivni kao nemacki. A nemacki su neobjektivni u samo u visokotiraznoj stampi, dok je recimo Sport Auto vrhunski casopis. Ovaj rezultat gde Alfa pobedjuje je vezan samo za vozne karakteristike, te sumnjam da je pobedila u celom testu, ali videcemo uskoro. Nemojte se nervirati, Alfe su takvi automobili koji retko pobedjuju na testovima, jer treba biti svuda dobar, nigde los, a Alfe su ipak namenjene za osobenije vozace koji tolerisu i pokoju manjkavost. Takve ce uvek biti, bez obzira sto se trude i oni da ugode masovnom ukusu. Cak mislim da ce 159 verovatno imati najbolji prijem kod Nemaca od svih Alfi jer je puno Nemaca u menadzmentu Alfe, kao sto se loze i na Ferrari zbog Schumija, na Lamborghini zbog Audija...Problem je sto Fiat grupa, sem Ferrarija nema para da lobira u uticajnim casopisima.
Acqua-Olio-Benzina
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Okt 19, 2005 9:46 am

starac vujadin napisao:Ne znam da li je to master test koji sprovode vise evropskih redakcija...Treba da izadje u auto motor und sportu i u Quattroroute (od onih koji ovde dolaze). Treba ovih dana da bude kod kolportera. Bili su vec neki uporedni testovi i u njima je Alfa dosta dobro prolazila - pogotovu u lezanju na putu i motorima, kvalitetu materijala u unutrasnjosti, ali nije pobedjivala ukupno zbog prostora pozadi, tezine, cene i u ponekim slucajevima potrosnje i finalne obrade u pojedinim delovima. GTA verzija bi trebalo da ima biturbo 405 ks, ali s obzirom da se u Breri odustalo od tog motora (navodno zbog problema u vezi menjac-obrtni moment...), treba videti sta ce biti...Nadam se da ce GTA biti prava GT-Allegerita jer je auto pretezak.
GTA ce imati 3,2 Twinturbo sa 425ks dok ce u breri biti V8 iz Masseratija

Ja cekam da vidim sta ce Jerremy Clarkson da kaze ili Tiff iz 5TH Gear-a... kad su auto testovi u pitanju, verujem njihovom sudu iskljucivo...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Okt 19, 2005 11:02 am

Ono na nemackom VOX kanalu znachi VOZNE KARAKTERISTIKE danas sam pitao za prevod

znachi potvrda onog sto sam rekao razbila ih je sve u voznji

Povratak na “Alfa Romeo 159 | Brera/Spider | 8C Comeptizione/Spider”