ALFA ROMEO 75 - The Last Real Legend!

Alfa Romeo 75 | Alfa Romeo Alfetta | Alfa Romeo GTV | Giulietta | Alfa 90 | SZ/RZ
Legende koje jure.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Dec 27, 2005 7:48 pm

Ovo mi je poslao nas drugar Vlada iz Negotina, a na prodaju je sledece:
-Alfa 75 1.8 (carb.),
plus bonus...
-1.8 motor sa odlicnim hilznama,
-Glava sa bregastim osovinama,
-Rezervno krilo.
-Jos par vrata sa staklima.

Sve to zajedno kosta 300 eura!!! NE VISE: SADA JE 200eura!!!!!!!
Za ostale informacije obratite se Vladi na 019/542186

Slika
Slika
Slika
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Jan 03, 2006 3:15 am

Ima li ko ovakav prednji branik?

Upravo mi je jedan idiot razbio prednji branik pa kad ve
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Jan 04, 2006 2:03 am

:shock: :shock: :shock:
Definitivno jedna od najlepsih Alfi 75 ikada!!!
:lool: :lool: :lool:
Kada ce moja tako izgledati? :(
Sumnjam da je moguce naci takav branik... :(
Ufff...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Jan 04, 2006 2:13 am

:thinkof:

ne znam kada ce tvoja ovako izgledati, ali neka ti to bude moja zelja za novu godinu...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Jan 04, 2006 3:49 am

Ja imam zadnji branik i zadnja pro
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Sre Jan 04, 2006 8:57 pm

Slika
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Jan 04, 2006 9:48 pm

He, he i tamo sam
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Sre Jan 11, 2006 4:00 pm

@Frish(ki): Kakva je situacija za ubacivanje jednog 2.0 V6 TuRbo u 75-icu?

-Znam da je 2.0V6 TuRbo izveden iz 3.0V6, ali situacija vezana za samu ugradnju - ima li osnove razmishljati o tome? :P :cool
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Jan 11, 2006 8:12 pm

Bilo bi zajebancije, ali mislim da je izvedivo

Treba iskemijat nosa
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Sre Jan 11, 2006 9:04 pm

Hmmm, malo sam listao alfagtv6.com i vidim da masovno prebacuju 3.0V6 iz 164-ke. Problem je naravno papreno veca registracija a i naci 3.0... Sa 2.0 TuRbo je sve (u pochetku lakshe). Hmmm, kad se tu doda da ima neka 75-ica 2.0 TS sa crklim motorom... :lool:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Jan 11, 2006 9:16 pm

Verovatno bi bilo najlakse kada bi se kao osnova uzela 3.0 V6, a onda na nju da se zakaci izduvna grana sa turbinom od 2.0 V6 modela. Naravno "najlaksa" je relativan pojam, posto ostaje zezanje sa sistemom ubrizgavanja, tj compom.
Druga verzija bi bila vadjenje 3.0 V6 i ubacivanje na njegovo mesto 2.0 V6 turbo motora. Kacenje bi bilo 90% odgovarajuce, a kako Sira kaze, ostaje tada namincavanje kardana.
Prva verzija je EVIL :twisted: , a druga je GOOD :lool: !!!
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Sre Jan 11, 2006 10:03 pm

3.0V6 24v

Max. output
(DIN) 209.9 PS (207.0 bhp) (154.4 kW)
@6300 rpm
Max. torque
(DIN) 270.0 Nm (199 lbft) (27.5 kgm)
@5000 rpm

+Malo dorade na nekih 250ks [obrtni moment ostaje tu gde jeste]... :oops:
Shta bi se desilo sa menjachem od 2.0TS u kombinaciji sa ovom cica macom? :twisted: :|
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Jan 11, 2006 11:04 pm

Po meni najbolje bi bilo napravit po
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Čet Jan 12, 2006 12:05 am

Hm, bash sam prichao sa Boost-om na temu supercharger ili turbo. MNOGO isplatljivija varijanta je turbo konverzija i to u smislu LPT [low pressure turbo] - dakle sa pritiskom ogranichenim do 0.5 bar.

Sam sistem kontrole motora mozhe da se "prilagodi" ovoj konverziji, te nije potrebna dodatna kontrola. Neki optimum dobitka snage na TS motoru sa LPT je od 25 do 30 KS i obrtni momenat od 50 do 60 Nm. :twisted:

Konverzija u cenovnom rangu 500 - 700 eur koja je odlichna osnova za dalje experimentisanje ali uz otvaranje motora. Sa supercharge-om si ogranichen... :(

[quote="sira"]Jo
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Jan 12, 2006 11:51 am

@ Laky a varijanta da se ubaci 3.0 12v i da se stavi 2 LPT-a?
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Pet Jan 13, 2006 1:45 am

Milos napisao:@ Laky a varijanta da se ubaci 3.0 12v i da se stavi 2 LPT-a?
:lool:

Paaaa, pravo da ti kazhem pre bih poslao Boost-u glavu da odradi Venturi siceve za pochetak, mada sve zavisi... :lool:

@Frish: Ide li neko od vas novosadista uskoro gore severno (Subotica), ima neka 2.0TS sa riknutim motorom za 850 eur. :lool: Kazhe lik *88. a limarija u super stanju... Chisto da bacite okce... :)
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Jan 13, 2006 2:11 am

Zamoli coveka da ti posalje slike, pa ako je pleharija ok... odoh ja da je kupim za 600eur.
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Pet Jan 13, 2006 2:15 am

Plashim se da taj nije video ni digitalni fotoaparat ni kompjuter... Mislim helo? Kazhe ovo ti je pravi mladalachki auto [kome ne radi motor] hahaha

Inache osnovna cena je 950, pleh (radjen) farban proshle godine... :?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Jan 14, 2006 11:11 am

ALFA 75 2.5 V6 DTM Evo Competition :shock: :shock: :shock:
Posto je vlasnik ove lepotice, iz bezbednosnih razloga, limitirao broj obrtaja na "samo" 10000 ob/min (sa 14500 ob/min :shock: ), to je naravno dovelo da i snaga bude redukovana sa 450ks na "tricavih" 385ks ;) EVO se vozi iskljucivo na racefuel od 116 octana :cool Izduvni zavrsetci od carbona, pozajmljeni su od Ducati 996 modela :twisted:

SlikaSlika SlikaSlika SlikaSlika
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

I dalje pesak

Pet Feb 03, 2006 8:50 pm

Eto, ja reko da se javim.
Kako mi i dalje nema kola, malo slabije posecujem forum, iako gde god se okrenem sve me podseca, :(

Buuuhhhaaaa

BTW. pozajmljujem sad od Fiat Brava, i tako. Fin 'talijanski motor, rado se vrti (1.6) ali vesanje :(
Brze sam prolazio kroz krivine sa ocajnim guma sa 75 nego sa dobrim gumama sa Bravom. A tek dodavanje gasa u krivini bez spera je skroz besmisleno. A servo volan, kao da sve vreme vozim po ledu. Tako da vozim izuzetno fino i tripujem se da je to bas bas dobro. Vise ni oko slavije ne dodajem gas. Covece, kako zivot izgubi tu ostrinu bez 75-ice. Mali, ali beznacajan plus je sto su se susreti sa policijom sveli na nulu. Ranije su me zaustavljali bar jednom nedeljno sa veselim pitanjima ( "A ti to na dva tocka? Sta si pio? Kako to vozis? Gde toliko zuris? Ne valjaju ti kocnice? Oces na tehnicki? Sad cu da zovem patrolu. ").

Ponovo gledam halooglase, pratim pa cu nesto da kupim.
Killaz vise nije jedini bez alfe :lool:

Pozdrav
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Pet Feb 03, 2006 9:47 pm

Matori, ima jedna 75 Turbo... Gledao sam je, jbga dosta je syebana, ali ima potencijala za sredjivanje. Zatvorila bi se (cenim) za nekih 1700 eur (nashe table, naravno).
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Koja turbo?

Sub Feb 04, 2006 12:17 pm

Jel' ova u Sabcu?
Zvao sam coveka, po njegovoj prici sve je dobro.
Kaze da je menjao dihtung glave, sto ne znam da li je dobar znak ( kriva glava ili tako nesto) ili je normalno za turbo sa 215k.
Pitam za menjac, dobar. Cini mi se da nije nesto investirao u ta kola.
Trazi 2000 ali nije fiksno.

Koliko je syebana?

realno ako je syebana i malo ne bih isao preko 1500e
Kome ce da proda turbo sa 215k neocuvan za 2000?
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Sub Feb 04, 2006 12:46 pm

Da, ta u Shapcu. Idemo redom;
Ishli smo nas trojica da je gledamo, Milos, Crni (mehanicar jako dobar) i ja.

Limarija, izgleda dobro (nismo gledali odozdo), ali vrata sa jeve strane su nabijena, dok sa desne strane imaju zazor izmedju prednjih i zadnjih za jedan prst.

Krov je izgledao ok i linija automobila je izgledala ok, ali neki odarac od pozadi je primila, pa se to verovatno odrazilo na auto... Vidljivo je ispupchenje na zadnjem levom krilu (branik preneo udarac). Zadnja vrata (leva) se ne otvaraju, a desna jedva. Tip mu je inache, podigao prednji deo od zemlje. :(

Enterijer je syeban - bar za moje kriterijume - menjao bih.

Motor; Crni je konstatovao da su bregovi oshteceni (po zvuku). Leteci lezajevi zvuche ok za josh neku kilometrazhu. Problematichno je ponashanje motora u leru (gushi se i gasi). Takodje prenosi dosta vibracija na ceo auto, verovatno otishao neki nosach... U vozhnji se automobil ponasha solidno (mislim na veshnje), menjach lepo upada u brzine i lamela odlichno radi posao. Jedino je evidentno mrtvilo do 3000 obrtaja koje je mislim povezano sa problemom oko elektronike.

Sve u svemu, da bi auto bio tip top stanje dodati josh minimum 1000 eur i pitanje je na shta bi se josh naishlo od problemchica... Nismo ga gledalo odozdo.

Eto, nadam se da sam ti malo priblizhio situaciju. Tip ochigledno nema pojma shta ima, pa je auto akao kako je stigao, bez odrzhavanja... :(
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Feb 04, 2006 7:37 pm

Bedak,

Kad primi udarac od pozadi lako se pokrivi skoro do krova. Znam kako je meni izgledao auto posle udarca.

Bregovi ne mogu da zive toliko dugo i inace. Ako ima vibracija, moguce da nije u balansu kardan sto je zajebano. Niste videli gume na kardanu, a to je isto verovatno zrelo. Sto se tice osecaja u voznji, verovatno su sve gume u vesanju zrele za zamenu, ali to se ne oseti puno u voznji.

Ali podigao nos od zemlje, to je vrhunska stvar, verovatno je smetalo kad ide preko oranja :-)

Sve u svemu nece ga on prodati brzo. Sa ovim sto znam sad verovatno se ne bih upustio u tu pricu ni za 1000e.
Dok se ispravi limarija, ofarba ceo, promeni enterijer, sredi motor, verovatno i turbo valja osveziti...

Tuzno je sto ce neko uzeti ta kola i voziti ga do kraja dok ga ne unisti za godinu dve.
Steta sto Alfa nije prodala vise 75-tica kad ih je pravila.
Nije ih jos puno ostalo.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Feb 05, 2006 4:11 am

Pozdrav Lorenco!
Zao mi je sto si jos uvek bez 75-ice :(
Sto se tice Turba iz Sabca, ja stvarno ne znam sta vi ocekujete za te pare :? Pogledajte kakve se grobine prodaju po oglasima za 1500-2000eur... Kad mi napise neko 1700eur, za 1.6carb iz 86god, truo, celave gume, presao 290.000km, trosi vise ulja nego plina i benzina zajedno (a benzina trosi puno!), dodje mi da poludim :mad:
Turbo 75 sa 165ks (QV-kakav raritet!), '91, klima, servo,...itd, u kakvom god da je stanju, preko nije ispod 1500eur (i to u Italiji, u ostalim zemljama nije ispod 2500eur). Sve i da moze da se uveze, ne bi ovde izasao ispod 2400eur. Stvar je samo da li neko zeli taj model ili ne. ON VREDI TOLIKO!
Treba da se radi? Mozes misliti... Ali kad se uradi, onda vozis PRAVU ALFU :cool
Ja da imam viska 1500 evropljana, taj bi auto bio odavno kod mene...
Od viska glava ne boli :twisted: A vi i dalje kalkulisite :lool:
Alfa se ne kupuje digitronom...

Povratak na “Alfa Romeo Transaxle”