Pitanje za gume
- Rik
- Saradnik Uprave
- Garaža: AR 156 1.9 JTD 2005
Renault Clio 1.2 1999 - Lokacija: Beograd
Kada sam uzimao gume jesenas, pitao sam za razliku izmedju Tigra i Taurusa. Rekose mi da se Tigar pravi u Rumuniji, a ovaj drugi kod nas i da je navodno jos razlika to sto Taurus ima malo veci procenat gume. Kao to je jedina razlika.
Ne znam sta im nisam radio i na suvim i na mokrom pri raznim brzinama, jedina stvar koju sam primetio jeste to bocno klizanje na vlaznom. Kod kocenja na vlaznom nisu vrhunske, ali su krajnje solidne.
Sent from my A0001
Ne znam sta im nisam radio i na suvim i na mokrom pri raznim brzinama, jedina stvar koju sam primetio jeste to bocno klizanje na vlaznom. Kod kocenja na vlaznom nisu vrhunske, ali su krajnje solidne.
Sent from my A0001
- machella
- Garaža: 156 3.0 V6
159 SW 2.4 Q-Tronic - Lokacija: Požarevac
@rik svi ovi brendovi se prave kod nas, nekada je bio u Madjarskoj sada su ga preselili kod nas ( ili bar veći deo ) kao i kormoran i riken
Wintera je ok po snegu, malo vlage na kolovozu i tu je kraj svakoj ostrijoj voznji, plus ogroman minus sto su bocni zidovi previse mekani, imajuci u vidu da je zimska guma
Wintera je ok po snegu, malo vlage na kolovozu i tu je kraj svakoj ostrijoj voznji, plus ogroman minus sto su bocni zidovi previse mekani, imajuci u vidu da je zimska guma
- Brzi
- Garaža: Alfa 156 sw 2005 1.9 jtd 16v m-jet
Imam Tigar winter1 u dimenziji 205/55 R 16 druga sezona i dok je u prvoj sezoni bila sto se tice buke ok trenutno je katastrofa na vecim brzinama je bas bucna,po mokrom ostru voznju zaboravite jel sa ovom gumom se samo moze zavrsiti negde u kanalu koliko je losa po mokrom.Sto se mene tice kupljen Tigar sad i nikad vise mada sto je vec neko rekao za te pare se ne moze ni ocekivati vise.Sto se tice letnjih moje preporuka za Dunlop sport BlueResponse odlicna guma kako na suvom tako i na mokrom necujna.
- Shanirani
- Garaža: 156 2.0 TS
Ja sam Winteru dobio uz auto. I 2 sezone sam je vozio. Ma kakvi, odma proklizava kad se cimne. O ABS-u necu ni da pricam. Razlika u kocenju izmedju ove fulde i wintere OGROMNA!
Inace gledacu da sacekam jos malo sa gumama i da uzmem Fuldu sport. Ne daju mi se pare za nesto sto nece da zadovolji dimenziju felni, da hocu da mi auto bude nesiguran na svakom malom cimanju stavio bih 15 felne..
Inace gledacu da sacekam jos malo sa gumama i da uzmem Fuldu sport. Ne daju mi se pare za nesto sto nece da zadovolji dimenziju felni, da hocu da mi auto bude nesiguran na svakom malom cimanju stavio bih 15 felne..
- Bojan90
- Garaža: 156 1.6ts
- veljko1
- Garaža: Volvo V50 DRIVe
ex:Alfa Romeo 156 1.8TS - Lokacija: Backi Jarak_NS
https://www.adac.de/infotestrat/tests/r ... geId=31821
proslogodisnji test u jos jednoj aktuelnoj dimenziji 205-55-16
proslogodisnji test u jos jednoj aktuelnoj dimenziji 205-55-16
"When I see an Alfa Romeo go by, I tip my hat."
Henry Ford
Henry Ford
- PapaSle
- Garaža: "Il Biscione" 147 JTDm
Došlo je vreme da se razmišlja o letnjim 17 gumama...
Pa su mi se kao alternativa postavile nove Tigrice ili Sava, ili sa druge strane neke polovne brendiranije....
Rekao bih da ovde ekipa navija za nove gume uvek... Nisam neki agresivac od vozača, al i te kako vidim i osetim razliku kad se vozim letnjim Dunlop i zimskim Tigricama... Razlika je nebo i zemlja... Vidim solidne ocene za Tigrice, a slabije za Savu? Iako je Sava vidim i na listama dobro rangirana.. U čemu je problem? Ako je jedini problem što se brže jede, to me ne zanima, ne šibam nikad preko 15 000 godišnje ili ti 8 000 sa letnjim...
Pa su mi se kao alternativa postavile nove Tigrice ili Sava, ili sa druge strane neke polovne brendiranije....
Rekao bih da ovde ekipa navija za nove gume uvek... Nisam neki agresivac od vozača, al i te kako vidim i osetim razliku kad se vozim letnjim Dunlop i zimskim Tigricama... Razlika je nebo i zemlja... Vidim solidne ocene za Tigrice, a slabije za Savu? Iako je Sava vidim i na listama dobro rangirana.. U čemu je problem? Ako je jedini problem što se brže jede, to me ne zanima, ne šibam nikad preko 15 000 godišnje ili ti 8 000 sa letnjim...
- DaliborLazarevic
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 JTD 2004
- Boban
- Garaža: Alfa 147 1.9 jtd 16V
Ako ne prelaziš mnogo... možda polovne, ali sa dovoljno šare, brendirane, ne mnogo matore...
Ja lično ne volim polovne
Re: Pitanje za gume
Još jedan glas za nove gume. Mada...PapaSle napisao: Rekao bih da ovde ekipa navija za nove gume
Ako ne prelaziš mnogo... možda polovne, ali sa dovoljno šare, brendirane, ne mnogo matore...
Ja lično ne volim polovne
- PapaSle
Ima za 5100 Sineris... To je ljudi presmešna cifra...
Opet, baš naginjem na Savu UHP koja je 7000 komad.
Tu su još Lassa i Debica
Opet, baš naginjem na Savu UHP koja je 7000 komad.
Tu su još Lassa i Debica
- kovalski
- Garaža: ex 156 1.9 JTD 16V giugiaro
remap;
ex 166 2.0 TS
ex 156 SW 2.0 SP3
ex159 SW
ex GTV CUP limitata No_076 2.0 TS
Vectra C CDTI 16V
Yamaha FZ6R - Lokacija: Žabalj
Ja bih uvek išao radije na novi tigar, nego na polovne "brendiranije"..Mada iskreno nikad nisam bio u takvoj varijanti, uvek su išle- kupljene neke felne+gume 

- Boban
- Garaža: Alfa 147 1.9 jtd 16V
Po meni je Sava bolja od Tigra, a Lassa na kraju mogu da ispadnu vrlo dobre gume
Ako ima neko ko je vozio Lassa gume, neka kaže kakve su po udobnosti npr.
Ako ima neko ko je vozio Lassa gume, neka kaže kakve su po udobnosti npr.
- YUgisa
- Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Pa ja sad u globalu ne bih govorio tako. Da je i jedan proizvodjac bas sjajan, nije, Tigar Winteru i Sigurnu ne bih stavio na svoj auto ali zato Prima/Syneris kao da nije ista fabrika pravila... Savu sto sam uzeo za rezervnu ne znam koji je model ali samo za to bi je i uzeo a i za to sam se odlucio samo zato sto je bila ubedljivo najeftinija u toj dimenziji a da sam bas primoran, pre bi uzeo Siguru od tog modela Save... Ali mozda neki njihov top model je ok, mada nemam iskustva.
Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."
- machella
- Garaža: 156 3.0 V6
159 SW 2.4 Q-Tronic - Lokacija: Požarevac
Iskustva drugih ljudi sta su mi rekli dok sam gledao gume za ovu sezonu, sava posle 5-10,000 je izgubila sve benfite koje je imala, postala puno bucna, puno njih se zale na deformacije... Tigar letnju nisam ni gledao a ni imao, znam par ljudi koji su je kupili pa ce verovatno posle testiranja moci i da kazu nesto o njoj, mada koliko para toliko muzike kao sto je i uvek bilo...
- YUgisa
- Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Ja Tigar Primu nisam uzeo u obzir dok drug nije slucajno kupio polovne 2 godine stare sa felnama. Ja sam se toliko iznenadio kvalitetom nakon nekih 50ak km voznje njegovog auta da sam odmah uzeo i sebi 

Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."
- edin
- Saradnik Uprave
- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Aj da opet pljunem po savi intesi UHP, posto ocigledno malo ko cita, nije losa, ali se toliko dezintegrise, da je to strasno, znaci ponavljam dezintegrise, a ne trosi...
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- Antonijo
- Garaža: Alfa Romeo 166
- Scorpiobg13
- Garaža: Alfa Romeo MiTo 1.4 95ks
Alfa Romeo 147 - Lokacija: Beograd
Ja sam vozio Lassu zimsku na celicnim 15cama do pre 15tak dana. Iskreno, jedva sam cekao da menjam uzeo sam je polovnu po dot u 2god staru dobra sara. Licno nisam prezadovoljan, brzo se trosi i poprilicno je bucna, ipak u snegu piiiip kopala. Danas sam za alu felne uzeo 2 nove tigar 215/45 17ce i iskreno prvi utisak je da su dosta mekane. Ja mislim da su one bolje nego polovne 4godine stare cuvane u ko zna kakvim uslovima. Za ove pare sa normalnom voznjom, ne trazeci neke specijalne performanse mislim da je fenimenalna, pa makar svake godine kupio po 2nove za pogonske a od prosle stavljao ppzadi. Moje misljenje, videcemo kako ce se pokazati... Mada ko moze ipak premijum brend nov je nesto najsigurnije, velika se razlika oseca i u stabilnosti i tvrdoci izmedju nove i polovne gume. Pozadi imam good year iz 2006. Sa sarom 7mm ali ipak je 10god matora, iako je hvatala prasinu kod drugar u inostranstvu, i dalje je izgubila elasticnost da bi stajala napred. Ja takodje razmisljam i sta u slucaju pucanja gume, mislim da ce pre puci polovna ma koji proizvidjac bio. 
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
- Milosch
- Garaža: AR 156 1.8ts
Danas baš pričao sa drugom koji na svojoj 156 nosi 225/40/18 Syneris,kaže da su za sada dobri rezultati,guma izuzetno udobna,i reče da se dobro nosi po suvom a i po ovom kišnom vremenu.Naravno pričam o novim gumama,ne polovne.Plaćao 5800 u Rumi.
- Sauriann
- Drug Član
- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
vozim ih u istoj dmenziji i guma je za te pare odlicna. Preudobne su ali se zato brzo trose (nema deformisanja vec potrosnja).
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
- PapaSle
Odlučio sam se za nove. Ali koliko god naginjao na Intensu UHP, šokiram se kad vidim koliko ljudi hvale Sineris....
S obzirom da sam kupio nove Vintere i nisam najzadovljniji iako nisam nešto prezahtevan vozač, ne znam kako ću se sad opet odlučiti za nove Tigrice...
Opet procitam Edinov post i opet ne znam... Nije mi problem ako se trosi. Al da se izdeformise ili da gubi rub i da ne drzi dobro, to ne dolazi u obzir...
S obzirom da sam kupio nove Vintere i nisam najzadovljniji iako nisam nešto prezahtevan vozač, ne znam kako ću se sad opet odlučiti za nove Tigrice...
Opet procitam Edinov post i opet ne znam... Nije mi problem ako se trosi. Al da se izdeformise ili da gubi rub i da ne drzi dobro, to ne dolazi u obzir...
- Crni
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Mikele, Zen i ja cemo ti reci drugu pricu - da ta guma uopste nije losa. Veoma je moguce kako ti zapadne...
Uzeli smo ih prethodne godine a ove cemo ustanoviti da li je izgubila neke benefite, mada ne bih rekao.
Uzeli smo ih prethodne godine a ove cemo ustanoviti da li je izgubila neke benefite, mada ne bih rekao.

Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
- Mikele
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 147 2.0 ex 1.6
147 FL 2.0 - Lokacija: Beograd
Ja sam već nedelju dana na letnjim gumama i za sada nisam primetio bilo šta što se tiče guma,a prešao sam oko 600km u ovoj sezoni.Ima mnogo do toga i kako se čuvaju u toku zime.
Tenore je svoje 18ce stavio pre mesec dana,ni kod njega nikakav problem.
Tenore je svoje 18ce stavio pre mesec dana,ni kod njega nikakav problem.
Ako ne možeš da napraviš sam,barem pokvari drugome
- Caca
- Drug Član
- Garaža: GT 2.0 JTS
GTV 2.0 V6 TB
ex GTV 2.0 16v
ex 147 1.9jtd
ex 145 1.6box
ex 33 1.7 - Lokacija: Beograd
Isto tako, na GTV-u, su se pokazale kao jako loš izbor. Kupljene nove prošle sezone i nije postojala krivina u kojoj nisu proklizavale. Mikele probao, jer mi nije verovao, može da potvrdi.