Pitanje za gume
- edin
- Saradnik Uprave
- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Mene da pitas,
zaobilji obe i dosegni do fulde sportkontrol...
sava ni za onu stvar...
zaobilji obe i dosegni do fulde sportkontrol...
sava ni za onu stvar...
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- Sauriann
- Drug Član
- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
- Bojan90
- Garaža: 156 1.6ts
Mislim da Lassa nije nista bolja od Tigra, tako da bih uvek pre nje uzeo Savu. Hankook ima slicnu cenu kao Fulda, vozio sam i jedne i druge gume i obe su dobre.
- Shanirani
- Garaža: 156 2.0 TS
Hankook 11300
Fulda 11400
Sava 8800
Lassa 8700
Kad se to pomnozi sa 4 ispada 10000 vise za ove 2 gore. Dal se isplati?
Da dodam, ja ne idem na stazu. Vozi malko agresivno ali ne kao i drugi. Tako da mi ne trebaju neki semi slikovi itd. Vrv ce te gume 3 godine da mi traju.
Fulda 11400
Sava 8800
Lassa 8700
Kad se to pomnozi sa 4 ispada 10000 vise za ove 2 gore. Dal se isplati?
Da dodam, ja ne idem na stazu. Vozi malko agresivno ali ne kao i drugi. Tako da mi ne trebaju neki semi slikovi itd. Vrv ce te gume 3 godine da mi traju.
Poslednja izmena od Shanirani u Uto Feb 23, 2016 2:30 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
- bokac
- Garaža: 155 v6 & 156 jts ss
- Shanirani
- Super_genije
- Garaža: Alfa Romeo 159 2.0 jtdm
-----------------------------
ex Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8V 2003 - Lokacija: Bec Austrija
zar nije obrnuto? 45 odnosno 50 je procenat od sirine i to je visina. Prema ovome sto si rekao to ispada 96.75mm i 112.5mm... to je 16mm razlike u poluprecniku odnosno 32mm u cijelom precniku gume...
Assumption is the mother of all fuckups
- YUgisa
- Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Voziti po stazi ili voziti agresivno po gradu su totalno dva pojma, nebo i zemlja... Tako da se nemoj zavaravati sa tim fazonima ne idem ja na trke, ako nemas da kupis bolje, kupi sta imas ali nemoj se zavaravati (i sebe i druge) da si kupio dovoljno dobre gume, nego se prilagodi njihovim mogucnostima. Zna se sta je guma za stazu, sta je samo kvalitetna, a sta losa guma za svakodnevnu voznju i koje su razlike u voznji i performansama... Kupiti kvalitetnu gumu ne znaci samo da ti mozes pomerati granicu u divljanju na gore, nego i da ce napraviti razliku kad treba nesto na kolovozu i da izbegnes...
Ne pratim preterano testove, ali Sava tu i tamo napravi nesto na nivou nekih ozbiljnijih guma, za ovu Lassu nisam video nista posebno dobro...
Ne pratim preterano testove, ali Sava tu i tamo napravi nesto na nivou nekih ozbiljnijih guma, za ovu Lassu nisam video nista posebno dobro...
Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."
- Shanirani
Ma zajebao sam se. Verovatno za 225 je 40 ili 35..Super_genije napisao:zar nije obrnuto? 45 odnosno 50 je procenat od sirine i to je visina. Prema ovome sto si rekao to ispada 96.75mm i 112.5mm... to je 16mm razlike u poluprecniku odnosno 32mm u cijelom precniku gume...
- nole1985
- Garaža: ex Alfa 147 jtdM 16v 2006. 5p distinctive
Alternativa ti je 225/45, i ona je takođe znatno jeftinija od 215/45...ali kao sto znamo, TS motor nije baš toliko potentan da bi mu povećavao točak, uostalom najbolje znaš šta si do sad vozio i kako ti se ponašao auto sa tom dimenzijom...ja mislim da nije dzaba data ta preporuka 215/45. 

- veljko1
- Garaža: Volvo V50 DRIVe
ex:Alfa Romeo 156 1.8TS - Lokacija: Backi Jarak_NS
za te pare (i manje) sam uzeo michelin primacy u 16 cola.
"When I see an Alfa Romeo go by, I tip my hat."
Henry Ford
Henry Ford
- Shanirani
- edin
- Saradnik Uprave
- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Sano, moj predlog ti je tigrusa sinergis, malo ces gubiti na mokrom, ali vozio sam savu uhp, i nije mi se svidela uopste, a trosi se ko besna 

“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- bokac
Uf, citas mi misli. Kupicu uskoro gume pa se lomim izmedju bas te dve. Jedino neznam da li je tiha ta tigar

- Shanirani
- Rik
- Saradnik Uprave
- Garaža: AR 156 1.9 JTD 2005
Renault Clio 1.2 1999 - Lokacija: Beograd
Drugar ima Syneris na 156 i jako je zadovoljan kako to funkcionise.
Inace, na vise mesta je spominjano da Tigar lose radi na mokrom. Trenutno su kod mene Taurus Winter1 (valjda se sada Tigar i Taurus jedino razlikuju u drzavi proizvodnje i vrlo malo u performansama) i vrlo dobro drze i po vlaznom. Pri kocenju takodje jako lepo drze, samo sam pri ostrijem ulasku u krivine primetio da ima onog bocnog klizanja u maloj meri.
Sent from my A0001
Inace, na vise mesta je spominjano da Tigar lose radi na mokrom. Trenutno su kod mene Taurus Winter1 (valjda se sada Tigar i Taurus jedino razlikuju u drzavi proizvodnje i vrlo malo u performansama) i vrlo dobro drze i po vlaznom. Pri kocenju takodje jako lepo drze, samo sam pri ostrijem ulasku u krivine primetio da ima onog bocnog klizanja u maloj meri.
Sent from my A0001
- bokac
Ima na kupujem prodajem nove tigar gume mislim iz Uzica je neka prodavnica 16" i 17" kostaju po 5000 din.
A da li su tihe? Ne bih je kupio ako je bucna sanse nema.
A da li su tihe? Ne bih je kupio ako je bucna sanse nema.

- sinisa
- Garaža: '19 Alfa Romeo Stelvio 2.2
'23 Skoda Superb 2.0TDI
'13 Audi A6 Allroad 3.0TDI
###############
Ex '11 Alfa Romeo 159 2.0JTDm
Ex '09 Alfa Romeo 159 1.8MPI
Ex '11 Audi A7 3.0TDI
Ex '07 Citroen C4 2.0VTS - Lokacija: Beograd
Pregazio sam sa 18" Synerisom 10.000km, tj. Taurus 401, ali to je ista guma i pravi se u Pirotu. Nivo buke je minimalan (pre sam vozio Pirelli 16"), ne bih rekao da su bučnije. Moje razvijaju neki zvuk oko 70km/h, koji brzo nestane... možda je to built-in feature da upozore na policiju
Po mokrom ima razlike, čini mi se da se ipak nešto lošije ponašaju (agresivnije kočenje pali ABS kada ga nisam očekivao).
Ukupan utisak je više nego povoljan, pogotovo što mi se ne drže na kolima gume od 20.000+ na raznim mračnim parkinzima.

Po mokrom ima razlike, čini mi se da se ipak nešto lošije ponašaju (agresivnije kočenje pali ABS kada ga nisam očekivao).
Ukupan utisak je više nego povoljan, pogotovo što mi se ne drže na kolima gume od 20.000+ na raznim mračnim parkinzima.
- Rik
- Saradnik Uprave
- Garaža: AR 156 1.9 JTD 2005
Renault Clio 1.2 1999 - Lokacija: Beograd
Mislim da buka dosta zavisi od samog asfalta, bar je tako kod obih mojih zimskih. Ima deonica gde se nista ne cuje, bukvalno, a na jednoj deonici od par km je zvuk kao kada prolazi avion. Isto to mi se desavalo i sa Goodyear-om, tako da definitivno nije do guma.
Sent from my A0001
Sent from my A0001
- YUgisa
- Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Ovo mi je zaista tesko poverovati jer i iz mog iskustva i po testovima, Wintera i druge Tigar varijacije zimskih guma su ocajne gume po mokrom, medju najgorima. Ali da je u globalu los po mokrom, to nije, cale ima na svom autu Siguru i nisam siguran jel Wintera ili Winter1, ista dimenzija guma ali je prosto neverovatna razlika po mokrom u korist Sigure. Cak i po suvom ima razlike, jer sa Sigurom ne moze da slajfuje a sa Winterom se to relativno cesto desavaRik napisao:Drugar ima Syneris na 156 i jako je zadovoljan kako to funkcionise.
Sent from my A0001

Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."
- MiloshBg
- Garaža: No Alfa, no fun...
- TheWickerMan
- Administrator
- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
Ja se sa Winter1 navozah ove zime, i po snegu i po suvom, jedino da su malo bolje na mokrom ali od ove cene nisam blje ni očekivao . Naravno, jako je bitno da su nove 

- machella
- Garaža: 156 3.0 V6
159 SW 2.4 Q-Tronic - Lokacija: Požarevac
Meni nije jasno koja im je fora sa gumama iz domaceh mishelina, svi brendovi imaju slican dizajn za razlicita trzista, jedino postoji tigar od 50e i od 100e, isti naziv isti kataloski broj samo postoji neka kruzijalna razlika koju treba utvrditi, tu mi nesto jako smrdi...
Ili je dot stari ili je neka kolicina "test" serije pa je zavrsila samo kod nas u zemlji jer je cena "normalna" u inostranstvu. Zanimljivo je da taj jeftin tigar prodaju jedino domace firme dok bilo koja strana firma koja ima veliki lager svih guma prodaje tigar i sve ostale brendove koje trenutno tigar poizvodi po "normalnoj" ceni...
Tako da oprez kada kupujete taj tigar letnji, voleo bih i utiske nekog ko je probao i koju premium gumu pa je kupio taj tigar

Ili je dot stari ili je neka kolicina "test" serije pa je zavrsila samo kod nas u zemlji jer je cena "normalna" u inostranstvu. Zanimljivo je da taj jeftin tigar prodaju jedino domace firme dok bilo koja strana firma koja ima veliki lager svih guma prodaje tigar i sve ostale brendove koje trenutno tigar poizvodi po "normalnoj" ceni...
Tako da oprez kada kupujete taj tigar letnji, voleo bih i utiske nekog ko je probao i koju premium gumu pa je kupio taj tigar

- Zvrle
- Saradnik Uprave
- Garaža: Alfa Romeo 159 SW 1.9 8V 2010 god.
ex Alfa Romeo 156 1.9 jtd 16v 2003 god. - Lokacija: Breznica
Slazem se u potpunosti sa Boletom, za taj novac je i vise nego dobra guma ali ne treba ocekivati cuda. Cak ni mnogo skuplje gume nisu idealne u svim vremenskim uslovima.
''Alfa Romeo one day.. Alfa Romeo forever''
- MiloshBg
- Garaža: No Alfa, no fun...
Meni i mom nacinu voznje ne odgovaraju. Klizaju pri malo ostrijoj voznji, na kocenju redovno pali abs, a o nekom potapanju gasa da ne pricam... Katastrofa! Dosta ljudi kojima sam izneo problem su mi rekli da wintera nije za jaca i teza auta.
Alfa Romeo - The car inside the driver.