Sve o svemu

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable
Garaža: FIAT :(
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 10:00 pm

Re: Sve o svemu

Čet Jun 27, 2013 3:36 pm

vojaalfa napisao:Jednog dana će neko pokupiti sve njegove postove sa ovog i CBC foruma i izdati knjigu. hahaha
Hroničar sa tulumbama je ukoričio prvo izdanej vesti iz nesvesti odavno :)
Korisnikov avatar
bane
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa Romeo 146 junior 1.4ts
Alfa Romeo 147 1,9jtdm
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 10:10 pm

Čet Jun 27, 2013 8:39 pm

@Dora
Majke mi kad kog vidim neki tvoj post ovako dugacak i isti procitam, dodje mi ko racunaru reinstalacija :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Toliko se razveselim da mi posle citanja kazu da idem da istovarim sleper govana, otisao bi pevajuci :yes: :yes: :yes: :yes:
Cak su i ukucani poceli da me ispituju svako malo, jel Cika Dora pisao nesto :| :|

Pozdrav
Lepo je videti da ARCS i dalje diše punim plućima i dokazuje da je jedan od najboljih automobilskih klubova u Srbiji. Ako ne i najbolji…
Korisnikov avatar
Joca
Garaža: ;)
Pridružio se: Pet Apr 19, 2013 9:08 pm

Čet Jun 27, 2013 9:02 pm

:scratch: s`postovanjem Dora, po meni je bolje da ne citam. Samo se razocaram, jer ovo vreme ne vodi nikako na bolje... a izgleda da cemo i mi nasim unucima pricati kakva su ovo sjajna vremena bila. :yes:
Korisnikov avatar
elas
Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 5:48 pm

Čet Jun 27, 2013 10:53 pm

Dora je potpuno u pravu sa pisanjem,nekad je bilo ok ali vise nece biti nigde pa ni kod nas,zna se ko zaduzuje i ko treba da placa kamate.Sve je vec odavno smisljeno i ide po protokolu velikih igraca (njih par) u svetu koji vedre i oblace.Jednostavno nece biti vise lelemudanja i zezanja,samo rad za goli zivot i to malo sto mi svi mislimo da zivimo kao bolje je zaduzeno kod banaka koje deru i bogate se na svakom pojedincu ove planete.
To sto Dora kaze guzve posle 17 h pre su bile po evropi,sada su kod nas,oni su tad radili kao konji da zarade za razne rate,sad mi to radimo isto,tada smo bili malo vise van tog sistema opet politicka igra da budemo nesvrstani pa nas nije toliko zanimalo i podsmevali se drugima.Nemac potrosi 1 marku ali odmah razmislja kako da zaradi 2 sutra,mi smo trosili kao da smo krali i razbacivali se na sve strane.Radio ili ne radio plata ti je legla u datum,moglo se imalo se i to je duga prica odakle i zasto,sad radis i nema sta da ti legne jer svi svima duguju i krug se polako zatvorio.
Slika
Patriota
Garaža: Alfa Romeo 147 2.0 SS
Pridružio se: Uto Jun 04, 2013 5:19 pm

Pet Jun 28, 2013 7:12 am

Covek pobedio...svaka cast majstore
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable

Pet Jun 28, 2013 7:27 am

C R E A napisao::scratch: s`postovanjem Dora, po meni je bolje da ne citam. Samo se razocaram, jer ovo vreme ne vodi nikako na bolje... a izgleda da cemo i mi nasim unucima pricati kakva su ovo sjajna vremena bila. :yes:
Šta misliš koliko je meni da ne čitam, da je onako nastavilo mi bi sad bili švedska ali u pozitivnom smislu, njihov standard, socijalno i ostalo ali naš mentalitet.

Ko kaže da ne može neka pogleda samo koliko ima banaka, zašto sad svi koristimo plastiku (ja ne, iz inata), na bulevaru od stanice do mosta (U NS) ima 42 banke, što malih filijala što bogami celih zgrada, naravno po uglovima gde je najskuplje itd...

Kad sm ose vraćali sa izleta ceo grad plače a ja se pitam zašto, kaže neka uplakana žena umro Tito... <Kad i moja udri u dreku.. Šta ti plačeš kad si Madjarica šta te bole uvo, biće sad rata kaže ona... Ej bre kokoško smiri se šta ti znaš o politici (bili smo još klinci onda) a vidi ti nje, zna sve tri puta bolje nego ja...

I ja sam se smorio, zato neam vesti iz nesvesti, to treba da ima duše a duša je prazna sem ponekad kad naleti malo inspiracije ali batrgam se, nedam se još, radim šta mogu najbolje za sebe, ko džebe državu i ostalo jer i o9ni imaju isti odnos prema meni, ja sam šraf koji donosi dnevno odredjeni iznos bitcoina...
E pa ja neću da budem taj šraf što i vama toplo preporučujem.

OTPOR STOCI...
Korisnikov avatar
alfa&omega
Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive
Pridružio se: Pet Dec 05, 2008 3:47 am

Pet Jun 28, 2013 7:54 am

Dora je objasnio...
Sve ovo mi pricaju moji matorci koji su sve vredno stekli u tom vremenu. Iako nisam ni toliko star secam se kada je moj matorac dosao sa posla 1983. godine i cuo da je u obliznju auto kucu stigao kontigent novih stojadina, pa zove kevu na posao da pita koju boju da uzme. Na pitanje kevino sto ce mu stojadin kad nam ni fica nema 2 godine on se samo nasmejao i krenuo put novog stojadina Zastave 101, GT55 sa troje vrata u orange boji... Poenta je da je bilo potrebno oko pola sata da se tada neko odluci na kupovinu novog auta
Letovali smo na hrvatskom primorju, aranzmani u FAP-ovom odmaralistu su bili 10 i 15 dana, ali svi su bas hteli 15 i uvek je bio pun "Hotel Srbija" u Srebrenom kod Dubrovnika.
Secam se i da je od strane konobara bio cenjeniji neki Jugo-Svaba u Hotelu Croatia na Cavtatu koji je platio kiselu vodu-vise su mu se klanjali kao glumci na kraju predstave nego nas 5 koji smo rucali i popili u vrednosti koju taj isti Jugo-Svaba nije potrosio za deset dana. Nije nam to smetalo, cak nam je bilo i smesno, posebno kad bi matori ostavio baksis tom istom konobaru da ga "ubije u obraz"...
A, danas-svaka cast roditelju koji ume da objasni detetu da treba da upise fakultet iako mu stariji brat i sestra desetak godina cuce na birou za nezaposlene. Neka mu objasne da nije sve u parama, iako su sve pare oko nas...
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable

Pet Jun 28, 2013 9:50 am

Za fakultete su krivi roditelji onda i sada... Projektuju svoje želje na dcu a plus pre je bilo ko završi fakultet kad tad se ubaci u neku firmu i to ti je kao beli medved, zakonom zaštićen znao ne znao posao, zato ima averziju prema i ingilirima a cenim inženjere... Sad je situaciaj da je to dovelo do hiperinflacije kadra sa visokim školama pa se i ovde izdi kako majstor ili "majstor" zaradjuej više od lekara ili profesora.
nema više lekara a ni profesora a i majstora je sve manje a sve više je lekara i profesora koji očekuju od države da im obezbedi ono što su im roditelji rekli da će imati, bezbrižan život uprkos neznanju i neradu samim tim što su završili fakultet...

E neće moći ove noći...

Kako god, pigmejac nema pojma da postoji kablovska, internet ajfon i ostala čuda muda ali zato trta od zmije, pauka, geparda ili tako neke male pirane da ga ne poklopaju.

Stvar izbora je uvek negde izmedju :)
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Pet Jun 28, 2013 11:48 am

da te ne hvalim cika Zoki svi te nahvalise onoliko samo da te dopunim jesu banke su smislile potrosacki mentalitet. tehnologolija je ok i ja ovo vama kucam sa Lagonisi plaze sa najjeftinijeg androida i jeste istina je negde izmedju prezivljavanja i uzivanja u modernim tehnickim gedzetima.
imam mnogo prijatelja Grka svi su u duznickom ropstvu jer su im davali kredite pre 15 godina kao u americi. sad rade ko konji za 4 puta manje pare porez su uveli na sve zivo i da im ne bi zaplenili svu imovinu potpisali su nove refinansirajuce kredite koje ce otplacivati do smrti. svi do jednog mi se dive sto nemam nijedan kredit i kazu cuti i ne kukaj sto nemas bolje nista da nemas nego da imas kredit. cupajte se ljudi iz kredita to je jedini nacin.
znam treba i malo srece imati i nemati puno pehova i neplaniranih troskova ali sreca prati hrabre.
i sam bih mogao da vozim djulijetu na lizing na sto godina i da vam ovo kucam sa htc one za 1 dinar ali na 24 meseca i 5000 rata ali dobro mi je i ovako... :)

Sent from my Wildfire using Tapatalk
Korisnikov avatar
nidza
Garaža: ex 159
Pridružio se: Pon Mar 05, 2012 4:11 pm

Pet Jun 28, 2013 12:39 pm

Zato si srećan druže, što znaš da se pružiš koliko si dugačak. To je velika vrlina koju zapravo malo ljudi ima.

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Pet Jun 28, 2013 12:46 pm

:podrzava
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član

Pet Jun 28, 2013 1:24 pm

guber sve kraci mamu mu...

ima mnogo dobrih videa na jutjubu i sa prevodom na srpski. nije teorija zavere vec kako je zapravo covecanstvo dopustilo nekolicini da vestacki naduvaju pare na racunima na osnovu male kolicine konkretnih uloga u zlatu npr. taj mehur od sapunice je neko morao da probusi. na nesrecu istorija nas uci da ovakve krize prati veliki rat.
ili zarad mira da svi pristanemo da radimo za nemce za jednobraznu platu od par stotina evra da se ukinu penzije i da ne mozemo nista sebi vise da priustimo.
*u grckoj sam dobio 500mb interneta (vodafone cu pripejd) kad sam uplatio 10e dopunu ali od ove godine od svake dopune vam skinu za porez... sve su oporezovali. doduse jeftinije mi je tako jer telenor roming internet 20mb kosta preko 8000din. ukinuti srbiju nek nas okupiraju i razdele svim okolnim drzavama...

Korisnikov avatar
alfa&omega
Fiat Coupe 20 VT

Pet Jun 28, 2013 1:30 pm

Ja znam da kad neko trazi kredit treba i da plati kamatu na to, ali neku razumnu. Ovo sto se danas zove kamata je najvise slicno zelenaskim kamatama, pa i vise. Smatram da su banke i korporacije neizlecivi karcinom svakog drustva, saka bolesnika koja se bogati na tudjoj nevolji. Ali, kako kaze nas narod, ima i drugo poluvreme i nadam se da ce doci kad-tad
Nego, dekideki, kako je Grckoj, ima li hladnog piva na plazi?
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član

Pet Jun 28, 2013 1:35 pm

plaza pusta jedna od najlepsih na sitoniji nestvarno izgleda nema nista ali lidl nisam promasio usput pa je frigo torba puna. :)
pokusacu neku sliku da podignem ako uspem s telefona.
jel zna neko ko vozi crvenu bg 147 komsija mi je u nikitiju ovih dana nikako da se sretnemo...

Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član

Pet Jun 28, 2013 6:35 pm

Slika
Korisnikov avatar
Joca
Garaža: ;)
Pridružio se: Pet Apr 19, 2013 9:08 pm

Pet Jun 28, 2013 9:56 pm

koja je ovo plaza?
Korisnikov avatar
nidza
Garaža: ex 159
Pridružio se: Pon Mar 05, 2012 4:11 pm

Sub Jun 29, 2013 7:13 am

Ja video belu bivšu pandurku 159 sa crnim krovom ovde kod mene u kraju. Ne sećam se da je neko od nas predstavljao takav auto?

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član

Sub Jun 29, 2013 7:34 am

@CREA: Lagonisi Sithonia Halkidiki Greece

Korisnikov avatar
alfa&omega
Fiat Coupe 20 VT

Sub Jun 29, 2013 4:19 pm

Plaza izgleda nestvarno bas, lepota bez komercijale. Potrosi celu rashladnu torbu, uzivaj I ziveli!
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član

Sub Jun 29, 2013 4:26 pm

hvala!
inace nabacio sam Alfa Rosso boju hocu dumrem...

Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Sub Jun 29, 2013 5:03 pm

hahahaha
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Korisnikov avatar
alfa&omega
Fiat Coupe 20 VT

Ned Jun 30, 2013 8:18 am

Je li metalik hahaha
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable

Ned Jun 30, 2013 9:15 am

Mora dobro da se lakira da zadrži sjaj :)
Korisnikov avatar
Diego
Drug Član
Drug Član
Garaža: AR 156 1.8 TS 2002.
Pridružio se: Pon Avg 09, 2010 10:20 am

Ned Jun 30, 2013 8:52 pm

Aj ovde d'oglasim :)
Nekom neprilikom sam hitno morao u cetvrtak u PG. Krenem lagano u 14h i dodjem do Kokinog Broda nesto posle 17h. Dok sam prolazio kroz naselje primetim jednu sivu 166-icu sa fenomenalnim felnama parkiranu preko puta skole, ali jbg. ne stigoh nista vise d'osacujem.

Sednemo da malo odmorimo, kafica na jezeru, pogled, meditacija itd. :)
Nakon pauze dodjemo do lepotice i krenem ja da proverim ulje (vozaci TS-a znaju o cemu pricam)... "stavi vadi ubo" tehnika :) ... i nakon druge provere cujem da mi neko svira. Okrenem se i vidim pomenutu 166-icu, a vlasnik me priupita:"Kolega, treba li pomoc?". Ja reko' da ne treba, da samo proveram nivo ulja. Dok je meni sinulo da zaustavim coveka, da se upoznamo i razmenimo po koju, on je vec dao gas i otisao. U svakom slucaju, mia culpa.

Ako je neko od nasih (a sumnjam na jednog kolegu :) ), iskreno se zahvaljujem na paznji, stvarno mi je ulepsao tmuran dan i zbog toga dugujem pice. Ako nije neko od nasih, to samo pokazuje da ova nasa ljubav i zaraza ne poznaju granice :drink

P.S. Moji su se odusevili i sve do PG pricali o tome kako se mi Alpisti druzimo i drzimo.

Forza Alfa! :arflag
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Administrator
Administrator
Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT
Pridružio se: Sub Apr 18, 2009 2:54 pm

Ned Jun 30, 2013 9:00 pm

Ti alpisti su najgora bagra :D

sent from my Google Nexus 7 using Tapatalk 2