Svi ste uboli poentu i rekli sve kako jeste, a to je ono što pričam i pišem (čak i ovde) godinama unazad. Doduše kristalnu kuglu nemam i ovakav nivo propasti svega onoga što sam vezivao pod pojmove "ljubav i automobilizam" ni ja nisam mogao da pojmim. Jedno je sigurno, a to je da za jedan Alfa Romeo sa svojim tradicionalnim atributima i vrlinama, apsolutno nema mesta na tržištu!
Jedino da se prkosi trendovima i na nekakvom veštačkom disanju plasira ponešto za manjine u izumiranju, ili da se zaigra na tuđem terenu i usvoje trendovi pokušavajući da se bude bolji i pristupačniji od tih drugih, izdajući sopstveno nasleđe. A to, evidentno, neće da ide. Drago mi je jedino što taj poetnični "kraj automobilizma" kod Alfe dolazi nakon takvog modela kakav je Giulia, a jedina privilegija i uteha jeste pribaviti primerak za sebe i uz njega okončati vozačku karijeru. Svet promeniti ne možemo, ali za sebe ponešto možda još možemo da uradimo.
Novi pocetak (modeli)
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
Nove generacije hoce da zadaju glasovnu komandu svom samovozecem autu i da ih on vozi gde su pozeleli, dok oni gledaju tik tok u medjuvremenu.

- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
Tačno tako. Ka tome se odavno ide, a Kinezi briljiraju. I objašnjavajte vi danas nekome kako Alfa leži u krivinama, o neutralnosti, o strasti za volanom i slično!? A ako će nešto samo da me vozi, onda me tako zabole čiji je bedž na haubi i kako sve to izgleda. Nema u današnjem svetu mesta za ono što Alfa Romeo reprezentuje!
Uzgred, ne znam da li ste ispratili novosti, ali nakon lepe i (ne)očekivane vesti o odustajanju od potpune elektrifikacije u Alfi su saopštili da naslednica Giulie više neće imati klasičan limuzinski oblik karoserije, već neki hibridni, crossoverski, sa povišenim klirensom. Navodno tržište više ne želi limuzine, hatcheve, coupee, cabrio... Apropo cele ove priče o današnjem svetu...
Uzgred, ne znam da li ste ispratili novosti, ali nakon lepe i (ne)očekivane vesti o odustajanju od potpune elektrifikacije u Alfi su saopštili da naslednica Giulie više neće imati klasičan limuzinski oblik karoserije, već neki hibridni, crossoverski, sa povišenim klirensom. Navodno tržište više ne želi limuzine, hatcheve, coupee, cabrio... Apropo cele ove priče o današnjem svetu...
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
To je pr priča koju nam pričaju, a suština je da će presvući Peugeot 408 i napraviti još jedan derivat kao što je Citroen C5X, DS4 mk2 ili kao što će biti Lancia Gamma. Onda će da kenjaju kako su za Alfu posebno naštelovali vešanje da bi se vozio kao prava Alfa i kako ona pruža taj pravi vozački osećaj kao kod Alfe
ili će izvući tri crte koje liče na neki stariji moel da bi nam pokrenuli emocije i onda će da pričaju u povezanosti sa slavnom prošlošću i tako neke gluposti čisto da bi oni naivni Alfisti slušali muziku za njihove uši. Istina je da će ih razvoj koštati skoro pa ništa (zato tako brzo izlaze ti modeli za razilku od vremena koje je potrebno da se neki auto razvija kao originalan, poseban proizvod..(kao sadašnja Giulia npr),). Biće ista smešna motorizacija uz možda jedan izuzetak, ali ono što je sigurno da će za Peugeot biti rezervisani bolji materijali, viši nivo izrade ili neki deo poseban opreme pošto oni žele da Peugeot uvek dominira nad svojim derivatima...što je na kraju krajeva i normalno i kada ste gazde. Fiat je tu "onaj glupi burazer koji ima svoj deo akcija, ali se ništa ne pita". Ako već Alfa ne može da bude posebna, svoja, onda bi makar bilo bolje da je Maserati za siromašne, nego da je šatro sportskija, ali lošija zamena za Peugeot.

Acqua-Olio-Benzina
- Lakson
- Drug Član
- Garaža: ̶ ̶̶̶A̶̶̶l̶̶̶f̶̶̶a̶̶̶ ̶̶̶R̶̶̶o̶̶̶m̶̶̶e̶̶̶o̶̶̶ ̶̶̶1̶̶̶5̶̶̶6̶̶̶ ̶1̶.̶9̶ ̶J̶T̶D̶m̶ ̶̶̶S̶̶̶p̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶t̶̶̶w̶̶̶a̶̶̶g̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶
Alfa Romeo Giulietta SUPER 1.4 TB
Alfa Romeo 159 2.2 JTS - Lokacija: Beograd
Ne želimo, bar ne svi...

"Zvuk violončela koji svira anđeo na jastuku od meda"