Alfa Romeo 155 (167)
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Nije, kostala ga je mnogo vise...ima covek neki svoj blog...mislim u okviru nekog sajta za Alfe ili tuning...gde je opisao sta je radio, koliko ocekuje da ima KS, itd...tu je naveo i cifru koja je mnogo veca.
Acqua-Olio-Benzina
- alfa&omega
- Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive - Lokacija: Prijepolje
Ne znam, kontam da je toliko lak posao dosta ljudi bi ga odradilo, ali na netu nesto nisam primetio... Finansijski momenat je isto bitan faktor u ovakvom projektu i razlog sto vecina ljudi odustane ili zakoci radove, a cifra od 6000 eura je bitno premasena
- bokac
- Garaža: 155 v6 & 156 jts ss
Pa neznam bas. Fiat Coupe je po nekima kultni auto, i nije bas uobicajeno da se rascerupa da bi mu se uzeo motor ili nesto drugo za neki drugi auto.
Druga stvar je sto bi u ovom slucaju ubacivao to u Alfu 155 koja vredi 1500-2000e, a ta akcija bi barem isto toliko kostala.
Treba da se pogodi neko ko bas voli 155-icu (neko kao ja
) i uz to da ima kesa za tako nesto. Uz to bi ja auto i prefarbao i promenio felne i malo ga spustio. Eee, posle toga mora sekvent plin jer sa ovim to ne biva 
Druga stvar je sto bi u ovom slucaju ubacivao to u Alfu 155 koja vredi 1500-2000e, a ta akcija bi barem isto toliko kostala.
Treba da se pogodi neko ko bas voli 155-icu (neko kao ja

- OMP
- Garaža: GP TJet
ja volim 155icu mnogo vise od 156ice, 147ice i sl. ali 6 soma eura sigurno nikad ne bih dao na nju i pre bih kupio 156, 147 ili dodao jos za 159.
ali kad bih imao mogucnost da vozim neki nov auto i imao visak para "za bacanje" onda bih naravno budzio 155icu i potrosio verovatno vise od tih 6 soma ali bi bila ful u svakom pogledu
ali kad bih imao mogucnost da vozim neki nov auto i imao visak para "za bacanje" onda bih naravno budzio 155icu i potrosio verovatno vise od tih 6 soma ali bi bila ful u svakom pogledu

Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- starac vujadin
Motor ga je kostao oko 6000 funti...S tim sto taj motor ima 380ks, a planira da ga digne na 450.
Acqua-Olio-Benzina
- OMP
- alfa&omega
Fiat Coupe 20 VT
Ovakav poduhvat moze da uradi neko ko ima lovu, znanje i pored toga da voli 155 koja mu nece biti jedini auto u garazi, jer ovakav auto nije za svakodnevnu voznju.
Ja sam imao Fiat Coupe 20 VT i imam samo reci hvale za njega
, a ako mi se pruzi prilika bilo kada opet cu ga voziti. Auto vanvremenskog imidza i stila, po kvalitetu izrade daleko ispred Alfe 155. Nije ni cudo jer se radio u serijama od 50 komada.
To sto ljudi dosta "pozajmljuju" ovaj motor i budze ga u druge aute govori u prilog kvalitetu 20VT motora za koji smatram da je jedan od tri najbolja koji su ikada izasli iz grupacije Fiat/Alfa/Lancia, ogroman potencijal za relativno "malo" novca.
Ja sam imao Fiat Coupe 20 VT i imam samo reci hvale za njega

To sto ljudi dosta "pozajmljuju" ovaj motor i budze ga u druge aute govori u prilog kvalitetu 20VT motora za koji smatram da je jedan od tri najbolja koji su ikada izasli iz grupacije Fiat/Alfa/Lancia, ogroman potencijal za relativno "malo" novca.
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
Zao mi je sto moram da te razocaram sto se tice tog Fiata ali istina je ta da taj auto nikada nece biti tamo gde je alfa 155 prosla , nikada nece postici to sto je ona postigla a o kvalitetu izrade nemoj ni da pricas jer joj nikada ne moze prici iz milion razloga .
To sto je bio njihov marketinski trik sa proizvodnjom od 50kom ne znaci da je i uspeo da postane legenda nego je nestao u prasini i totalno zaboravljen .

To sto je bio njihov marketinski trik sa proizvodnjom od 50kom ne znaci da je i uspeo da postane legenda nego je nestao u prasini i totalno zaboravljen .

busso trsi Sline
- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
- starac vujadin
- alfaskorpion
Realno je tako
Ne volim tog fijata staces
a 155 je legenda koja nikako ne moze u isti kos sa njim 

Ne volim tog fijata staces

busso trsi Sline
- OMP
ja se slazem sa skorpionom u nekim stvarima, ni meni se taj fiat nikad nije posebno dopadao ali mi nije ni mnogo ruzan, sta znam ravnodusan sam prema njemu, a ako bih se odlucio nekad da ga kupim kupio bih ga samo zato sto je italijan i sto generalno gotivim fiat(ne kao alfu ali ipak je fiat imao toliko legendarnih automobila da ne mogu biti ravnodusan prema toj marki), da je nestao u prasini to je tacno, nikad se fiat nije mogao pohvaliti tim modelom i nikad nece biti legenda i imati neku vrednost(nece ni 155ica), o kvalitetu izrade, performansama i sl. ne mogu da pricam jer nisam ga imao ni vozio, verujem da je to odlican motor i da ide lepo
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- SCHUMACHER
- Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V - Lokacija: PODGORICA
Htio sam da zamijenim 155 za njega...
Dosao u priliku da vozim 2 Coupea,1 atmo i jedan 20vT,i otkidao sam na taj auto dok prvi put nisam sjeo u jednog i zalupio vrata.
Neki tupi zvuk pracen skripuckanjem provukao se od rucke vrata do sredine centralne konzole,da bi moj drug koji je sjeo samnom u auto na to samo prokomentarisao:Fiat-kantica mala...
Dakle to su bile njegove rijeci...
Ne znam,meni je osjecaj voznje bio tako jeftin u tom autu da me je bilo stid od samog sebe sto mi je uopste palo na pamet da dam 155 za njega.
Jedva sam cekao da izadjem i provozam vlasnika Coupea u 155.Lik nije mogao da vjeruje kako je auto cvrst,brz i kako lezi u krivinama.
Na kraju se zavrsilo tako sto je vlasnik gledao za nama dok smo odlazili...
Takav je bio moj prvi susret sa Coupeom...
Po strani to sto neodoljivo izgleda iz svakog ugla (osim otpozadi-ima uvucene tockove kao oni stari kombiji),i sto 20VT ima performanse-da se smrznes...
Tako da-sto kaze Starac:Bez pretjerivanjima u bilo kom smjeru.
Niko nije savrsen...
Dosao u priliku da vozim 2 Coupea,1 atmo i jedan 20vT,i otkidao sam na taj auto dok prvi put nisam sjeo u jednog i zalupio vrata.
Neki tupi zvuk pracen skripuckanjem provukao se od rucke vrata do sredine centralne konzole,da bi moj drug koji je sjeo samnom u auto na to samo prokomentarisao:Fiat-kantica mala...
Dakle to su bile njegove rijeci...
Ne znam,meni je osjecaj voznje bio tako jeftin u tom autu da me je bilo stid od samog sebe sto mi je uopste palo na pamet da dam 155 za njega.
Jedva sam cekao da izadjem i provozam vlasnika Coupea u 155.Lik nije mogao da vjeruje kako je auto cvrst,brz i kako lezi u krivinama.
Na kraju se zavrsilo tako sto je vlasnik gledao za nama dok smo odlazili...
Takav je bio moj prvi susret sa Coupeom...
Po strani to sto neodoljivo izgleda iz svakog ugla (osim otpozadi-ima uvucene tockove kao oni stari kombiji),i sto 20VT ima performanse-da se smrznes...
Tako da-sto kaze Starac:Bez pretjerivanjima u bilo kom smjeru.
Niko nije savrsen...
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- alfa&omega
Fiat Coupe 20 VT
A, sto se kvaliteta tice to ce da ti potvrdi svaki covek koji je bar godinu dana vozio Coupe-a, a ja sam imao priliku i da svoj Coupe zagledam malo dublje, narocito karoserijski i odusevio sam se da auto star 14 godina ne pokazuje nikakve tragove korozije, naspram alfe 155 kod koje su primetni na vise mesta.
Sve to pouzdano znam jer sam nedavno komplet rasturio svoju Alfu 155 i odradio je do kraja.
Takodje o popularnosti Coupe-a govori bezbroj sajtova koje sam pratio dok sam ga vozio i koje se bave samo njim.
E, sad da li je marketinski potez Pininfarine bio ili ne, najbolje govori to sto se i dan danas ceni i prodaje s obzirom na prestanak prozvodnje, kao i dosta komentara novinara koji su ga testirali dok je tukao konkurente, jer je jednostavno bio best buy auto u svoje vreme.
I, naravno, o ukusima ne vredi trositi reci, samo realno sagledavam sliku
Re: Alfa Romeo 155 (167)
Ne mozes ti mene da razocaras sto se tice Coupe-a, to je samo tvoje ili moje misljenje, ako gledas na uspeh koji je 155-ica postigla kao trkacka masina u pravu si, jer se Coupe nikad nije ni takmicio na stazama...alfaskorpion napisao:Zao mi je sto moram da te razocaram sto se tice tog Fiata ali istina je ta da taj auto nikada nece biti tamo gde je alfa 155 prosla , nikada nece postici to sto je ona postigla a o kvalitetu izrade nemoj ni da pricas jer joj nikada ne moze prici iz milion razloga .
A, sto se kvaliteta tice to ce da ti potvrdi svaki covek koji je bar godinu dana vozio Coupe-a, a ja sam imao priliku i da svoj Coupe zagledam malo dublje, narocito karoserijski i odusevio sam se da auto star 14 godina ne pokazuje nikakve tragove korozije, naspram alfe 155 kod koje su primetni na vise mesta.
Sve to pouzdano znam jer sam nedavno komplet rasturio svoju Alfu 155 i odradio je do kraja.
Takodje o popularnosti Coupe-a govori bezbroj sajtova koje sam pratio dok sam ga vozio i koje se bave samo njim.
E, sad da li je marketinski potez Pininfarine bio ili ne, najbolje govori to sto se i dan danas ceni i prodaje s obzirom na prestanak prozvodnje, kao i dosta komentara novinara koji su ga testirali dok je tukao konkurente, jer je jednostavno bio best buy auto u svoje vreme.
I, naravno, o ukusima ne vredi trositi reci, samo realno sagledavam sliku
- SCHUMACHER
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
Njegova pozicija na trzistu je bila takva da nije mogao ostaviti dubljeg traga na trzistu,a pogotovo ne na trkama...
Sto se korozije tice-ne bih se bas slozio-ipak si ti tog Coupea kupio od Bojketa,dok je 155 bila kod prosjecnog vlasnika u SRB...
Citao sam testova i gdje je bio okarakterisan kao masina za unistavanje novca...
Sve je relativno...
Mada cinjenica da je auto (kada je skoljka u pitanju) rucni rad Pinifarine,i da mu je karoserija iz jednog komada dovoljno govori o kvalitetu izrade i robusnosti istog...
Mada,opet-tu se namece u svemu bolji Alfa Romeo GTV i onda idemo u krug...
Ali da se vratimo na temu:
Goxy na Nirburgringu

Q4 u akciji:

I jos neke:

Sto se korozije tice-ne bih se bas slozio-ipak si ti tog Coupea kupio od Bojketa,dok je 155 bila kod prosjecnog vlasnika u SRB...
Citao sam testova i gdje je bio okarakterisan kao masina za unistavanje novca...
Sve je relativno...
Mada cinjenica da je auto (kada je skoljka u pitanju) rucni rad Pinifarine,i da mu je karoserija iz jednog komada dovoljno govori o kvalitetu izrade i robusnosti istog...
Mada,opet-tu se namece u svemu bolji Alfa Romeo GTV i onda idemo u krug...
Ali da se vratimo na temu:
Goxy na Nirburgringu

Q4 u akciji:

I jos neke:

"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- alfaskorpion
Nisam imao nameru da te bukvalno ubedim da ne valja , moje misljenje je ovakvo ti imas svoje i to je gotova prica , svako ima pravo na svoje misljenje i slazem se sa tobom u tome.
ALi imam lose iskustvo sa tim fiatom jer sam imao priliku da radim jednog i zato ne mogu da se slozim sa tobom , sa druge strane imao sam nekoliko 155 jednu odlicnu i nikada koroziju nisam video (opet je to moje iskustvo) sem na lupanim i ispravljanim kolima, kao sto znas njoj je karoserija pocinkovana . Opet je to moje misljenje Itd itd ... Naravno o ukusima nema rasprave tako da je prekidamo

ALi imam lose iskustvo sa tim fiatom jer sam imao priliku da radim jednog i zato ne mogu da se slozim sa tobom , sa druge strane imao sam nekoliko 155 jednu odlicnu i nikada koroziju nisam video (opet je to moje iskustvo) sem na lupanim i ispravljanim kolima, kao sto znas njoj je karoserija pocinkovana . Opet je to moje misljenje Itd itd ... Naravno o ukusima nema rasprave tako da je prekidamo

busso trsi Sline
- alfa&omega
Fiat Coupe 20 VT
Ma,naravno,svako se zaneo u zaru svog misljenja. Ne bih da me neko shvati da pisem lose o Alfi 155, daleko bilo, to je moja zelja jos kad sam je prvi put video u GENTE MOTORI-u, tako da cim je vozim nesto znaci. Svaki auto ima nekoliko mana, jos sam ja moju kupio od alfiste koji ju je vozio kao porodicni auto. No, secate se Alfe 155, crvene na oglasu iz N.Pazara, vozi je jedan moj poznanik, rece mi malopre da je imao ponudu da za 2000€ dobije ubacen 20VT motor,diferencijal i menjac po sistemu kljuc u ruke u tu Alfu 155. Moracu da ga detaljno pitam kod kog mehanicara se raspitivao...
- starac vujadin
Bilo kako bilo Fiat Coupe ce biti klasik i cenjeni oldtimer, cena kao polovnjak (ako je u originalnom stanju, a ne neki tuNjiran i stajlingovan) mu je stabilna i jaka. To je auto koji ne da nije zaboravljen, vec je odlicno upamcen. Izmedju ostalog, zato sto nije imao naslednika i oznacava jednu od retkih srecnih era Fiata u novije vreme kada su pravili Barchettu i Coupe. Pored toga to je uz u svoje vreme najisplativiji sportski auto u smislu odnos cena-perfomanse, zatim uz Volvo 850R je bio najeperfomantniji auto ispod 50000 maraka i najbrzi auto sa prednjim pogonom. Izrada mu je bila odlicna. Nije bio bez mana i Alfa GTV je bolji sportski auto. Razvoj Fiata Coupe je kostao samo 150 miliona dolara i auto je proporcionalno tome doneo dosta novca Fiatu. Niej se trkao ne zato sto je bio los, vec zato sto 1) za njega nije bilo klasa u kojima bi se trkao fabricki tim 2) Fiat se u to vreme nije bavio auto sportom. Sve u svemu jako uspesan auto i zasluzuje veliko postovanje s nase strane.
Acqua-Olio-Benzina
- alfa&omega
Fiat Coupe 20 VT
- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
Ja sam se prvi put vozio u Coupea 2002 godine.Iz Budve do Sutomora.Bio je 16VT.Unutra crna koza i td.Stigli smo za 17 minuta.Sta da vam kazem??

GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
- alfaskorpion
Ma daj stari 
ps. Bilo bi korektno (ravnopravno)da sad malo izanaliziras istoriju 155ice

busso trsi Sline
- SCHUMACHER
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
Jes' pa da nam blokira forum
Salim se naravno
Deni,masu je to para 2.000 eura za ugradnju,ali jbg,je li posao-posao je.
Pogotovo sto su se ljudi srijetali sa nekim sitnim problemcicima,kao kako da rijese brzinomjer i obrtaljku jer im davaci nisu na istim mjestima pa i tu treba prepravki.Onda znaju da se pojave i gremlini itd,itd...
Sve u svemu-veliki sex,ali dobije li se ubica sa 220 konja,brdo Nm i LSD-jem-dobije.
Aj ako mozes raspitaj se dje je majstor,koliko treba vremena za konverziju itd-pa javljaj

Salim se naravno

Deni,masu je to para 2.000 eura za ugradnju,ali jbg,je li posao-posao je.
Pogotovo sto su se ljudi srijetali sa nekim sitnim problemcicima,kao kako da rijese brzinomjer i obrtaljku jer im davaci nisu na istim mjestima pa i tu treba prepravki.Onda znaju da se pojave i gremlini itd,itd...
Sve u svemu-veliki sex,ali dobije li se ubica sa 220 konja,brdo Nm i LSD-jem-dobije.
Aj ako mozes raspitaj se dje je majstor,koliko treba vremena za konverziju itd-pa javljaj

"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- starac vujadin
Moze, ali nema potrebe. Ovo sam napisao jer su ovde recene neke stvari koje materijalno ne stoje, pa cisto da to ne ostane kao nesto sto ce kasnije da se dodaje, uvecava, pa ce na kraju Fiat Coupe da bude neka neopevana krsina koja nikada nije valjala. A sve su to dobra deca tate Tipa.alfaskorpion napisao:Ma daj stari
Acqua-Olio-Benzina
- alfaskorpion
Slazem se oko par stvari sa tobom u tvom izlaganju i skidam kapu ali jedno je sigurno :
Nikada nece moci u isti kos sa Alfom 155
Nikada nece moci u isti kos sa Alfom 155

busso trsi Sline
- SCHUMACHER
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,