nosac motora JTD

Forum namenjen svim problemima i specifičnostima vezanim za Alfe koje pod haubom imaju dizel Cuore Sportivo
Korisnikov avatar
OMP
Garaža: GP TJet
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:23 pm

Re: nosac motora JTD

Sre Dec 18, 2013 2:46 pm

danas sam gledao moj nosac deifinitivno skroz vrisnuo, skroz pukla guma, kad mrdam auto napred nazad dok je u brzini ima solidan luft tako da ce zamena morati sto pre da usledi samo me zeza ovo hladno vreme a garaza zauzeta :glare:

jel kad se menja samo odvijem oba srafa i skinem nosac ili ima neka caka? takodje i kad stavljam novi jer lagano upada ili mora neko natezanje, centriranje i sl. fore?
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Korisnikov avatar
elas
Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 5:48 pm

Pet Dec 20, 2013 9:02 pm

Ako mislis na kosku nema sta tu puno da se centrira,onako odokativno podesis i to je to...
Slika
Korisnikov avatar
OMP

Pet Dec 20, 2013 10:24 pm

da na to sam mislio dal ima neka caka ili jok
Korisnikov avatar
elas
Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 5:48 pm

Sub Dec 21, 2013 7:35 am

Nema,samo kad skidas vidi da li ce ceo motor da podje maalo napred za toliko ga vrati nazad kad stavis novu kosku.Mada mislim da nece bar meni nije a skidao sam je 5-6 puta,u stvari skida se uvek kad radim servis jer sa njom ne moze da se pridje delovima,i uvek su je normalno vratili bez nekog stelovanja.
Slika
Korisnikov avatar
OMP

Pet Jan 03, 2014 11:06 am

probao sam da nadjem nesto kršteno od nosaca ali slaba vajda, polovnih nesto i nema i kad ima kazu da nije nesto tj da je ispucala guma ili pak neka luda cena, itd.
od novih sam odbacio akron u startu a sad nadjem birth i pireli, za pireli kolega Falcon rece da nije nesto a sa birth-om sam imao pozitivna iskustva sto se nekih drugih delova tice, ovi iz Euro 07 mi preporucili birth pre nego pireli iako je pireli malo skuplji :roll: zovem drugara koji drzi delove kaze da i on moze da nabavi birth i da kao nije los, svakako bolji od akrona a cena ista tako da ne znam sta da radim a bas ih to zamenio cim pre jer je ovaj moj sad na autu totalno u faulu, ima bas dobar luft pa se nadam da mi to pravi ono podrhtavanje motora prilikom gasenja(ne uvek) i blage vibracije kad se krece na skroz niskim obrtajima
Korisnikov avatar
OMP

Sub Jan 11, 2014 1:55 pm

stavio sam pireliev nosac i malo je bolja situacija po pitanju vibracija prilikom kretanja bez gasa i na leru, i dalje postoji blago tresenje kad se gasi auto ali nema veze, jos sta bih uradio to je povecanje obrtaja na leru, podigao bih za 50rpm jer vidim da kad malo pipnem gas(jedva da se mrdne kazaljka) auto daleko lepse radi samo ne znam jel se to radi preko dijagnostike ili kako???

inace nosac koji je bio na autu je original ricambi, jedan deo mu je kao nov a onaj drugi sto se kaci na motor je skroz riknula guma oko srafa, u poredjenju sa ovim pireli koji sam uzeo mesavina gume je skoro pa ista onako na dodir i "nokat" sto bi se reklo, prilicno mekana smesa nije kruta ni plasticna guma kao npr. na jednom akronu sto sam primetio :rolleyes: pa cemo da vidimo koliko ce ovaj da traje
Korisnikov avatar
junky01
Garaža: Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Alfa Romeo GT
Pridružio se: Sub Avg 04, 2012 1:25 pm

Sub Jan 11, 2014 2:14 pm

Super da si to sredio. Dva pitanja, koliko para i gde si uzeo. Ako si uzeo kod imenjaka onda na prvo i nema potrebe da odgovaras :lol:
Korisnikov avatar
dusanGT
Garaža: GT JTDm Q2
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 10:18 pm

Sub Jan 11, 2014 2:22 pm

OMP napisao:... podigao bih za 50rpm jer vidim da kad malo pipnem gas(jedva da se mrdne kazaljka) auto daleko lepse radi...
"NovaSpeed" - može i do 950o/min - ler će biti mirniji, a start nešto bolji...
Alfa je stil... ostalo je status...
Korisnikov avatar
OMP

Sub Jan 11, 2014 2:24 pm

@junky01
1600din, kod imenjaka naravno :)
Korisnikov avatar
junky01
Garaža: Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Alfa Romeo GT
Pridružio se: Sub Avg 04, 2012 1:25 pm

Sub Jan 11, 2014 3:39 pm

Zahvaljujem :hello: .
Moram i ja moju da obradujem kad malo odlepsa. :arflag
Korisnikov avatar
OMP

Sub Jan 11, 2014 4:06 pm

dusanGT napisao:
OMP napisao:... podigao bih za 50rpm jer vidim da kad malo pipnem gas(jedva da se mrdne kazaljka) auto daleko lepse radi...
"NovaSpeed" - može i do 950o/min - ler će biti mirniji, a start nešto bolji...
pa necu valjda da idem cak u NS ili BG da podizem ler gas :)
po kom principu se se to steluje? valjda moze bilo koji ozbiljniji majstor tj servis da to uradi
Korisnikov avatar
dusanGT
Garaža: GT JTDm Q2
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 10:18 pm

Sub Jan 11, 2014 4:18 pm

Potrebna je promena softvera, zato sam spomenuo Raleta i Aleta. Može neko u KŠ snimi tvoj softver, da pošalje na obradu u "NovaSpeed", pa da zatim vrati verzija sa dignutim lerom...
Poslednja izmena od dusanGT u Sub Jan 11, 2014 4:23 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Alfa je stil... ostalo je status...
Korisnikov avatar
OMP

Sub Jan 11, 2014 4:19 pm

ok hvala onda bolje i da ne pokusavam nista, ako se nekad budem resio za chip pa da mi se isplati da idem do njih ali ovako nema svrhe
mmladen
Garaža: Alfa 156 1,9 jtd SW
Pridružio se: Uto Apr 12, 2011 9:07 pm

Pet Mar 07, 2014 7:45 pm

Kad naglo dodam(secnem) ili oduzmem gas naravno u voznji osetim trzanje i bogami i neki tup udarac ali ipak ne toliko jak te pitam da li se to desava zbog nosaca motora ili je nesto drugo(skuplje) u pitanju.Nekako mi ovaj zvuk tupog udarca ne lici na neki dotrajali nosac!
Korisnikov avatar
ilija156
Garaža: alfa GT
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 3:07 pm

Pet Mar 07, 2014 9:27 pm

Podigni haubu pa nek neko krene ..vidi dal motor zvace....
mmladen
Garaža: Alfa 156 1,9 jtd SW
Pridružio se: Uto Apr 12, 2011 9:07 pm

Sub Mar 08, 2014 9:26 am

Proveravao sam i ima toga sto si pomenuo ali me plasi ovaj tup udarac u toku voznje kad ga secnem,zato sam i postavio pitanje
Korisnikov avatar
ilija156
Garaža: alfa GT
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 3:07 pm

Sub Mar 08, 2014 2:24 pm

Pa sredi onda prvo nosac moras svakako pa ces doci i do tog problema
Korisnikov avatar
OMP

Pet Maj 30, 2014 3:08 pm

aj da malo osvezim temu jednom korisnom informacijom skoro sam saznao da postoje dva Akrona, orig. italijanski i kineska kopija, posto se mnogi zalili na brzo stradanje nosaca(koske) od tog proizvodjaca ocigledno je bila kinska varijanta u pitanju obzirom da se ona najvise i prodaje na trzistu.

generalno po recima nekih majstora sa kojima sam pricao i koji ga nabavljaju i ugradjuju Akron je odlicna marka sto se tice nosaca motora, silenta i sl. delova ali samo kad kupis orig italijanski.

tako da ne treba bezati od te marke samo treba probati naci italijanski, mada verujem da kad pitas u radnji svako to kaze a uvali kineza sto svesno sto nesvesno.

jbt muka mi vise od tih kineskih kopija, sve zivo prave vise covek ne zna sta je orig. a sta kinez, skoro pa nema marki koje nisu iskopirali zutaci, sticajem okolnosti jer drugar poceo da nabavlja delove direks od proverenih firmi i uvoznika sam saznao mnogo detalja vezanih za ovu temu
MiloshBg
Garaža: No Alfa, no fun...
Pridružio se: Ned Jun 03, 2012 10:28 am

Pet Maj 30, 2014 4:40 pm

Ajd saznaj od tih tvojih majstora kako prepoznati italijanski akron. :)
Alfa Romeo - The car inside the driver.
Korisnikov avatar
OMP

Pet Maj 30, 2014 5:40 pm

upravo sam pricao sa ortakom kod kog se ja snabdevam delovima i koji drzi servis, on delove uzima direktno iz prve ruke ili uvoznika ne znam nije ni bitno ali ovako stoje stvari...

1. sama finalana obrada je dosta losija kod kineza nego kod italijana, ivice odlivka, tragovi rada struga ili masine koja busi i pravi te elemente, odlivak gume, varovi, itd. ali jbg to realno mozes da provalis samo kad uporedjujes oba dela tako da ovo nista ne znaci kad udjes u radnju, sem da im trazis vise tih koski pa da uporedjujes ali otkud ces opet znati da nisu sve kinezi ili italijani :)

2. orig. akron(italy) ima i svoju ambalazu bilo da je to kutija ili kesa sa oznakom i deklaracijom odakle je deo uvezen, koliko sam ja video po radnjama te delove uglavnom prodaju u rinfuzu sto bi se reklo, znaci bez pakovanja pa je velika verovatnoca da su kinezi u pitanju.

3. boja elementa, konkretan primer silen blok, sam odlivak je dosta tamniji kod kineza nego na orig. koji je onako vise sivkast, sto verovatno znaci i da kinezi koriste neki drugi materijal koji je verovatno losijeg kvaliteta

4. ne znam sta mi jos bese rece :) mislim nesto oko nekih oznaka na odlivku gume i sl.

5. po meni najbitnija stvar, medjusobno poverenje-poznanstvo na relaciji kupac-prodavac
konkretno moj primer, imam drugara koji drzi auto delove i on mi kaze kad nesto nije orig. ili kad ne moze da preporuci deo jer npr. nije siguran ili mu nije proverena ta marka i sl.
ovaj drugar sto drzi servis takodje od svojih dobavljaca saznaje dal je deo orig ili nije, e sad mogu i oni da ga zeznu ali proslo mu je kroz ruke dosta tihe delova pa moze i dosta toga na oko da provali ako mu uvale falš ali kaze da ga do sada nisu zeznuli, on je od starta insistirao na tome kad je sklapao posao sa dobavljacima da tu bude korektan i iskren odnos

to je od prilike to, mozda i ne znaci puno jer kad odes u radnju vecina ovih stavki je neprimenljiva ali eto cisto da znate neke detalje jer mi se stvarno smucilo vise ovo sto se radi na trzistu, iskopirase sve zivo da vise ne znas sta da kupis i bar da probamo na ovakav nacin da izbegnemo kopije :club:
Korisnikov avatar
alfa&omega
Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive
Pridružio se: Pet Dec 05, 2008 3:47 am

Čet Sep 11, 2014 11:39 pm

Ajde da se nadovezem na temu...
Danas listam oglase i u opisu za Lanciu Deltu HF Turbo mk2 procitam da je vlasnik stavio punjene nosace motora koji uopste ne prenose vibracije motora u kabinu.
Ima li kod nas da se kupe ovakvi nosaci i kakvi su uopste?
Korisnikov avatar
OMP

Pet Sep 12, 2014 2:47 pm

pozoves coveka kao interesuje te auto a usput pitas gde je to uradio ;)
Korisnikov avatar
alfa&omega
Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive
Pridružio se: Pet Dec 05, 2008 3:47 am

Pet Sep 12, 2014 7:34 pm

I meni je to palo na pamet :scratch:
Korisnikov avatar
CoyoteKG
Garaža: 147 1.9 JTD 116hp
Pridružio se: Sub Dec 03, 2011 5:13 pm

Ned Nov 02, 2014 8:50 pm

I sta kaze?

Meni yrebaju dobri nosaci motora
Korisnikov avatar
CoyoteKG
Garaža: 147 1.9 JTD 116hp
Pridružio se: Sub Dec 03, 2011 5:13 pm

Pon Nov 03, 2014 3:44 pm

Ljudi, preporucite mi koje nosace da kupim. U ovlascenom servisu e samo kosaka 100E. Ovi donji nosaci su jos puno skuplji.
Meni treba pre svega onaj ispod akumulatora, pa I koska. Skoro sam menjao onaj kod menjaca I stavio neki Akron, koji vidim da je dosta ispljuvan po forumima.

Povratak na “Diesel Potenza”