ALFA ROMEO 75 - Legende koje jure!
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
sto moj drugar kaze kunem se u REMSA plocice,ja ih vozim i ne skripe i prilicno dobro koce,prvo kocenje se odradi iz preventive da skine rdju sa diska i posle 20 uzastopnih kocenja zakivaju,opet na odredjenim diskovima
pre par meseci sam za jednog drugara za 75-icu TS iz Surcina narucivao iste sa kablovima i kaze da je ne zadovoljan nego mu nikad nije tako kocila,uvek mu je pedala bila tvrda i morao da se odupire od sediste da bi stao,a pri tome se i zanosio jer su zadnji kopali a prednji ne,imao je problem sa par modela plocica da ih zapali za kratko vreme sa relativno normalnom voznjom
ako nekom trebaju nek javi pa da proverim detalje,za 75TS su bile 1200 din
pre par meseci sam za jednog drugara za 75-icu TS iz Surcina narucivao iste sa kablovima i kaze da je ne zadovoljan nego mu nikad nije tako kocila,uvek mu je pedala bila tvrda i morao da se odupire od sediste da bi stao,a pri tome se i zanosio jer su zadnji kopali a prednji ne,imao je problem sa par modela plocica da ih zapali za kratko vreme sa relativno normalnom voznjom
ako nekom trebaju nek javi pa da proverim detalje,za 75TS su bile 1200 din
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- TOXON
- Garaža: Bmw E30 318is
Potvrdjujem sve sto je ljube napisao...
Meni je najlepse izkustvo na staroj 2.0 ostalo sa Remsom, bio sam zaprepascen razlikom i promenom!!!
REMSA RULES
Meni je najlepse izkustvo na staroj 2.0 ostalo sa Remsom, bio sam zaprepascen razlikom i promenom!!!

REMSA RULES

- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
drugar iz predhodnog posta me pitao za iste plocice ali za BMW E-30 323
sutra zapisujem podatke,da nam drug TOKYO bude obavesten o istima plocicama
ako nekom zatrebaju evo kontakt servisa i radnje gde ima iste
8486-021
7870-261
sutra zapisujem podatke,da nam drug TOKYO bude obavesten o istima plocicama
ako nekom zatrebaju evo kontakt servisa i radnje gde ima iste
8486-021
7870-261
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
TOKYO
informacija iz prve ruke
REMSA za E30 323i 2500din
sutra stizu
informacija iz prve ruke
REMSA za E30 323i 2500din
sutra stizu
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
danas oko 14h u dok sam sedeo i cekao drugaricu zivotnu saputnicu,u retrovizoru iz pravca NS vidim crvenu 75-icu u prilicno dobrom stanju SU table
naravno kako dolikuje junackom pozdravu,pao je pozdrav sa sirenom i kratkim stiskom gasa,mada autobus je isao iza njega pa je poklopio moje turiranje sa zvukom rabinog sestaka dizela
naravno kako dolikuje junackom pozdravu,pao je pozdrav sa sirenom i kratkim stiskom gasa,mada autobus je isao iza njega pa je poklopio moje turiranje sa zvukom rabinog sestaka dizela
-
ki
- Drug Član
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
dobro,u radionici sam
- TOXON
Nije 323 nego 325... 
Salim se, nemoj da trujemo temu sa mojim autom...
Uzeo sam Lukasove skoro, sto mi ranije ne javi za Remsu???
Auto mi fenomenalno koci, ne znam da li moze bolje??
P.S
Nego ova pizdica Kilson uz`o kocnice od DC10 a nece da se hvali...

Salim se, nemoj da trujemo temu sa mojim autom...
Uzeo sam Lukasove skoro, sto mi ranije ne javi za Remsu???
Auto mi fenomenalno koci, ne znam da li moze bolje??

P.S
Nego ova pizdica Kilson uz`o kocnice od DC10 a nece da se hvali...

- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
ma pusti ga,sprema zver fazon chop shop,samo se pojavi i odkrije cudoviste,sa jakim bremzama i paklom pod haubom
- Nigy
- Garaža: .
Kakav chop shop, odgledao sam dve ili tri epizode i svaki put se iznervirao. Malo porade na limariji, ne otvaraju menjac, ne menjaju kvacilo, motor takodje...
U jednoj epizodi im pevnuo dihtung glave i oni u fazonu da odustanu od daljeg rada na automobilu jer zaboga, imaju jos samo 3-4 dana da ga zavrse!
Seljoberi za medalju.

U jednoj epizodi im pevnuo dihtung glave i oni u fazonu da odustanu od daljeg rada na automobilu jer zaboga, imaju jos samo 3-4 dana da ga zavrse!

Seljoberi za medalju.

- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
Pravi su cigani sa Dijanom, ama isti 

Poslednja izmena od alfaskorpion u Uto Mar 24, 2009 10:57 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
busso trsi Sline
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
Prity Dijana
menjali su kvacilo na porscheu koje se raspalo posle 50-ak km,malo su dosadni
menjali su kvacilo na porscheu koje se raspalo posle 50-ak km,malo su dosadni
- JaMaL
- Garaža: 75 TS
75 TB - Lokacija: Severno od Albukerkija
Pitanje...
zasto su na turbu svi zazori malo veci nego na drugim motorima?
karike, klipovi, hilzne... sve su koji deo milimetra veci zazori? a isti klipovi i sve u odnosu na 1.8 obican... ali kao da namerno pustaju da guta ulje? razlikuju se delovi koji dihtuju, tipa karike komplet i leteci i sve je vece tolerancije nego na 1.6-1.8 motorima a od ts-a ne vredi pominjati... on je na 4 decimale vec...?
citam nesto o klipovima i karikama i ne kapiram zasto zele fabricki da guta vishe ulja? tj. jos mu smanjuju kompresiju pri opterecenju jer ne dihtuje dobro kao drugi motori?
suludo...
zasto su na turbu svi zazori malo veci nego na drugim motorima?
karike, klipovi, hilzne... sve su koji deo milimetra veci zazori? a isti klipovi i sve u odnosu na 1.8 obican... ali kao da namerno pustaju da guta ulje? razlikuju se delovi koji dihtuju, tipa karike komplet i leteci i sve je vece tolerancije nego na 1.6-1.8 motorima a od ts-a ne vredi pominjati... on je na 4 decimale vec...?
citam nesto o klipovima i karikama i ne kapiram zasto zele fabricki da guta vishe ulja? tj. jos mu smanjuju kompresiju pri opterecenju jer ne dihtuje dobro kao drugi motori?
suludo...
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
zbog temperaturnih razlika i ukrainci na tavriji su dali tolerancije abnormalne ali zato pali i na -35*,tako i alfa dali joj tolerancije da radi i kad je hladno a i kad se forsira da ne pravi preveliko opterecenje na vitalne delove
-
ki
- Drug Član
Jamal: Motori su maaalo starije konstrukcije..? Jesi li uporedjivao sa nekim euro 3 spec turbo motorom?
- JaMaL
Ne, kapiram da je konstrukcija motora prepotopska...
radi se dakle o materijalima od koga je napravljen... Ljube ima pravo... temperatura turbo motora je mnoogooo veca i spoljasnja i ulja i u komori za sagorevanje od ostalih motora iste generacije otud i razlike... i hladnjak za ulje i sve ostalo...
nisam u trenutku razmisljao o tome da mi voda dostigne radnu temperaturu za 3 min
i da je onaj intercooler na motoru najgori izbor ikada za intercooler... 
kapiram... dakle posle pomeranja cele konstrukcije mogao bih da idem na total seal karike opusteno...
sad kapiram zasto je onaj sa TS Turbom od 400ks isao na druge klipove i drugacije karike... jer su se default spalile...
radi se dakle o materijalima od koga je napravljen... Ljube ima pravo... temperatura turbo motora je mnoogooo veca i spoljasnja i ulja i u komori za sagorevanje od ostalih motora iste generacije otud i razlike... i hladnjak za ulje i sve ostalo...
nisam u trenutku razmisljao o tome da mi voda dostigne radnu temperaturu za 3 min

kapiram... dakle posle pomeranja cele konstrukcije mogao bih da idem na total seal karike opusteno...
sad kapiram zasto je onaj sa TS Turbom od 400ks isao na druge klipove i drugacije karike... jer su se default spalile...
-
ki
- Drug Član
Hehe, ipak je 400 KS malkice veca snaga nego obichno...
Trebas da vidis Boost-ov Saab 9000, chujes kako se shiri metal od "povisene" temperature.
Ovo za temperaturu igra vezano za karike, ali sta je sa letecim?

Ovo za temperaturu igra vezano za karike, ali sta je sa letecim?
- JaMaL
Hmm... to jeste dobro pitanje, bolje podmazivanje?, posto sama radilica i klipnjace imaju manju toleranciju od ostalih motora... i ide samo 1 radilica... nema specijala kao za druge motore... tj. nema obradjivanja... semerinzi samo 1 velicine i manje tolerancije... taj deo me zbunjuje... donji deo motora je precizniji i sa manjim tolerancijama bez mogucnosti obrade... a gornji "sljampaviji"... cak i sedista izduvnih ventila imaju vecu toleranciju od ostalih motora... usisni su isti...
mora da je sve vezano za temperaturu... ne vidim drugi logican razlog... ali vidim zasto kazu da na boostu pri jakoj voznji ovaj motor moze da pojede ulje i da su ga ljudi dolivali u toku trackday-a jer opadne na minimum...
kriminal blagi...
mora da je sve vezano za temperaturu... ne vidim drugi logican razlog... ali vidim zasto kazu da na boostu pri jakoj voznji ovaj motor moze da pojede ulje i da su ga ljudi dolivali u toku trackday-a jer opadne na minimum...

- superfly tnt
- Garaža: Ford Tabanus
stara tehnologija, i uzeli su si vise rezerve na stetu potrosnje ulja
- TOXON
@Jamal
Po meni je logicno da sve sto mora da trpi snazan pritisak nastao u komori za sagorevanje mora da bude precizno i snazno, a bas te stvari su radilica, lezajevi, klipnjace..., jel oni igraju najvecu ulogu..
Motor se nece saspasti ako su lose karike ili ako ventili slabo nalezu ali ce sigurno doci do havarije ako otkaze neki stub oslonca konstrukcije, a u ovom slucaju su to stvari gore navedene...
Po meni je logicno da sve sto mora da trpi snazan pritisak nastao u komori za sagorevanje mora da bude precizno i snazno, a bas te stvari su radilica, lezajevi, klipnjace..., jel oni igraju najvecu ulogu..
Motor se nece saspasti ako su lose karike ili ako ventili slabo nalezu ali ce sigurno doci do havarije ako otkaze neki stub oslonca konstrukcije, a u ovom slucaju su to stvari gore navedene...
- JaMaL
Pitanje, kada skidam one plasticne deflektore vetra na prednjim prozorima sto ima TS da li treba samo lajsnu tu da zamenim sto ih drzi ili se menja jos nesto na ramu vrata?
tj. sta treba da uzmem na otpadu da bih se oslobodio tih gadnih stvari?
tj. sta treba da uzmem na otpadu da bih se oslobodio tih gadnih stvari?
- Nigy
Samo lajsna.
Nego, ovde je vec pricano o nekom liku (cini mi se da je u Mirjevu) koji pravi deflektore vazduha koji nisu toliko siroki. Sto ne probas to?
Nego, ovde je vec pricano o nekom liku (cini mi se da je u Mirjevu) koji pravi deflektore vazduha koji nisu toliko siroki. Sto ne probas to?

- JaMaL
ne ne... ne znam kako ti mozes i ti si visok kao i ja... svaki put kada gurnem glavu kroz prozor da pogledam dole ili pozadi zabodem u tu plastiku... a bonus zlo je sto ne mogu da operem prozore nikada lepo... cosak kod retrovizora je nemoguce oprati...
turbo ih nema i na tome sam veoma zahvalan jer ih je sale skinuo, nije ofarbao lajsnu doduse ali ja cu nije frka...
tako da i ovo moram da uhapsim negde ove nedelje da izmenjam... doslo lepo vreme...
turbo ih nema i na tome sam veoma zahvalan jer ih je sale skinuo, nije ofarbao lajsnu doduse ali ja cu nije frka...
tako da i ovo moram da uhapsim negde ove nedelje da izmenjam... doslo lepo vreme...
- Nigy
Ne budzim glavu kroz prozor!
Jeste hebada oprati prozor (mada moze sa jelenskom kozom), a mnogo je veca kad spolja se zavlacim u auto kroz spusten prozor da npr. povucem rucnu ili upravljam dok guram (nacepio sam jedan tako), al' mi zao da ga skidam kad je fabricki...

Jeste hebada oprati prozor (mada moze sa jelenskom kozom), a mnogo je veca kad spolja se zavlacim u auto kroz spusten prozor da npr. povucem rucnu ili upravljam dok guram (nacepio sam jedan tako), al' mi zao da ga skidam kad je fabricki...