Predlozi zarad poboljsanja funkcionalnosti foruma
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Re: Predlozi zarad poboljsanja funkcionalnosti foruma
Ajde ukloni pozadinsku sliku na 5 minuta da vidim jel koci zbog nje...
Edit: Iako mi se vise svidja ova novija slika i dalje koci...
Edit: Iako mi se vise svidja ova novija slika i dalje koci...
Poslednja izmena od erdeljan u Uto Avg 09, 2011 9:56 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- erdeljan
- BANOVAN
Meni se vise svidja "clean slate" sa strane tj da samo u glavnom frame-u podloga tipa: http://www.alfaromeo.org/
Koci kao i Kod Vitjse na sajtu, stalno kao da otvara a nikada ne otvori do kraja
Koci kao i Kod Vitjse na sajtu, stalno kao da otvara a nikada ne otvori do kraja

Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
-
Ka
- Drug Član
I kod mene isto dugo otvara a i scroll malo pobrljavi Windows 7 ultimate i Mozilla FF,ali nema veze background je super 

- OMP
- Garaža: GP TJet
, mislio sam da bude bas bleda i malo vise blurovana npr.
ne primecujem nikakvu razlikugile napisao:Jel ovako bolje?

Poslednja izmena od OMP u Uto Avg 09, 2011 10:04 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- erdeljan
- BANOVAN
Sta ce nam pozadina ako ce biti nefunkcionalna i kociti? Ne vidim poentu "osakatiti" sajt na taj nacin.
P.S. Gile, ovo je naravno konstruktivna kritika i nema veze sa tobom licno.
P.S. Gile, ovo je naravno konstruktivna kritika i nema veze sa tobom licno.
- kovalski
- Garaža: ex 156 1.9 JTD 16V giugiaro
remap;
ex 166 2.0 TS
ex 156 SW 2.0 SP3
ex159 SW
ex GTV CUP limitata No_076 2.0 TS
Vectra C CDTI 16V
Yamaha FZ6R - Lokacija: Žabalj
kod mene sve radi ok sa FF, nego mi je slika toliko bleda da nista ne razaznajem, isto ko i prethodna, samo sam felnu video
Jel to tako treba
bas je bleda
Ostalo super radi

Jel to tako treba

Ostalo super radi

- Diego
- Drug Član
- Garaža: AR 156 1.8 TS 2002.
Kod mene je sve OK (W7 + Chrome). Sajt je i sa jucerasnjom pozadinom funkcionisao bez problema. Jedino sto odskace (bukvalno) je link za FB. Tweet je sa leve strane datuma posta dok je FB iznad datuma. Jel to treba tako ili Chrome zeza krizu? 

- TheWickerMan
- Administrator
- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
I meni FB dugme odskace, na Win7 i FF 5.0 ... a sa pozadinskom slikom nemam problema cak ni na mobu ( SE X8 Android 2.1 i Opera Mini )... 

- OMP
ovo je vec dosta bolja pozadina, taman sam hteo da predlozim i trazio fotku nekog alfinog motora
samo jos da sredis ovo kocenje skrolovanja i izgubljeni kursor

samo jos da sredis ovo kocenje skrolovanja i izgubljeni kursor
- Vitjsa
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 TS
- Ducero
- Garaža: 145 Bomber,ostatak garaze zauzimaju bicikle
Meni koci samo tako
google hrom +xp 2 

I like big, fat men like you. When they fall, they make more noise. And sometimes they never get up.
https://www.facebook.com/pages/Ducero-C ... 409?ref=hl
https://www.facebook.com/pages/Ducero-C ... 409?ref=hl
-
gi
- Drug Član
Facebook dugme će danas da leti napolje, moram da napravim custom.
Moram da vidim zbog čega kod nekih od vas koči. Kolege koje koriste chrome bi mogle da mi pomognu, poslaću večeras uputstvo šta treba tačno da uradite da bismo videli gde koči. Hvala na saradnji
Moram da vidim zbog čega kod nekih od vas koči. Kolege koje koriste chrome bi mogle da mi pomognu, poslaću večeras uputstvo šta treba tačno da uradite da bismo videli gde koči. Hvala na saradnji

- Vitjsa
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 TS
Kući koristim Chrome + Win 7 i na poslu istu kombinaciju. Kod kuće mi radi ok, a na poslu štuca. Pa ti reci koje informacije da ti iskopam sa oba.
- OMP
nije samo hrom meni na operi+win xp secka a na FF-u je skroz ok
inace ne koristim FF samo sam probao, gile ako imas ideju sto zeza opera pricaj

-
Sa
- Drug Član
Mislim da ne secka zbog pozadinske slike već zbog ubačenih twiter i fb opcija. Kada iz neke teme idem na index borda sve je ok ali kada ulazim u temu tu kreće da zajebava i dosta sporo otvara.
- Bug
- Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
PA moze da koci i zbog dugmica (jer se ceka odziv FB i Twit servera) a moze i da secka pozadinska slika ako ima neko slabiji racunar...
- OMP
ne razumem se u tu tematiku ali definitivno nema veze sa kompom, bar u mom slucaju, ali ima veze sa browserom, kao sto rekoh u FF-u ne secka ali u operi i hromu da
-
Ka
- Drug Član
Cenim da je Sasha u pravu,secka zbog FB i TW,kad otvaram stranicu duže traje dok njih ne izbaci,verovatno da je zbog toga 

-
gi
- Drug Član
FB pravi najveće gluposti (očekivano), g+ najmanje (takođe očekivano). Ovo je bio samo experiment da vidim da li radi, pa pošto radi, ide samo na home page foruma, za kolege koje vole social networking.
- Bug
- Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
Kod mene u operi nista ne secka.OMP napisao:ne razumem se u tu tematiku ali definitivno nema veze sa kompom, bar u mom slucaju, ali ima veze sa browserom, kao sto rekoh u FF-u ne secka ali u operi i hromu da

- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Na poslu Win 7 x64 Professional SP1 + Opera 11.50 Build 1074 i ne primećujem neko naročito usporenje. Možda malo pri skrolovanju, ali vrlo malo.
Kod kuće Win 7 x64 Ultimate SP1 + FF 5 (ne znam tačnu verziju) isto nema nekog usporavanja. U oba slučaja su u pitanju relativno moćne mašine sa po 4GB RAM-a pa možda i to ima uticaja.
Kod kuće Win 7 x64 Ultimate SP1 + FF 5 (ne znam tačnu verziju) isto nema nekog usporavanja. U oba slučaja su u pitanju relativno moćne mašine sa po 4GB RAM-a pa možda i to ima uticaja.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
Juče sam imao usporenje kod skrolovanja, ali danas je još primetnije! Toliko je sporo, da bi slučajni namernik mogao i da odustane.
Inače namerno testiram na starijoj mašini sa XP-om, a browsere koristim sve renomirane (što je i logično, jer se i sam bavim web dizajnom) i svuda je dosta sporo. Ne znam kako je postavljena pozadinska slika, ali ne tretiraju je svi browseri isto - u FF 3 se vidi samo jedan segment (gornji desni), dok je kod Opere centriran i slika se vidi u celosti! Naravno, sve su to čari web dizajniranja i prilagođavanja browserima, a sa IE uopšte neću da se bakćem ovom prilikom
Na stranu estetika, i meni se čini da dugmići prilično remete idilu i da tu leži problem, a da problema ima - ima i danas je osetno sporo...
Inače namerno testiram na starijoj mašini sa XP-om, a browsere koristim sve renomirane (što je i logično, jer se i sam bavim web dizajnom) i svuda je dosta sporo. Ne znam kako je postavljena pozadinska slika, ali ne tretiraju je svi browseri isto - u FF 3 se vidi samo jedan segment (gornji desni), dok je kod Opere centriran i slika se vidi u celosti! Naravno, sve su to čari web dizajniranja i prilagođavanja browserima, a sa IE uopšte neću da se bakćem ovom prilikom

Na stranu estetika, i meni se čini da dugmići prilično remete idilu i da tu leži problem, a da problema ima - ima i danas je osetno sporo...
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
-
gi
- Drug Član
Skinut social networking, biće prebačen na naslovnu. Kasnije uputstva za tracking.
Alfanatic, ako te ne mrzi poteraj firebug na toj mašini gde ti je extremno sporo i uradi mi screenshot timelinea za slike, nema puno.
Slika je velika 73 kB, kod mene se učita za 0,6 sec prvi put (ADSL 2Mb/s down) i onda se čita iz keša, radi super.
Test okruženje 1: linux mint 10 64-bit, Firefox 5.0 i Chrome 12.x
Test okruženje 2: win 7 pro 64-bit, Firefox 5.0 i Chrome 12.x
Core i3, 4 GB RAM
Test okruženje 3: win 7 home 32 bit, Firefox 5.0 i Chrome 12.x
Test okruženje 4: ubuntu linux 10 32 bit, Firefox 3.6 i Chrome 12.x
AMD Athlon 64x2, 4 GB RAM
Test okruženje 5: Android 2.2, Opera i Chrome for Android
Motorola Milestone
Svuda se ponaša identično, radi brzo (minimalno usporenje kada se pozadina učitava prvi put) i bez greške.
Kasnije ću postaviti uputstva za treking.
Alfanatic, ako te ne mrzi poteraj firebug na toj mašini gde ti je extremno sporo i uradi mi screenshot timelinea za slike, nema puno.
Slika je velika 73 kB, kod mene se učita za 0,6 sec prvi put (ADSL 2Mb/s down) i onda se čita iz keša, radi super.
Test okruženje 1: linux mint 10 64-bit, Firefox 5.0 i Chrome 12.x
Test okruženje 2: win 7 pro 64-bit, Firefox 5.0 i Chrome 12.x
Core i3, 4 GB RAM
Test okruženje 3: win 7 home 32 bit, Firefox 5.0 i Chrome 12.x
Test okruženje 4: ubuntu linux 10 32 bit, Firefox 3.6 i Chrome 12.x
AMD Athlon 64x2, 4 GB RAM
Test okruženje 5: Android 2.2, Opera i Chrome for Android
Motorola Milestone
Svuda se ponaša identično, radi brzo (minimalno usporenje kada se pozadina učitava prvi put) i bez greške.
Kasnije ću postaviti uputstva za treking.
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
Gile, na koje slike misliš? Imam instaliran Firebug, a pozadinska slika ne ulazi u elemente za inspekciju, koliko je meni poznato! Ove male sličice (dugmiće) si skinuo u međuvremenu! Samo da dodam, još uvek nemam neko veliko iskustvo u poslu (sveže "diplomirao"), pa mi slobodno dodaj instrukcije
Inače ne verujem da je problem sa pozadinskom slikom, pogotovo zato što nije previše zahtevna. Jednom kad se učita cash radi posao, ali ovde je problem sa skrolovanjem stalan - barem kod mene sa starom mašinom (1.5 GB RAM) koja mi dobro služi za testiranje sajtova. Na novijoj sa 4Gb RAM-a i jačim procesorom (opet XP) problem nije izražen, ali je i tu makar za nijansu sporije nego što je bilo. Siguran sam u to jer sam postao profesionalno deformisan i stalno analiziram sajtove po kojima se krećem

Inače ne verujem da je problem sa pozadinskom slikom, pogotovo zato što nije previše zahtevna. Jednom kad se učita cash radi posao, ali ovde je problem sa skrolovanjem stalan - barem kod mene sa starom mašinom (1.5 GB RAM) koja mi dobro služi za testiranje sajtova. Na novijoj sa 4Gb RAM-a i jačim procesorom (opet XP) problem nije izražen, ali je i tu makar za nijansu sporije nego što je bilo. Siguran sam u to jer sam postao profesionalno deformisan i stalno analiziram sajtove po kojima se krećem

ONLY ALFA | FOREVER AND EVER