ALFA ROMEO 33 - Feel the Boxer Power
-
Go
- Drug Član
koliko ja znam ubrzanje do 100 je negde oko 8,6 s, ali ne mogu da se setim da li je to podatak za 8v ili 16v.
btw ponosni sam vlasnik 33-jke i trenutno je u toku vracanje iste u ispravno stanje, ali o tome drugi put, posto mi je pristup racunaru ogranicen na ponekad(jednom u dve do tri nedelje)
btw ponosni sam vlasnik 33-jke i trenutno je u toku vracanje iste u ispravno stanje, ali o tome drugi put, posto mi je pristup racunaru ogranicen na ponekad(jednom u dve do tri nedelje)
- Blade
- Drug Član
- Garaža: Alfa romeo GT q2
Alfa Romeo 156 TI (Chadjava)
Alfa Romeo 156 V6 SP2 '02
Alfa Romeo 33 Veloce `88
Alfa Romeo 33 Permanent 4
Alfa Romeo 33 1.7 16v
Alfa Romeo 166 3.2
Alfa Romeo 75 Karburatori
Alfa Romeo Spider 916
Ex: Alfa Romeo 33 S2 QV `89 part car
Ex: Alfa Romeo 156 2.5 V6 SP3 '01
Ex: Alfa Romeo 33 S3 part car
Ex: Alfa Romeo 33 S2 1.7 QV part car
Ex: 33 S1 1.3 - Lokacija: Zemun
Jedna 1 serija `84 33 1.3 lepo sam se s`njom navozo isad stoji kod bakute u dvorishtu jadna
Druga od skoro 2 serija `89 1.7 ie sredjuje se josh uvek al bice eXtra nadam se btw dali ko zna de moze da se nadje zender bodi kit ili dal ko od nashih plasticara pravi to ko na slici dole
(pod plasticare mislim fazon matrix , fandjo ili tako neka radionica ili moram sam da pravim
)
Jedna 1 serija `84 33 1.3 lepo sam se s`njom navozo isad stoji kod bakute u dvorishtu jadna

Druga od skoro 2 serija `89 1.7 ie sredjuje se josh uvek al bice eXtra nadam se btw dali ko zna de moze da se nadje zender bodi kit ili dal ko od nashih plasticara pravi to ko na slici dole

(pod plasticare mislim fazon matrix , fandjo ili tako neka radionica ili moram sam da pravim

Jednom alfa uvek alfa !!!
Prva. S2 33 1.7
Druga. S3 33 1.7 P4
Treca. Macchina bella 156 1.9 16v
Četvrta. 156 V6 Sp2
Peta. 166 FL 3.2
Šesta. GT Q2
Sedma. S3 33 1.7 16v
Osma. Alfa Romeo 75 Karburatori
Deveta. Alfa Romeo Spider 916
Prva. S2 33 1.7
Druga. S3 33 1.7 P4
Četvrta. 156 V6 Sp2
Peta. 166 FL 3.2
Šesta. GT Q2
Sedma. S3 33 1.7 16v
- Blade
- Drug Član
- Garaža: Alfa romeo GT q2
Alfa Romeo 156 TI (Chadjava)
Alfa Romeo 156 V6 SP2 '02
Alfa Romeo 33 Veloce `88
Alfa Romeo 33 Permanent 4
Alfa Romeo 33 1.7 16v
Alfa Romeo 166 3.2
Alfa Romeo 75 Karburatori
Alfa Romeo Spider 916
Ex: Alfa Romeo 33 S2 QV `89 part car
Ex: Alfa Romeo 156 2.5 V6 SP3 '01
Ex: Alfa Romeo 33 S3 part car
Ex: Alfa Romeo 33 S2 1.7 QV part car
Ex: 33 S1 1.3 - Lokacija: Zemun
Jedno pitanje moja 33 je 1.7 ie al ima detelinicu u alfinom uputstvu ima neke razlike od one bez detelinice dali ko zna u cemu je razlika ?
Jednom alfa uvek alfa !!!
Prva. S2 33 1.7
Druga. S3 33 1.7 P4
Četvrta. 156 V6 Sp2
Peta. 166 FL 3.2
Šesta. GT Q2
Sedma. S3 33 1.7 16v
Prva. S2 33 1.7
Druga. S3 33 1.7 P4
Četvrta. 156 V6 Sp2
Peta. 166 FL 3.2
Šesta. GT Q2
Sedma. S3 33 1.7 16v
-
Go
- Drug Član
nakon zamjene zupchastog itd...
malo dostimavanje plina
http://www.youtube.com/watch?v=YGxuVhT4928
http://www.youtube.com/watch?v=QHD5uVyRIaU
nakon zamjene zupchastog itd...
malo dostimavanje plina
http://www.youtube.com/watch?v=YGxuVhT4928
http://www.youtube.com/watch?v=QHD5uVyRIaU
-
Go
- Drug Član
Hvala za slike! Mislio sam da ima vise razlike izmedju 1 i 2 serije...
Moj ukus je pomalo specifican, pa mi se vise svidja prednji deo 33 kod starijih modela. Treca serija definitivno izgleda modernije i agresivnije, ali izbocenje po sredini haube i oblik farova mi malo ne leze. Vise bi mi se svidjalo da su prednji farovi vise slicni onima kod 75. Ali, ko ce svima ugoditi
Zadnji deo je za cistu 10.
Sta mislite o kupovini 33, druga serija? Ok, limarija moze da se sredi... Koji motori su ugradjivani u zadnje komade druge serije? Znam za 1.7 i 1.5 4x4. Ako bih uzimao nesto iz druge serije, gledo bih da bude `89, pa me zato zanima koji motori su u pitanju. U opste, kog meseca je prestala proizvodnja druge serije? Negde tokom `89 ili ima primeraka sa pocetka `90 (sad vec puno pitam, a?)
Zainteresovan sam za kupovinu, pa mi pisite sta se sve moze naci kod nas... U kakvom su stanju? Ima li sta solidno da se nadje? Voleo bih da mogu da nadjem primerak sa dobrim motorom, a ostalo bih sredjivao polako.
Moj ukus je pomalo specifican, pa mi se vise svidja prednji deo 33 kod starijih modela. Treca serija definitivno izgleda modernije i agresivnije, ali izbocenje po sredini haube i oblik farova mi malo ne leze. Vise bi mi se svidjalo da su prednji farovi vise slicni onima kod 75. Ali, ko ce svima ugoditi

Sta mislite o kupovini 33, druga serija? Ok, limarija moze da se sredi... Koji motori su ugradjivani u zadnje komade druge serije? Znam za 1.7 i 1.5 4x4. Ako bih uzimao nesto iz druge serije, gledo bih da bude `89, pa me zato zanima koji motori su u pitanju. U opste, kog meseca je prestala proizvodnja druge serije? Negde tokom `89 ili ima primeraka sa pocetka `90 (sad vec puno pitam, a?)

Zainteresovan sam za kupovinu, pa mi pisite sta se sve moze naci kod nas... U kakvom su stanju? Ima li sta solidno da se nadje? Voleo bih da mogu da nadjem primerak sa dobrim motorom, a ostalo bih sredjivao polako.
-
Go
- Drug Član
33ie napisao:Nemam sta da dodam i da oduzmem. To je to![]()
Ja cu najvise pricati o seriji II jer sam evo vec 3 takve 33 ojke promenio. Presao sam sveukupno sa njima oko 450 000, mozda i vise noramlno do 300 000 motor radi kao satic ako se menjaju ulje i filteri redovno, al mislim da mu je kriticna tacka nekih 150 000 jer ako je do tada zapusten i drndan moze da dodje do toga da izgori cilindar ili pukne radilica sto mi se desilo ali uzroci toga su ljudski faktor i nemar prethodnih vlasnika...
Ono sto bih izvojio kao velike mane serije II su uzrok jeftine proizvodnje :
Limarija je jako losa - Lim korodira brzo iznad levog krila gde je cep za gorivo, ispod stakla na zadnjim vratima, i zadnji kraj oko branika su kriticne tacke kao i ispod prednjih vrata i sajtne naravno.
Bravica 5-ih vrata je katastofalno lose uradjena puca sajla, stalno ili ne radi mehanizam, al se to da srediti uz malo muke
Grejac zadnjeg stkla otkazuje, a uzrok tome je los kontakt koji je nagoreo a nalazi se ipod volana gde se otvara hauba ispod tepiha. To se zalemi i sve radi... Ili osigurac...
U vratima zna da se odlepi zvucna izolacija onaj bitumen crna ploca i da lupa kako se pomera. Kvacilo i vrata znaju da proskripe vremenom, to jako nervira al se da podmazarti...
5 kocioni cilindar zna da se pokvari, kao i pumpa za gorivo na IE modelima jako cesto...
Eto to su neke mane koje nerviraju, al ono sto je jako lepo :
Neverovarno dobar polozaj vozaca i fabricki dobro odredjena sedista. Uzane pedale gas kvacilo kocnica, daju jedinstven sportski osecaj. Kada se tome pridoda rezak zvuk bokesra koji na leru nervozno brunda dobije se dodatna kombinacija. Verzija sa motorem 1.7 8v stvarno bolesno dobro ide a mali boxer je elastican i prima gas podjednako dobro u celom opesgu broja obtaja iako je ipak najagilniji od 1000 pa do nekih 4000 po mom misljenju ! Auto je prava mala zmija koja svakako opravdava znak koji nosi napred![]()
-
Go
- Drug Član
Nije samo razlika u estetici ima i tehnickih resnja koja su drugacija a i gresaka koje su ispravljene sa prethodnog modela.U drugu seriju su ugradjivani karburatori 1.3 , 1.5 , 1.7 mada moze da se nadje i 1.7ie sto je vrlo retko. Drugu seriju u dobrom stanju ces tesko naci jer se tesko nalazi i 3 serija da je ok.Kod 3 serije nema toliko problema sa limarijom mada ni ona nije sjajna na pocetnim modelima.Najbolji modeli su naravno izasli pred kraj proizvodnje.Ja vozim 3 seriju tako da mogu da ti pricam o njoj.
Moja preporuka ti je 3 serija i motor 1.7ie 8v.
Evo par slicica na kojima se vidi razlika.3 serija po dizajnu prati 164

Moja preporuka ti je 3 serija i motor 1.7ie 8v.
Evo par slicica na kojima se vidi razlika.3 serija po dizajnu prati 164

-
Go
- Drug Član
prijelaz sa druge na trecu seriju je bio u augustu `90zozon napisao: Ako bih uzimao nesto iz druge serije, gledo bih da bude `89, pa me zato zanima koji motori su u pitanju. U opste, kog meseca je prestala proizvodnja druge serije? Negde tokom `89 ili ima primeraka sa pocetka `90 (sad vec puno pitam, a?)![]()
-
Go
- Drug Član
Heh, pa vi ljudi sve znate! Svaka cast i hvala puno svima na odgovorima.
Sto se tice tog motora 1.7 o njemu sam ovde procitao samo pohvale, dok sam na drugim mestima slusao komentare .ako vec mora Alfa, onda bezi od motora 1.7!. To sam cak procitao i na sajtu automobili.co.yu u rubrici .pitanja i odgovori. ili tako nekako... Covek hoce da pazari 33 i poslao im pitanje, a strucnjak koji mu je odgovarao nagrdio taj motor zestoko. Mislim da je pisao nesto u fazonu da nije normalno koliko mnogo trosi. Kada odem na njihov sajt ne mogu ponovo da dodjem do pitanja, valjda im ne radi ta sekcija sajta ili sam to nasao na nekom drugom sajtu.
Meni u ovom momentu kubikaza nije presudna. Bio bih presrecan i sa 1.5 kada bi nasao neki solidan. Sve sem dizela dolazi u obzir. Ipak, koja je prava istina o tom motoru 1.7ie?
I jos ovo - koliko novca treba izdvojiti za kompletno limarijsko sredjivanje? Da se okrpi, ofarba? O kojoj cifri se radi, onako, od prilke...
Puno pozdrava!
Sto se tice tog motora 1.7 o njemu sam ovde procitao samo pohvale, dok sam na drugim mestima slusao komentare .ako vec mora Alfa, onda bezi od motora 1.7!. To sam cak procitao i na sajtu automobili.co.yu u rubrici .pitanja i odgovori. ili tako nekako... Covek hoce da pazari 33 i poslao im pitanje, a strucnjak koji mu je odgovarao nagrdio taj motor zestoko. Mislim da je pisao nesto u fazonu da nije normalno koliko mnogo trosi. Kada odem na njihov sajt ne mogu ponovo da dodjem do pitanja, valjda im ne radi ta sekcija sajta ili sam to nasao na nekom drugom sajtu.
Meni u ovom momentu kubikaza nije presudna. Bio bih presrecan i sa 1.5 kada bi nasao neki solidan. Sve sem dizela dolazi u obzir. Ipak, koja je prava istina o tom motoru 1.7ie?
I jos ovo - koliko novca treba izdvojiti za kompletno limarijsko sredjivanje? Da se okrpi, ofarba? O kojoj cifri se radi, onako, od prilke...
Puno pozdrava!
-
Go
- Drug Član
Da li je u pitanju bio 1.7 ie 8v ili 1.7 ie 16v?
8v jednostavniji i dugotrajniji sa malo slabijim performansama(preporuka svakog majstora!) a koliko znam trosi manje nego moj 1.4ie
16 v po dve bregaste u glavi tj bregaste su mu najslabija tacka skuplje odrzavanje, neverovatne performanse
ali zbog toga i krace traju...
Sto se limarije tice bolje obrati vise paznju na kompletno stanje limarije i kako je radjena jer je veliki broj 33-ojki udaran.Kada bih kupovao sada 33 veoma bih obratio paznju na limariju.Jer motor mozes da sredis a auto ako je truo(vidjao sam sve i svasta,trule koseve,rupe u podu punjene silikonom,sajtne gitom i novinama)Hteo sam da kazem da ti je osnova auta najbitnija.
8v jednostavniji i dugotrajniji sa malo slabijim performansama(preporuka svakog majstora!) a koliko znam trosi manje nego moj 1.4ie
16 v po dve bregaste u glavi tj bregaste su mu najslabija tacka skuplje odrzavanje, neverovatne performanse

Sto se limarije tice bolje obrati vise paznju na kompletno stanje limarije i kako je radjena jer je veliki broj 33-ojki udaran.Kada bih kupovao sada 33 veoma bih obratio paznju na limariju.Jer motor mozes da sredis a auto ako je truo(vidjao sam sve i svasta,trule koseve,rupe u podu punjene silikonom,sajtne gitom i novinama)Hteo sam da kazem da ti je osnova auta najbitnija.

-
Go
- Drug Član
Drugari, potreban mi je vas savet, naime juce sam na pijaci nalleteo na 33-ojku 1.7 8v, 4*4, 1991. godiste. Auto je presao 101000km i ima par problema. Prvi je taj sto je udarena od pozadi u levu stranu, i najverovatnije bi trebalo da se isece taj deo i umetne drugi, posto je na dva mesta lim izuvijan kao harmonika, ali je auto ostao u osi, i prema recima vlasnika za popravku mu je jedan limar trazio izmedju 350 i 400 evra. Drugi problem je taj sto je ulje procurelo negde na letvi volana, pa me interesuje kolika bi eventualno bila zamena, i sredjivanje iste. Inace auto ima plin, i uz nju dobijam kompletnu instalaciju za klima uredjaj koji je skinut sa stranca 33-ke. Cena auta u ovom stanju je 1400 evra, i lik nece ni da cuje za manje. Isto me interesuje i kakvo je odrzavanje ovog 4*4 pogona?
-
Go
- Drug Član
Pratim cene po oglasima i ljudi bas umeju da odvale cifru. Skoro sam nasao neku 33 za vise od 3000?!
Ne secam se tacne cifre, ali je cena debelo presla te tri hiljade. Nije imala nikakvu spec. opremu, motor, znaci obicna 33 (3s), pretpostavljam jako dobro ocuvana...
Nego, da vas podsetim na moje pitanje o limariji; koliko treba parica da se komplet sredi limarija na jednoj 33 (2s)? I kolika ta ostecenja limarije znaju biti? Rec je o rupetinama po autu i totalnom propadanju lima ili samo korozija po povrsini?
Ovu sliku ste, predpostavljam, vec videli, ali da se malo podsetimo kako 33 2s moze lepo da izgleda:

Nego, da vas podsetim na moje pitanje o limariji; koliko treba parica da se komplet sredi limarija na jednoj 33 (2s)? I kolika ta ostecenja limarije znaju biti? Rec je o rupetinama po autu i totalnom propadanju lima ili samo korozija po povrsini?
Ovu sliku ste, predpostavljam, vec videli, ali da se malo podsetimo kako 33 2s moze lepo da izgleda:

-
Go
- Drug Član
I to jos .minimum., velis? Mislio sam (na osnovu cena ovdasnjih farbara) da bi ta uzivancija mogla biti dosta jeftinija. Hm... Ili je cena farbanja u okvirima koje ocekujem, a limar je skup? Od tih 1000?, koliko ide na limara?
PS Bolje da preskocim ovu (a i sve naredne) pauze, zasucem rukave. i prionem na posao. Kako stvari stoje, trebace mi brdo ???
Ajme!Sasha napisao:Za dobrog limara i dobrog farbara, ako je auto u nekom solidnom stanju, ti treba minimum 1000e.

I to jos .minimum., velis? Mislio sam (na osnovu cena ovdasnjih farbara) da bi ta uzivancija mogla biti dosta jeftinija. Hm... Ili je cena farbanja u okvirima koje ocekujem, a limar je skup? Od tih 1000?, koliko ide na limara?
PS Bolje da preskocim ovu (a i sve naredne) pauze, zasucem rukave. i prionem na posao. Kako stvari stoje, trebace mi brdo ???

-
Go
- Drug Član
Malopre sam citao na Alfa Piazza kako je covek sa foruma prodao svoju 75 nekom tipu, taj tip je prodavao za manje od 1200? i valjda je uzeo neki treci koji je sada prodaje za 2000?. Uz to je neko od odve dvojice u medjuvremenu uspeo da izrazbija auto, pa ga okrpio. Ma sta vam prepricavam, svi ste procitali...
Sad mene zanima koja je razlika izmedju cena koje se vidjaju po oglasima i cena za koje se doticni automobili na kraju prodaju. Je l` razlika nesto sitno, ili se radi o krupnijim ciframa? Na primer, neko da oglas da prodaje Alfu 33 za 2200?. Za koliko je na kraju proda za 2000 ili za 1400? Sad malo lupetam, ali verujem da razumete sta zelim da pitam...
I na kraju, koja je realna cena solidne 33, 1990 na primer?
Sad mene zanima koja je razlika izmedju cena koje se vidjaju po oglasima i cena za koje se doticni automobili na kraju prodaju. Je l` razlika nesto sitno, ili se radi o krupnijim ciframa? Na primer, neko da oglas da prodaje Alfu 33 za 2200?. Za koliko je na kraju proda za 2000 ili za 1400? Sad malo lupetam, ali verujem da razumete sta zelim da pitam...
I na kraju, koja je realna cena solidne 33, 1990 na primer?