A homokineticki na pasatu?
Trapovi na našim Alfama
- machella
- Garaža: 156 3.0 V6
159 SW 2.4 Q-Tronic - Lokacija: Požarevac
@FantomX lose uradjeno ili su losi delovi, stavi poliuretan ili oem viljuske i nece biti skripe 

- FantomX
- Garaža: ex Julija 156 SW JTDm / 159.88whp
ex VW Passat 4motion B5.5 131hp tuned
AR 156 JTD 8v 158.9hp - numero duo :) '04 - Lokacija: Beograd
Uvek kod istog majstora, uvek isti delovi.
Dosli i amorti na svoje, zglobovi krenuli, sah tabla se savija kada je peglam po krivinama, zvace kada naletim na veca ulegnuca, uglavnom znate sve...
Ne mogu vise...
Dosli i amorti na svoje, zglobovi krenuli, sah tabla se savija kada je peglam po krivinama, zvace kada naletim na veca ulegnuca, uglavnom znate sve...
Ne mogu vise...
- Rik
- Saradnik Uprave

- Garaža: AR 156 1.9 JTD 2005
Renault Clio 1.2 1999 - Lokacija: Beograd
- Shanirani
- Garaža: 156 2.0 TS
Nemas ti muke sa kolima, nego sa majstorima i delovima koji ti majstori repariraju.
- machella
Evo kod mene i pored najgorih prica o poliuretanskoj skripi i svemu tome sve radi kako valja, a peglam je po krivinama sigurno vise i gore nego vecina
Re: Trapovi na našim Alfama
Upravo....Shanirani napisao:Nemas ti muke sa kolima, nego sa majstorima i delovima koji ti majstori repariraju.
Evo kod mene i pored najgorih prica o poliuretanskoj skripi i svemu tome sve radi kako valja, a peglam je po krivinama sigurno vise i gore nego vecina
- Shanirani
- Garaža: 156 2.0 TS
Kad krene da skripi (pricam o klasicnim repariranim delovima) to znaci da mast ne podmazuje. Uzrok je ili losa mast, ili je iscurela.
Takodje je bitno i kod koga uzimas reparirane delove. Jer neki stavljaju kvalitetniju gumu od drugih. Ja kada sam zamenio gornje viljuske, kugle na njima su tako bile zategnute da nisam volan mogao da okrecem kao obicno dok se nije malo razradilo. Ali su mi trajale oko 40 000km i to bez skripanja. Kada je skripanje pocelo trajalo je mesec dana i morala je zamena zbog habanja materijala.
Donje mi jos uvek stoje..
Gumice balans stangle. Kod mene su radili neki strucnjaci pa su sve ra*ebali nosace istih. Pisao sam vec u mojoj temi. Kada ih je Majstor Sale skinuo, nosaci su samo popadali. Srafove za most nisu lepo zavijali pa su navoji oblajznuli itd. Sve je to reseno kod onog sto to zna da radi.
I samo da napomenem, putevi koji vode iz mog grada su sve samo ne to. Toliko rupa ima da je jednostavno nepodnosljivo po nekad voziti po njima malo tvrdji auto.
Takodje je bitno i kod koga uzimas reparirane delove. Jer neki stavljaju kvalitetniju gumu od drugih. Ja kada sam zamenio gornje viljuske, kugle na njima su tako bile zategnute da nisam volan mogao da okrecem kao obicno dok se nije malo razradilo. Ali su mi trajale oko 40 000km i to bez skripanja. Kada je skripanje pocelo trajalo je mesec dana i morala je zamena zbog habanja materijala.
Donje mi jos uvek stoje..
Gumice balans stangle. Kod mene su radili neki strucnjaci pa su sve ra*ebali nosace istih. Pisao sam vec u mojoj temi. Kada ih je Majstor Sale skinuo, nosaci su samo popadali. Srafove za most nisu lepo zavijali pa su navoji oblajznuli itd. Sve je to reseno kod onog sto to zna da radi.
I samo da napomenem, putevi koji vode iz mog grada su sve samo ne to. Toliko rupa ima da je jednostavno nepodnosljivo po nekad voziti po njima malo tvrdji auto.
- machella
Gornje viljuske mogu da skripe i zbog pretegnusti srafa i nepravilnih dimenzija selena/biksne, sve to treba proveriti

u ovom delu nastaje problem, viljuska pri pravilnoj montazi mora da se pomera lagano rukom gore dole
Kvalitet i udobnost donjih je meni upitna kad sam video sta se ugradjuje kod nas

Selen iz OEM vs Reparirana kod nekog

u ovom delu nastaje problem, viljuska pri pravilnoj montazi mora da se pomera lagano rukom gore dole
Kvalitet i udobnost donjih je meni upitna kad sam video sta se ugradjuje kod nas

Selen iz OEM vs Reparirana kod nekog
- FantomX
Tejovic iz KG, verujem da pola foruma vozi njihove delove...
Majstori uzimaju delove od njih, ranije sam ja isao kod Plavog mosta pa uzimao licno i vracao stare...
Trap ko trap, sredi se, ali brzo krene "nesto" drugo da zveci, cvrkuce...
Nisu mi kola radili dunsteri, vec ljudi koji se godinama bave tim, kao auto Djole koji je za svaku preporuku.
Nemam pojma, mozda sam izgubio malo entuzijazma, ali sad razmisljam da je uzmem nazad, kako cu bez Vas? :/
@fanatic012
Ne spominji mi homokineticke

Majstori uzimaju delove od njih, ranije sam ja isao kod Plavog mosta pa uzimao licno i vracao stare...
Trap ko trap, sredi se, ali brzo krene "nesto" drugo da zveci, cvrkuce...
Nisu mi kola radili dunsteri, vec ljudi koji se godinama bave tim, kao auto Djole koji je za svaku preporuku.
Nemam pojma, mozda sam izgubio malo entuzijazma, ali sad razmisljam da je uzmem nazad, kako cu bez Vas? :/
@fanatic012
Ne spominji mi homokineticke
- Bojan90
- Garaža: 156 1.6ts
Ja sa skripom nemam problema, skripale su gornje kad su propale, od kad su zamenjene, ima jedno dve i po godine, nista. Presle oko 20k km, ne lupkaju, ali imam neko lupkanje u prednjem trapu, mislim da su gumice balans stangle, eventualno, krajevi letve/spona. Sutra idem u KG, svracam kod Trifunovica, da vidimo sta ne valja
Ako nekog interesuje nesto da pitam, nek pise dok je vreme 
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
kod mene takodje ne skripe viljuske, ni tejoviceve ni trifunoviceve... kad je propao silen na jednoj bilo je lupkanja ali skripanja nikad...
- Slanina
- Garaža: Alfa romeo 159
Jel moze adresa tog Koleta u zemunu? i broj ako imasFlavio napisao:Đole u Vodovodskoj, AK Kole u Zemunu, ...Slanina napisao:Jel zna neko gde ima dobar servis u Bg..posto mi se svidela jedna alfa za male pare u Zemunu a posto prvi put uzimam alfu rekoh da odvezem kod nekog strucnog da je pregleda..vlasnik tvrdi da je dobra sto se tice trapova i motora ali ja bi ipak to proverio
I bilo bi pozeljno da nisu skupi
- Flavio
- Uprava ARCS

- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
- machella
Uglavnom ako nesto skripi, pajster ili cevku u ruke i napinjanje, to je jedini spas i resenje
primetio sam da skripucu plastike iza pepeljare, oko menjaca te dve najvise posto na 90% automobila plastika oko srafova koji su drzaci naprsnu ali to se resava trakom/plastikom i nema skripe
Jedna stara reklama koja objasnjava sve skripe i resavanje istih
[video][/video]
Ja nemam poverenje u samog sebe a kamoli majstoreFantomX napisao:
Uglavnom ako nesto skripi, pajster ili cevku u ruke i napinjanje, to je jedini spas i resenje
Jedna stara reklama koja objasnjava sve skripe i resavanje istih
[video][/video]
- Flavio
- Uprava ARCS

ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
nosač viljuške se "pojede" na mestu dodira sa silent blokom (obeleženo već na slici), i taj luft se pokaže kao načeta viljuška ... iako je viljuška OK. Mislite o tome
Najnovije otkriće (ako nisi dobio info "iz prve ruke"fanatic012 napisao:Gornje viljuske mogu da skripe i zbog pretegnusti srafa i nepravilnih dimenzija selena/biksne, sve to treba proveriti
nosač viljuške se "pojede" na mestu dodira sa silent blokom (obeleženo već na slici), i taj luft se pokaže kao načeta viljuška ... iako je viljuška OK. Mislite o tome
- FantomX
Proveravno je sve pajserom, natezano, enterijer sam polurasturao, dampirao oko cajgera, menjaca, dugmica, sve zabice na mestu.
Auto sam juce vozio, iako je sadasnji vlasnik mislio da cu je odvesti i necu se vratiti
Ne znam sta je radio za tri dana, ali auto je sa full sredjenim trapom od onog skripanja dosao do momenta osecaja da gubis kontrolu u brzim krivinama preko neravnina, sto mi je bilo totalni hit, jer sam je istim putem peglao kada sam isao na zamenu
Nisam zeleo da ulazim u problematiku, jer sam od oktobra do pre neki dan skucao 1.600 eura na van serijske radnje i otklanjanje gremlina.
Entuzijazam se srozao iako sam je ofarbao, sredio pecke, sredio trap, sprcao pare, ali gremlini su gremlini i pobedili su.
Apropo Paje kog sam uzeo, zamenio sam juce sponu na levom tocku, skripalo na motanju, ispustila mast, auto se preporodio.
Koliko sam primetio, jedino je ono rame gore skroz kod amorta zavuceno i mora odozgo da se otpuste tri srafa i amort da bi se zamenilo, dok je sve ostalo na izvlote kada se skine tocak.
Pored gremlina, jedini razlog prelaska na Paju 116ks PD je u nekom trenutku brza prodaja i ponovna kupovina dobrog primerka Alfe sa kojim se nadam da cu imati vise srece.
Btw, zvuk pred zamenu, onaj kao kada skripi PK kais ali x1000 jacina zvuka - pukao sraf u glavi koji drzi izduvnu granu, pusta pritisak, zavija kako drekavac.
Majstor je mislio da ce moci var, pa navoj, pa skidanje.
E nece, ode glava opet dole.
Tako da, sve vam je jasno, ne hvalim Paju, ne kudim Alfu, ali zelim bar neko vreme da odmorim malo od sebe, majstora i kola
Auto sam juce vozio, iako je sadasnji vlasnik mislio da cu je odvesti i necu se vratiti
Ne znam sta je radio za tri dana, ali auto je sa full sredjenim trapom od onog skripanja dosao do momenta osecaja da gubis kontrolu u brzim krivinama preko neravnina, sto mi je bilo totalni hit, jer sam je istim putem peglao kada sam isao na zamenu
Nisam zeleo da ulazim u problematiku, jer sam od oktobra do pre neki dan skucao 1.600 eura na van serijske radnje i otklanjanje gremlina.
Entuzijazam se srozao iako sam je ofarbao, sredio pecke, sredio trap, sprcao pare, ali gremlini su gremlini i pobedili su.
Apropo Paje kog sam uzeo, zamenio sam juce sponu na levom tocku, skripalo na motanju, ispustila mast, auto se preporodio.
Koliko sam primetio, jedino je ono rame gore skroz kod amorta zavuceno i mora odozgo da se otpuste tri srafa i amort da bi se zamenilo, dok je sve ostalo na izvlote kada se skine tocak.
Pored gremlina, jedini razlog prelaska na Paju 116ks PD je u nekom trenutku brza prodaja i ponovna kupovina dobrog primerka Alfe sa kojim se nadam da cu imati vise srece.
Btw, zvuk pred zamenu, onaj kao kada skripi PK kais ali x1000 jacina zvuka - pukao sraf u glavi koji drzi izduvnu granu, pusta pritisak, zavija kako drekavac.
Majstor je mislio da ce moci var, pa navoj, pa skidanje.
E nece, ode glava opet dole.
Tako da, sve vam je jasno, ne hvalim Paju, ne kudim Alfu, ali zelim bar neko vreme da odmorim malo od sebe, majstora i kola
- Djo83
Mozda je ta alfa bila nezgodno lupana napred i nije dobro namestena pa negde ima nekih natezanja trapa koje ne mogu majstori da skontaju i srede...
- Mrzovoljni Soko
- Drug Član

- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9jtd 85kw no-remap xD (Blue beuty)(ex)
Alfa Romeo 159 1.9Jtdm 110kw,remap :D (Musava) - Lokacija: Mihajlovac Smederevo
Elem,moguce da skripe na tom mestu gde se dodiruje silen i nosac viljuske,nesto smo uporedjivali i ustasnovili da se kod mene na klotari pojeo taj deo i tu skripi,iako su viljuske nove,nemaju ni mesec dana.
Nije dobio info,otisao je Boban rano kuci xDFlavio napisao:![]()
![]()
![]()
Najnovije otkriće (ako nisi dobio info "iz prve ruke"fanatic012 napisao:Gornje viljuske mogu da skripe i zbog pretegnusti srafa i nepravilnih dimenzija selena/biksne, sve to treba proveriti
u ovom delu nastaje problem, viljuska pri pravilnoj montazi mora da se pomera lagano rukom gore dole),
- FantomX
Neka je, Dunav, Dunav tiho teče, vratiti se ona neće
Ovo nije iskljuceno, ali u takvim slucajevima je teško i najboljimaDjomlaN napisao:Mozda je ta alfa bila nezgodno lupana napred i nije dobro namestena pa negde ima nekih natezanja trapa koje ne mogu majstori da skontaju i srede...
Neka je, Dunav, Dunav tiho teče, vratiti se ona neće
- Flavio
- Uprava ARCS

ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Sve 4 za 120€ ?
Pa to je neka otprilike redovna cena za remontovane ...
Pa to je neka otprilike redovna cena za remontovane ...
- Djo83
- Bojan90
- Garaža: 156 1.6ts
- FantomX
- FantomX