problem na alfi 155
- zipa13
- Drug Član
- Garaža: 1993 Alfa Romeo 155 Q4 Alfa Rosso
1996 Alfa Romeo 155 2.5 V6 Alfa Rosso
1993 Alfa Romeo 155 2.0 8v Nero( future GTA)
2003 Alfa Romeo 156 GTA Selespeed Grigio Sterling
2004 Alfa Romeo 156 GTA Blue Metallico
1996 Alfa Romeo 145 QV Nero
2006 Alfa Romeo 159 1.9 JTDm
1996 Fiat Coupe 2.0 20v Turbo
1990 Opel Omega 3000 24v
2012 Mercedes ML 350
2018 Volvo XC90 T6 Inscription
2021 Kawasaki Z900
2008 Peugeot 607 2.0 HDi Executive
2023 Ford F150 Lightning - Lokacija: Vankuver
Jbg,nisam se setio,i nikako broj ne mogu da nadjem sada,ni vizit karticu.Ali sledeci put kad budem isao u tom pravcu,a bice skoro,jer radim u Bg-u,otici cu i uzeti vizit kartu,i detaljno se raspitati,sta se sve moze naruciti i po kojim cenama 

- mali radojica
- Garaža: alfa romeo 147 jtdm
evo i za ostale, danas naručen behr termostat, da li 2500 ili 2600din. VS auto kod studenjaka na nbg.
- Brana
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 155 3.0 24V
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 164 2.0 T.S. 8V
Alfa romeo 147 1.9 8V multijet
Alfa romeo 166 2.4 20V multijet - Lokacija: Beograd
Da li pasuju poluosovine i homokineticki zglobovi od 2.0 8v ili 1.8 8v na 2.0 16v?
- OMP
- Garaža: GP TJet
zglobovi su isti a verujem i poluosovine, isti su i kao na tipo/tempri, cromi 1,8 i 2,0 i jos neki fiati, a 155ica v6 ima drugacije zglobove
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- OMP
jel moze na 155icu akumulator od 55-57A, mislim da je fabricki od 60A mada danas takvih i nema koliko sam upoznat 

- mali radojica
ovde sam negde pročitao da je kod wide 2cm širi trag točkova nego kod narrow pa ti sad proveri.
- Brana
- Drug Član
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Trebaju mi zglobovi, poluosovina moze i moja.Racunam da su nutovi na svim tim poluosovinama isti?
- Santino
- potenziato
- Garaža: 155 scary fast
@brana
Isti su nutovi.
@omp
Moze, a 60-ica ima samo ne u svakom brendu i svakoj seriji. Ali bi pre stavio malo vise, a ne manje od 60. U lezistu napred ima mesta do 74A, kod mene je taman stao.
Isti su nutovi.
@omp
Moze, a 60-ica ima samo ne u svakom brendu i svakoj seriji. Ali bi pre stavio malo vise, a ne manje od 60. U lezistu napred ima mesta do 74A, kod mene je taman stao.

- mali radojica
drugovi, pukao mi šraf što drži termostat i to onaj donji. što će reći skidanje glave u najavi. pa ako već skidam glavu red bi bio da je i uradim. pa me interesuju cene delova i obrada. radio bih sam, tj sa burazerom.
dihtung glave ili komplet set dihtunga i semeringa..
obrada glave, provvera, zamena gumica i šta sve ide...
usput. koje su cene karika i ležajeva....
dihtung glave ili komplet set dihtunga i semeringa..
obrada glave, provvera, zamena gumica i šta sve ide...
usput. koje su cene karika i ležajeva....
- Brana
- Drug Član
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
- speedhunter
- Garaža: 155 Q4
Neces se valjda zezati da otvaras motor zbog jednog srafa,nadji nekog strugara da ti to izvadi i teraj dalje 

But once you get locked in to a serious drug collection,
not that we need it at all for the trip,
The tendancy is to push it as far as you can...
- mali radojica
glupo zvuči ali... šraf je dosta nisko i teško je za prilaženje, puko je ravno sa glavom a pre toga nije hte da popusti ni za milimetar. druga stvar slini mi na dihtungu glave kod razvoda i ceo motor mi je musav tako da mu zamena dihtunga neće škoditi (a ni gumica ventila).
a štop se ostalog tiče... videćemo..
a štop se ostalog tiče... videćemo..
- Brana
- Drug Član
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
U tom slucaju bolje skini glavu i poravnaj je, vrati novi dihtung i izvuci taj sraf.Gumice prekontrolisi i ako su dobre ne diraj ih.Vrati to sve nazad i teraj 

- OMP
glupo je da skida glavu a da ne odradi i ostalo sta treba tj da zameni gumice, proveri siceve i presteluje ventile eventualno, to kad se skida se radi sve u kompletu i znas da si miran po tom pitanju, neki evro vise ali jbg bolje tako ili ne raditi nista nego raditi polovicno
- mali radojica
uradiću glavu komplet, baš iz tog razloga da budem miran. nego što sedesilo u najgore vreme. 

- Brana
- Drug Član
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Ja sa 80% delova iz prodavnice imam probleme ukljucujuci i gumice ventila pa sam zato predlozio da ostavi stare ako valjaju.U svakom slucaju treba da se uradi da valjaOMP napisao:glupo je da skida glavu a da ne odradi i ostalo sta treba tj da zameni gumice, proveri siceve i presteluje ventile eventualno, to kad se skida se radi sve u kompletu i znas da si miran po tom pitanju, neki evro vise ali jbg bolje tako ili ne raditi nista nego raditi polovicno
- mali radojica
- mali radojica
ovo sam zaboravio!
šta treba od alata za zupčenje TS 8v motora? burazer kod koga ću to raditi radi wagene pa da se spremimo. i na šta treba obratiti pažnju.
santinooooo!
šta treba od alata za zupčenje TS 8v motora? burazer kod koga ću to raditi radi wagene pa da se spremimo. i na šta treba obratiti pažnju.
santinooooo!

- speedhunter
Ne treba ti alat,imas repere na bregastoj i mostovima,videces cim skines deklu...
AJD SAD BRAINSTORMING
Dakle treba da zamenim prednje amorte i opruge da spustim auto,
Ima li neko pojma da li pasu opruge i amortizeri od 145,146,bravo,brava,marea,tipo,punto,coupe?
Posto je auto tezak 1440 kg verovatno ce sabiti opruge koje su -40mm vise nego auto od npr 1200 kg za koji su predvidjene...
Brana rece da je od punta montirao gewinde
Je to ne mogu posto su mi veci prednji amorti,dakle raspon srafova koji stezu amort je veci i sam rukavac je siri na tom mestu gde se steze amort,mogu to ovih dana da izmerim..
Nego nije problem da kupim nove amortizere bas za alfu,ali pitam da li mozda pasu od nekog fiata sa vecim motorom,ako je kraci amort od alfinog jos bolje,manje meni posla...
Varijante punjenja amorta i pravljenje gewindi me ne zanima,auto se spusta i tu ostaje...
AJD SAD BRAINSTORMING

Dakle treba da zamenim prednje amorte i opruge da spustim auto,
Ima li neko pojma da li pasu opruge i amortizeri od 145,146,bravo,brava,marea,tipo,punto,coupe?
Posto je auto tezak 1440 kg verovatno ce sabiti opruge koje su -40mm vise nego auto od npr 1200 kg za koji su predvidjene...
Brana rece da je od punta montirao gewinde
Je to ne mogu posto su mi veci prednji amorti,dakle raspon srafova koji stezu amort je veci i sam rukavac je siri na tom mestu gde se steze amort,mogu to ovih dana da izmerim..
Nego nije problem da kupim nove amortizere bas za alfu,ali pitam da li mozda pasu od nekog fiata sa vecim motorom,ako je kraci amort od alfinog jos bolje,manje meni posla...
Varijante punjenja amorta i pravljenje gewindi me ne zanima,auto se spusta i tu ostaje...
Poslednja izmena od speedhunter u Uto Jan 01, 2013 3:18 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
- TheWickerMan
- Administrator
- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
Iste su opruge,ja sam meni stavio sa 155 na 145
i to sa sve amortizerima i šoljama 
sent from Kenda digitron using Tapatalk 2

sent from Kenda digitron using Tapatalk 2

- OMP
e sad od tipa/tempre bi trebalo da pasuju i amorti i opruge, posto sam imao tempru na oko mi deluje da su isti amorti ali isto tako i viljuske deluju da su iste a opet su od fiata 1cm krace tako da za to ne mogu sa sigurnoscu da kazem, isto vazi i za lanciu dedru, treba da je isto ali....??? neki modeli bravo/brava nose iste amorte kako tipo/tempra ali ne znam koji verovatno neke starije i slabije serije
zanji amorti su isti od 155, 145/46, tipo, tempra, dedra, itd. takodje i opruge
sve u svemu sto bi bio glavu sta i kako pasuje ako vec planiras da kupis nove narucis ih bas za 155icu i to je to
Re: problem na alfi 155
ne znam kod q4 kako je ali na obicnu 155icu pasuju prednji amorti od 145/46 ali samo od ts varijanti od boxera ne pasuju zbog kacenja spone, opruge su iste za sve 145/46 i 155ice mogu eventualno duzine da se razlikuju ali sama opruga je ista.speedhunter napisao: Ima li neko pojma da li pasu opruge i amortizeri od 145,146,bravo,brava,marea,tipo,punto,coupe?
e sad od tipa/tempre bi trebalo da pasuju i amorti i opruge, posto sam imao tempru na oko mi deluje da su isti amorti ali isto tako i viljuske deluju da su iste a opet su od fiata 1cm krace tako da za to ne mogu sa sigurnoscu da kazem, isto vazi i za lanciu dedru, treba da je isto ali....??? neki modeli bravo/brava nose iste amorte kako tipo/tempra ali ne znam koji verovatno neke starije i slabije serije

zanji amorti su isti od 155, 145/46, tipo, tempra, dedra, itd. takodje i opruge
sve u svemu sto bi bio glavu sta i kako pasuje ako vec planiras da kupis nove narucis ih bas za 155icu i to je to
- Santino
- potenziato
- Garaža: 155 scary fast
Mario, sto ne ostavis ceo sistem od ts-a? Bojis se da nesto ne pukne?
Bravo HGT i Marea petak nosi isti lezaj tocka kao 155 v6 i q4 pa je isti i rukavac (deblji) kao i amort. Od alfi jedino dele 145/6 ali samo sa jtd masinom. Od ts-a ne moze, mali je.
@mali radojica
Kao sto Mario rece, imas repere, nema greske, izvrti motor dok ne naidje kajla za otvaranje lanca, otvori lanac i skidaj glavu...
Bravo HGT i Marea petak nosi isti lezaj tocka kao 155 v6 i q4 pa je isti i rukavac (deblji) kao i amort. Od alfi jedino dele 145/6 ali samo sa jtd masinom. Od ts-a ne moze, mali je.
@mali radojica
Kao sto Mario rece, imas repere, nema greske, izvrti motor dok ne naidje kajla za otvaranje lanca, otvori lanac i skidaj glavu...

- speedhunter
Evo ovako.
Amorte mogu da kupim nove za 155 q4,pasu od v6 i 2.5 TD,dakle nije da nema nigde i da je ultra retko,i kupicu nove,posto su stari umrli.
nego
Opruge za q4 mogu samo nove da nadjem u nemackoj i izaci ce me ovde 200e samo opruge i to GT cupline,jerbo drugoga ni nema za q4
Razmisljam da je lakse naci negde opruge od fiata,ima garant negde polovne,realno ko jos spusta auto kod nas,a posto mi je auto tezi od svih sigurno ce potonuti vise nego na fiatu
Plasim se jedino da mi ne lupa amort ako bude previse nizak + tezi je nego sto bi trebalo da bude za tu oprugu,al opet...zato i spominjem neki fiatov amort kao mozda kraci od alfe,za sada jedino coupe 20vt mi lici
Prebacio sam ceo trap od q4,ovaj od TS sam spremio da bacim,vidno su manji homozglobovi,ali nisam ih rasturao da vidim da li pasu zubi od ts i q4.i vidno je da su amorti i rukavci manji od ts ,a ne znam da li ce moci onda ovi veliki diskovi na taj mali rukavac,a vec su poruceni novi diskovi i plocice...
Amorte mogu da kupim nove za 155 q4,pasu od v6 i 2.5 TD,dakle nije da nema nigde i da je ultra retko,i kupicu nove,posto su stari umrli.
nego
Opruge za q4 mogu samo nove da nadjem u nemackoj i izaci ce me ovde 200e samo opruge i to GT cupline,jerbo drugoga ni nema za q4
Razmisljam da je lakse naci negde opruge od fiata,ima garant negde polovne,realno ko jos spusta auto kod nas,a posto mi je auto tezi od svih sigurno ce potonuti vise nego na fiatu
Plasim se jedino da mi ne lupa amort ako bude previse nizak + tezi je nego sto bi trebalo da bude za tu oprugu,al opet...zato i spominjem neki fiatov amort kao mozda kraci od alfe,za sada jedino coupe 20vt mi lici
Prebacio sam ceo trap od q4,ovaj od TS sam spremio da bacim,vidno su manji homozglobovi,ali nisam ih rasturao da vidim da li pasu zubi od ts i q4.i vidno je da su amorti i rukavci manji od ts ,a ne znam da li ce moci onda ovi veliki diskovi na taj mali rukavac,a vec su poruceni novi diskovi i plocice...
- OMP
znaci ipak se na q4 razlikuje prednji trap dosta, za opruga pogledaj od nekih jacih fiata dal nesto pasuje, kupe, bravo hgt ili neka lancia, mora da se nadje nesto
- speedhunter
Coupe sam siguran da pase nasao sam slike neke ,cak i amortizeri lice,a gadjam od bravo hgt opruge,laksi je od coupea,pa ce i alfa bit jos niza