ALFA ROMEO 75 - Legende koje jure!
- Santino
- potenziato
- Garaža: 155 scary fast
- Dora
- honorable
- Garaža: FIAT :(
Tako je, tup sekač sa dobrim uglom da razdvoji polutke, par udaraca i kad se "ukuca" ispadne sama.
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
Lako i jednostavno se izbije,malo iskucas viljusku u krug oko kugle onda lakse krene napoolje
Nabijanje nove je malo problem,treba ti adekvatna cev u koju udje kugla i osloni se na sesir
Dovoljne visine da kad se podvuce ispod viljuske moze viljuska da se kuca sa gornje strane i da se nabije,nemoj navlaciti maticom M8,pocupa se navoj
A kad sve to rasturas proveri u kakvom su stanju unibolovi na viljuskama gde se kaci za karosriju,to hoce da proskripi i promeni geometriju drasticno,kod Gruje se tolko pojelo da se kuciste i ona velika matica sa prednje strane totalno zavarilo,morala je druga viljuska koju sam srecom imao u rezervi a ako ti nije problem sacuvaj stare kugle,mozda nekom zatrebaju za remont
Nabijanje nove je malo problem,treba ti adekvatna cev u koju udje kugla i osloni se na sesir
Dovoljne visine da kad se podvuce ispod viljuske moze viljuska da se kuca sa gornje strane i da se nabije,nemoj navlaciti maticom M8,pocupa se navoj
A kad sve to rasturas proveri u kakvom su stanju unibolovi na viljuskama gde se kaci za karosriju,to hoce da proskripi i promeni geometriju drasticno,kod Gruje se tolko pojelo da se kuciste i ona velika matica sa prednje strane totalno zavarilo,morala je druga viljuska koju sam srecom imao u rezervi a ako ti nije problem sacuvaj stare kugle,mozda nekom zatrebaju za remont
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- sale_75
- Garaža: Honda CB750 K
Honda CB750 C - Lokacija: Beograd
Kod levog kosa mi je iskljucen dzek od signalizacije za kocnice, kada ga spojim upali mi se lampica u tabli.
Da su mi lose plocice ili je nesto drugo?
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
ili je kabal negde ustinut na karoseriju ili su plocice totalno potrosene
- sale_75
- Garaža: Honda CB750 K
Honda CB750 C - Lokacija: Beograd
Hvala Ljube, pogledacu ovih dana, da li neko zna koji je fabricki radio kasetofon ili cd ugradjivan u 75-icu?
Evo jedan klip za ove trubače
oprostite turbaće
" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
[youtube]9NLrWsfyMZ0[/youtube]
Evo jedan klip za ove trubače

" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
[youtube]9NLrWsfyMZ0[/youtube]
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
nisam bas siguran da su imali cd ali radio je bio blaupunkt,sanyo ili jensen,zavisno od opreme verovatno,nek me ispravi neko ako sam zaboravio neki model
- Santino
- potenziato
Iz tudjih iskustava ja bi rekao da brljavi unutrasnja jedinica - check...sale_75 napisao:Kod levog kosa mi je iskljucen dzek od signalizacije za kocnice, kada ga spojim upali mi se lampica u tabli.

- JaMaL
- Garaža: 75 TS
75 TB - Lokacija: Severno od Albukerkija
najgore sto 90% ovih isecaka je sa klipova sa yt i nisu turbaljke ali nema vezeEvo jedan klip za ove trubačeoprostite turbaće

- brzi_pas
- Garaža: GTV V6TB, 159jtd, 75 V6 24v,75 6V...
-
ki
- Drug Član
Nema potrebe dalje, odlicno je!
Iseci samo ovaj profil na rubovima sto ide ka unutra da ti ne bi kacio po gumi.

Iseci samo ovaj profil na rubovima sto ide ka unutra da ti ne bi kacio po gumi.
-
ki
- Drug Član
Evo i DIY coilsa, jos malo i pada ugradnja. Sinoc sam radio probnu ugradnju i malo su duzi - to je cena okoliko hocete duzi hod vesanja (ukupno 95mm). Iskren da budem, popi*deo sam jer tih 20mm povecanja u ukupnoj duzini moram da kompenzujem preko novih adaptera za kacenje... Makar sam navezbao pravljenje istih, do sad sam nekih 16 komada izrokao!

- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
Zadnje rubove ne treba seci sa unutrasnje strane nego ih prekucati da sam rub bude duplo jacii i malo na napolje ih iskucati
To je jod mene uradjeno i estecki i funkcionalno,smao nisam bas najbolje ofarbao
Laki
a jel nisi mogao zute opruge skratiti za dva kruga pa na frez masini napraviti sajbnu sa kosinom ili od flaha oblikovati da prati kosinu opruge i zavariti je na sajbnu sa unutrasnjom vodjicom i napravis vecu mogucnost stelovanja visine
A sve jo to moglo da se resi setom magnetnih amortizera,i kad ti treba udobno,iskljucis i on pliva kao citroen a kad hoces u drift,stisnes dugme i ono kao da su tockovi zavareni za sasiju
http://www.aa-academy.com/Training/Lear ... ide%29.asp
http://www.aa-academy.com/photos/MAGNET ... ENSION.jpg
To je jod mene uradjeno i estecki i funkcionalno,smao nisam bas najbolje ofarbao
Laki
a jel nisi mogao zute opruge skratiti za dva kruga pa na frez masini napraviti sajbnu sa kosinom ili od flaha oblikovati da prati kosinu opruge i zavariti je na sajbnu sa unutrasnjom vodjicom i napravis vecu mogucnost stelovanja visine
A sve jo to moglo da se resi setom magnetnih amortizera,i kad ti treba udobno,iskljucis i on pliva kao citroen a kad hoces u drift,stisnes dugme i ono kao da su tockovi zavareni za sasiju
http://www.aa-academy.com/Training/Lear ... ide%29.asp
http://www.aa-academy.com/photos/MAGNET ... ENSION.jpg
-
ki
- Drug Član
Visinu stelujem odozdo sa dve matice i nije u tome problem. Problem duzine je u tome sto spusten auto uzima previse hoda amortu. U idealnoj varijanti bi auto trebao pasti za 35-40mm. Ovo za skracenje zute opruge si u pravu, ne bi bilo lose uraditi ali ovde gde je setovan ceo sklop je skroz ok.
Te magnetic novotarije, ostavljam mladjim narastajima - ja sam ipak pre za old school.
Te magnetic novotarije, ostavljam mladjim narastajima - ja sam ipak pre za old school.

- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
old school je prica za sebe i ima svoje cari
ali tvrdoca na dugme je ipak za fensere,ja to caskom dignem auto,skinem amortizer i podbacim stos gumu i caskom vratim pa u tvrdu voznju popreko
mada bio bi stos napraviti
ali tvrdoca na dugme je ipak za fensere,ja to caskom dignem auto,skinem amortizer i podbacim stos gumu i caskom vratim pa u tvrdu voznju popreko
mada bio bi stos napraviti
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
Definitivno amortizer ima mnogo bitniju ulogu od opruge
Kad su pretvrde opruge na mekan amortizer onda ima iskakanje i struckanje a kad je meksa opruga na tvrd amortizer onda ima propadanja ali jako sporo,sto znaci treba naci idealnu kombinaciju po tezini i snazi auta
Vozio sam dvosmerne gasne amortizere sa std oprugama pa posle i sa nizim apex zutim oprugama,sa std oprugama nije bio neudoban auto ali i kad sednu dvoje odraslih pozadi nema nagla propadanja,nego samo otpliva
Sa apex oprugama sam morao da ogranicim hod jer zbog velikih distancera su gume kacile o rub ali nista veliko nisam dobio sem visine i sa ogranicenim hodom resio te trkacke probleme
Sto znaci treba napraviti-nabaviti amortizere koji bi bili tvrdo dvosmerni i sa trvdjim ne pretvrdim oprugama nastelovati visinu,tako da se pored stabilnosti dobije malo i udobnosti,a kad se naginje ceo auto i kad je oslonac dijagonalno da ne bi previse ulazili tockovi pod rub i kacili na sipku amortizera sa stos gumom ograniciti dokle sme da ide,ipak je to guma pa moze i da malo amortizuje,probao sam i sa tvrdim fiberoglasom pa sam dobio udarce kao da udara o granicnik i izbio solje,iskidale se
Sad su mi jednosmerni tvrdje punjeni uljni amortizeri pozadi a napred su std i prilicno sam zadovoljan,jer mi treba auto i za porodicne svrhe
Dunula mi ideja da od ove pravim karavanku,da bude sesti komad u svetu,kako sam nasao neke podatke da je napravljeno samo 5.komada u karavan verzijii i sa styling opremom izgleda mnogo dobro pa da joj nadenemo ime 75-sportwagon,jos je u razmatranju
Kad su pretvrde opruge na mekan amortizer onda ima iskakanje i struckanje a kad je meksa opruga na tvrd amortizer onda ima propadanja ali jako sporo,sto znaci treba naci idealnu kombinaciju po tezini i snazi auta
Vozio sam dvosmerne gasne amortizere sa std oprugama pa posle i sa nizim apex zutim oprugama,sa std oprugama nije bio neudoban auto ali i kad sednu dvoje odraslih pozadi nema nagla propadanja,nego samo otpliva
Sa apex oprugama sam morao da ogranicim hod jer zbog velikih distancera su gume kacile o rub ali nista veliko nisam dobio sem visine i sa ogranicenim hodom resio te trkacke probleme
Sto znaci treba napraviti-nabaviti amortizere koji bi bili tvrdo dvosmerni i sa trvdjim ne pretvrdim oprugama nastelovati visinu,tako da se pored stabilnosti dobije malo i udobnosti,a kad se naginje ceo auto i kad je oslonac dijagonalno da ne bi previse ulazili tockovi pod rub i kacili na sipku amortizera sa stos gumom ograniciti dokle sme da ide,ipak je to guma pa moze i da malo amortizuje,probao sam i sa tvrdim fiberoglasom pa sam dobio udarce kao da udara o granicnik i izbio solje,iskidale se
Sad su mi jednosmerni tvrdje punjeni uljni amortizeri pozadi a napred su std i prilicno sam zadovoljan,jer mi treba auto i za porodicne svrhe
Dunula mi ideja da od ove pravim karavanku,da bude sesti komad u svetu,kako sam nasao neke podatke da je napravljeno samo 5.komada u karavan verzijii i sa styling opremom izgleda mnogo dobro pa da joj nadenemo ime 75-sportwagon,jos je u razmatranju
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
- JaMaL
- Garaža: 75 TS
75 TB - Lokacija: Severno od Albukerkija
[youtube]1y1PDWcapiM[/youtube]
[youtube]XGvTRH4p5O0[/youtube]
[youtube]XGvTRH4p5O0[/youtube]
- Nigy
- Garaža: .
Odlican prvi klip!
Mozda ce uskoro i trailer sa Navak-a.

Mozda ce uskoro i trailer sa Navak-a.

- Santino
- potenziato
Ovaj prvi je neki nasilnik! Nije normalan! Umesto da je cuva mazi i pazi on tako...

-
ki
- Drug Član
Oborio joj je vrednost za 1k eur sigurno!
Da ne pricam sto tu nista vise nije standardno oko motora...

Da ne pricam sto tu nista vise nije standardno oko motora...

- Nigy
- Garaža: .
Da se prisetimo filma kako je nastala legenda.
[youtube]mZa_VCiUyco[/youtube]

[youtube]mZa_VCiUyco[/youtube]
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
listam slike i nadjem isti problem koji sam i ja imao,pukao krak sasije
http://www.alfabb.com/bb/forums/austral ... ounts.html
http://www.alfabb.com/bb/forums/austral ... ounts.html
- brzi_pas
- Garaža: GTV V6TB, 159jtd, 75 V6 24v,75 6V...
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
debela hladovina,pravo mesto za parking