Trapovi na našim Alfama
- BobanR
- Garaža: Brera 2.4
Ja sam kod Trifunovića radio kada sam uzeo auto, a i kod njih sam ugrađivao PowerFlex. Imam samo reči hvale. Od mene, svaka preporuka.
Sa Tejovićem nemam iskustva
Sa Tejovićem nemam iskustva
Sébastien Loeb napisao:...Ore taj snijeg kao kombajn sjeno...
- Rik
- Saradnik Uprave

- Garaža: AR 156 1.9 JTD 2005
Renault Clio 1.2 1999 - Lokacija: Beograd
2 Tejoviceve viljuske ugradjene pre 10 meseci i oko 15kkm dobile lufta..
Da li neko zna kakvi su po pitanju garancije? Čini mi se da sam negde naleteo na podatak da je godinu dana garantni rok, ali nisam siguran.
Sent from my A0001
Da li neko zna kakvi su po pitanju garancije? Čini mi se da sam negde naleteo na podatak da je godinu dana garantni rok, ali nisam siguran.
Sent from my A0001
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
ja pre neki dan skinuo gornji viljusku od Tejovica posle 70 hiljada km i dalje je bila ok, ali je dobila malo lufta pa sam je zamenio, istovremeno na drugom tocku gornja je presla oko 45 hiljada km i nema lufta. Pre te sto mi je jos na autu je isto od njega prolupala kugla na gornjoj posle nekih 25 hiljada km... Tako da sve je moguce i da traje jako dugo i da brze propadne...
sad sam stavio od Trifunovica jer je moj majstor poceo s njime da radi... pa cemo videti
sad sam stavio od Trifunovica jer je moj majstor poceo s njime da radi... pa cemo videti
- Marecagiva
- rookie
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 TwinSpark + Plin (vlasnik sam auta od pre jedno 40-tak dana)
Drustvo u subotu treba da menjam viljuske na Alfi 147. Naravno kao sto i svi vec znamo,Alfama jeste bojka trap...generalno. E sada jedan moj stari majistor me savetuje da se ne isplati uzimati NOVE VILJUSKE,vec da kupim reparirane. "Traju 10000km i to je to,moras ih opet menjati,a nije neka velika razlika u kilometrazi koju ces preci kad bi kupio nove"...rece mi taj isti.
E sada moje pitanje glasi: Da li se zaista isplati kupovati NOVE ili REPARIRANE viljuske? Cena novih viljuski je 11500din (Monroe proizvodjac). Te su kategorisane kao srednja klasa viljuski.
E sada moje pitanje glasi: Da li se zaista isplati kupovati NOVE ili REPARIRANE viljuske? Cena novih viljuski je 11500din (Monroe proizvodjac). Te su kategorisane kao srednja klasa viljuski.
- Rik
- Saradnik Uprave

Velika vecina, ako ne i svi ovde sa foruma koristi reparirane viljuske. Jesu 'boljka', ali ne tolika da stradaju na 10kkm. Kao sto vidis iz postova iznad, Djomli traju 30-75kkm, kod mene su 20 hiljada i dosta se dobro drze za sada (osim te jedne koja je dobila malo lufta).
Uzmi reparirane, pokusaj sa proverenog mesta. Nisam siguran za spomenutog majstora koliko se razume u posao, cim ti uliva sigurnost da ces sigurno menjati viljuske ponovo za 10.000km.
Sent from my A0001
Uzmi reparirane, pokusaj sa proverenog mesta. Nisam siguran za spomenutog majstora koliko se razume u posao, cim ti uliva sigurnost da ces sigurno menjati viljuske ponovo za 10.000km.
Sent from my A0001
- radovann
- Garaža: ex Alfa Romeo 156 sw 2002 1.9 jtd
ex Alfa Romeo gt blackline 2006 1.9 jtdm
exAlfa Romeo 156 mjet 2005 - Lokacija: beograd
- Mladen7
- Garaža: Alfa Romeo 159 JTDm 16v Sportwagon
......................
ex147 1.6 TS
ex 156 2.0 TS
ex 146 1.6TS - Lokacija: Beograd
Marecagiva
Trapovi na Alfama 147/156/GT su kompleksi, složeni i upravo im to omogućava zavidnu dinamiku vožnje. Ako pogledamo i neke dr proizbođače (a i nemoramo
) uglavnom se svodi na to da trapovi moraju biti nešto komplikovaniji konstrukcijski od proseka da bi i auto imao nadprosečnu dinamiku.
Pre svega zbog toga ne bi rekao da je trap na Alfama boljka-naprotiv, kao i na nekim dr brendovima(i novija vozila), vremenom poneki element bude za zamenu to je jednostavno tako na trapovima koji zaista i ´rade´ posao kako treba.
Savet majstora za reparirane viljuške je po meni skroz korektan, da ne kažem apsolutno tačan ali pogledaj u temi i samo će ti se kasti , što su ti već Rik i Radovan napisali
, trajnost elemenata na trapu je vrlo rastegljiv pojam, gde se vozi, po kakvoj podlozi kvalitetu/nekvalitetu puta, mnogo faktora ima i baš je neozbiljno reći taj element na trapu traje toliko km.
Trapovi na Alfama 147/156/GT su kompleksi, složeni i upravo im to omogućava zavidnu dinamiku vožnje. Ako pogledamo i neke dr proizbođače (a i nemoramo
Pre svega zbog toga ne bi rekao da je trap na Alfama boljka-naprotiv, kao i na nekim dr brendovima(i novija vozila), vremenom poneki element bude za zamenu to je jednostavno tako na trapovima koji zaista i ´rade´ posao kako treba.
Savet majstora za reparirane viljuške je po meni skroz korektan, da ne kažem apsolutno tačan ali pogledaj u temi i samo će ti se kasti , što su ti već Rik i Radovan napisali
E ako smem da budem direktan...ovakvu glupost ni jedan ozbiljan majstor ne bi izrekaoMarecagiva napisao: "Traju 10000km i to je to,moras ih opet menjati,a nije neka velika razlika u kilometrazi koju ces preci kad bi kupio nove"...rece mi taj isti.
- Dika
- Garaža: Alfa Romeo GT
Glupost da se menjaju na 10.000... Sutra idem u "AutoDjole" da zamenim donju viljusku, koristi od Trifunovica... Gornje sam menjao pre 40.000 i jos uvek nema problema(ne znam cije su)... Cak i tada mi je rekao majstor da mi donja ima luft ali sam ja terao i sad je krajnje vreme mada ne cuje se uvek..videcemo ostali delovi na trapu kakvi su:)
- Shanirani
- Garaža: 156 2.0 TS
Ja kad sam video trap na pasatu b5.5 ozbiljno sam porazmislio o onome kako alfa ima "komplikovan" trap.
- Mladen7
- Garaža: Alfa Romeo 159 JTDm 16v Sportwagon
......................
ex147 1.6 TS
ex 156 2.0 TS
ex 146 1.6TS - Lokacija: Beograd
Ma zato i kažem, samo što vlasnici svoje folcike teraju krišom kod majstora
Imaju ta ´čuvena´ gornja +donja ramena i neki drugi.
Imaju ta ´čuvena´ gornja +donja ramena i neki drugi.
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
Menjaju se delovi na tim autima kao donji ves,fabricki i traju samo sto za njih ima kopija male privrede za bas smesne pare i onda to i nije neka investicija da se zameni pri svakoj poseti majstora.
Princip je isti samo malo komplikovanije,kao recimo ovaj sraf sto steze kugle gornjih ramena

Princip je isti samo malo komplikovanije,kao recimo ovaj sraf sto steze kugle gornjih ramena

ko na nas krene iz mesta je naje&o
- Shanirani
- Garaža: 156 2.0 TS
Bio sam kod majstora kad je radio na jednom b5.5 prednji trap. Taj sraf sto odvijaju na slici su morali da secu, izbijaju klinom i ne znam sta jos. Oko njega su se mlatili vise od pola sata.
I to je po njegovim recina i nije bio neki posao kako ume da bude.
I to je po njegovim recina i nije bio neki posao kako ume da bude.
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
Upravo to,a sto se tice plivajucih zamajaca,imao sam priliku da vidim dva slucaja,jedan je nov kupljen i sa oko 130.000km ostali bez kvacila,dobije aksijalni luft.
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- Bojan90
- Garaža: 156 1.6ts
Pri tom se taj Passat ne moze pohvaliti voznom dinamikom, a trap komplikovan i bas i nije jeftin, ako pricamo o koliko toliko kvalitetnim delovima.
Kod mene su reparirane viljuske presle 20k km, za sad sve ok, nema skripanja, nema lupanja.
Kod mene su reparirane viljuske presle 20k km, za sad sve ok, nema skripanja, nema lupanja.
- Dika
Danas zamenjena donja viljuska u u "autoDjole", sve kao po dogovoru, stavljena od Trifunovica
ispravka nisu na Mirijevu vec Karaburma ,Mirijevski bul. 5.
- Fittipaldi
- Drug Član

- Garaža: KIA Pro Ceed
Z101 mediteran '82 - Lokacija: Beograd
Treba da menjam desnu, gornju viljušku. Nova je 4800 din. (proizvođač iz Nemačke) u Kit-komercu, a remontovana kod Tejovića je 2500 din. Da li je ova nova bolja duplo o rentovane? Da li ovi što remontuju gledaju šta uzimaju kao skinute viljuške, da li može da im se potkrade da uzmu krivu ili viljušku od neodgovarajućeg materijala pa da bude problema sa ugradnjom remontovane kasnije?
- Milovan_156
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 mjet
Za par dana treba da radim kompletan trap napred. Jel moze pomoc kod koga uzeti i koliko sve to iznosi za 156? Od koga uzeti? Od Sladjana, Tejovica, Trifunovica? Mislim da su svi iz Kg. Jel ima kakve razlike u njihovom radu?
- Purke
- Garaža: AR 147 1.9 JTD R.I.P.
AR 156 1.8 16V - Lokacija: Beograd
- Dika
Pa ljudi rade sa tim godinama, ne verujem da bi bas krivu uvalili nekom valjda mogu to da primete ... Svakako su duplo jeftinije a ljudi masovno uzimaju, uvek postoji i opcija da uzmes tu novu ali cena je zna se...
- Fittipaldi
- Drug Član

- Garaža: KIA Pro Ceed
Z101 mediteran '82 - Lokacija: Beograd
Ne očekujem da ovi što remontuju uvaljuju svesno falševe. Mislim na situaciju da dobiju skinutu viljušku koja je eventualno neprimetno kriva, remontuju je i neko ko je ugradi nema više geometriju trapa. Da li imaju uslova da kontrolišu dobijene delove trapa?
- junky01
- Garaža: Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Alfa Romeo GT - Lokacija: Krusevac
Ali moram i da pohvalim Trifunovica jer je bez problema uvazio reklamaciju i novu poslao u rekordnom roku...naravno o svom trosku.
Ipak racunam da im je veliki promet pa im se nesto i potkrade... a ljudi na zamenu salju i kada negde spucaju auto pa iskrive svoje viljuske
Ipak mislim da je vredno "rizika" uzeti reparirane
Re: Trapovi na našim Alfama
Ja sam imao slicnu situaciju (problem) prosle godine kada sam radio kompletan trap...donja viljuska je bila upredena a primetilo se tek kada se smota pun desni da lupa(zakacicnje o stabilizator).Fittipaldi napisao:Da li ovi što remontuju gledaju šta uzimaju kao skinute viljuške, da li može da im se potkrade da uzmu krivu ili viljušku od neodgovarajućeg materijala pa da bude problema sa ugradnjom remontovane kasnije?
Ali moram i da pohvalim Trifunovica jer je bez problema uvazio reklamaciju i novu poslao u rekordnom roku...naravno o svom trosku.
Ipak racunam da im je veliki promet pa im se nesto i potkrade... a ljudi na zamenu salju i kada negde spucaju auto pa iskrive svoje viljuske
Ipak mislim da je vredno "rizika" uzeti reparirane
- nole1985
- Garaža: ex Alfa 147 jtdM 16v 2006. 5p distinctive
Menjao bih gumice balans štangle, više preventivno jer odavno planiram, a sada je povremeno počeo i neki zvuk da se javlja pri nekim temperaturama, pa bih ih eliminisao kao mogući izvor...pošto sam bio kod Trifunovića i kaže da nema ni malo lufta u viljuškama...
Pitanje je sledeće...gde ste uzimali one kvalitetne gumice, Birth-ove beše...da mi ne uvale neki falš/kopiju!?
Pitanje je sledeće...gde ste uzimali one kvalitetne gumice, Birth-ove beše...da mi ne uvale neki falš/kopiju!?
- Rik
- Saradnik Uprave

Prosle godine sam uzeo u Euro07 te Birth-ove, bile su oko hiljadu dinara. Mada mi nedugo nakon toga Zex GT rece da imaju neke bolje, valjda iz domace proizvodnje, zaboravio sam kako se tacno zove proizvodjac.
Sent from my A0001
Sent from my A0001
- nole1985
- Garaža: ex Alfa 147 jtdM 16v 2006. 5p distinctive
Čekamo Zexa da se javi...ili ostale koji su menjali i zadovoljni su rezultatima.
Inače, merio sam prečnik b.š. i kod mene je 22mm, a te su skuplje od npr gumica za štanglu od 24mm.Pitao sam u Ricambiju za te Birth, imaju i cena je 1350 din/kom (za fi 22mm).Ali rekoh pre nego uzmem ipak da se konsultujem sa kolegama koji su možda uzimali kod njih, kakve su, kako su zadovoljni i sl.
Inače, merio sam prečnik b.š. i kod mene je 22mm, a te su skuplje od npr gumica za štanglu od 24mm.Pitao sam u Ricambiju za te Birth, imaju i cena je 1350 din/kom (za fi 22mm).Ali rekoh pre nego uzmem ipak da se konsultujem sa kolegama koji su možda uzimali kod njih, kakve su, kako su zadovoljni i sl.