Pitanje za gume
- Mac
- Garaža: 159 Selective 2.0jtdm, Insignia, BMW G30 Xd
-------------------------
Ex BMW F10
Ex Giulietta Exclusive 2.0jtdm,
Ex 159 SW 2.0jtdm
Ex 156 2.0 TS - Lokacija: Beograd
- Roolieman
- Garaža: Alfa 159 2.0 JTDm
Meni su trenutno te Sottozero, ali 2-ka. Alfa je sa njima stigla i nemam zamerki. Bice ili Dunlop 4D ili Pirelli.
- Ognjen_HN
- Garaža: ex Alfa Romeo 146 1.7 16v ie, Alfa Romeo 164 2.0 8v Nord
Nanjusio sam azev a 17ke sa 4 sarafa, ako uspijem da ih kupim necu se razmisljati za gume. Bitno mi je da mogu da se voze , tj da ne kaci kad imam u autu 4 osobe, ili da ne kaci kad motam volan do kraja.Flavio napisao:Moguće, nisam detaljno u toku sem što znam da nova 215/45 zavrće uši cenom![]()
Ja lično, msm da bih na 164 išao sa 205/55R16. Ne na veće, obzirom da je početna dimenzija za nju 185/65R14.
Just my two cents
NE PREKIDAJ ZENU DOK CUTI! 

- oliver
- Drug Član
- Garaža: AR 166 2.4 TI
Ne pronadjoh odgovarajucu temu, pa da ne otvaram novu, kratko cu da uklizam u ovu.
Da li neko iz Novog Sada ili okoline koristi usluge vulkanizera za cuvanje drugog seta guma/tockova, i gdje? Uvalio bih se kod nekog dobrog ko bi mi radio zamjenu/balansiranje, nije problem ni placanje za cuvanje, samo da je sve ok. Drugi set tockova mogu drzati samo na terasi, a to mi se bas nesto i ne svidja - em zbog velicine terase (nije bas velika), em je na suncanoj strani pa ne gine maltene svakodnevno grijanje/hladjenje
Da li neko iz Novog Sada ili okoline koristi usluge vulkanizera za cuvanje drugog seta guma/tockova, i gdje? Uvalio bih se kod nekog dobrog ko bi mi radio zamjenu/balansiranje, nije problem ni placanje za cuvanje, samo da je sve ok. Drugi set tockova mogu drzati samo na terasi, a to mi se bas nesto i ne svidja - em zbog velicine terase (nije bas velika), em je na suncanoj strani pa ne gine maltene svakodnevno grijanje/hladjenje

- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
Sto se tice zamjene/balansiranja ja najbolje iskustvo imam sa Conningom na Temerinskoj, vjerovatno nude i usluge cuvanja to provjeri 

- oliver
- Drug Član
- Garaža: AR 166 2.4 TI
Nude i cuvanje, od svih koje sam iskopao na netu djeluju najbolje, al' ono sto mi fali u kompletnoj prici je necije iskustvo
"na oko" i stvarnost se ne poklapaju uvijek, pa reko' da provjerim 

- PapaSle
- Garaža: "Il Biscione" 147 JTDm
Ljudi, evo mog pitanja...
Trebaju mi zimske 205/55 r16 gume, da li ići na nove ili polovne? Ako su nove, na koje bi išli? Ja nisam zahtevan vozač, ne idem na neke druge puteve, na planine, dakle uglavnom gradska i međugradska vožnja...
Imam ponudu za 4 Save eskimo s3 sa montiranjem 32 hiljade? Šta mislite? Vidim jedine jeftinije su Tigar, mislim da ne bih baš na tigrovke išao iako su na puntu bile vrlo dobre... Preko te cifre od 32 ne idem, i ako imate neki bolji predlog biću vam zahvalan
Hvala unapred.
Trebaju mi zimske 205/55 r16 gume, da li ići na nove ili polovne? Ako su nove, na koje bi išli? Ja nisam zahtevan vozač, ne idem na neke druge puteve, na planine, dakle uglavnom gradska i međugradska vožnja...
Imam ponudu za 4 Save eskimo s3 sa montiranjem 32 hiljade? Šta mislite? Vidim jedine jeftinije su Tigar, mislim da ne bih baš na tigrovke išao iako su na puntu bile vrlo dobre... Preko te cifre od 32 ne idem, i ako imate neki bolji predlog biću vam zahvalan

Hvala unapred.
- Mac
Ex BMW F10
Ex 159 SW 2.0jtdm
Idi na Hankook, odlicna guma a uklapa ti se u budzet
Bolja opcija
http://www.kemoimpex.com/Agrohim-KemoIm ... erId=20709
Za nijansu jeftinija opcija.
Imao sam i Savu, Tigar.....ove su neuporedivo bolje, i danas ih imam na Astri u 17 dimenziji, cak su mi bolje i od Semperita na Insigniji.
Bolja opcija
Imao sam i Savu, Tigar.....ove su neuporedivo bolje, i danas ih imam na Astri u 17 dimenziji, cak su mi bolje i od Semperita na Insigniji.
- Mac
Ex BMW F10
Ex 159 SW 2.0jtdm
Definitivno Coning, bas su profi. Inace imaju odlicnu masinu za balansiranje(Hunter).Samo kod njih uspevam da izbalansiram gume do perfekcije.oliver napisao:Ne pronadjoh odgovarajucu temu, pa da ne otvaram novu, kratko cu da uklizam u ovu.
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
I Planeta guma ima čuvanje guma, 100 dinara po gumi mesečno. Verovatno to rade i u Novom Sadu. Nisam imao problem s balansiranjem kod njih.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- PapaSle
Znači niko nije za polovne? imam priču za 150e, šara 6-8mm a moj drug godinama uzima od tog lika i nikakav problem nije imao...
Re: Pitanje za gume
Odlično, danas ili sutra donosim odluku...Mac napisao:Idi na Hankook, odlicna guma a uklapa ti se u budzet
Bolja opcija
Znači niko nije za polovne? imam priču za 150e, šara 6-8mm a moj drug godinama uzima od tog lika i nikakav problem nije imao...
- Mac
Ex BMW F10
Ex 159 SW 2.0jtdm
Ja nisam za polovne, 32000 din naspram 150 eura?Nije neka razlika u ceni a nove ces moci kasnije da prodas i smanjis razliku u ceni polovno/novo a u startu znas sta si kupio.
- Mac
Ex BMW F10
Ex 159 SW 2.0jtdm
- PapaSle
Da, da, uzimam na rate, i slažem se sa vama, nego gledam da l će se naći neko da me ubedi u polovne
iako 120 stvarno nije neka razlika, pogotovo ako ih razvučem na 2, 3 rate...
Problem je samo što svi pričaju kako su polovne loše, a nikad nisam čuo nečije loše iskustvo...

Problem je samo što svi pričaju kako su polovne loše, a nikad nisam čuo nečije loše iskustvo...
- Mac
Ex BMW F10
Ex 159 SW 2.0jtdm
Da se razumemo, ne znaci da su polovne gume lose(koji je dot na tim koje gledas?) ali sa novim nemas rizika(da je neka ogromna razlika u ceni pa da pravis kompromis).Postavlja se pitanje koliko prelazis, da li vozis na auto putu......
Sa novim znas na cemu si, mozes kasnije da ih prodas i dolazis na isto a vozio si se bezbednije.
Sa novim znas na cemu si, mozes kasnije da ih prodas i dolazis na isto a vozio si se bezbednije.
- Mac
Ex BMW F10
Ex 159 SW 2.0jtdm
Jos ako poznajes nekog ko ima dostavno vozilo na firmu, mozes da skines 20% pdv-a(nekih 16%na 32.000 rsd). Tako da ti se to tek isplati.
- PapaSle
Ma realno. Kad god sam hteo da uštedim - zeznuo sam se...
Nove i zdravo... I ovako ne nameravam da vozim ovaj auto godinu dana pa da ga prodajem... Mene će čuvati i služiti...
Hvala druže.
ps ( zjbanu ergelu imaš u garaži
)
Nove i zdravo... I ovako ne nameravam da vozim ovaj auto godinu dana pa da ga prodajem... Mene će čuvati i služiti...
Hvala druže.
ps ( zjbanu ergelu imaš u garaži

- Mac
Ex BMW F10
Ex 159 SW 2.0jtdm
- derg38
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 jtdm ,16v
Alfa Romeo 147 1.9 jtdm,16 v,Collezione,limited? - Lokacija: Zemun
Na ovu moju 147 110 kw moraju 16" ,raspon itd. je 5x98 bijase za 147 ? Polovne16" celicne izgleda nemoguce naci.kod Danka Zemun 7400 din. komad nove ,malo mnogo.
Problem je izgleda i 16" alu polovne naci sa 5x98 ...
Ne znam sta da radim
Problem je izgleda i 16" alu polovne naci sa 5x98 ...
Ne znam sta da radim
- edin
- Saradnik Uprave
- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
@papa sle
moj glas ide za savu, nesto jos uvek preferiram evropske brendove
@ derg
uzmi cetri polovne felne, cak i ako nadjes sa gumama, pa zavrsi sezonu, pasledeće godine kupi 4 nove, ako mogu da izdrze naravno, moj glas ide za miltispoke 16" koje su isle orginalno na 147

moj glas ide za savu, nesto jos uvek preferiram evropske brendove
@ derg
uzmi cetri polovne felne, cak i ako nadjes sa gumama, pa zavrsi sezonu, pasledeće godine kupi 4 nove, ako mogu da izdrze naravno, moj glas ide za miltispoke 16" koje su isle orginalno na 147

“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- Crni
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Celicnih nemas, polovne alu su bile i ovde cak veoma povoljno od 16" .
Jel to generalno menjas felne ili uzimas samo za zimski set 16"?
Jel to generalno menjas felne ili uzimas samo za zimski set 16"?

Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
- interceptor
- Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Meni je drugar (vulkanizer) na tu priču o polovnim gumama "nikakav problem nije imao..." slikovito rekao ovo: "možeš i ruski rulet igrati i par okidanja nećeš imati nikakav problem..."PapaSle napisao: Znači niko nije za polovne? imam priču za 150e, šara 6-8mm a moj drug godinama uzima od tog lika i nikakav problem nije imao...
- Ognjen_HN
- Garaža: ex Alfa Romeo 146 1.7 16v ie, Alfa Romeo 164 2.0 8v Nord
Postoji mogucnost da uzmem 18ke felne, hocu da cujem vase misljenje da li je to mnogo za 164rku, i koja bi guma isla da to ne kaci ako je to uopste moguce.
NE PREKIDAJ ZENU DOK CUTI! 

- Vlada R
- Garaža: ex Alfa 159 JTDm restyle
Isto tako i gume, ako znaš da kupiš možeš i nove i polovne. Ja sam prodao od prethodnog automobila set guma koji mi je preostao i nisam prevario kupca. Za zimske nikome ne preporučujem polovne jer je problem što je teško naći da su stare godinu ili dve i da je dobra šara a da cena ima smisla. Zimsku gledaš koliko je istrošena do 4 mm a on kad ti ponudi 8-6 mm to u startu bude zapravo 7-5 mm i budu za jednu ili najviše dve sezone. Ne kažem, ima ljudi koji hoće da prevare prodajom polovne robe, treba biti oprezan ali malo vulkanizer navlači vodu na svoju vodenicu.
Re: Pitanje za gume
Drugar (vulkanizer) malo preteruje. Pa zašto onda kupiti polovan auto? Verovatno ga prodaje neko ko je imao problem sa njim.interceptor napisao:Meni je drugar (vulkanizer) na tu priču o polovnim gumama "nikakav problem nije imao..." slikovito rekao ovo: "možeš i ruski rulet igrati i par okidanja nećeš imati nikakav problem..."PapaSle napisao: Znači niko nije za polovne? imam priču za 150e, šara 6-8mm a moj drug godinama uzima od tog lika i nikakav problem nije imao...
Isto tako i gume, ako znaš da kupiš možeš i nove i polovne. Ja sam prodao od prethodnog automobila set guma koji mi je preostao i nisam prevario kupca. Za zimske nikome ne preporučujem polovne jer je problem što je teško naći da su stare godinu ili dve i da je dobra šara a da cena ima smisla. Zimsku gledaš koliko je istrošena do 4 mm a on kad ti ponudi 8-6 mm to u startu bude zapravo 7-5 mm i budu za jednu ili najviše dve sezone. Ne kažem, ima ljudi koji hoće da prevare prodajom polovne robe, treba biti oprezan ali malo vulkanizer navlači vodu na svoju vodenicu.
- interceptor
- Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Neka to shvati kako ko hoće to nije moj problem,ja ipak ne želim da sebe dovodim u dilemu dali me neko namerno ili nenamerno prešao ili nešto prećutao.