ALFA ROMEO 75 - Rising Of The Legend!

Alfa Romeo 75 | Alfa Romeo Alfetta | Alfa Romeo GTV | Giulietta | Alfa 90 | SZ/RZ
Legende koje jure.
Korisnikov avatar
TOXON
Garaža: Bmw E30 318is
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 3:06 pm

Ned Okt 26, 2008 12:48 pm

Fali i 240 na cajgeru.. hahaha hahahaha

Moram ja da pisem kad novi gazda nema vremena... ;)

Neverovatno koliko auto bolje lezi sa koni-jima, kao PEGLA!!!!

Mozda bi vecini bio pre-tvrd ali naginjanje je svedeno na minimum, sad bi bio pravi za drft, jedino sto nece da mrdne sa zadate putanje hahaha , morali bi da ga prevarimo sa nekim krs gumama za nazad.. :)

Ono sto bi se trebalo srediti pod hitno je menjac, stvarno pocinje da nervira, mozda bi trebalo naci i neke kvalitetnije plocice.....??

Uz te dve stvari bio bi SAVRSEN!!
Nigy
Garaža: .
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 4:33 am

Ned Okt 26, 2008 1:12 pm

@ Viper
Nije to njegov auto, on je isti prodao, mnogo puta rekao da je to bio pravi potez, a i prebacio se na neke nemce. ;)

Nego, da i zvanicno obznanim da mi je u prosli petak sigla prednja kardanska guma iz HR (velika zahvalnost super muvi) koja je vec u subotu nasla svoje mesto pod podom moje sektasice. :love:

U utorak je makina i registrovana.
Koristim priliku da pohvalim agenciju 'Mungos' preko koje je moguce registrovati vozilo na 4 rate (istina, sve treba da se zavrsi u toku jedne godine) ciji sam info nasao na forumu.
Evo i malo detalja.
SlikaSlika SlikaSlika SlikaSlika
Predni deo kardana i gume sa zamenama. Zamenjen i ceo centralni lezaj.
SlikaSlika SlikaSlika SlikaSlika SlikaSlika
Sve lepo namontirano na svoje mesto. Idila. :dugokosi:
Osim jedne sitnice - centralni lezaj sam okrenuo naopacke, pa sam sve ponovo skinuo, rastavio, sklopio i namontirao. Drugi put je islo mnogo brze (a i nisam imao zastoj od skoro 2 meseca ;)).
SlikaSlika
Po zavrsenim radovima, fotka za kraj. :mrgreen:

Sve ovo bi bilo mnogo teze da mi TrenaTre nije pridrzavao deo 'kobasice' i davao joj pravac pri montiranju. Grazie. :cool
superfly tnt
Garaža: Ford Tabanus
Pridružio se: Sre Nov 26, 2008 12:53 am

Ned Okt 26, 2008 6:00 pm

ajde super da se to rjesilo, nego vidim da si stavo novi nosac centralnog lezaja. koliko je to eura i jel ga ima na lageru. ovdje su
Nigy

Ned Okt 26, 2008 7:22 pm

Posto je i ovde bio deficitaran, narucio sam na dve strane i stigose mi dva komata sa razlicitim cenama. Mislim da je negde oko 30e izasao, morao bih da proverim. Jedino sto ovaj ne odgovara za ista slabije od TB + 2.4TD
Za koju ti treba, pa cu da se raspitam.
superfly tnt

Ned Okt 26, 2008 7:24 pm

3.0 v6
Nigy

Ned Okt 26, 2008 7:41 pm

Imam taj u visku. ;)
Samo da proverim koliko sam ga platio, pa cem ti kazem, i ako odgovara, posaljem. =]
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Okt 26, 2008 7:56 pm

Barabe,

Ajde kada me isproziva ovaj Tokson da i ja nesto napisem.

Da auto je dobio Koni-je i prava je pegla

:twisted: :twisted: .

Pored menjaca i kocnica treba da se sredi nebo i da se sredi siber posto je neki nervozni vlasnik pokidao isti :mrgreen: :mrgreen: . Sto se tice kocnica nesto razmisljam da kupim one zelene posto moze da se desi da neka ekipa ode u NL sredinom meseca pa da im dam da mi donesu. Sledece su teflonska creva, ako i to ne pomogne da koci kao lud onda cemo da vidimo one diskove od 305mm. Menjac ce da saceka lepe zimske noci u toploj garazi.

E sad da nema neko da mi donira dve celicne felne od 14. 5x98 trebaju mi nesto da probam :zvizduk: :zvizduk: .

Eto
Korisnikov avatar
ljube-kugla
Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 8:10 pm

Ned Okt 26, 2008 8:31 pm

kocnice od opel omege sa diskovima 284mm i plocicom kao cipela 36 broj i obavezna je felna 16''

levo su omegina klesta a desno 75-icina 1.6
Slika
Slika
nemam sliku plocica ali sutra cu slikati,disku se samo prosi rupa za 2mm i rupe za brezone se napasuju ili se izbuse druge i sve radi ok sa Remsa plocicama,provereno

neznam od cega je sale stavio na gtv-ejku,za klesta znam da su od volvoa,omegin disk je 24mm sirok i ima ga masala,ja obradio na 22 i ima mesa na pretek
ko na nas krene iz mesta je naje&o
superfly tnt

Ned Okt 26, 2008 11:43 pm

a sto nebi stavio ventilirajuce diskove od TS i brembo alu klijesta? plivajuca klijesta su za stojadine i sl vozila. :lool:
Korisnikov avatar
Gruja
Garaža: Alfa Romeo 75 TS
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:40 pm

Pon Okt 27, 2008 1:13 am

VOR75 napisao: Sto se tice kocnica nesto razmisljam da kupim one zelene posto moze da se desi da neka ekipa ode u NL sredinom meseca
Matori, ako mislis na EBC Greenstuff - zaobidji u sirokom luku!!!

Tesko djubre, ne vredi para...

Ako vec imas koga da ti donese proverenu stvar onda Ferodo, DS2500 ili DS3000 i nema omaske... ;)
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Okt 27, 2008 1:34 am

grujo, jel si probao greenstuff? uslovi voznje, motor, auto?
JaMaL
Garaža: 75 TS
75 TB
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:04 pm

Pon Okt 27, 2008 2:09 am

Pazi sam EBC preporucuje Green za aplikacije ispod 200ks... i light street driving... Red stuff za preko 200ks i aspirated driving... a yellow stuff za track use... stim da red stuff preporucuju cak do 1600 km break in time... :) dakle godinu dana bi .usviravao. kocnice :)

i sta mislite o ovome?

novotarija ili obicna glupost :) prvi put vidim ovako nesto:

http://www.machv.com/speedbleeders.html
Korisnikov avatar
Gruja

Pon Okt 27, 2008 12:04 pm

Nazalost nisam, ali sam se malkice zanimao za doticne :mrgreen:

Ono sto sam nasao od iskustava uglavnom nije bilo pohvalno. Na Alfabb ih napljuvase samo tako a na nasem cannonu 206 rece da ih je spalio za 10ak kocenja, jakih naravno (i to redstuff)...

Vrlo moguce da u uslovima svakodnevne voznje a ne .track day. izivljavanja rade svoj posao dobro, ali po cenama preko koje sam nalazio razlika je jako mala (reda velicine po 20ak/10ak evra napred/nazad) u odnosu na Ferodo sa kojim pak nema nikakvih problema, ni svakodnevno, ni na stazi...

Po meni, nekih 30, pa neka je i 40 evra razlike vredi dati za proverenu stvar kao sto je DS2500. Jer ako bi isao na takav upgrade voleo bih da imam i tu rezervu da mi se nece okruniti nakon 3 'jaca' kruga po Kosutnjaku recimo...

Toliko, my 2 cents... :)
JaMaL
75 TB

Pon Okt 27, 2008 1:36 pm

Ferodo mozes i kod nas da narucis na mnogo mesta... posto su po federal mogul-om ima distributera koliko hoces... ne verujem da ih ima na lageru ali moze da se poruci svasta...
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Pon Okt 27, 2008 2:41 pm

@Ljube
Diskovi su od teme turbo 284mm, 22mm. Ja sam stavio juridove plocice i nisam zadovoljan, skripe za sve pare, a i obojile su mi felne u crno :mad:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Okt 27, 2008 2:45 pm

hmm... sve sami trkaci! :) ja bas cuo odlicne ocene za greenstuff za ulicu naravno!
pricam to iz ugla nas 98% koji vozimo grad i 10% forsirane voznje sa zescim kocenjem... staza je nesto drugo...

u ovoj prici naravno da nisu merodavni boost, 206 i co. sa zivotinjama od preko 300ks!
superfly tnt

Pon Okt 27, 2008 2:54 pm

a sto ih onda ron simons prodaje? cak i tvrdi sa su orignal celjusti ok. mozda zato sto ne koci toliko?

:twisted:

ups zahebo sam, neko drugi ih prodaje, al isto ne koci mnogo. nije stvar u tome tko je proizvodjac nego koje su karakteristike plocice i za sta su namijenjene. ja bih prije glasao za plocice koje se trose a da cuvaju disk nego da mi ubijaju diskove.

edi: nasao sam http://www.rpracing.pl/index.php/samochod/ pa ako njemu koci dobro onda mislim da su nama svima predobre.
Korisnikov avatar
Gruja

Pon Okt 27, 2008 3:40 pm

Ok, ok, you won :) Odlicne su! :)

Kupite ih, stavite, probajte... Pa cemo da imamo iskustva iz prve ruke :lool:

Taman cu znati sta da radim kad se budem upustao (imao para)u 'upgrade' :mrgreen:
superfly tnt

Pon Okt 27, 2008 3:47 pm

mislim da su sve performance plocice dobre u odnosu na serijalu. trebalo bi zaista usporedit recimo ebc pagid i ferodo u istim uslovima da bi se doslo do nekog zakljucka. ono sta vredi na jednom autu neznaci da palii na drugom. i jos nesto, treba znat kocit.
JaMaL
75 TB

Pon Okt 27, 2008 3:58 pm

Zavisi i od diskova mnogo... ne samo od plocica...

drilled i grooved diskovi su dakelo osetljivi i bolje koce cak i na serijskim plocicama... mada ih jedu ko besni...

dok serijski diskovi cak i sa boljim plocicama klizaju i stvaraju fade lako...

a ima i obicnih diskova... brembo prvenstveno koji cak i u serijskoj varijanti imaju lose kocenje dok se ne ugreju sa ferodo plocicama... dok serijski diskovi rade ok kada su hladni ali kada se pregreju izgubis kocnice 50% sa bilo kojim plocicama...

moja iskustva su ovako:
mekane plocice[bilo koje stock/jeftine]...svaki dan ok... ne juriti previshe, fade znacajan kada se ugreju...
Ferodo sa alu opiljcima...jedu diskove ali kada se ugreju koce ko besni, skripe dosta posle 1000-2000 km...
Lucas sport... ok za svaki dan, mada kada se ugreju oce da blokiraju tockove sa losijim prijanjanjem [unutrasnji tocak u krivini] pri jacem kocenju... imaju nelinearnost kada su ugrejani...

ne znam koje su plocice na crnoj ali diskovi su zverski i u odnosu na ts su nebo i zemlja... skinucu tocak ovih dana pa cu da ih slikam i vidim koje su plocice... ali kapiram da mi nista bolje od toga ne treba... staje bar duplo bolje od ts-a i mnogo je tvrdji i sigurniji osecaj preko 150 km/h fade se skoro i ne oseca... cak i po kisi i ostroj voznji nece da blokiraju i veoma su progresivne i lako se kontrolise kocenje...
JaMaL
75 TB

Uto Okt 28, 2008 1:42 pm

Evo slike diskova na TB-u...:

SlikaSlika

Samo da mi je znati gde da nadjem iste...:)

plocice su ferodo...

i to radi, veoma dobro... par svetlisnih godina ispred stock-a na TS-u.
Korisnikov avatar
ljube-kugla
Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 8:10 pm

Uto Okt 28, 2008 3:09 pm

sto ovo dobro izgleda,pa i ako ih ne nadjes precrtas ove rupe i izbusis obican disk,provereno radi,ja probao i na dva auta,prvo sam na corsi busio obicne posle sam busio i ventilirajuce,na alfi prednje ventilirajuce,zadnje do menjaca posle i zadnje do tocka i vino koce ali sa odgovarajucom plocicom
ko na nas krene iz mesta je naje&o
Korisnikov avatar
TOXON
Garaža: Bmw E30 318is
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 3:06 pm

Uto Okt 28, 2008 5:12 pm

Nikada nisam video ovakvu perforaciju???

Meni ovo vise lici na rucnu izradu......
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Okt 28, 2008 5:58 pm

kolicke su onda plocice na ts-u kad su ove ovako mini!? :shock:
JaMaL
75 TB

Uto Okt 28, 2008 6:01 pm

Iste su... kocnice na TS, Turbo i 3.0V6 su identicne... kao i vecina drugih stvari sem motora...

plocice su otprilike iste velicine kao fiatove... vecina starih fiatovih... da nema cudnog kacenja istih rekao bih da su sa neke 132-ojke... :)

mozda je i rucna izrada, ne znam... sara jeste cudna... mada je previshe precizno uradjena i sa oborenim ivicama... i ove crte su veoma cudne i isto precizne a ko zna sta se jos odralo posto se ovima veoma blizi krajnji rok...

Povratak na “Alfa Romeo Transaxle”